Τεχνική Εβδομάδα OKEx: 3 Φεβ 2020

Τεχνική ανάλυση της αγοράς συναλλαγών κρυπτογράφησης αυτής της εβδομάδας

Το αισιόδοξο συναίσθημα παρέμεινε άθικτο στις αγορές κρυπτογράφησης, καθώς συνεχίζεται η επιδημία ιών κοροναϊού και πώς θα μπορούσε να επηρεάσει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Καθώς προχωράμε τον Φεβρουάριο, οι συμμετέχοντες στην αγορά στην Κίνα αναμένεται να επανέλθουν στο εμπόριο μετά τις αργίες της Πρωτοχρονιάς. Η ανάπτυξη στις αγορές μετοχών είναι επίσης μια άλλη εστίαση, όπως ΣΚΟΜΠ έπεσε κατά 9% στο ύπαιθρο μετά το διάλειμμα του νέου έτους. Αντίθετα, οι τιμές του bitcoin έφτασαν εν συντομία τα επίπεδα των 9600 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Δευτέρας στην Ασία.

Καθώς οι αγορές απέχουν τρεις μήνες από το μισό του bitcoin, πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι οι θεσμικοί επενδυτές και οι επενδυτές λιανικής είναι πλέον θετικοί BTCΟι μεσοπρόθεσμες προοπτικές. Το Sentix Strategic Bias, το οποίο μετρά τη μεσοπρόθεσμη αντίληψη της αξίας για το Bitcoin, σημείωσε άνοδο στο +0,23, το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2019. Ο Patrick Hussy, Διευθύνων Σύμβουλος της Sentix, πιστεύει ότι η ανάγνωση αποτελεί ένδειξη της αυξανόμενης προθυμίας για αγορά και είναι ένα θετικό μήνυμα για αυτήν την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

Εικόνα 1: Στρατηγική προκατάληψη του Sentix Bitcoin (Πηγή: Sentix) Σχήμα 2: Διάγραμμα 1 ώρας CME Bitcoin Futures (Πηγή: Tradingview)

Ωστόσο, θα θέλαμε επίσης να επισημάνουμε ότι το ωριαίο χάσμα μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin CME παραμένει ανεκπλήρωτο. Το Σχήμα 2 δείχνει το κενό που δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα βρίσκεται μεταξύ 9255 και 9120. Πιστεύουμε ότι το κενό θα μπορούσε να παραμείνει ανεκπλήρωτο εάν το θετικό συναίσθημα και η δυναμική του bitcoin συνεχίσουν να αυξάνονται. Ακόμα, μια μικρή διόρθωση BTC που προκαλείται από τη βραχυπρόθεσμη λήψη κέρδους θα μπορούσε να είναι δυνατή, εάν δει, που θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ευκαιρία για την κάλυψη του κενού. Ωστόσο, θα μπορούσε επίσης να σημαίνει μια άλλη ευκαιρία αγοράς πριν από το μισό.

Το θετικό συναίσθημα αντικατοπτρίζεται επίσης στον χώρο altcoin, όπως και οι κορυφαίοι altcoin ETH και XRP Και οι δύο αυξήθηκαν κατά 5% έως 6% νωρίτερα στη συνεδρία, ενώ τα μεσαία / μικρά κεφαλαία ονόματα όπως XTZ και ICX αυξήθηκε 11% και 22% αντίστοιχα. Είναι ενδιαφέρον ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι ETH οι ανθρακωρύχοι έχουν συσσωρεύσει περισσότερα ETH μάρκες τους τελευταίους έξι μήνες.

Τα δεδομένα από την Santiment δείχνουν ότι ο αριθμός των διακριτικών αιθέρα που κατέχουν όλοι ETH οι δεξαμενές εξόρυξης φτάνουν στο υψηλό όλων των εποχών στα 1,69 εκ. ETH. Πολλοί θεατές Eth θεωρούνται θεμελιώδεις θετικοί παράγοντες για το διακριτικό.

Σχήμα 3: Υπόλοιπο ETH Miners Over Time (Πηγή: Santiment)

Αυτό που χάσατε

 • Η Deutsche Bank πιστεύει ότι το bitcoin παραμένει «πολύ ασταθές» για να γίνει κατάστημα αξίας. Στην πρόσφατη έρευνά τους, «Το Μέλλον της Πληρωμής», η τράπεζα είπε ότι «τα κρυπτονομίσματα έχουν περάσει το σημείο εκκίνησης που απαιτείται για να γίνουν μοντέρνα» και αναφέροντας τις περιπτώσεις από το 2018 έως το 2019, λέγοντας ότι το bitcoin είναι «πολύ ασταθές» για να είναι ένα αξιόπιστο κατάστημα αξίας.
 • Η Ιαπωνία θερμαίνεται περαιτέρω για το ψηφιακό της νόμισμα. Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της BoJ Masayoshi Amamiya δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να είναι έτοιμη να εκδώσει ψηφιακά νομίσματα εάν η ταχεία τεχνική πρόοδος στα συστήματα διακανονισμού ενισχύει τη δημόσια ζήτηση. Πρόσθεσε ότι ήταν «απαραίτητο για το BoJ να συνεχίσει να εξετάζει τη δυνατότητα έκδοσης CBDC.
 • Η κοινότητα κρυπτογράφησης έχει τώρα έναν ακόμη τρόπο να κάνει tweet για το bitcoin, ένα bitcoin emoji. Ο συνιδρυτής του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ έγραψε ένα νέο emoji bitcoin που προστέθηκε το σαββατοκύριακο. Τα emoji bitcoin καλωσορίστηκαν θερμά από την κοινότητα κρυπτογράφησης και πολλοί από αυτούς το έχουν κάνει tweet μόνοι τους, συμπεριλαμβανομένου του CEO της OKEx Jay Hao και του CSO Alysa Xu.
 • Το Cardano θα μπορούσε να είναι ένα από τα πιο αποκεντρωμένα κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Cardano, Charles Hoskinson. Σε συνέντευξή του στο Cointelegraph, ο Hoskinson είπε ότι πιστεύει ότι το token θα ωφεληθεί από το επερχόμενο σκληρό πιρούνι και θα μπορούσε τελικά να αυξήσει περαιτέρω την αποκεντρωμένη φύση του Cardano.

Ανάλυση τιμών

BTCUSDT

 • Η BTCUSDT επεκτείνει το ράλι μετά την εξασφάλιση κέρδους 30% τον Ιανουάριο και το ζεύγος συνέχισε να παραμένει πάνω από τον κινούμενο μέσο όρο των 200 ημερών.
 • Ωστόσο, το ράλι μπορεί να φαίνεται λίγο κουρασμένο. Ενώ η τιμή έχει παραγάγει μερικά υψηλότερα επίπεδα, τόσο το RSI 9 ημερών όσο και ο απόλυτος ταλαντωτής δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν, υποδηλώνοντας ότι η ορμή του ράλι θα μπορούσε κάπως να εξασθενίσει.
 • Ο κινούμενος μέσος όρος των 200 ημερών και το Fibonacci Retreatment 61,8% φαίνεται αξιοπρεπής υποστήριξη εάν παρατηρηθεί μια υποχώρηση τιμών από εδώ και αυτά τα επίπεδα αντιστοιχούν επίσης με τη χαμηλότερη υποστήριξη του πρόσφατου καναλιού.
 • Επιπλέον, ο δείκτης Long / Short BTC του OKEx παρέμεινε κοντά στο πρόσφατο υψηλό, υποδηλώνοντας ότι το πιθανό κέρδος των σορτς έχει αυξηθεί.

Εικόνα 4: Ημερήσιο διάγραμμα BTCUSDT (Πηγή: OKEx; Tradingview) Εικόνα 5: Λόγος Long / Short OKEx BTC (Πηγή: OKEx)

XRPUSDT

 • Το ράλι του XRPUSDT θα μπορούσε να έρθει σε μια κρίσιμη στιγμή καθώς το ζευγάρι φαίνεται να επανεξετάζει τον κινούμενο μέσο όρο των 200 ημερών.
 • Οι Bollinger Bands αρχικά άρχισαν να συμπιέζονται, υποδηλώνοντας ότι η μεταβλητότητα μπορεί να αυξηθεί στο ορατό μέλλον. Το RSI έδειχνε επίσης ότι η ορμή φαίνεται να παραμένει ανέπαφη.
 • πιθανότατα εάν επιβεβαιωθεί, το επόμενο επίπεδο παρακολούθησης θα μπορούσε να είναι η περιοχή 0,30, και το κάτω άκρο του πρόσφατου καναλιού θα μπορούσε επίσης να είναι το κατώτερο σημείο αναφοράς.

Εικόνα 6: Ημερήσιο γράφημα XRPUSDT (Πηγή: OKEx; Tradingview)

ETHUSDT

 • Το πρόσφατο ράλι ETHUSDT θα μπορούσε να εξαντληθεί, καθώς οι δείκτες δεν έδειξαν βιώσιμη δυναμική, με το RSI να μην μπόρεσε να παράγει μερικά υψηλότερα επίπεδα παράλληλα με το ράλι.
 • Επίσης, φαίνεται ότι το MACD bearish crossover φαίνεται ότι θεωρείται βραχυπρόθεσμο bearish σήμα εάν επιβεβαιωθεί.
 • Έχουμε δει μια παρόμοια περίπτωση στα μέσα Ιανουαρίου, όπου η τιμή σημείωσε άνοδο και οι δείκτες ορμής δεν ακολούθησαν.
 • Το ζεύγος θα μπορούσε να δοκιμάσει την υποστήριξη κάτω καναλιού, η οποία βρίσκεται στην περιοχή 182 εάν το ιστορικό επαναληφθεί.

Σχήμα 7: Διάγραμμα 4 ωρών ETHUSDT (Πηγή: OKEx; Tradingview)

Ακολουθήστε το OKEx στο:

https://twitter.com/OKEx

Ιστότοπος: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner