Καθώς οι βασικές αρχές του SushiSwap βελτιώνονται εν μέσω συγχώνευσης με το yearn.finance, μπορεί να υποτιμηθεί

Την 1η Δεκεμβρίου, αποκεντρωμένη πλατφόρμα χρηματοδότησης yearn.finance ανακοίνωσε μια συγχώνευση με το SushiSwap, μια αποκεντρωμένη ανταλλαγή. Η συνεργασία – η τελευταία των πέντε – θα συγχωνεύσει τους πόρους ανάπτυξης των δύο έργων, εστιάζοντας παράλληλα στην επέκταση του αυτοματοποιημένου οικοσυστήματος κατασκευαστών της αγοράς. Επιπλέον, το SushiSwap θα ολοκληρώσει και θα ξεκινήσει το Deriswap σε συνεργασία με το yearn.finance.

Υποστηριζόμενη από αυτήν τη συγχώνευση, η τιμή της SUSHI παρουσίασε πολύ έντονα επίπεδα – από 1,60 $ την ημέρα της ανακοίνωσης στα 2,50 $ έως τις 7 Δεκεμβρίου..

Το OKEx Insights ρίχνει μια βαθύτερη ματιά στο τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτή η συγχώνευση για τις τιμές SUSHI εκτελώντας κάποια θεμελιώδη ανάλυση.

Μια σύντομη ιστορία του SushiSwap

Το SushiSwap ξεκίνησε ως αντίγραφο της Uniswap, της κορυφαίας αποκεντρωμένης ανταλλαγής, τον Αύγουστο. Εκείνη την εποχή, προσέλκυσε μεγάλη ρευστότητα παρέχοντας κίνητρα εξόρυξης ρευστότητας με τη μορφή SUSHI – το οποίο είναι γνωστό ως η πρώτη επίθεση του SushiSwap στο Uniswap.

Η δημιουργία του SushiSwap, λίγο πολύ, ανάγκασε την Uniswap να ξεκινήσει το δικό της διακριτικό διακυβέρνησης, το UNI και να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ανταμοιβής ρευστότητας – που οδήγησε σε σημαντική πτώση της ρευστότητας του SushiSwap έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, η αντεπίθεση της Uniswap δεν εξάλειψε το SushiSwap. Ο τελευταίος έκανε αρκετές βελτιώσεις διακυβέρνησης που παρείχαν τις βασικές αρχές για ανάκαμψη. Στις 20 Σεπτεμβρίου, SushiSwap σκληρά καλυμμένα ο συνολικός εφοδιασμός της σε 250 εκατομμύρια μάρκες και τέθηκε σε εφαρμογή μια περίοδο έξι μηνών κλειδώματος για τα δύο τρίτα των ανταμοιβών εξόρυξης σε μια προσπάθεια να μειωθεί η βραχυπρόθεσμη πίεση πώλησης. Επιπλέον, η SushiSwap εφάρμοσε το επιχειρηματικό μοντέλο-στόχο της Uniswap – δηλαδή, τη διανομή του ενός έκτου των τελών λήψης, ή 0,05% του συνολικού όγκου συναλλαγών, στους ενδιαφερόμενους της xSUSHI (δηλ., Το διακριτικό πονταρίσματος για την ομάδα ρευστότητας SushiSwap της SushiBar).

Στις 16 Νοεμβρίου, τα κίνητρα της Uniswap έληξαν. Ταυτόχρονα, το SushiSwap πραγματοποίησε μια δεύτερη επίθεση βαμπίρ παρέχοντας τις ίδιες ακριβώς ομάδες ρευστότητας με το Uniswap – μόνο με ενισχυμένες ανταμοιβές. Ως αποτέλεσμα, η SUSHI ανέκτησε την ανοδική της πορεία μετά από μια μακρά κάμψη. Οι τιμές τριπλασιάστηκαν στο εξάμηνο που έληξε στις 9 Νοεμβρίου.

Μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης τον Δεκέμβριο, η τιμή της SUSHI αυξήθηκε ξανά στα 2,50 δολάρια – πίσω στο υψηλότερο σημείο από τα μέσα Σεπτεμβρίου, λίγο πριν η Uniswap έριξε τα κουπόνια της UNI και ξεκίνησε το πρόγραμμα εξόρυξης ρευστότητας.

Η τιμή του SUSHI έχει περάσει από διάφορα σκαμπανεβάσματα και τώρα επιστρέφει στο σημείο που βρισκόταν στα μέσα Σεπτεμβρίου. Πηγή: ενδομπλοκ

Το TVL του SushiSwap αυξάνεται, αλλά κυριαρχεί ο όγκος του Uniswap

Σήμερα, ο όγκος ρευστότητας και συναλλαγών της SushiSwap δεν είναι τόσο υψηλός όσο του Uniswap, αλλά εξακολουθεί να είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον αποκεντρωμένο τομέα ανταλλαγών. Η συνολική αξία της που έχει κλειδωθεί έχει φτάσει τα 967 εκατομμύρια δολάρια – παρόμοια με αυτήν της καμπύλης μείωσης ρευστότητας, αλλά απέχει ακόμα 430 εκατομμύρια δολάρια από το TVL της Uniswap.

Η Uniswap υπέστη σημαντική πτώση ρευστότητας μετά το τέλος των κινήτρων εξόρυξης ρευστότητας, ενώ η SushiSwap διατήρησε την ανοδική της τάση στο TVL. Πηγή: ενδομπλοκ

Το Uniswap εξακολουθεί να κυριαρχεί στον όγκο συναλλαγών μεταξύ αποκεντρωμένων χρηματιστηρίων. Αυτό οφείλεται στη μακροχρόνια ζήτηση από μικρά διακριτικά και την καθιερωμένη βάση χρηστών. Ο επταήμερος όγκος συναλλαγών της Uniswap έχει φτάσει τα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια και αντιπροσωπεύει το 60,8% του συνολικού όγκου, σύμφωνα με τα δεδομένα από το Dune Analytics.

Το SushiSwap, από την άλλη πλευρά, συγκέντρωσε 566 εκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες επτά ημέρες – δεύτερη θέση.

Το Uniswap εξακολουθεί να κυριαρχεί στον όγκο συναλλαγών μεταξύ των DEX, αλλά το SushiSwap κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Πηγή: Dune Analytics

Παρόλο που εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλο κενό στον όγκο συναλλαγών κατά τη σύγκριση των δύο DEX, η ρευστότητα του SushiSwap σε συγκεκριμένες ομάδες έχει ξεπεράσει εκείνη της Uniswap’s. Για παράδειγμα, η ομάδα WBTC-ETH του SushiSwap έχει σήμερα ρευστότητα 243 εκατομμυρίων δολαρίων – ποσοστό που είναι 30% υψηλότερο από αυτό του Uniswap. Η βελτίωση της ρευστότητας θα μπορούσε να μειώσει το spread των συναλλαγών. Αυτό, με τη σειρά του, θα μπορούσε να αυξήσει τον όγκο των συναλλαγών.

Το SushiSwap έχει ήδη ένα πλεονέκτημα όσον αφορά τη ρευστότητα σε ορισμένες ομάδες. Πηγή: ενδομπλοκ

Το SushiSwap δείχνει θεμελιώδεις βελτιώσεις

Ο αριθμός των κατόχων SUSHI στην αλυσίδα έφτασε σε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών των 217.000. Μπαίνοντας στο Δεκέμβριο, ο ρυθμός αύξησης αυτού του αριθμού έχει δείξει σημάδια επιτάχυνσης. Αυτή η ευρύτερη υιοθέτηση του SUSHI μιλά για την εμπιστοσύνη της αγοράς.

Ο αριθμός των διευθύνσεων SUSHI αυξάνεται από τα μέσα Σεπτεμβρίου, υποδηλώνοντας ευρύτερη υιοθέτηση. Πηγή: ενδομπλοκ

Η τιμή του SUSHI μειώθηκε σημαντικά πριν από τον Οκτώβριο. Ωστόσο, η τιμή τετραπλασιάστηκε μετά τον Νοέμβριο. Όταν εξετάζουμε τον αριθμό των επικερδών διευθύνσεων, βλέπουμε ότι πολλοί από τους σημερινούς κατόχους SUSHI το αγόρασαν σε χαμηλές τιμές τον προηγούμενο μήνα. Την τελευταία φορά που η τιμή διαπραγματεύτηκε κοντά στα 2,30 $, που ήταν στα μέσα Σεπτεμβρίου, μόνο το 8% περίπου των διευθύνσεων ήταν σε θέσεις κέρδους. Ο αριθμός αυτός από τότε αυξήθηκε δραματικά στο 45%. Αυτό το αποτέλεσμα δημιουργίας χρημάτων μπορεί να προσελκύσει περισσότερους εμπόρους λιανικής στο SUSHI.

Ο αριθμός των επικερδών διευθύνσεων SUSHI αυξήθηκε δραματικά. Πηγή: ενδομπλοκ

Υπήρξαν σημαντικές εκροές SUSHI από ανταλλαγές στις αρχές Νοεμβρίου – ένα σημάδι ότι οι κάτοχοι είναι ισχυροί. Αυτό είναι το αντίθετο στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν οι τεράστιες εισροές στις ανταλλαγές έσυραν γρήγορα την τιμή προς τα κάτω.

Οι εκροές μετά το Νοέμβριο υποδηλώνουν ότι οι κάτοχοι είναι αισιόδοξοι για το μέλλον της SUSHI. Πηγή: ενδομπλοκ

Ωστόσο, όταν εξετάζουμε τα υπόλοιπα των συμβόλων, ο αριθμός των εμπόρων σε DEX διαφέρει σημαντικά από τον αριθμό των εμπόρων σε κεντρικά χρηματιστήρια – πράγμα που σημαίνει ότι η ισχύς για την τιμή SUSHI παραμένει με τις τελευταίες.

Η συνολική προσφορά συναλλάγματος της SUSHI ανέρχεται στο 53%. Πηγή: Νάνσεν

Η αγορά του SushiSwap εξακολουθεί να κυριαρχείται από φάλαινες

Προς το παρόν, το μεγαλύτερο μειονέκτημα του SushiSwap μπορεί να είναι η έλλειψη χρηστών λιανικής. Το Uniswap εξακολουθεί να μην έχει αντίπαλο στην προσέλκυση έργων και χρηστών μακράς ουράς. Έχει πάνω από 20 φορές τον αριθμό των εμπόρων από το SushiSwap.

Από την άλλη πλευρά, το SushiSwap έχει βελτιωθεί. Σε σύγκριση με τα δεδομένα από τις 14 Νοεμβρίου, το SushiSwap αναπτύσσεται με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό από το Uniswap. Ωστόσο, η επερχόμενη κυκλοφορία του Uniswap V3 είναι πιθανό να κάνει την εμπειρία πιο φιλική προς το χρήστη – συνεχίζοντας έτσι να προσελκύει εμπόρους λιανικής και μακροχρόνια έργα.

Το Uniswap έχει ευρύτερη βάση χρηστών από το SushiSwap. Πηγή: Πηγή: DeBank

Οι δυνατότητες του SushiSwap να ενταχθεί στο yearn.finance

Για το SushiSwap, η ρευστότητα και ο όγκος συναλλαγών είναι υψίστης σημασίας. Η συνεργασία με το yearn.finance μπορεί να προσφέρει περισσότερα από τα δύο.

Στο εγγύς μέλλον, η ανταλλαγή του YFI, το διακριτικό διακυβέρνησης του yearn.finance, θα χρησιμοποιήσει το SushiSwap. Το Yearn.finance θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε θησαυροφυλάκια xSushi, τα οποία θα οδηγήσουν σε υψηλότερες αποδόσεις για τους ενδιαφερόμενους φορείς της SUSHI. Εν τω μεταξύ, το keep3r.network θα παρέχει ανταλλαγή χωρίς αέριο για συναλλαγές SushiSwap μέσω Metawallet.

Επιπλέον, το SushiSwap σχεδιάζει να ξεκινήσει μια αγορά δανεισμού / δανεισμού που ονομάζεται BentoBox. Αυτό το είδος υπηρεσίας χρησιμοποιεί συνήθως ETH, USDT, USDC ή WBTC ως ασφάλεια. στο μέλλον, ωστόσο, η αγορά δανεισμού SushiSwap μπορεί να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαιά της σε ορυχεία εξόρυξης ως εγγύηση ή να ενσωματωθεί στην Cream Finance για την παροχή υπηρεσιών δανεισμού για διάφορα μάρκες. Το Cover Protocol θα προσθέσει επίσης το δυνατότητα της ασφάλισης δεξαμενών ρευστότητας SushiSwap.

Το BentoBox έχει ενσωματώσει πολλές νέες δυνατότητες. Πηγή: Twitter / @AndreCronjeTech

Αυτές οι πρωτοβουλίες μπορεί να προσφέρουν στο SushiSwap περισσότερη λειτουργικότητα. Ως εκ τούτου, η ενσωμάτωση του yearn.finance προσθέτει δυνητικά περισσότερα πλεονεκτήματα στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς της SushiSwap.

Η αποτίμηση του SushiSwap

Σύμφωνα με CoinGecko, Το SushiSwap έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς περίπου 280 εκατομμυρίων δολαρίων. Καθώς έχει περιορίσει τον συνολικό αριθμό των συμβόλων στα 250 εκατομμύρια, η πλήρως αραιωμένη κεφαλαιοποίηση της αγοράς κατατάσσεται στην 18η θέση, στα 540 εκατομμύρια δολάρια.

Συγκριτικά, το ανώτατο όριο αγοράς της Uniswap είναι περίπου 730 εκατομμύρια δολάρια, με FDV στα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η καμπύλη έχει ανώτατο όριο αγοράς 10 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά το FDV της υπερβαίνει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Balancer έχει ανώτατο όριο αγοράς 130 εκατομμυρίων δολαρίων με 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια FDV. Από μακροπρόθεσμη προοπτική, η SUSHI δέχεται ελάχιστη πίεση από την έκδοση νέων token, κάτι που είναι θετικό για τους κατόχους διακριτικών.

Το SushiSwap δημιούργησε περίπου 83 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα – εκ των οποίων τα πέντε έκτα, ή περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια, διατέθηκαν σε παρόχους ρευστότητας. Το άλλο ένα έκτο, ή 14 εκατομμύρια δολάρια, διατέθηκε σε xSUSHI ενδιαφερόμενους.

Το SushiSwap έχει επί του παρόντος ετήσια έσοδα 83 εκατομμυρίων δολαρίων, με το ένα έκτο να διανέμεται σε ενδιαφερόμενους φορείς xSUSHI. Πηγή: Τερματικό Token

Διαιρώντας τα έσοδα των 83 εκατομμυρίων δολαρίων με 165,5 εκατομμύρια δολάρια (δηλαδή, η τρέχουσα κυκλοφορία της SUSHI) δίνει μια αξία κερδών ανά μετοχή 0,50 $. Ο διαχωρισμός της τρέχουσας τιμής ανά δείκτη των 2,30 $ με την τιμή ανά μετοχή δίνει αναλογία τιμής προς κέρδη 4,6.

Εάν βάλουμε τα έσοδα 14 εκατομμυρίων δολαρίων που διανέμονται στους ενδιαφερόμενους xSUSHI στην εξίσωση, θα πάρουμε μια αναλογία τιμής προς κέρδη 27. Εάν βάλουμε το πλήρως αραιωμένο ποσό συμβολής στην εξίσωση, ο λόγος τιμής προς κέρδη θα είναι 41 Αυτός ο λόγος τιμής προς κέρδη είναι αντικειμενικά εξαιρετικός, λαμβάνοντας υπόψη τον ρυθμό ανάπτυξης και τις δυνατότητές του.

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά, πρωτότυπη έρευνα & επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner