Οι μεγάλες συναλλαγές Bitcoin δείχνουν ότι τα ιδρύματα έχουν συσσωρευτεί

Μια πρωτότυπη ερευνητική έκθεση που αναλύει δεδομένα συναλλαγών BTC για την αξιολόγηση της συμπεριφοράς και των τάσεων της αγοράς το 2020.

Γράφτηκε από OKEx Insights | Με την υποστήριξη της Catallact

Στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας έχει συμπεριληφθεί ένα PDF της ακόλουθης αναφοράς, έτσι ώστε οι αναγνώστες να μπορούν να το δουν, να το κατεβάσουν και να το μοιραστούν με την ευκολία τους.

Από τουλάχιστον το 2013, ο χώρος Bitcoin και κρυπτονομισμάτων έχει δει έναν αυξανόμενο αριθμό θεσμικών επενδυτών και μεγάλων "έξυπνα χρήματα" οι παίκτες συσσωρεύουν BTC. Αυτό το φαινόμενο έχει επιταχυνθεί τα τελευταία χρόνια – με τη βιομηχανία να σημειώνει την άνοδο των θεσμικών επενδύσεων κάθε φορά που ένα άλλο γνωστό ταμείο ενώνεται με το συγκρότημα – αυξάνεται παράλληλα με την άνοδο της αγοράς παραγώγων Bitcoin.

Τον Μάιο του 2020, το "ιδρύματα είναι εδώ" Η αφήγηση ενισχύθηκε για άλλη μια φορά όταν ο γνωστός μακροοικονομικός επενδυτής Paul Tudor Jones ανακοίνωσε ότι το αμοιβαίο κεφάλαιο του θα επενδύει σε BTC futures ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού. Η ιστορία ενισχύθηκε περαιτέρω από την είδηση ​​ότι η εταιρεία επιχειρηματικής ευφυΐας MicroStrategy ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Nasdaq απέκτησε 21,454 BTC – αξίας άνω των 250 εκατομμυρίων δολαρίων τότε – σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί το αποθεματικό της έναντι του πληθωρισμού fiat.

Με ιστορίες όπως αυτές που φτάνουν στα πρωτοσέλιδα, είναι εύκολο να συμφωνήσουμε με τη γενική αφήγηση ότι το BTC γίνεται όλο και πιο ελκυστικό για θεσμικούς επενδυτές και μεγάλους παίκτες – ειδικά, ίσως, το 2020. Αλλά τι μας λένε τα δεδομένα Bitcoin στην αλυσίδα μεγάλη επενδυτική συμπεριφορά φέτος?

Για να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση, η εταιρεία OKEx Insights και η εταιρεία δεδομένων blockchain Catallact συνεργάστηκαν για μια ακόμη φορά για να ρίξουν μια ματιά στα δεδομένα συναλλαγών που πραγματοποιούνται στο blockchain Bitcoin. Σε αυτήν την έκθεση, εξετάζουμε εάν μπορούμε ή όχι να κάνουμε ένα επιχείρημα ότι οι θεσμικοί επενδυτές και οι παίκτες μεγάλων χρημάτων έχουν στην πραγματικότητα συσσωρεύσουν BTC φέτος.

Μια σημείωση για τον τρόπο ερμηνείας των δεδομένων αλυσίδας

Αλλά πρώτα, λίγα λόγια προειδοποίησης. Παρόλο που αυτή η έκθεση βασίζεται στην έρευνα, τα δεδομένα της αλυσίδας δεν μπορούν να μας πουν τα πάντα και οι αναλυτές πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν προσπαθούν να εξαγάγουν συμπεράσματα από αυτήν..

Για παράδειγμα, μπορούμε να εξετάσουμε μεγάλες συναλλαγές BTC, αλλά δεν μπορούμε καθαρά να διαφοροποιήσουμε πόσες από αυτές είναι αγορές, πωλήσεις, κινήσεις συγκεντρωτικών συναλλαγών από ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων ή μεγάλες κινήσεις από ιδρύματα και κεφάλαια. Ωστόσο, εξετάζοντας αυτές τις μεγάλες συναλλαγές BTC, μπορούμε να κάνουμε προσεκτικές παρατηρήσεις και να παρουσιάσουμε πιθανά συμπεράσματα.

Επιπλέον, τα δεδομένα που εξετάζονται σε αυτήν την έκθεση ξεκινούν τον Ιανουάριο του 2020 και λήγουν στις αρχές Αυγούστου 2020. Ως εκ τούτου, δεν λαμβάνει υπόψη συναλλαγές BTC καθ ‘όλη τη διάρκεια του Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν η τιμή σημείωσε πτώση από το πρόσφατο υψηλό του τον Ιούλιο.

Οι μεγάλες συναλλαγές BTC είναι ασυνήθιστες

Πριν ανακαλύψουμε πολύ βαθιά τα δεδομένα της αλυσίδας, ας ξεκινήσουμε με τα βασικά.


Όταν εξετάζουμε τον αριθμό των συναλλαγών που πραγματοποιούνται στο blockchain του Bitcoin και τις σχεδιάζουμε με τον αριθμό των νομισμάτων που πραγματοποιούνται, βλέπουμε αποτελέσματα που δεν είναι καθόλου απροσδόκητα – αλλά είναι σημαντικό να τα σημειώσουμε, ωστόσο.

Οι μικρότερες συναλλαγές – μεταξύ 0 και 1 BTC – αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των διευθύνσεων που αλλάζουν με την αξία του USD στο blockchain Bitcoin. Ο αριθμός αυτών των μικρότερων συναλλαγών, με την πάροδο του χρόνου, παρακολουθεί γενικά την τιμή του BTC. Εν τω μεταξύ, καθώς το μέγεθος συναλλαγής BTC αυξάνεται, ο αριθμός των συναλλαγών μειώνεται.

Ο αριθμός των συναλλαγών μειώνεται καθώς αυξάνεται το ποσό των συναλλαγών BTC. Πηγή: Catallact

Εν ολίγοις, όσο μεγαλύτερη είναι η κίνηση των νομισμάτων στο blockchain Bitcoin, τόσο λιγότερο συχνή είναι.

Αν και αυτό μπορεί να μην φαίνεται σαν ένα σημείο που αξίζει να αναφερθεί, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ο αριθμός των συναλλαγών που μεταφέρουν μικρά ποσά BTC υπερτερεί κατά πολύ του αριθμού των συναλλαγών που μεταφέρουν μεσαία έως τεράστια ποσά νομισμάτων. Ως εκ τούτου, εάν και όταν βλέπουμε έναν ασυνήθιστα υψηλό ή χαμηλό αριθμό μεγάλων συναλλαγών BTC, είμαστε ελεύθεροι να υποθέσουμε και να εξαγάγουμε ορισμένα συμπεράσματα.

Προτού φτάσουμε σε αυτά τα συμπεράσματα, ας δούμε πρώτα τα πιο συγκεκριμένα δεδομένα της αλυσίδας που σχετίζονται με τον αριθμό των συναλλαγών κατά μέγεθος (σε BTC) σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι αξιοσημείωτες ασυνέπειες.

Το λιανικό εμπόριο υιοθέτησε προσέγγιση αναμονής στα 10.000 $ τον Μάιο

Ας ξεκινήσουμε από τον πιο συνηθισμένο τύπο συναλλαγών BTC – συναλλαγές με λιγότερο από το ένα δέκατο του νομίσματος. Για όλες τις προθέσεις και σκοπούς, μπορούμε να αισθανθούμε άνετα να καλέσουμε αυτές τις συναλλαγές "λιανεμποριο," δεδομένου ότι τα ιδρύματα και οι μεγάλοι παίκτες είναι πολύ λιγότερο πιθανό να συναλλάσσονται σε τόσο μικρά ποσά BTC από το μέσο άτομο σας.

Δεν προκαλεί έκπληξη, ο αριθμός των ημερήσιων συναλλαγών κάτω των 0,1 BTC παρακολουθεί πολύ στενά την κίνηση των τιμών του ψηφιακού νομίσματος. Αυτό υποδηλώνει ότι οι ιδιώτες επενδυτές αγοράζουν και πωλούν σχετικά μικρά ποσά BTC καθώς η τιμή του κρυπτονομίσματος κυμαίνεται και ότι μπορεί να είναι πιο εύκολα "κούνησε" της αγοράς σε περιόδους υψηλής μεταβλητότητας και δραματικών μειώσεων των τιμών.

Ο αριθμός των ημερήσιων μικρών συναλλαγών BTC μειώθηκε και έκανε μια προσέγγιση αναμονής όταν η τιμή του BTC έφτασε τα 10.000 $ τον Μάιο. Πηγή: Catallact

Η πιο ενδιαφέρουσα απόκλιση που μπορούμε να δούμε από το παραπάνω διάγραμμα είναι αυτή που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2020, καθώς η BTC πλησίασε το τρίτο μπλοκ ανταμοιβής στο μισό. Η τιμή του BTC επέστρεψε στο ψυχολογικό επίπεδο των 10.000 δολαρίων, στο οποίο είχε φτάσει τελευταία πριν από τη μεγάλη πτώση των τιμών στα μέσα Μαρτίου. Καθ ‘όλη τη διάρκεια του μήνα, ο ημερήσιος αριθμός μικρών λιανικών συναλλαγών μειώθηκε και παρέκκλινε από την τάση της τιμής – υποδηλώνοντας ότι οι επενδυτές λιανικής υιοθέτησαν μια προσέγγιση αναμονής καθώς η BTC ξεκίνησε μια περίοδο συσσώρευσης μετά τη διακοπή της περιόδου.

Η δραστηριότητα συναλλαγών μεσαίου μεγέθους μειώθηκε μετά τη διακοπή του Μαρτίου

Προχωρώντας σε μεσαίες συναλλαγές – οι οποίες είναι πιθανότερο να προέρχονται από ανθρακωρύχους και / ή μεγαλύτερους παίκτες λιανικής – βλέπουμε ένα διαφορετικό μοτίβο να αναδύεται.

Όταν εξετάζουμε τον αριθμό συναλλαγών μεταξύ 10 και 100 BTC ανά ημέρα, βλέπουμε δύο πράγματα που πρέπει να σημειωθούν:

  1. Ο μέσος αριθμός συναλλαγών μειώθηκε αμέσως μετά τη διακοπή της αγοράς που σχετίζεται με το COVID τον Μάρτιο και παρέμεινε χαμηλότερος από αυτόν που προηγήθηκε.
  2. Ο μέσος αριθμός συναλλαγών σημείωσε ανοδική πορεία από τα τέλη Ιουνίου.

Ο αριθμός των συναλλαγών μεταξύ 10 και 100 BTC μειώθηκε μετά τη διακοπή των τιμών του Μαρτίου, αλλά άρχισε να αυξάνεται τους τελευταίους μήνες. Πηγή: Catallact

Η πρόταση εδώ είναι ότι η συντριβή του Μαρτίου έπληξε μερικούς μεγαλύτερους παίκτες λιανικής, ενώ η δραστηριότητα συναλλαγών από ανθρακωρύχους Bitcoin μειώθηκε μετά το μισό της κορυφαίας ανταμοιβής κρυπτογράφησης. Ωστόσο, ο αριθμός των συναλλαγών αυτού του μεγέθους αυξάνεται σταθερά από τα τέλη Ιουνίου.

Μετάβαση στην επόμενη βαθμίδα αυτής της ομαδοποίησης, παρατηρούμε αμέσως ότι ο αριθμός των ημερήσιων συναλλαγών μεταξύ 100 και 1.000 BTC πριν από τη διακοπή του Μαρτίου ήταν χαμηλότερος από εκείνους μεταξύ 10 και 100 BTC. Αυτό συμβαδίζει με αυτό που σημειώσαμε νωρίτερα, ότι ο συνολικός αριθμός συναλλαγών μειώνεται καθώς αυξάνεται η αξία των συναλλαγών.

Ωστόσο, τον Μάρτιο, ο αριθμός των συναλλαγών μεταξύ 100 και 1.000 BTC αποκλίνει αισθητά από την τάση που είχαν διαμορφώσει όταν η αγορά Bitcoin και κρυπτονομισμάτων κατέρρευσε σε μια περίοδο πανικού που σχετίζεται με το COVID.

Ο αριθμός των συναλλαγών μεταξύ 100 και 1.000 BTC αυξήθηκε όταν η τιμή του Bitcoin έπεσε τον Μάρτιο. Πηγή: Catallact

Στη συνέχεια, επανέλαβε αμέσως την κανονική της τάση – υποδηλώνοντας ότι η αύξηση των συναλλαγών από το συμβάν του μαύρου κύκνου δεν προκάλεσε καμία θεμελιώδη μετατόπιση μεταξύ των μεγάλων φαλαινών λιανικής και / ή των ανθρακωρύχων.

Οι φάλαινες αγόρασαν το κατώτατο σημείο και συσσωρεύτηκαν το καλοκαίρι

Τέλος, όταν αρχίσουμε να ρίχνουμε μια ματιά στις ειλικρινείς συναλλαγές φαλαινών – δηλαδή, συναλλαγές μεγάλης κλίμακας άνω των 1.000 BTC – παρατηρούμε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πακέτο.

Εκτός από την αύξηση των συναλλαγών τον Μάρτιο και μια επακόλουθη αύξηση καθώς το BTC πλησίασε ξανά το επίπεδο ψυχολογικών 10.000 δολαρίων τον Μάιο, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα, στο παρακάτω διάγραμμα, μια ανοδική τάση στον αριθμό συναλλαγών μεταξύ 1.000 και 5.000 BTC από το τέλος του Ιούνιος. Ο αριθμός των συναλλαγών ανά ημέρα αυξήθηκε σταδιακά από τον Ιούνιο, ακόμη και όταν η τιμή του κυριότερου κρυπτονομίσματος ενοποιήθηκε.

Ο μέσος αριθμός συναλλαγών μεταξύ 1.000 και 5.000 BTC έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες. Πηγή: Catallact

Αυτή η ανοδική τάση υποδηλώνει την πιθανότητα τα ιδρύματα και / ή οι μεγάλοι παίκτες να ασχολούνται με τη συγκέντρωση BTC καθώς τα μέτρα οικονομικής τόνωσης από τις κεντρικές τράπεζες ώθησαν στην αγορά σκληρών περιουσιακών στοιχείων. Ωστόσο, επειδή δεν μπορούμε να διακρίνουμε καθαρά ποια πραγματική δραστηριότητα έλαβε χώρα μόνο από τον αριθμό των συναλλαγών, αυτό παραμένει μόνο μια κερδοσκοπική δυνατότητα.

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή η τάση δεν συνεχίζεται με συναλλαγές στο εύρος 5.000-10.000 BTC – το μεγαλύτερο εύρος που παρακολουθήσαμε.

Ωστόσο, εδώ παρατηρούμε, ίσως, την πιο ενδιαφέρουσα ανωμαλία στο σύνολο δεδομένων on-chain. Ο αριθμός συναλλαγών μεταξύ 5.000 και 10.000 BTC σημείωσε επαναλαμβανόμενες αυξήσεις καθ ‘όλη τη σεζόν ενοποίησης τιμών BTC, από τα μέσα Μαΐου έως τα τέλη Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Ο αριθμός των συναλλαγών μεταξύ 5.000 και 10.000 BTC σημείωσε δραματικές αυξήσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού της ενοποίησης των τιμών του Bitcoin. Πηγή: Catallact

Οι αυξήσεις στις καθημερινές συναλλαγές μεταξύ 5.000 και 10.000 BTC μας οδηγούν σε δύο πιθανά συμπεράσματα:

  1. Επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε διάκριση μεταξύ συναλλαγών ανταλλαγής και συναλλαγών εκτός συναλλάγματος, είναι πιθανό ένα ή περισσότερα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων – που κατέχουν εξαιρετικά μεγάλα ποσά BTC – να ανακατεύουν νομίσματα σε διάφορα πορτοφόλια για πολλούς λόγους, πιθανότατα σχετίζονται με την ασφάλεια.
  2. Εναλλακτικά, υπάρχει η πιθανότητα οι μεγάλοι θεσμικοί παίκτες και οι φάλαινες μεγάλου χρήματος να συσσωρεύσουν ή να διανείμουν μεγάλα ποσά BTC κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ενοποίησης με την προσδοκία ότι η τιμή του κορυφαίου κρυπτονομίσματος θα αυξηθεί περαιτέρω ή θα μειωθεί.

Η δεύτερη επιλογή, ιδίως όσον αφορά τη δυνατότητα συσσώρευσης, θα ταιριάζει με την αφήγηση που ισχύει από τότε που η πανδημία COVID-19 προκάλεσε καταστροφή στις παγκόσμιες αγορές – δηλαδή, ότι οι θεσμικοί επενδυτές όπως ο Paul Tudor Jones και εταιρείες δισεκατομμυρίων δολαρίων όπως η MicroStrategy κατανομή του πλούτου στο BTC ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού χρημάτων.

Η πιθανότητα ότι οι παίκτες και τα ιδρύματα μεγάλων χρημάτων συσσωρεύτηκαν BTC κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί επίσης να φανεί όταν εξετάζουμε το ποσοστό των συνολικών συναλλαγών BTC που είναι 100 BTC ή περισσότερο. Αυτά τα δεδομένα δείχνουν ξεκάθαρα όχι μόνο την απόκλιση από τη συντριβή που σχετίζεται με το COVID τον Μάρτιο, αλλά και μια απόκλιση από τα μέσα Ιουνίου έως τον Αύγουστο – επισημαίνοντας την πιθανότητα ότι οι φάλαινες χρειάστηκαν αυτόν τον χρόνο για να συσσωρευτούν με την προσδοκία ότι οι τιμές θα αυξηθούν.

Το ποσοστό της συνολικής αξίας συναλλαγής άνω των 100 BTC αποκλίνει από την τιμή του Bitcoin τόσο τον Μάρτιο όσο και από τα μέσα Ιουνίου έως τον Αύγουστο. Πηγή: Catallact

Ωστόσο, το ποσοστό των συνολικών συναλλαγών που είναι 100 BTC ή περισσότερο περιλαμβάνει επίσης αυτό που θα θεωρούσαμε ως μεσαίου μεγέθους παίκτες, όπως οι ανθρακωρύχοι Bitcoin. Προκειμένου να προσπαθήσουμε να δούμε τους θεσμικούς επενδυτές ειδικότερα, μπορούμε να περιορίσουμε τα δεδομένα για να εξετάσουμε το ποσοστό των συνολικών συναλλαγών άνω των 1.000 BTC.

Όταν εξετάζουμε αυτά τα δεδομένα στην αλυσίδα, μπορούμε να εξαγάγουμε παρόμοια συμπεράσματα.

Το ποσοστό της συνολικής αξίας συναλλαγής πάνω από 1.000 BTC αυξήθηκε αμέσως μετά το κατώτατο σημείο της τιμής μετά το σφάλμα και έφτασε σε ένα νέο υψηλό YTD προς το παρόν. Πηγή: Catallact

Το ποσοστό αυτών των μεγάλων συναλλαγών αυξήθηκε αμέσως μετά το τέλος της πτώσης των τιμών του Μαρτίου και αυξήθηκε και πάλι από τα μέσα Ιουνίου έως σήμερα. Αυτό μπορεί ενδεχομένως να είναι το πιο ενδιαφέρον σημείωμα όλων, καθώς μπορούμε να δούμε ένα νέο υψηλό από έτος σε έτος στο μερίδιο αυτών των μεγάλων συναλλαγών στις αρχές Αυγούστου.

Συμπεράσματα

Αφού αναλύσουμε τα δεδομένα της αλυσίδας για συναλλαγές BTC κατά τη διάρκεια του 2020, ενδέχεται να εξαγάγουμε ορισμένα κερδοσκοπικά συμπεράσματα.

Πρώτον, φαίνεται ότι ήταν μικροί επενδυτές λιανικής "κούνησε," κάπως, κατά τη διάρκεια του πανικού που σχετίζεται με το COVID τον Μάρτιο και στη συνέχεια υιοθέτησε μια προσέγγιση αναμονής και αναμονής όταν η τιμή του BTC επέστρεψε στα επίπεδα πριν από τη συντριβή τον Μάιο.

Δεύτερον, οι μεσαίου μεγέθους συναλλαγές BTC μειώθηκαν αμέσως μετά τη συντριβή του Μαρτίου και σε συνδυασμό με το τρίτο μπλοκ της Bitcoin. Ωστόσο, ο αριθμός αυτών των συναλλαγών – οι οποίες πιθανώς προέρχονται από μεγαλύτερους παίκτες λιανικής και ανθρακωρύχους – αυξήθηκε σταθερά όλο το καλοκαίρι, ενώ η τιμή του BTC παρέμεινε σταθερή. Αυτό σημαίνει ότι κάποια συσσώρευση πραγματοποιήθηκε από μεσαίους συμμετέχοντες στην αγορά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ενοποίησης.

Οι μεγάλοι παίκτες στο χώρο του Bitcoin έγιναν πολύ ενεργοί όταν η τιμή του BTC έπεσε. Αυτό υποδηλώνει ότι οι φάλαινες και / ή οι θεσμικοί επενδυτές "αγόρασα την βουτιά." Επιπλέον, οι μεγάλες συναλλαγές αυξάνονται σταθερά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς η τιμή του BTC ενοποιήθηκε – επισημαίνοντας την πιθανότητα να πραγματοποιηθεί συσσώρευση.

Τέλος, οι μεγαλύτεροι παίκτες στο χώρο BTC έγιναν πιο ενεργοί κατά τη διάρκεια της ενοποίησης τιμών BTC αυτό το καλοκαίρι. Τα δεδομένα υπογραμμίζουν επίσης την πιθανότητα να συσσωρευτούν σε μεγάλο βαθμό με την προσδοκία ότι το BTC θα αυξήσει την αξία μακροπρόθεσμα.

Εάν βρήκατε αυτήν την ανάλυση διορατική, μπορείτε να δείτε, να κατεβάσετε και να μοιραστείτε την έκδοση PDF αυτής της αναφοράς παρακάτω:

Προβολή πλήρους οθόνης

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά, πρωτότυπη έρευνα & επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map