3 λόγοι για τους οποίους η τιμή του ETH χτύπησε το αέριο – και τι είναι στο Stake για το μέλλον του Ethereum

Το Ethereum είχε ένα δυνατό 2020, το λιγότερο. Η τιμή του εγγενούς νομίσματος του έργου, Ether (ETH), είναι περίπου 200% ετησίως, από τη στιγμή που γράφτηκε – με το 90% της συνολικής κυκλοφορίας του κερδοφόρες θέσεις.

Τι προκαλεί την αξιοσημείωτη ζήτηση για το πρώτο και κύριο altcoin; Το OKEx Insights κάνει μια βαθιά βουτιά στους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή του Ether, ενώ κάνει επίσης κάποια τεχνική ανάλυση για να εξετάσει από πού θα μπορούσε να πάει από εδώ.

Διάγραμμα τιμών OKEx για Ether (ETH). Πηγή: OKExΔιάγραμμα τιμών OKEx για Ether (ETH). Πηγή: OKEx

Το Ethereum 2.0 αυξάνει τη ζήτηση για στοιχηματισμό

Ο πιο προφανής παράγοντας που οδηγεί την τιμή του Ether προς τα πάνω είναι η αναμενόμενη κυκλοφορία του Ethereum 2.0, το testnet του οποίου ζωντανά στις 4 Αυγούστου.

Η επόμενη εξέλιξη της δεύτερης μεγαλύτερης πλατφόρμας κρυπτογράφησης θα αλλάξει κυρίως τον αλγόριθμο συναίνεσης του δικτύου από έναν ενεργειακά εντατικό μηχανισμό απόδειξης εργασίας σε ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον μοντέλο απόδειξης πονταρίσματος. Αντί να βασίζεται σε ανθρακωρύχους για την επαλήθευση συναλλαγών στο blockchain Ethereum, το εισερχόμενο μοντέλο PoS βασίζεται σε καταθέτες – εκείνους τους χρήστες που στοιχηματίζουν ποσά Ether – για να διατηρήσει την ασφάλεια του δικτύου.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς του Ethereum 2.0 θα είναι αυτοί που θα λάβουν μπλοκ ανταμοιβές στο νέο σύστημα, το οποίο ορισμένοι μπορεί να δουν ως ευκαιρία να κερδίσουν παθητικό εισόδημα. Ωστόσο, για να συμμετάσχει ως επικυρωτής, ένας χρήστης θα χρειαστεί 32 ETH – η αξία των οποίων είναι περίπου 12.400 $, από τη στιγμή αυτής της γραφής.

Με την αυξανόμενη ζήτηση να γίνει επικυρωτής καθώς η κυκλοφορία του Ethereum 2.0 κινείται όλο και πιο κοντά, είναι λογικό ότι η ζήτηση για συσσώρευση 32 Ether σε επιθυμητή τιμή είναι εν μέρει υπεύθυνη για την αύξηση της τιμής του ETH.

Οι όγκοι των παραγώγων Ethereum φτάνουν σε νέα υψηλά επίπεδα

Η αύξηση των τιμών Ether μπορεί επίσης – τουλάχιστον εν μέρει – να αποδοθεί στην αύξηση του όγκου συναλλαγών παραγώγων ETH.

Αν και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin κυριαρχούν στην αγορά παραγώγων κρυπτογράφησης, ο όγκος συναλλαγών για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Ether αυξάνεται – και αυξάνεται γρήγορα. Τον Σεπτέμβριο του 2019, ο λόγος μεταξύ των προθεσμιακών συμβολαίων ETH και BTC ήταν περίπου 8%. Όπως σημειώνεται από τον Το μπλοκ, αυτός ο αριθμός έχει πλέον αυξηθεί στο 29%.

Οι συγκεντρωτικοί ημερήσιοι όγκοι για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ETH έχουν επίσης αυξηθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες – πλησίον των 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα δεδομένα που προέρχονται από το skew. Η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων επίσης διάσημος εκείνη την Κυριακή, 2 Αυγούστου είδαν όγκους όλων των εποχών.

Διάγραμμα που απεικονίζει συγκεντρωτικούς ημερήσιους όγκους για μελλοντικά συμβόλαια ETH. Πηγή: skewΔιάγραμμα που απεικονίζει συγκεντρωτικούς ημερήσιους όγκους για μελλοντικά συμβόλαια ETH. Πηγή: skew


Ειδικά στο OKEx, είδαμε επίσης σημαντική αύξηση των ημερήσιων όγκων για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ETH, έχοντας πρόσφατα χτυπήσει περίπου 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια – ιδιαίτερα υψηλότερα από το υψηλό του Μαρτίου περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διάγραμμα που απεικονίζει ημερήσιους όγκους για μελλοντικά συμβόλαια ETH στο OKEx. Πηγή: skewΔιάγραμμα που απεικονίζει ημερήσιους όγκους για μελλοντικά συμβόλαια ETH στο OKEx. Πηγή: skew

Το ανοιχτό ενδιαφέρον για το OKEx συνέχισε να δημιουργεί νέα ρεκόρ την τελευταία εβδομάδα και έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών των 352 εκατομμυρίων δολαρίων στις αρχές Αυγούστου 2 Αυγούστου – το οποίο ήταν σχεδόν διπλάσιο από το προηγούμενο υψηλό που παρατηρήθηκε τον Φεβρουάριο.

Τα μελλοντικά συμβόλαια ETH ανοίγουν ενδιαφέρον. Πηγή: OKExΤα μελλοντικά συμβόλαια ETH ανοίγουν ενδιαφέρον. Πηγή: OKEx

Επιπλέον, ο αυξανόμενος ενθουσιασμός για διαπραγμάτευση ETH αυξάνει ταχύτατα το κόστος διατήρησης θέσεων. Τα ποσοστά χρηματοδότησης ETH αυξήθηκαν σε πάνω από 0,2%, ανά οκτώ ώρες. Αυτό είναι ένα προφανές σημάδι ότι η αγορά έχει υπερθερμανθεί, καθώς το ποσοστό χρηματοδότησης 0,2% σημαίνει ότι ένας έμπορος με μοχλό 20x πληρώνει 4% κάθε οκτώ ώρες.

Ποσοστό χρηματοδότησης με διαρκή ανταλλαγή ETH. Πηγή: OKExΠοσοστό χρηματοδότησης με διαρκή ανταλλαγή ETH. Πηγή: OKEx

Το DeFi mania κλείνει το ETH

Ενώ το Ethereum 2.0 βρίσκεται στον ορίζοντα, η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση είναι ήδη εδώ – και η μανία που την περιβάλλει αναμφίβολα αυξάνει την τιμή του Ether.

Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση περιλαμβάνει μια ποικιλία μη θεματολογικών προσφορών, αλλά οι πιο αξιοσημείωτες και υποτιμημένες είναι αυτές που προσφέρουν επιτόκια υψηλού επιπέδου. Σε μια προσπάθεια να εξαργυρώσουν την τρέλα DeFi, οι χρήστες έχουν καταθέσει ETH μαζικά. Σύμφωνα με το DeFi Pulse, επί του παρόντος υπάρχουν 4,228 εκατομμύρια Ether που είναι κλειδωμένα στο DeFi – σχεδόν 20% αύξηση από τα 3.426 που κλειδώθηκαν μόλις ένα μήνα πριν. Όσον αφορά το δολάριο ΗΠΑ, το ποσό των κλειδωμένων ETH αξίζει περίπου 1,66 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διάγραμμα που απεικονίζει το ποσό του Ether που είναι κλειδωμένο στο DeFi. Πηγή: Παλμός DeFi

Επιπλέον, οι τιμές του φυσικού αερίου Ethereum έχουν αυξηθεί σχεδόν 20 φορές από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με στοιχεία από την Ethercan – και η αύξηση της χρήσης DeFi και της χρήσης φυσικού αερίου δείχνει θετική συσχέτιση.

Διάγραμμα μέσης τιμής φυσικού αερίου Ethereum. Πηγή: EthercanΔιάγραμμα μέσης τιμής φυσικού αερίου Ethereum. Πηγή: Ethercan

Η τρέλα του ICO έχει φύγει (αλλά δεν ξεχνάμε)

Η τεράστια διαφημιστική εκστρατεία γύρω από την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση με επίκεντρο το Ethereum θυμίζει την τρέλα συγκέντρωσης χρημάτων altcoin το 2017 και στις αρχές του 2018.

Γνωστές ως αρχικές προσφορές νομισμάτων ή ICO, οι προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων που βασίζονται στο Ethereum ήταν ουσιαστικά η έκδοση της παραδοσιακής αρχικής δημόσιας προσφοράς της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων, ή μείον ο κανονισμός. Εταιρείες ή άτομα που θέλουν να συγκεντρώσουν χρήματα για να δημιουργήσουν ένα νέο έργο κρυπτογράφησης θα μπορούσαν να εκδώσουν μάρκες με βάση το Ethereum σε επενδυτές σε αντάλλαγμα για τον Ether.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα πρόσφατα εκδοθέντα διακριτικά θα μπορούσαν να πωληθούν για μεγάλα κέρδη μόλις εκδοθούν και εισαχθούν σε ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων. Αυτό, με τη σειρά του, προκάλεσε τη ζήτηση για ETH, καθώς οι επενδυτές που αναζητούσαν κέρδη έψαχναν να ρίξουν το ETH σε οποιαδήποτε και όλες τις διαθέσιμες πωλήσεις συμβόλων. Στην κορυφή της φούσκας του ICO, ένας Ether αξίζει λιγότερο από 1.500 $.

Διάγραμμα που δείχνει την κορυφή των τιμών του ETH στις αρχές του 2018. Πηγή: CoinGecko

Τεχνική ανάλυση ETH: Είναι ο Ether υπερθέρμανση?

Το ράλι τιμών της Ethereum, που ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου, είχε ήδη ως αποτέλεσμα κέρδη για το 90% των κατόχων ETH. Όταν εξετάζουμε τις ιστορικές μεταβολές των τιμών, παρατηρούμε ότι το περιουσιακό στοιχείο αντιμετώπισε μια υποχώρηση την τελευταία φορά που ένα τόσο υψηλό ποσοστό της προσφοράς Ether ήταν στα κέρδη.

Αιθέρας: Ποσοστό προσφοράς στα κέρδη. Πηγή: GlassnodeΑιθέρας: Ποσοστό προσφοράς στα κέρδη. Πηγή: Glassnode

Όπως μπορείτε να δείτε στο γράφημα Fibonacci retracement που αντλήθηκε από τα χαμηλά στα μέσα Ιουλίου έως το υψηλό της περασμένης Κυριακής, η γρήγορη κατάρρευση απέτυχε να κάνει την τιμή να αγγίξει το 0,5 Fibonacci retracement level. Επίσης, η τιμή υποστηρίζεται από το μίας ώρας MA60. Αυτό δείχνει ότι η δεύτερη μεγαλύτερη κρυπτογράφηση με κεφαλαιοποίηση της αγοράς βρίσκεται ακόμη σε πολύ ανοδική φάση.

Μπορεί να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε και να δούμε αν το MA60 μίας ώρας συνεχίζει να λειτουργεί ως υποστήριξη. Εάν αποτύχει αυτός ο κινητός μέσος όρος, το επόμενο επίπεδο υποστήριξης θα είναι περίπου 353 $. Εφόσον η τιμή του ETH δεν πέσει κάτω από αυτό το επίπεδο, η μεσοπρόθεσμη τάση του παραμένει ανοδική – αλλά σημαίνει επίσης ότι είναι δυνατή μια άλλη απόσυρση 10%.

OKEx ETH Perpetual Swap chart 1h chart - 8/5. Πηγή: OKEx, TradingViewOKEx ETH Perpetual Swap chart 1h chart – 8/5. Πηγή: OKEx, TradingView

Κοιτάζοντας το εβδομαδιαίο γράφημα, θα βρούμε ακόμη περισσότερα bullish σημάδια ότι το ETH μόλις ξεσπά από την κάτω του μία χρονιά περιοχή και επαναπροσδιορίζει τα υψηλά του $ 830 τον περασμένο Απρίλιο. Αυτό θα ήταν μια πιθανή υψηλή απόδοση του 127%.

Γράφημα OKEx ETH Perpetual Swap 1W - 8/5. Πηγή: OKEx, TradingViewΓράφημα OKEx ETH Perpetual Swap 1W – 8/5. Πηγή: OKEx, TradingView

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά, πρωτότυπη έρευνα & επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map