Η Elon Musk αναφέρει ότι το Bitcoin ξαναζωντάρει την αγορά με νέο ενδιαφέρον λιανικής

Το Futures Friday είναι μια εβδομαδιαία ανασκόπηση των τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin στο OKEx.

Την Παρασκευή, ο τεχνολογικός επιχειρηματίας, ο επενδυτής και ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο Έλον Μόσκ, ενημέρωσαν το δικό του Κελάδημα βιογραφικό με τη λέξη #Bitcoin. Με την αγορά να το παίρνει ως bullish σημάδι, το Bitcoin ανέβηκε αμέσως 15% σε απάντηση, σπάζοντας το ντεκολτέ του προηγούμενου σχήματος διπλού πυθμένα και προσπαθώντας να ξεπεράσει την αντίσταση των 38.000 δολαρίων.

Κοιτάζοντας πίσω τις τελευταίες επτά ημέρες, το Bitcoin παρουσίασε μια αδύναμη απόδοση, δοκιμάζοντας την υποστήριξη 30.000 USDT δύο φορές, στις 22 Ιανουαρίου και στις 27 Ιανουαρίου. Το ασφάλιστρο του τριμηνιαίου συμβολαίου είχε επίσης μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο των 500 USDT μέχρι σήμερα. δείχνοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης της αγοράς. Ωστόσο, το αντι-καθιερωμένο συναίσθημα με επικεφαλής τον Στοιχήματα Wall Street συγκλόνισε τις αγορές αυτή την εβδομάδα.

Το πρώτο Dogecoin (DOGE) σημείωσε άνοδο πάνω από 1.000% σε λίγο πάνω από μια ημέρα και στη συνέχεια το Bitcoin αυξήθηκε κατά 15% σε μια ώρα. Οι έμποροι θα κάνουν καλά να επανεξετάσουν τις προηγούμενες στρατηγικές και να σχεδιάσουν αυτές τις νέες εξελίξεις.

Το ασφάλιστρο για τα τριμηνιαία συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης επίσης αυξήθηκε γρήγορα στα 1.200 δολάρια, ή 3,4%, σήμερα, δείχνοντας ότι η αγορά έχει ανακτήσει την ανοδική της εμπιστοσύνη. Το ανοιχτό ενδιαφέρον της BTC για το OKEx ανέκαμψε επίσης πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια, επιβεβαιώνοντας ότι έχει ξεκινήσει ένας νέος γύρος της μακροχρόνιας μάχης.

Το ποσοστό χρηματοδότησης των διαρκών ανταλλαγών αυξήθηκε επίσης έως 0,1% σήμερα το πρωί, υποδηλώνοντας ότι υπάρχουν επενδυτές λιανικής που έχουν μεγάλο μοχλό να κυνηγήσουν αυτό το ράλι.

Τη στιγμή της γραφής, το τριμηνιαίο συμβόλαιο BTCUSD0326 – που λήγει στα τέλη Μαρτίου – διαπραγματεύεται σε επίπεδα 36.500 USDT με ασφάλιστρο 1.200 USDT ή 3,4%, πάνω από την τιμή δείκτη. 

Τριμηνιαίες προθεσμιακές προθεσμίες OKEx BTC (BTCUSD0326), από τις 10:00 π.μ. UTC στις 29 Ιανουαρίου. Πηγή: OKEx, TradingView

Αναγνώσεις δεδομένων συναλλαγών OKEx

Επισκεφθείτε τη σελίδα δεδομένων συναλλαγών OKEx για να εξερευνήσετε περισσότερους δείκτες. 

Μεγάλη / μικρή αναλογία BTC

Η μεταβολή του λόγου long / short αυτή την εβδομάδα ήταν σχεδόν ταυτόσημη με τις τιμές, υποδηλώνοντας ότι οι επενδυτές λιανικής δεν είχαν σαφή ιδέα για το πώς θα κινηθεί η αγορά. Αλλά αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι ο λόγος long / short έπεσε πολύ γρήγορα κατά τη διάρκεια της πτώσης της Τετάρτης, υποδηλώνοντας ότι πολλοί ταύροι άλλαξαν γνώμη κατά την εποχή εκείνη. Αυτή η σύντομη παγίδα μπορεί να έχει προκαλέσει πολλούς εμπόρους να ανοίξουν νέα σορτς σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Χρόνος συλλογής δεδομένων: 1/22 10:00 π.μ. UTC έως 1/29 10:00 π.μ. UTC


Ο λόγος long / short συγκρίνει τον συνολικό αριθμό χρηστών που ανοίγουν θέσεις long με αυτούς που ανοίγουν θέσεις short. Ο λόγος συντάσσεται από όλα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και τις διαρκείς ανταλλαγές και η μακρά / μικρή πλευρά ενός χρήστη καθορίζεται από την καθαρή θέση του στο BTC.

Στην αγορά παραγώγων, όποτε ανοίγει μια θετική θέση, εξισορροπείται από μια αρνητική θέση. Ο συνολικός αριθμός θετικών θέσεων πρέπει να είναι ίσος με τον συνολικό αριθμό θετικών θέσεων. Όταν ο λόγος είναι χαμηλός, δείχνει ότι περισσότερα άτομα κρατούν σορτς.

Βάση BTC

Το ασφάλιστρο για το τριμηνιαίο συμβόλαιο σημείωσε μια πολύ αισθητή πτώση κατά την πτώση της Τετάρτης, έχοντας φτάσει τα 500 USDT. Αυτό απεικονίζει πλήρως την έλλειψη εμπιστοσύνης των ταύρων εκείνη την εποχή.

Τις τελευταίες ώρες, το τριμηνιαίο ασφάλιστρο συμβολαίου αυξήθηκε πάνω από 1.200 USDT, ή 3,4%, πίσω στο σημείο που βρισκόταν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και πρέπει να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε εάν διατηρείται αυτό το επίπεδο. Ένα ασφάλιστρο 1.000 $ ή περισσότερα θα μπορούσε να ενισχύσει την εμπιστοσύνη της αγοράς.

Χρόνος συλλογής δεδομένων: 1/22 10:00 π.μ. UTC έως 1/29 10:00 π.μ. UTC

Αυτός ο δείκτης δείχνει την τριμηνιαία τιμή προθεσμιακών συμβολαίων, την τιμή δείκτη spot και επίσης τη διαφορά βάσης. Η βάση ενός συγκεκριμένου χρόνου ισούται με την τριμηνιαία τιμή futures μείον την τιμή δείκτη spot.

Η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες των εμπόρων για την τιμή του Bitcoin. Όταν η βάση είναι θετική, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Όταν η βάση είναι αρνητική, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική.

Η βάση των τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης μπορεί να δείξει καλύτερα τη μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς. Όταν η βάση είναι υψηλή (είτε θετική είτε αρνητική), αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερο περιθώριο για το arbitrage.

Ανοιχτός τόκος και όγκος συναλλαγών

Το ανοιχτό ενδιαφέρον μειώθηκε από τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, δείχνοντας το συνεχιζόμενο κλείσιμο των αρνητικών θέσεων. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του χθεσινού ράλι τιμών, το ανοιχτό ενδιαφέρον ανέβηκε πάλι και τώρα επιστρέφει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια, με τον όγκο των συναλλαγών να εκρήγνυται επίσης τις τελευταίες δύο ώρες.

Χρόνος συλλογής δεδομένων: 1/22 10:00 π.μ. UTC έως 1/29 10:00 π.μ. UTC

Το ανοιχτό ενδιαφέρον είναι ο συνολικός αριθμός εκκρεμών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης / ανταλλαγής που δεν έχουν κλείσει σε μια δεδομένη ημέρα.

Ο όγκος συναλλαγών είναι ο συνολικός όγκος συναλλαγών των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και των διαρκών ανταλλαγών για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Εάν υπάρχουν 2.000 μακροχρόνιες συμβάσεις και 2.000 ανοικτές συμβάσεις, το ανοιχτό ενδιαφέρον θα είναι 2.000. Εάν ο όγκος συναλλαγών αυξάνεται και το ανοιχτό επιτόκιο μειωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι πολλές θέσεις είναι κλειστές ή αναγκάστηκαν να εκκαθαριστούν. Εάν τόσο ο όγκος συναλλαγών όσο και το ανοιχτό ενδιαφέρον αυξάνονται, αυτό δείχνει ότι έχουν ανοίξει πολλές θέσεις.

Λόγος δανεισμού περιθωρίου BTC

Σε αντίθεση με τη μακροπρόθεσμη αναλογία, οι έμποροι στην αγορά spot leveraged συνέχισαν να προσθέτουν περισσότερη μόχλευση κατά την πτώση της εβδομάδας και στη συνέχεια άρχισαν να κλείνουν μετά την ανάκαμψη των τιμών. Ο δείκτης δανεισμού περιθωρίου έφτασε το 21 σε ένα σημείο αυτήν την εβδομάδα και τώρα υποχωρεί κοντά στο 16, υποδηλώνοντας ότι ορισμένοι έμποροι έχουν λάβει κέρδη μαζί με την ανάκαμψη των τιμών.

Χρόνος συλλογής δεδομένων: 1/22 10:00 π.μ. UTC έως 1/29 10:00 π.μ. UTC

Ο λόγος δανεισμού περιθωρίου είναι δεδομένα συναλλαγών spot spot που δείχνουν τη σχέση μεταξύ χρηστών που δανείζονται USDT έναντι δανεισμού BTC σε αξία USDT για μια δεδομένη χρονική περίοδο. 

Αυτή η αναλογία βοηθά επίσης τους εμπόρους να εξετάσουν το συναίσθημα της αγοράς. Γενικά, οι έμποροι που δανείζονται USDT στοχεύουν να αγοράσουν BTC και εκείνοι που δανείζονται BTC στοχεύουν να το συντομεύσουν.

Όταν ο λόγος δανεισμού περιθωρίου είναι υψηλός, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Όταν είναι χαμηλό, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Οι ακραίες τιμές αυτού του λόγου έχουν ιστορικά δείξει αντιστροφές τάσεων.

Πληροφορίες εμπόρων

Robbie, Αναλυτής Επενδύσεων OKEx

Η ραγδαία άνοδο τις τελευταίες ώρες έχει κάνει μια μεγάλη αλλαγή στο γράφημα. Πρώτον, πρέπει να δούμε αν το Bitcoin μπορεί να σπάσει την καθοδική γραμμή που έχει σχηματιστεί από τις αρχές Ιανουαρίου. Εάν όχι, το επόμενο επίπεδο που πρέπει να παρακολουθήσετε είναι το ντεκολτέ στο μοτίβο διπλού πυθμένα που βρίσκεται κοντά στα 35.000 $ της τιμής δείκτη ή 36.000 USDT του τριμηνιαίου μέλλοντος.

Το συνολικό κλίμα της αγοράς, ωστόσο, είναι θετικό, καθώς περισσότεροι επενδυτές λιανικής εισέρχονται στο χώρο.

Νταχούζι, Crypto Trader στο TradingView

Η σημερινή κίνηση του Bitcoin είναι πολύ κρίσιμη για τη δευτερογενή αγορά. Το μοτίβο διπλού πυθμένα έχει κατασκευαστεί με επιτυχία μέχρι στιγμής. Από τη σκοπιά ενός εμπόρου, ο λόγος κινδύνου προς ανταμοιβή είναι καλύτερο να παραμείνει μακρύς σε αυτό το σημείο. Ωστόσο, εάν η τιμή τελικά πέσει πίσω, με αποτέλεσμα την αποτυχία του μοτίβου διπλού πυθμένα, η αγορά θα αρχίσει να φαίνεται ασυμβίβαστη.

Τριμηνιαία συμβόλαια OKEx BTC (BTCUSD0326), 12 ώρες. Πηγή: TradingView

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένες ειδήσεις από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map