Ψευδείς αφηγήσεις και παραπληροφόρηση διαπερνούν τη συζήτηση για το Bitcoin καθώς τα ιδρύματα κινούνται

Νέα της εβδομάδας – Οι μεγαλύτερες ιστορίες της εβδομάδας με κρυπτονομίσματα στον κόσμο

Η συντριπτική αισιοδοξία που διαπερνά την αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων τους τελευταίους μήνες ανανεώθηκε αυτήν την εβδομάδα αφού η υποψήφια υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Janet Yellen, ισχυρίστηκε ότι οι συναλλαγές κρυπτογράφησης χρησιμοποιούνται κυρίως για παράνομη δραστηριότητα και οι εσφαλμένες αναφορές ανύπαρκτων διπλών δαπανών Bitcoin προκάλεσαν ένα κύμα αρνητικής αρνητικότητας. Ταυτόχρονα, η θεσμική πλευρά είναι απασχολημένη πίσω από τα παρασκήνια με σχέδια που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτές τις ιστορίες και πολλά άλλα, στην έκδοση αυτής της εβδομάδας του OKEx Insight’s News of the Week.

Ο υποψήφιος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι το crypto χρησιμοποιείται κυρίως για "παράνομη χρηματοδότηση"

Η υποψήφια υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα που σχετίζονται με το Bitcoin στις αρχές αυτής της εβδομάδας με τις αρχικά αρνητικές δηλώσεις της σχετικά με τις περιπτώσεις χρήσης κρυπτονομισμάτων. Ο πρώην επικεφαλής της Federal Reserve είπε σε αυτήν Ακρόαση επιβεβαίωσης της Γερουσίας στις 19 Ιανουαρίου που πιστεύει "πολλά [κρυπτονομίσματα] χρησιμοποιούνται τουλάχιστον με την έννοια των συναλλαγών κυρίως για παράνομη χρηματοδότηση."

Η Yellen άλλαξε τη στάση της μέσω γραπτής μαρτυρίας χθες, εξηγώντας:

"Το Bitcoin και άλλα ψηφιακά και κρυπτονομίσματα παρέχουν οικονομικές συναλλαγές σε όλο τον κόσμο. Όπως πολλές τεχνολογικές εξελίξεις, αυτό προσφέρει πιθανά οφέλη για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους μας. […] Νομίζω ότι είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη τα οφέλη των κρυπτονομισμάτων και άλλων ψηφιακών στοιχείων και τη δυνατότητα που έχουν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, τη διευκόλυνση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και την υποστήριξη κακοηθών δραστηριοτήτων που απειλούν τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και την ακεραιότητα των ΗΠΑ και των διεθνών χρηματοπιστωτικών συστημάτων. Νομίζω ότι πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά πώς να ενθαρρύνουμε τη χρήση τους για νόμιμες δραστηριότητες, μειώνοντας παράλληλα τη χρήση τους για κακοήθεις και παράνομες δραστηριότητες."

Βασικά προϊόντα

  • Οι δηλώσεις του Yellen στις αρχές της εβδομάδας θεωρήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από εκείνους της βιομηχανίας κρυπτογράφησης και της κοινότητας ως FUD – συντομότερο "φόβος, αβεβαιότητα και αμφιβολία" – δεδομένου ότι νέα δεδομένα από την κορυφαία εταιρεία ανάλυσης blockchain Chainalysis δείχνει ότι η εγκληματική δραστηριότητα κρυπτογράφησης μειώθηκε στο 0,34% πέρυσι.
  • Οι δηλώσεις της Yellen καθιστούν επίσης σαφές το γεγονός ότι η δημιουργία κανονιστικών πλαισίων για το fintech και τα κρυπτονομίσματα αποτελούν προτεραιότητα για το Federal Reserve Board και τους χρηματοοικονομικούς ρυθμιστές των ΗΠΑ..

Το ποσό της κρυπτογράφησης που πραγματοποιήθηκε για εγκληματικές δραστηριότητες μειώθηκε πέρυσι. Πιστωτική εικόνα: Το ποσό της κρυπτογράφησης που πραγματοποιήθηκε για εγκληματικές δραστηριότητες μειώθηκε πέρυσι. Πιστωτική εικόνα: Αλυσίδα

Ο Craig Wright διεκδικεί την ιδιοκτησία του whitepaper Bitcoin μέσω αιτημάτων κατάργησης

Δικηγόροι που εκπροσωπούν τον ενάγοντα του Satoshi Nakamoto Craig Wright, επικεφαλής επιστήμονας του nChain, έστειλε νομικές ειδοποιήσεις στο Bitcoin.org και το Bitcoincore.org την Τετάρτη απαιτώντας από τους ιστότοπους να καταργήσουν τη Λευκή Βίβλο Bitcoin. Η Wright ισχυρίζεται ότι κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα για το ιδρυτικό έγγραφο του Bitcoin και ισχυρίζεται επίσης ότι είναι ο αρχικός κάτοχος του Bitcoin.org.

Το Bitcoin.org αρνήθηκε να αφαιρέσει τη λευκή βίβλο. Το Bitcoincore.org, από την άλλη πλευρά, το έριξε.

Βασικά προϊόντα

  • Ο Ράιτ έχει μακρά ιστορία νομικών απειλών και δεν είναι ευρέως αντιπαθής μεταξύ της κοινότητας Bitcoin. Σε απάντηση στις τελευταίες νομικές ενέργειες, μια σειρά από εταιρείες που σχετίζονται με κρυπτογράφηση – συμπεριλαμβανομένων των Square, Chaincode Labs, Paradigm, Coin Center, θυγατρική του Facebook Novi, Casa και άλλων – άρχισαν να φιλοξενούν το Bitcoin whitepaper σε μια πράξη αψηφίας εναντίον του δημιουργού του Bitcoin SV.
  • Ο Ράιτ δεν έχει ακόμη επαληθεύσει οριστικά ότι είναι ο ψευδώνυμος Satoshi Nakamoto, παρά τα χρόνια διεκδικήσεων. Αυτό το γεγονός συνεχίζει να κάνει την ευρύτερη κοινότητα Bitcoin να κουράζεται από τις επίμονες νομικές απειλές του.

Το BlackRock υποδεικνύει το μελλοντικό ενδιαφέρον BTC σε δύο καταχωρίσεις

Ο BlackRock, η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων τρισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι προφανώς έτοιμη να διαθέσει κεφάλαια σε προθεσμιακά συμβόλαια BTC BlackRock Funds V και BlackRock Global Allocation Fund, Inc.., όπως προτείνεται από πρόσφατες καταθέσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Οι καταχωρήσεις διαβάζουν, μεταξύ άλλων αναφορών των προθεσμιακών συμβολαίων BTC, ότι "τα μόνα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin στα οποία μπορούν να επενδύσουν τα Αμοιβαία Κεφάλαια είναι τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια εμπορευμάτων που έχουν εγγραφεί στο CFTC."


Βασικά προϊόντα

  • Παρόλο που οι καταχωρήσεις δεν δηλώνουν ρητά ότι το BlackRock θα ασχοληθεί με τα συμβόλαια BTC στο άμεσο μέλλον, προτείνουν ότι ο γίγαντας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων προσπαθεί να το κάνει, εάν το επιλέξει.
  • Η είσοδος του BlackRock στο χώρο των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης BTC θα ήταν ένα σημαντικό κεφάλαιο στην αυξανόμενη ιστορία των θεσμικών επενδύσεων σε Bitcoin.

Η τιμή της μετοχής της BlackRock, Inc. έχει αυξηθεί σημαντικά με την πάροδο του χρόνου. Πηγή: Google

Ψευδείς αναφορές για ένα Bitcoin "διπλή δαπάνη" βιομηχανία θυμού

Μερικά ψεύτικα νέα εξαπλώθηκαν αργά αυτήν την εβδομάδα αφού το Bitcoin blockchain υποβλήθηκε σε αναδιοργάνωση μπλοκ που παρερμηνεύτηκε ως "διπλή δαπάνη," που είναι ο όρος για την επεξεργασία του ίδιου BTC σε δύο συναλλαγές.

Το BitMEX Research ήταν το πρώτο που επισημαίνω ο "σενάριο διπλής δαπάνης," που πυροδότησε (μερικές φορές λανθασμένες) αναφορές τόσο από τον κλάδο όσο και από τα κύρια χρηματοοικονομικά μέσα.

Βασικά προϊόντα

  • Δεν πραγματοποιήθηκε διπλή δαπάνη στο blockchain του Bitcoin. Αυτό που συνέβη, σύμφωνα με τους απλούς, ήταν στην πραγματικότητα αρκετά πεζός και τίποτα δεν πρέπει να ανησυχεί.
  • Πολλά άτομα στη βιομηχανία καραμέλα BitMEX Research, Cointelegraph και mainstream χρηματοοικονομικά μέσα ενημέρωσης για τη διάδοση παραπληροφόρησης μέσω επικεφαλίδων κλικ-δόλωμα και μη ενημερωμένων αναφορών.

Η VanEck αρχειοθετεί εταιρείες κρυπτογράφησης ETF

Ο Αμερικανός διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων, VanEck, έχει καταθέσει ένα νέο χρηματιστήριο – το οποίο θα παρακολουθεί την απόδοση της βιομηχανίας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μέσω του Global Digital Assets Equity Index από τη θυγατρική MV Index Solutions – με την SEC.

Συγκεκριμένα, το ETF θα παρακολουθούσε σε μεγάλο βαθμό την απόδοση των εταιρειών που εμπλέκονται στη βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων – όπως ανταλλαγές, εταιρείες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, πύλες πληρωμής κ.λπ..

Βασικά προϊόντα

  • Η VanEck είναι πιο γνωστή στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων για τις πολλές ανεπιτυχείς καταχωρήσεις της για BTC ETF στις ΗΠΑ. Η τελευταία της αίτηση κατατέθηκε την τελευταία ημέρα του 2020, αν και ο πρώην συνεργάτης SolidX μήνυσε την VanEck για φερόμενη λογοκλοπή του..
  • Εάν το ETF της VanEck συγκεντρώσει την έγκριση, θα ήταν μια πολύ απαραίτητη νίκη για την εταιρεία που προκαλείται από απόρριψη από την SEC.

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map