Το ποσοστό κατακερματισμού του Bitcoin είναι πιθανό να μειωθεί και η τιμή θα αντιμετωπίσει την πίεση βραχυπρόθεσμα μετά το μισό: Ανάλυση

Δύο μεγάλα νομίσματα που βασίζονται στο δίκτυο Bitcoin (BTC) ολοκλήρωσαν τα μερίδια ανταμοιβής μπλοκ την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με Δεδομένα OKLink, Το Bitcoin Cash (BCH) – ένα σκληρό πιρούνι του Bitcoin – έφτασε σε ύψος 630.000 στις 12:20 UTC στις 8 Απριλίου και πυροδότησε το μισό συμβάν που μείωσε τις ανταμοιβές εξόρυξης του δικτύου από 12,5 BCH σε 6,25 BCH ανά μπλοκ.

Το μισό του Bitcoin SV (BSV) – ένα σκληρό πιρούνι του Bitcoin Cash – έφτασε λίγο μετά το BCH και περίπου ένα μήνα πριν από το Bitcoin. Στις 10 Απριλίου 00:48 UTC, BSV ολοκληρώθηκε το το γεγονός μείωσης ανταμοιβής κατά 50%.

Πτώση ποσοστού κατακερματισμού μετά το μισό

Τα δεδομένα από το Bitinfocharts.com δείχνουν ότι τόσο το BCH όσο και το BSV παρουσίασαν σημαντική ποσοστό κατακερματισμού – την ταχύτητα των συσκευών εξόρυξης κρυπτογράφησης – βυθίστε την επόμενη ημέρα από τα μισά τους. Το ποσοστό κατακερματισμού της BCH μειώθηκε περίπου 50%, από 3,58EH / S σε 1,85 EH / S και το BSV μειώθηκε 70% από 3,01 EH / S σε 0,92 EH / S.

Ιστορικό γράφημα ποσοστού κατακερματισμού BCH vs BSV. Πηγή: bitinfocharts.com & Εντάξει

Η κατάρρευση χωρίστηκε σε δύο μέρη. Πρώτον, το ποσοστό κατακερματισμού της BCH πήρε μια απώλεια μετά το μισό του στις 8 Απριλίου, ενώ εν τω μεταξύ αυξήθηκε το ποσοστό κατακερματισμού της BSV. Δεύτερον, μετά το μισό του BSV στις 10 Απριλίου, ο ρυθμός κατακερματισμού του BSV μειώθηκε σημαντικά και μέρος της υπολογιστικής ισχύος σε αυτό το δίκτυο ρέει στα BTC.

Αυτό το φαινόμενο μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι μετά το μισό, εάν οι τιμές των νομισμάτων και το σταθερό κόστος εξόρυξης παραμένουν αμετάβλητα, το εισόδημα των ανθρακωρύχων μειώνεται σχεδόν κατά το ήμισυ. Αυτό σημαίνει ότι η συνέχιση της εξόρυξης σε αλυσίδες μετά το μισό θα είναι λιγότερο κερδοφόρα. Όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό κατακερματισμού, τόσο πιο έντονος είναι ο ανταγωνισμός εξόρυξης και το αντίστροφο.

Οι απότομες μειώσεις του ποσοστού κατακερματισμού δείχνουν ότι πολλοί ανθρακωρύχοι έχουν κλείσει τις εξέδρες εξόρυξης ή έχουν μεταφέρει τη δύναμή τους σε άλλα νομίσματα.

Οι αναλυτές της OKEx προέβλεψαν αυτήν την κατάσταση σε ένα προηγούμενο άρθρο Market Watch Weekly, σημειώνοντας ότι «στο κενό μεταξύ των ημίσεων, θα δούμε πολλούς ανθρακωρύχους να μεταναστεύουν στο δίκτυο BTC για να εξορύξουν πιο κερδοφόρα, καθιστώντας το hashrate του δικτύου να αυξάνεται και το μέσο κόστος εξόρυξη πιο ακριβά. ”

Ο τρέχων ρυθμός κατακερματισμού του BTC αυξήθηκε επιθετικά στα 119EH / S, από τις 14 Απριλίου, περίπου 20% αύξηση από τη μισή ημέρα της BSV (10 Απριλίου), σύμφωνα με τα δεδομένα του Bitcinforcharts.com. Επιπλέον, η αλυσίδα BTC ελέγχει πλέον περισσότερο από το 95 τοις εκατό της κατανομής ποσοστού κατακερματισμού μεταξύ των τριών μπλοκ αλυσίδων, σύμφωνα με στοιχεία από Χορός νομισμάτων.

Ιστορικό γράφημα ποσοστού κατακερματισμού BTC. Πηγή: bitinfocharts.com

Η τελευταία αξιοσημείωτη μάχη υπολογιστικής δύναμης στο crypto ήταν στο τέλος του 2018, όταν η BCH ήταν σκληρή και η BSV ήταν δημιουργήθηκε. Τότε, ο πόλεμος κατακερματισμού μεταξύ BCH και BSV οδήγησε σχεδόν σε εξόρυξη σπείρα θανάτου για το Bitcoin, καθώς και οι δύο διχαλωτές αλυσίδες απορρόφησαν την υπολογιστική ισχύ από το δίκτυο Bitcoin. Εκείνη την εποχή ήταν επίσης η περίοδος χαμηλότερης τιμής του Bitcoin, όταν έφτασε τα 3.800 $. 


Οι τιμές είναι συνεπείς με τις αλλαγές τιμών κατακερματισμού

Από την πλευρά των τιμών, οι πτώσεις τιμών και των τριών νομισμάτων συνέπεσαν με το τέλος του μισού της BSV. Το Bitcoin μειώθηκε κατά περίπου 7 τοις εκατό τις 24 ώρες μετά το μισό του BSV, το ίδιο το BSV μειώθηκε έως και 15 τοις εκατό την ίδια περίοδο και το BCH μειώθηκε περίπου 10 τοις εκατό.

Από την άλλη πλευρά, τόσο η BCH όσο και η BSV σημείωσαν γρήγορη άνοδο στις επτά ημέρες που οδήγησαν στα μισά τους. Η BCH σημείωσε συνολική άνοδο σχεδόν 20% σε επτά ημέρες και η BSV σημείωσε άνοδο περισσότερο από 30% την ίδια περίοδο. Το BTC αυξήθηκε μόλις 10 τοις εκατό εκείνη την εβδομάδα.

Διάγραμμα BCH vs BSV vs BTC 1H. Πηγή: TradingView

Η τιμή του Bitcoin μετά το μισό

Τα μισά γεγονότα της περασμένης εβδομάδας μπορούν να θεωρηθούν ως προσομοιώσεις του επερχόμενου μισού του Bitcoin τον Μάιο. Η τιμή της BSV κορυφώθηκε περίπου δύο μήνες πριν από το μισό και η BCH κορυφώθηκε την ίδια χρονική περίοδο.

Με βάση αυτό το μοτίβο, μια λογική πρόβλεψη θα ήταν ότι το BTC είτε έχει ήδη φτάσει στην πρόσφατη κορυφή του στα μέσα Φεβρουαρίου – όταν το νόμισμα διαπραγματεύονταν πάνω από 10.000 $ – είτε θα ξεκινήσει μια νέα ανοδική τάση δύο εβδομάδες πριν από το μισό. Μετά το μισό του, το ποσοστό κατακερματισμού του Bitcoin πιθανότατα θα μειωθεί και η τιμή θα είναι υπό πίεση.

Διάγραμμα BCH vs BSV vs BTC 1D. Πηγή: TradingView

Τι λένε άλλοι αναλυτές

Οι ερευνητές της εταιρείας ανάλυσης δεδομένων και πληροφοριών Xangle σημείωσαν στο α κανω ΑΝΑΦΟΡΑ δημοσίευσε στις 9 Απριλίου ότι παρά τις σημαντικές αυξήσεις τιμών και κατακερματισμού BTC έχει προηγουμένως παρατηρηθεί μετά από κάθε μισό, προειδοποιούν ότι το τρίτο μισό μπορεί να είναι διαφορετικό. Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι οι ανθρακωρύχοι ήταν οι «περισσότερο επηρεασμένοι» από όλους τους συμμετέχοντες στην αγορά που συμμετείχαν BTCΜισό.

Αλλά ορισμένοι ανθρακωρύχοι είναι πιο αισιόδοξοι. Σύμφωνα με άλλο αναφορά έρευνας δημοσιεύθηκε στις 7 Απριλίου από την επιχείρηση εξόρυξης Genesis Mining, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η τιμή του BTC θα αυξηθεί μετά τη μείωση της ανταμοιβής.

Άλλοι αναλυτές από την κοινότητα κρυπτογράφησης έχουν αμφισβητήθηκε εάν η επίδραση του επερχόμενου μισού έχει ήδη τιμολογηθεί ή όχι. Άλλοι – κοιτάζοντας πιο μακροπρόθεσμα τις τάσεις που ακολούθησαν τα προηγούμενα μισά του Bitcoin – έχουν σιωπηρό ότι αυτό το κρυπτογράφηση θα φτάσει σε μια νέα τιμή όλων των εποχών σε κάποια στιγμή μετά το μισό.

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το υλικό δεν πρέπει να λαμβάνεται ως βάση για τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων, ούτε να ερμηνεύεται ως σύσταση για την πραγματοποίηση επενδυτικών συναλλαγών. Η διαπραγμάτευση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ενέχει σημαντικό κίνδυνο και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια του επενδυμένου κεφαλαίου σας. Πρέπει να διασφαλίσετε ότι κατανοείτε πλήρως τον κίνδυνο που ενέχει και λαμβάνετε υπόψη το επίπεδο εμπειρίας, τους επενδυτικούς στόχους σας και να αναζητήσετε ανεξάρτητες οικονομικές συμβουλές, εάν είναι απαραίτητο.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map