Διαχωρισμός του Bitcoin σε δύο στρατόπεδα – Εκείνοι που το θέλουν και εκείνοι που το χρειάζονται

αρχικός συγγραφέας: Audrey Nesbitt

Φωτογραφία από Ρίγια Κουμάρι από Πεξέλ

Στον ανεπτυγμένο κόσμο έχουμε ένα χρηματοοικονομικό σύστημα που λειτουργεί ως επί το πλείστον (με εξαίρεση το 2007–2008 με την οικονομική κατάρρευση που αντιμετώπισε ο Satoshi Nakamoto με το Bitcoin). Μπορούμε να καταραστεί στα τέλη, ειδικά σε διασυνοριακές ή συναλλαγματικές συναλλαγές, ορισμένες συναλλαγές δεν μπορούν να γίνουν εκτός τραπεζικών ωρών κ.λπ. αλλά, ως επί το πλείστον, εάν δεν έχει σπάσει, γιατί διορθώστε το σύστημα. Έχουμε κυβερνήσεις που επιβλέπουν το τραπεζικό σύστημα, λειτουργεί εδώ και χρόνια, οπότε πραγματικά δεν σκεφτόμαστε πολύ να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις όπως το Bitcoin. Πολλοί θα έλεγαν ότι δεν χρειαζόμαστε ψηφιακά νομίσματα όπως το Bitcoin – θέλουμε το Bitcoin.

Πρόσφατο επισκόπηση από την ερευνητική υπηρεσία YouGov Omnibus δείχνει ότι οι μισές αμερικανικές χιλιετίες ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν το cryptocurrency ως επιλογή πληρωμής, αλλά τελικά δεν το χρειάζονται – το θέλουν. Εταιρείες όπως το Facebook προσπαθούν επίσης να γίνουν πλατφόρμα πληρωμών για αυτές τις χιλιετίες. Λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια και το απόρρητο (συχνά από το σχεδιασμό) αυτών των εταιρειών, δεν θέλουμε μια καλύτερη επιλογή?

Τι γίνεται αν ζείτε στη Βενεζουέλα; Η Βενεζουέλα βρίσκεται στη μέση μιας τεράστιας χρηματοπιστωτικής κρίσης με ένα ταχέως υποτιμημένο εθνικό νόμισμα, όπου η μεταβλητότητα στην αγορά κρυπτογράφησης είναι προτιμότερη από την κατοχή του τοπικού νομίσματος.

Τοπικά bitcoin, μια αγορά όπου οι χρήστες μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν Bitcoins μεταξύ τους, έχει αναφέρει ότι ο όγκος αυξάνεται εκθετικά στην Κολομβία, τη Βενεζουέλα και το Περού. Την περασμένη εβδομάδα είδε τις αγορές του Localbitcoins της Βενεζουέλας να καταγράφουν όγκο ρεκόρ για όγδοη φορά τις τελευταίες 10 εβδομάδες

Χωρίς διακοπές τρίτων

Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων που βασίζονται στην τεχνολογία Blockchain είναι ότι οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες δεν μπορούν να διακόψουν συναλλαγές, να κατασχέσουν ή να παγώσουν λογαριασμούς – ένα χαρακτηριστικό των κρυπτονομισμάτων που είναι ελκυστικά για εκείνα σε ευμετάβλητες περιοχές. Σε χώρες που αντιμετωπίζουν υπερπληθωρισμό όπως η Βενεζουέλα, τα κρυπτονομίσματα σημειώνουν τεράστια πρόοδο. Ο υπερπληθωρισμός συμβαίνει όταν ο γενικός πληθυσμός προτιμά να διατηρήσει τον πλούτο του σε μη νομισματικά περιουσιακά στοιχεία ή σε ένα σταθερό ξένο νόμισμα όπως το δολάριο ΗΠΑ. Ωστόσο, όπως στην κατάσταση στη Βενεζουέλα, λόγω κυβερνητικών ελέγχων, η δυνατότητα απόκτησης ξένου νομίσματος είναι πολύ περιορισμένη, γεγονός που έχει κάνει το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα μια δημοφιλή εναλλακτική λύση. Κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι αυτές οι περιοχές χρειάζονται μια εναλλακτική λύση τραπεζικής όπως το Bitcoin.

Blockchain, Cryptocurrencies & Bitcoin – Χρηματοοικονομικές εναλλακτικές λύσεις για τους Τραπεζικούς και τους Τραπεζικούς

Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς θα ήταν η ζωή εάν δεν είχαμε πρόσβαση σε βασικές τραπεζικές συναλλαγές?

Παρόλο που πολλοί θεωρούν δεδομένη την ευκολία της σύγχρονης ηλεκτρονικής τραπεζικής, ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού στερείται πραγματικά πρόσβασης σε τραπεζικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με ένα Έκθεση 2017 από το FDIC, πάνω από το 25% των Αμερικανών είτε δεν έχουν καθόλου τραπεζικό λογαριασμό είτε δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν το λογαριασμό τους για να καλύψουν όλες τις οικονομικές τους ανάγκες. Αυτό το πρόβλημα γίνεται πιο πιεστικό μόνο όταν κοιτάζετε χώρες που δεν είναι τόσο εύπορες όσο οι Ηνωμένες Πολιτείες. Περίπου 1,7 δισεκατομμύρια ενήλικες σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικές συναλλαγές, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Η βάση δεδομένων Global Findex της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Φωτογραφία από Vladislav Reshetnyak από Πεξέλ

Βελτίωση της πρόσβασης σε οικονομικά εργαλεία για όλους

Το να μην έχεις πρόσβαση σε τραπεζικό λογαριασμό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, τόσο που τα Ηνωμένα Έθνη το έχουν συμπεριλάβει ως σημαντικό μέρος των επτά 17 Στόχοι αειφόρου ανάπτυξης να ενθαρρύνει την αειφόρο ανάπτυξη των φτωχών χωρών σε όλο τον κόσμο. Όμως η βιώσιμη ανάπτυξη γίνεται πιο δύσκολη καθώς οι μεγάλες τράπεζες συνεχίζουν να κυριαρχούν στο χρηματοοικονομικό τοπίο και πολλές τράπεζες είτε έχουν μειώσει την παρουσία τους σε περιοχές με φτώχεια είτε έχουν αποσυρθεί εντελώς λόγω του υψηλού κόστους και του κινδύνου. Οι άνθρωποι που ζουν σε αυτές τις ανεπαρκείς περιοχές χρειάζονται ακόμη την ασφάλεια μιας τράπεζας, αλλά δεν έχουν ούτε βασική πρόσβαση σε βασικές τραπεζικές υπηρεσίες στο Διαδίκτυο. Προσθέτοντας στις δυσκολίες πρόσβασης, αυτό που θεωρούμε βασικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες όπως η εξαργύρωση επιταγών, πολλοί άνθρωποι στερούνται βασικών μορφών αναγνώρισης που παρέχουν πρόσβαση σε αυτές τις βασικές τραπεζικές υπηρεσίες.


Εάν έχετε χάσει ποτέ ή έχετε κλαπεί κάποιο αναγνωριστικό, γνωρίζετε πόσο πόνο είναι να το αντικαταστήσετε. Για όσους ζουν σε συνθήκες φτώχειας, υπάρχουν πολλά άλλα εμπόδια στην απόκτηση ή την αντικατάσταση της ταυτότητας, συμπεριλαμβανομένης της μη ύπαρξης κατάλληλων εγγράφων, υψηλών τελών, γλωσσικών φραγμών, έλλειψης οικογενειακών ή κοινωνικών συνδέσεων για την επαλήθευση της ταυτότητας κ.λπ..

Ανίκανος να εξακριβώσει ποιοι είναι αναγκάζει τους άστεγους και εκείνους που ζουν σε συνθήκες φτώχειας να ζήσουν σε μια κατάσταση συστημικής αόρατης που μπορεί να οδηγήσει σε άρνηση βασικών υπηρεσιών όπως η υγειονομική περίθαλψη και η στέγαση.

Τεχνολογία Blockchain Βοηθώντας τους Τραπεζικούς και τους Τραπεζικούς

Blockchain, η τεχνολογία που Bitcoin είναι ενσωματωμένο, σύμφωνα με τη Wikipedia είναι μια αυξανόμενη λίστα εγγραφών, που ονομάζονται μπλοκ, τα οποία συνδέονται χρησιμοποιώντας κρυπτογραφία. Κάθε μπλοκ περιέχει ένα κρυπτογραφικό κατακερματισμό του προηγούμενου μπλοκ, μια χρονική σήμανση και δεδομένα συναλλαγών (γενικά αντιπροσωπεύονται ως κατακερματισμός ρίζας merkle tree). Σχετικά με το σχεδιασμό, ένα blockchain είναι ανθεκτικό στην τροποποίηση των δεδομένων. είναι "ένα ανοιχτό, κατανεμημένο καθολικό που μπορεί να καταγράφει συναλλαγές μεταξύ δύο μερών αποτελεσματικά και με επαληθεύσιμο και μόνιμο τρόπο"

Η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας blockchain το καθιστούν μια ελκυστική επιλογή για την επίλυση ορισμένων από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μη τραπεζίτες και οι υπο-τράπεζες.

Καναδική εταιρεία λύσεων λογισμικού Έξυπνο Sapien εργάζεται σε μια ψηφιακή ταυτότητα και λύση αγοράς με βάση το blockchain για την αντιμετώπιση της ταυτοποίησης και άλλων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι νέοι άστεγοι. Η πρωτοβουλία ονομάζεται Silver Linings και λειτουργεί δημιουργώντας μια πανταχού παρούσα πηγή ταυτοποίησης, ψηφιακά μετρητά με ελέγχους δαπανών.

"Περνάμε από έναν από τους μεγαλύτερους μετασχηματισμούς στην ανθρώπινη ιστορία, αγκαλιάζοντας την τεχνολογία με την ταχύτητα με την οποία είμαστε. Η επικοινωνία είναι τώρα δωρεάν και χωρίς σύνορα, η καθημερινή μας ζωή για ψώνια, βλέποντας ταινίες και κοινωνικοποίηση βασίζεται στην τεχνολογία, τώρα χρησιμοποιούμε τεχνολογία για την εκπαίδευση και για να βελτιώσουμε την υγεία μας, ωστόσο δεν υπάρχει λύση εθνικής ταυτότητας που να παρέχει τη βασική απόδειξη για το ποιος είναι ένα άτομο – έχουμε δημιουργήσει έναν ψηφιακό κόσμο όπου όλοι είναι ανώνυμοι. Το Blockchain είναι ένα επαναστατικό κομμάτι τεχνολογίας που έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει αυτήν τη μοναδική ταυτότητα σε έναν ψηφιακό κόσμο και επίσης να δημιουργήσει μια πανταχού παρούσα πηγή αξίας από τα δεδομένα που αντισταθμίζουμε από τη λίστα των υπηρεσιών που ανέφερα παραπάνω. Είμαι βέβαιος ότι το Blockchain θα διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στη μείωση του ποσοστού της φτώχειας σε αυτόν τον κόσμο, ενώ βοηθά τους λιγότερο τυχερούς να γίνουν πιο μορφωμένοι και να επικοινωνήσουν με άλλους για μια ταχύτερη διαδικασία αποκατάστασης.." – Ματ Χίνκλεϊ, Διευθύνων Σύμβουλος Smart Sapien & Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος Liquidus

Τραπεζικά σε οφέλη Blockchain:

– Δεν απαιτείται φυσικός κλάδος

– Δεν απαιτείται πολύπλοκη ή δαπανηρή υποδομή για τη λειτουργία του δικτύου με αποτέλεσμα τη μείωση των τελών

– Αυξημένη διαφάνεια

– Ταχύτητα συναλλαγών

– Απόδειξη ιδιοκτησίας, τίτλοι γης, ταυτοποίηση, αρχεία συναλλαγών και άλλα σημαντικά έγγραφα μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα blockchain, μειώνοντας την πιθανότητα διαφθοράς των εγγράφων εγγράφου

– Αποκεντρωμένη – δεν ελέγχεται από καμία κυβέρνηση ή άλλη οντότητα. Οι συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των διασυνοριακών πληρωμών, μπορούν να γίνονται απευθείας σε εκείνους που τη χρειάζονται

– Ο δανεισμός με δυνατότητα Blockchain προσφέρει έναν πιο ασφαλή τρόπο χορήγησης προσωπικών δανείων σε μια μεγαλύτερη ομάδα χρηστών που θα έκανε τη διαδικασία δανεισμού φθηνότερη, πιο αποτελεσματική και πιο ασφαλή

Φωτογραφία από rawpixel.com από Πεξέλ

Bitcoin

Το Bitcoin, το πρώτο δημοφιλές κρυπτογράφηση ή ψηφιακό χρήμα, δεν απαιτεί κεντρική τράπεζα ή μεμονωμένο διαχειριστή και μπορεί να αποσταλεί από χρήστη σε χρήστη, από ομότιμο άτομο χωρίς να απαιτείται τρίτος διαμεσολαβητής. Κρυπτονομίσματα όπως Bitcoin Προσφέρετε μια βιώσιμη λύση σε ζητήματα που δεν έχουν κατατεθεί σε τραπεζικές συναλλαγές. Δεν χρειάζεται λίγα όσον αφορά τη ρύθμιση – απαιτώντας τουλάχιστον ένα κινητό τηλέφωνο και σύνδεση στο Διαδίκτυο. Bitcoin προσφέρει αποδοτικότητα, κόστος, ταχύτητα, ασφάλεια, ελαχιστοποιεί την πιθανότητα διαφθοράς από τρίτα μέρη και είναι χωρίς σύνορα.

Είτε πρόκειται για Bitcoin, Ethereum, Ripple ή άλλο ένα ή δύο κρυπτονομίσματα που τελικά γίνεται το κύριο ψηφιακό νόμισμα που χρησιμοποιείται στη μεταφορά αξίας ή στο Facebook ή καθόλου για άλλη συζήτηση.

«Το υποκείμενο ζήτημα της τραπεζικότητας και τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που επηρεάζουν τα νομίσματα και πώς επηρεάζει αυτά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη είναι μια πιεστική πρόκληση για επίλυση σε πολλούς από εμάς στον χώρο της τεχνολογίας Blockchain. Όλα καταλήγουν σε ένα πράγμα – το πρωταρχικό μας ένστικτο ψάχνοντας για ασφάλεια και σταθερότητα (καταφύγιο και φαγητό). Προς το παρόν, το blockchain και τα κρυπτονομίσματα αντιπροσωπεύουν μια προσιτή λύση στους μη τραπεζικούς. Δεν ξέρουμε αν είναι η βιώσιμη επίλυση προβλημάτων, όμως, γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν καλύτερα. ” – Anna Niemira, Διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στο CryptoChicks

Ανατυπώθηκε από: https://medium.com/datadriveninvestor/splitting-bitcoin-into-two-camps-those-that-want-it-and-those-that-need-it-a067cab8920a

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map