Οι φήμες PayPal αυξάνουν την τιμή του Bitcoin αλλά οι επιλογές λήξης ορίζονται για αύξηση της μεταβλητότητας: Τεχνική Τρίτη

Εν συντομία

  • Η τιμή του Bitcoin (BTC) έχει ανακάμψει στην περιοχή των 9.600 δολαρίων λόγω φήμων για την ενσωμάτωση του crypto του PayPal
  • Η αστάθεια της αγοράς αναμένεται να αυξηθεί πριν από τη λήξη των σημαντικών συμβάσεων επιλογών BTC
  • Τα δεδομένα δείχνουν ότι η τρέχουσα αποτίμηση του BTC έχει περισσότερες ανοδικές δυνατότητες και περιθώρια ανάπτυξης

Επισκόπηση της αγοράς

Το συναίσθημα στις αγορές κρυπτογράφησης βελτιώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης στην Ασία (8:00 μ.μ. – 9 μ.μ.) καθώς το Bitcoin ανέκτησε τα επίπεδα των 9.600 $ – 9.800 $ αρχικά πριν από μια σύντομη διόρθωση. Μετά το ριμπάουντ Αναφορές τόνισε το Paypal’s θέσεις εργασίας αναζητώντας μηχανικούς κρυπτογράφησης, τροφοδοτώντας φήμες για πιθανή ενοποίηση Bitcoin.

Ωστόσο, η αστάθεια της αγοράς αναμένεται να παραμείνει υψηλή αυτή την εβδομάδα παρά τις φήμες του Paypal λόγω των συμβάσεων επιλογών BTC του Ιουνίου που πλησιάζουν στη λήξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγορές spot τείνουν να είναι πιο ασταθείς μπροστά και κατά τη διάρκεια σημαντικών λήξεων επιλογών.

Εν τω μεταξύ, τα δεδομένα από το Glassnode δείχνουν ότι ο λόγος αγοραίας αξίας προς ρευστοποιημένη αξία (MVRV) της BTC παρέμεινε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα παρά την πρόσφατη αύξηση των τιμών.

Bitcoin MVRVΑναλογία Bitcoin MVRV (7d-MA). Πηγή: Glassnode

Ο λόγος MVRV δείχνει εάν η BTC διαπραγματεύεται πάνω ή κάτω από την εύλογη αξία σε σχέση με την πραγματική τιμή. Όταν ο λόγος είναι μεταξύ 1 και 2, αυτό σημαίνει ότι το BTC θα μπορούσε να υποτιμηθεί, όταν ο λόγος είναι υψηλότερος, αντικατοπτρίζει την υπερτίμηση. Με την τρέχουσα αναλογία MVRV 1,6, το ανοδικό δυναμικό του Bitcoin παραμένει μεγάλο, ακόμη και όταν οι τιμές της αγοράς πλησιάζουν τα 10.000 $.

Αλλού, DigiByte (DGB), Οντολογία (ΟΝΤ) και Bitcoin Diamond (BCD) ήταν από τους κορυφαίους κερδισμένους στο χώρο του altcoin, ενώ οι Hycon (HYC) και Orbs Hybrid Blockchain (ORBS) παραιτήθηκε μεταξύ 6% – 9% στις πρώτες συνεδρίες της Τρίτης.

Ανάλυση τιμών

BTC / USDT – Δεν υπάρχει ακόμη αντιστροφή τάσεων?

Το Momentum έχει γίνει θετικό για BTC / USDT καθώς το ζεύγος βρήκε ανέπαφα τα κάτω στηρίγματα στο μοτίβο τριγώνου. Αυτή η ανοδική ορμή αντικατοπτρίζεται επίσης στο RSI και στο DMI. Παρόλο που το MACD παρέμεινε κόκκινο, η διαφορά μεταξύ των δύο γραμμών μειώθηκε. Ωστόσο, το RSI έχει ξεφύγει από την πρόσφατη τάση του, ενώ το + DI έχει προχωρήσει πάνω από το -DI και το ADX. Και οι δύο δείκτες υποδηλώνουν μια θετική μεταβολή.

Παρά τη θετική μεταβολή του συναισθήματος, ωστόσο, είναι δύσκολο να χαρακτηρίσουμε τις ενέργειες των τιμών της Τρίτης ως αρχή μιας αντιστροφής τάσεων. Αυτό συμβαίνει επειδή το ζεύγος εξακολουθεί να διαπραγματεύεται στο μοτίβο του τριγώνου και απαιτείται ξεμπλοκάρισμα για να επιβεβαιωθεί μια συγκεκριμένη αντιστροφή.

Εάν το θετικό συναίσθημα παραμείνει άθικτο, το ζεύγος μπορεί να επανεξετάσει την περιοχή των 9.800 έως 10.000 $, το οποίο εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό επίπεδο αντίστασης.

Η υποστήριξη στα 9.200 $ θα μπορούσε να είναι η χαμηλότερη περιοχή παρακολούθησης, η οποία, εάν δοκιμαστεί, θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα επανεξέτασης της γραμμής τάσης αντίστασης-στροφής-υποστήριξης ενός έτους κοντά στα 8.850 $.

Διάγραμμα BTC USDT Το BTC / USDT βρήκε υποστήριξη στο κάτω μέρος του τριγώνου. Πηγή: OKEx, Tradingview


ETH / USDT – Shooting Star στη δημιουργία?

Το ETH / USDT αντικατοπτρίζει μια δυναμική ανακάλυψη παρόμοια με αυτή του BTC / USDT. Ωστόσο, δεν έχουμε δει αρκετή αγοραστική δύναμη κοντά στο υψηλό της Τρίτης περίπου στα 246 $. Σε αυτό το σενάριο, το ζεύγος μπορεί εύκολα να παράγει καθημερινά "Πεφταστέρι" μοτίβο, το οποίο είναι συνήθως ένα bearish κηροπήγιο με μακρά άνω σκιά.

Το ζεύγος έφτασε επίσης σχεδόν στο ανώτερο Bollinger Band, το οποίο μπορεί να θεωρηθεί πρώιμο σημάδι υπερβολικής αγοράς, παρά το RSI που παραμένει κάτω από 70. Επιπλέον, ο όγκος συναλλαγών δεν αυξήθηκε σημαντικά παράλληλα με την τιμή, ενισχύοντας περαιτέρω την υπόθεση για βραχυπρόθεσμη διόρθωση. Το εύρος από 227 έως 251 $ που επισημάνουμε στο δικό μας τελευταία έκδοση παρέμεινε έγκυρη και αυτό θα μπορούσε να είναι η αναφορά για αυτήν την εβδομάδα.

Διάγραμμα ETH USDTETH / USDT καθημερινά «Shooting Star» στην παραγωγή. Πηγή: OKEx, Tradingview

XRP / USDT – Αναμένεται βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη?

Στην προηγούμενη Τεχνική Τρίτη, υπογραμμίσαμε πώς η αρκούδα XRP παρέμεινε σε έλεγχο την περασμένη εβδομάδα και το XRP / USDT έκτοτε άγγιξε τη χαμηλότερη υποστήριξη του τριγώνου όπως αναμενόταν.

Τα αρχικά σημάδια δείχνουν ότι οι ταύροι μπορεί να αρχίσουν να επιστρέφουν σύντομα, με το στοχαστικό να παράγει μια bullish crossover και το RSI να αρχίζει να ξεσπά. Ωστόσο, ακόμη και αν πραγματοποιηθεί βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη, η άνω αντίσταση του τριγώνου, κοντά στο 0,198, παραμένει σε ισχύ. Και πάλι, μια αντιστροφή τάσεων δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί σε αυτό το σημείο.

XRP USDTXRP / USDT θα μπορούσε να ανακάμψει από εδώ. Πηγή: OKEx, Tradingview

ONT / USDT – Υπερβολική αγορά?

Το ONT / USDT ήταν ένα από τα κορυφαία altcoins στην πλατφόρμα συναλλαγών OKEx αυτή την Τρίτη, κερδίζοντας 5% κατά τη διάρκεια της περιόδου λειτουργίας.

Το ζεύγος έχει δημιουργήσει ένα ξεμπλοκάρισμα από το πρόσφατο τρίγωνο μοτίβο, και ότι η ανοδική ορμή μπορεί επίσης να φανεί στο MACD. Ωστόσο, καθώς διαπραγματεύεται υψηλότερα, πλησιάζει επίσης στον κινούμενο μέσο όρο των 365 ημερών, ο οποίος φαίνεται να είναι ένα ισχυρό επίπεδο αντίστασης.

0,7 $ θα μπορούσε να είναι η πρώτη περιοχή που θα παρακολουθήσει, μετά από την οποία θα μπορούσαμε να δούμε το ζευγάρι να φτάνει στα 0,76 $. Στο μειονέκτημα, 0,63 $ παραμένουν ενεργά.

Διάγραμμα ONT USDTΗ ONT / USDT παρήγαγε ένα καθημερινό breakout. Πηγή: OKEx, Tradingview

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το υλικό δεν πρέπει να λαμβάνεται ως βάση για τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων, ούτε να ερμηνεύεται ως σύσταση για την πραγματοποίηση επενδυτικών συναλλαγών. Η διαπραγμάτευση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ενέχει σημαντικό κίνδυνο και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια του επενδυμένου κεφαλαίου σας. Πρέπει να διασφαλίσετε ότι κατανοείτε πλήρως τον κίνδυνο που ενέχει και λαμβάνετε υπόψη το επίπεδο εμπειρίας, τους επενδυτικούς στόχους σας και να αναζητήσετε ανεξάρτητες οικονομικές συμβουλές, εάν είναι απαραίτητο

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map