Τεχνική Εβδομάδα OKEx: 24 Φεβρουαρίου 2020

Βασικές επιλογές

 • Οι αγορές κρυπτονομισμάτων βρίσκονται σε κατάσταση κινδύνου-κινδύνου αφού το bitcoin απέτυχε να εξασφαλίσει τα βασικά επίπεδα 10000.
 • Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι το γενικό συναίσθημα κρυπτονομισμάτων έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών, αλλά ο υπερβολικός ενθουσιασμός θα μπορούσε να είναι πτωτικός στην τιμή.
 • Το ETH φαίνεται σε κατάσταση αναμονής και προβολής. Το LTC έχει ακόμη περιθώριο να τρέξει. Το ADA δείχνει ανοδική απόκλιση.

Ήταν μια περίοδος κινδύνου στο χώρο κρυπτογράφησης τη Δευτέρα καθώς η τιμή του bitcoin σταμάτησε στα 9700 επίπεδα. Αυτό συνέβη αφού το bitcoin διαπραγματεύτηκε για λίγο κοντά στην περιοχή κλειδιών 10000 το σαββατοκύριακο. Ωστόσο, οι έμποροι φαίνεται να έχουν ήδη αναμείνει αυτήν τη διόρθωση, καθώς τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης CME παρήγαγαν ένα ωριαίο χάσμα κάτω νωρίτερα στη συνεδρία.

Αν και οι θετικές προσδοκίες για το μισό παραμένουν άθικτες, ο ενθουσιασμός των αγορών BTC θα μπορούσε να μετατραπεί σε πολυσύχναστο εμπόριο, το οποίο θα μπορούσε να αυξήσει τους κινδύνους μιας μακράς συμπίεσης ή να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην τιμή βραχυπρόθεσμα.

Εικόνα 1: Sentix Crypto Asset Class Sentiment (Πηγή: Sentix)

Εικόνα 2: CME Bitcoin Futures Gap Down (Πηγή: Tradingview)

Το σχήμα 1 δείχνει το δείκτη Sentix Cryptocurrency Asset Class Sentiment Index. Ο δείκτης μόλις έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών -11,5. Αν και η αρνητική αξία σημαίνει ότι πολλοί επενδυτές εξακολουθούν να έχουν μια απαισιόδοξη στάση έναντι του crypto ως περιουσιακού στοιχείου, αλλά η τάση έχει αυξηθεί προς τα πάνω. Ωστόσο, ο Manfred Hubner, Διευθύνων Σύμβουλος της Sentix, πιστεύει ότι η άνοδος των τιμών του bitcoin θα μπορούσε να επιβραδυνθεί εάν "ενθουσιασμός των επενδυτών" συνεχίζει.

Σχήμα 3: Σύνοψη CME CoT (Πηγή: CME Group)

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο λογαριασμός με μόχλευση έχει αυξήσει τις αρνητικές θέσεις bitcoin τους σε προθεσμιακά συμβόλαια και επιλογές CME για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες. Αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει επίσης μια βραχυπρόθεσμη bearish περίπτωση BTC.

Αλλού, μετά έχουμε δει διορθώσεις τιμών σε μεγάλα altcoins BTC απέτυχε να ανακτήσει τα κρίσιμα επίπεδα του 10000. Τη στιγμή της γραφής, ETH μειώθηκε 1,5%, ενώ XRP εγκατέλειψε περισσότερο από 3%. Τα πρόσφατα υπεραποδόσεις ονόματα όπως ΑΤΟΜΟ και XTZ και οι δύο έκοψαν περισσότερο από 8%.

Ανάλυση τιμών

BTCUSDT – Ακόμα έχετε αρκετό χώρο για να ανακάμψετε πριν κάνετε μια στροφή?

 • BTCUSDT έχει δημιουργήσει μερικά χαμηλότερα επίπεδα στο γράφημα 4 ωρών για περισσότερο από μία εβδομάδα και έχει δημιουργήσει ένα βραχυπρόθεσμο κανάλι προς τα κάτω.
 • Ενώ η τιμή αιωρείται κοντά στο μεσαίο Bollinger Band, ο δείκτης ορμής υποδηλώνει ότι υπήρχε ακόμη περιθώριο για την τιμή να ανακάμψει βραχυπρόθεσμα. Ωστόσο, το ριμπάουντ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την πρώτη του αντίσταση κοντά στο 9950.
 • Το άνω άκρο του πρόσφατου κάτω καναλιού περίπου 10050 θα μπορούσε να είναι μια άλλη σημαντική αντίσταση.
 • Εάν η τιμή δεν είναι σε θέση να σπάσει την αντίσταση του καναλιού, θα μπορούσε να ενισχύσει την πτωτική περίπτωση της επανεξέτασης του 38,2% Fibonacci retracement κοντά στο 9320.

Εικόνα 4: Διάγραμμα 4 ωρών BTCUSDT (Πηγή: OKEx; Tradingview)

ETHUSDT – Περιμένετε και δείτε τη λειτουργία μετά το τεράστιο ράλι?

 • Το ETHUSDT έχει δεσμευτεί 6 ώρες και οι μπάντες Bollinger πιέζουν πολύ αργά, υποδηλώνοντας ότι η μεταβλητότητα των τιμών θα μπορούσε να αυξηθεί, αλλά ίσως αργότερα.
 • Το ζεύγος φαίνεται να σχηματίζει ένα τρίγωνο μοτίβο, το οποίο δείχνει επίσης ότι οι έμποροι έχουν υιοθετήσει πρόσφατα μια προσέγγιση αναμονής.
 • Ωστόσο, οι δείκτες ορμής δείχνουν μια κάπως bearish απόκλιση.
 • Η άνω αντίσταση κοντά στο 285 θα μπορούσε να είναι το πρώτο επίπεδο παρακολούθησης και το κάτω άκρο του 260 θα μπορούσε να είναι μια άλλη αναφορά.

Εικόνα 5: Διάγραμμα 6 ωρών ETHUSDT (Πηγή: OKEx; Tradingview)

LTCUSD – Οι ταύροι εξακολουθούν να μην είναι κουρασμένοι?

 • Το πρόσφατο ράλι της LTCUSDT έστειλε την τιμή του ζεύγους από 38 σε πάνω από 80 φέτος, καθιστώντας το ένα από τα κορυφαία κέρδη μεταξύ των μεγάλων altcoins.
 • Παρόλο που η ανοδική τάση του 2020 παραμένει σε μεγάλο βαθμό αδιάσπαστη, οι πρόσφατες ενέργειες τιμών θα μπορούσαν να ανησυχούσαν ορισμένους ταύρους LTC καθώς απέτυχε να σπάσει τα 84 επίπεδα.
 • Ένα ανερχόμενο τρίγωνο μοιάζει να φαίνεται, και μια έξοδος προς τα πάνω θα μπορούσε να επιτρέψει στο ζεύγος να δοκιμάσει ξανά τα 84 επίπεδα. Τα υψηλότερα υψηλά του RSI ενίσχυσαν επίσης μια βραχυπρόθεσμη bullish περίπτωση LTC.
 • Εάν παρατηρηθεί μια bearish περίπτωση, η περιοχή των 70 είναι το πρώτο επίπεδο που πρέπει να παρακολουθήσετε.

Εικόνα 6: Διάγραμμα 6 ωρών LTCUSDT (Πηγή: OKEx, Tradingview)

ADAUSDT – Bullish απόκλιση μετά από σκληρό πιρούνι

 • Η ADAUSDT κερδίζει δυναμική από την περασμένη εβδομάδα, καθώς το RSI βρίσκεται σε ανοδική απόκλιση. Ταυτόχρονα, η ανοδική τάση στο William% R παρέμεινε ανέπαφη, υποδηλώνοντας μια αναμενόμενη αύξηση της τιμής.
 • Η συμπίεση των συγκροτημάτων Bollinger φαίνεται να έχει δημιουργηθεί. Μια περαιτέρω συμπίεση θα μπορούσε να είναι ένα άλλο σημάδι πιθανής αύξησης της αστάθειας των τιμών.
 • Το προηγούμενο υψηλό των 0,063 θα μπορούσε να είναι το πρώτο επίπεδο για παρακολούθηση και η χαμηλότερη υποστήριξη κοντά στο 0,055 φαίνεται αξιοπρεπής σε αυτό το σημείο.

Εικόνα 7: Διάγραμμα 6 ωρών ADAUSDT (Πηγή: OKEx; Tradingview)

Ακολουθήστε το OKEx στο:

https://twitter.com/OKEx


https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_Αγγλικά

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Ιστότοπος: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map