Η Tesla buy drives BTC τιμή και τα altcoins αρχίζουν να ζωντανεύουν

Το Market Watch Weekly είναι μια ανασκόπηση των αγορών κρυπτογράφησης και των εξελίξεων κάθε εβδομάδα.

Την περασμένη εβδομάδα είδε την άνθηση της αγοράς κρυπτογράφησης, καθώς η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξήθηκε από περίπου 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε σχεδόν 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η άνοδος σημειώθηκε μετά την ανακοίνωση της Tesla για αγορά Bitcoin ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 8 Φεβρουαρίου, η οποία ακολούθησε έντονη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης και αυξημένο ενδιαφέρον λιανικής. Ως αποτέλεσμα, το Bitcoin αυξήθηκε από το χαμηλό των 37.344 USDT στο υψηλό των 49.705 USDT τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με την τιμή spot OKEx BTC.

Ενώ το κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα έκλεισε την εβδομάδα στα 48.543 USDT – σημειώνοντας εβδομαδιαίο κέρδος πάνω από 25% – έχασε αυτά τα επίπεδα νωρίς σήμερα, μειώνοντας τόσο χαμηλά όσο 45.680 USDT πριν ανακάμψει στο εμπόριο περίπου 46.700 USDT.

Γράφημα OKEx BTC / USDT 4 ώρες. Πηγή: TradingView

Καθ ‘όλη την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, το κλίμα της αγοράς παρέμεινε θετικό και αντικατοπτρίστηκε στην ανάλυση δεδομένων προθεσμιακών συμβολαίων BTC την Παρασκευή. Ενώ το Bitcoin δεν κατάφερε να ξεπεράσει το όριο των 50.000 δολαρίων εκείνη την περίοδο, οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές του παρέμειναν θετικές.

Άφιξη σεζόν

Ενώ την περασμένη εβδομάδα είδε μια χούφτα κορυφαία νομίσματα που σημείωσαν κέρδη άνω του 20%, αυτή την εβδομάδα είδε ένα ευρύτερο ράλι σε άλματα – με την BCH να σημειώνει 65% εβδομαδιαία αύξηση, ακολουθούμενη από XRP, LTC και OKB στο 42%, 41,59% και 40,29% , αντίστοιχα.

Το ETH παρουσίασε σχετικά ήσυχο 13,26%, ενώ το DOGE και το ADA, που και οι δύο είχαν πολύ καλή απόδοση την προηγούμενη εβδομάδα, σημείωσαν πτώση στο ενδιαφέρον. Ενώ η ADA ήταν ακόμα ισχυρή απόδοση με 31% για την εβδομάδα, το DOGE έκλεισε την εβδομάδα με απώλεια 13,72%.

Εβδομαδιαίες επιστροφές σημαντικών altcoins, 2/8 έως 2/14. Πηγή: TradingView

Οι αυξανόμενες τιμές του "Παλαιότερα" νομίσματα, όπως τα LTC, XRP, BCH και XLM, δείχνουν ότι η αγορά αρχίζει να αισθάνεται υπερβολικά αισιόδοξη και ενδέχεται να δούμε αυτή την τάση να συνεχίζεται τις επόμενες εβδομάδες, εφόσον το Bitcoin μπορεί να διατηρήσει το εύρος του μεταξύ 48.000 και 49.000 USDT.

Το DeFi TVL πλησιάζει 60 δισεκατομμύρια δολάρια

Σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, την περασμένη εβδομάδα η συνολική τιμή που κλειδώθηκε στα πρωτόκολλα DeFi αυξήθηκε κατά περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγγίξει συνολικά 58 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία από DeBank.


Συνολική τιμή κλειδωμένη στο DeFi. Πηγή: DeBank

Μεταξύ αποκεντρωμένων ανταλλαγών, η Uniswap παρέμεινε ηγέτης με 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε TVL, ακολουθούμενη από την Curve και τη Synthetix, και οι δύο είχαν TVLs περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το καθένα.

Όσον αφορά τις τιμές, η AAVE, η οποία ήταν η υψηλότερη απόδοση την προηγούμενη εβδομάδα, παρουσίασε αρνητικό 2,41% την προηγούμενη εβδομάδα, ακολουθούμενη από μικρά κέρδη από την COMP και την CRV, στο 4,78% και 1,53%, αντίστοιχα.

Ο κορυφαίος παίκτης DeFi της περασμένης εβδομάδας ήταν ο YFI, με κέρδος 43,53%, ακολουθούμενος από τους BAL, LRC και SNX, στο 26,55%, 26,35% και 24,26%, αντίστοιχα.

Εβδομαδιαίες επιστροφές μεγάλων διακριτικών DeFi, 2/8 έως 2/14. Πηγή: TradingView

Τα σχετικά χαμηλότερα κέρδη σε μάρκες DeFi σε σύγκριση με την ευρύτερη αγορά την περασμένη εβδομάδα αντικατοπτρίζουν επίσης την τάση της αγοράς να βρει τους επόμενους μεγάλους ερμηνευτές μεταξύ των altcoins που είχαν προηγουμένως παραμείνει σε σίγαση.

Τα ιδρύματα είδαν με προσοχή το τελευταίο ράλι

Η CME ενημέρωσε το τελευταίο της (από τις 9 Φεβρουαρίου) μελλοντικά συμβόλαια Bitcoin δεδομένα θέσης στις 14 Φεβρουαρίου. Σε αυτήν την περίοδο αναφοράς, τα νέα της Tesla βγήκαν και το Bitcoin είχε αυξηθεί από κάτω από 40.000 USD σε πάνω από 44.000 USDT.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι αυξάνεται το ενδιαφέρον για την ανάκαμψη, από 9.500 σε πάνω από 11.000. Οι λογαριασμοί διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων μείωσαν τις αρνητικές θέσεις τους σε αυτήν την περίοδο από 357 σε 265 και αύξησαν τις επιθυμίες τους από 308 σε 348.

Δεδομένα μελλοντικής εκπλήρωσης CME Bitcoin – Αριθμός των λογαριασμών διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων έναντι σορτς. Πηγή: Quandl

Αντίθετα, ωστόσο, οι λογαριασμοί κεφαλαιουχικών κεφαλαίων, αφού είχαν μειώσει τις θέσεις και στις δύο κατευθύνσεις για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, τελικά αποφάσισαν να τους αυξήσουν. Οι αρνητικές θέσεις τους αυξήθηκαν από 7.224 σε 8.481 και ενώ οι θετικές θέσεις αυξήθηκαν επίσης, από 3.031 σε 3.149, οι γενικές προοπτικές ήταν ανοδικές.

Δεδομένα μελλοντικής εκπλήρωσης CME Bitcoin – Αριθμός μακροχρόνιων λογαριασμών κεφαλαίων έναντι σορτς. Πηγή: Quandl

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια ETH της CME άρχισαν επίσης να διαπραγματεύονται την περασμένη εβδομάδα και είχαν 595 ETH σε ανοιχτό ενδιαφέρον και 427 ETH σε όγκο από τις 12 Φεβρουαρίου..

Κοιτάζοντας μπροστά αυτήν την εβδομάδα

Δεδομένου ότι το Bitcoin έχει εισέλθει σε μια άλλη ασταθή φάση, οι συμμετέχοντες στην αγορά θα πρέπει να παρακολουθούν τις μετοχές για περαιτέρω ενδείξεις αυτή την εβδομάδα. Το σημαντικότερο ορόσημο είναι το επίπεδο των 50.000 $ για το BTC, το οποίο θα μπορούσε να το εκτοξεύσει υψηλότερα βραχυπρόθεσμα και να ωθήσει ολόκληρη την αγορά σε νέα υψηλά. Αντίθετα, εάν το Bitcoin αποτύχει να διατηρήσει την ανοδική του τάση, μπορεί να δούμε μια διακοπή της υψομετρικής δράσης των καθυστερημένων και να παρακολουθούμε απότομες διορθώσεις σε νομίσματα με αδύναμες βασικές αρχές.

Δεν είστε έμπορος OKEx; Μάθετε πώς να ξεκινήσετε τις συναλλαγές!

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά, πρωτότυπη έρευνα & επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map