DeFi Hacks, Bullish Stocks, More Institutional Money Enters Crypto: Market Watch Weekly 4 / 13-4 / 19

Τις τελευταίες επτά ημέρες, το Bitcoin (BTC) έχει αυξηθεί κατά περίπου 3,24%, ανά δείκτη τιμών OKEx BTC και διαπραγματεύεται περίπου 7.200 $ την ώρα του Τύπου.

Στα μισά του Απριλίου, η απόδοση του Bitcoin τον Απρίλιο συνάδει με την ιστορία της. Σύμφωνα με CoinMarketCap δεδομένων, ο Απρίλιος ήταν ο μήνας με μια από τις υψηλότερες μέσες αποδόσεις και την υψηλότερη μέση απόδοση για το Bitcoin μεταξύ 2013 και 2019.

Η δεύτερη μεγαλύτερη κρυπτογράφηση, Ethereum (ETH), σημείωσε άνοδο 10,43% τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με την τιμή spot OKEx ETH, μεταβαίνοντας στο εύρος των 180 $ στα 190 $.

Ιστορική μηνιαία απόδοση BTC. Πηγή: CoinMarketCap & Εντάξει

Οι παραδοσιακές αγορές γίνονται ανοδικές

Στις παραδοσιακές αγορές, για πρώτη φορά από τα μέσα Φεβρουαρίου, τρεις βασικοί δείκτες των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται σε μια αγορά τεχνικών ταύρων, με μικρό&Σ 500 ανακάμπτοντας περισσότερο από 30 τοις εκατό από το χαμηλό του Μαρτίου.

Η αισιοδοξία φαίνεται να προκύπτει από την προσδοκία ότι η πανδημία COVID-19 έχει φτάσει σε καμπή στις ΗΠΑ και την εισαγωγή του Λευκού Οίκου σχέδιο οικονομικής επανεκκίνησης. Αλλά απαισιόδοξοι πιστεύετε ότι το διπλό κατώτατο σημείο στις μετοχές των ΗΠΑ θα μπορούσε να φτάσει σύντομα. Αυτό θέτει σε κίνδυνο την αγορά κρυπτογράφησης, καθώς η τιμή του Bitcoin εξακολουθεί να δείχνει θετική συσχέτιση με το S&P 500, ανά Δεδομένα νομισμάτων.

Η βραχυπρόθεσμη κατεύθυνση του Bitcoin παραμένει ασαφής. Η τιμή έχει μετακινηθεί πάνω από τον κινούμενο μέσο όρο των 50 ημερών και δείχνει τη δυνατότητα δοκιμής 8.000 $, όπου βρίσκονται οι κινητοί μέσοι όροι των 100 ημερών και των 200 ημερών.

Ωστόσο, η αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης δεν είναι αισιόδοξη, καθώς τα τριμηνιαία συμβόλαια BTC της OKEx εξακολουθούν να έχουν αρνητικό ασφάλιστρο έναντι της τιμής spot, σύμφωνα με τα δεδομένα συναλλαγών της OKEx.

OKEX BTC / USDT Τιμή 1D. Πηγή: OKEx

Μεγάλες ενημερώσεις από το LIBRA 2.0 & Το DCEP της Κίνας

Τα μεγαλύτερα νέα αυτή την εβδομάδα προήλθαν από την Κίνα-ΗΠΑ. μάχη για τα ψηφιακά νομίσματα. Στις 16 Απριλίου, Facebook ξεκίνησε το LIBRA 2.0 λευκό χαρτί. Στη νέα Λευκή Βίβλο, η Libra έριξε σχέδια για να αγκυροβολήσει την τιμή του νομίσματος σε ένα καλάθι νομισμάτων.

Ο οργανισμός δήλωσε ότι θα κυκλοφορήσει ακόμα το stablecoin πολλαπλών νομισμάτων, αλλά το νόμισμα θα υποστηρίζεται από σταθερά νομίσματα, και όχι απευθείας από τα ίδια τα νομίσματα fiat.

Η ενημέρωση στη Λευκή Βίβλο της Libra έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά την είδηση ​​ότι η Κίνα δοκιμάζει το ψηφιακό νόμισμα που εκδίδεται από την κυβέρνηση, DCEP. Στις 14 Απριλίου, α στιγμιότυπο οθόνης δημοσιεύθηκε δείχνοντας ότι το DCEP δοκιμάστηκε σε Suzhou, Chengdu, Xiongan και άλλες περιοχές.

Ο Mark Zuckerberg, διευθύνων σύμβουλος του Facebook, σημείωσε στο προηγούμενη ακρόαση ότι ορισμένες από τις υποδομές της Κίνας είναι πολύ πιο προηγμένες από την Αμερική όσον αφορά τις ψηφιακές πληρωμές.


Στιγμιότυπο οθόνης του πορτοφολιού DCEP της Αγροτικής Τράπεζας της Κίνας. Πηγή: τα μπλοκ

Περισσότερα κεφάλαια από θεσμικούς επενδυτές ρέουν σε κρυπτογράφηση

Πολλοί θεσμικοί επενδυτές επωφελήθηκαν από την αναταραχή της αγοράς στα μέσα Μαρτίου για να αυξήσουν την έκθεσή τους σε κρυπτονομίσματα το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με πρόσφατο Αναφορά κλίμακας του γκρι.

Η εταιρεία επενδύσεων που εστιάζει στην κρυπτογράφηση σημείωσε εισροές 503,7 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2020, σχεδόν διπλάσια από τα υψηλά του προηγούμενου τριμήνου των 254,8 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2019. Η Ethereum Trust της είχε επίσης εισροή ρεκόρ 110 εκατομμυρίων δολαρίων το τελευταίο τρίμηνο.

Αθροιστικές εισροές κλίμακας του γκρι ανά προϊόντα – 1Q20. Πηγή: Κλίμακα του γκρι

Η Renaissance Technologies, ένα από τα μεγαλύτερα hedge funds στον κόσμο, σημείωσε σε έντυπο ADV στις 30 Μαρτίου ότι το Medallion Fund είναι τώρα "επιτρέπεται να πραγματοποιεί συναλλαγές μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin," ανά αναφορά από Το μπλοκ. Η εμπορική της δραστηριότητα θα περιοριστεί στα συμβόλαια Bitcoin που αναφέρονται στο CME. Τα συμβόλαια Bitcoin της CME ήταν ξεκίνησε το 2017 και εγκαταστάθηκαν σε μετρητά.

Επί του παρόντος, δεν είναι σαφές εάν η πιθανή είσοδος της εταιρείας στην αγορά Bitcoin είναι ευεργετική, καθώς η Renaissance μπορεί να χρησιμοποιήσει τη σύμβαση ως εργαλείο πώλησης. Όπως επισημαίνει η έκθεση, το Medallion Fund της Renaissance είναι γνωστό για τις υψηλές αποδόσεις του, προσφέροντας στους επενδυτές κατά μέσο όρο 40 τοις εκατό μεταξύ 1988 και 2018.

Το DeFi χάθηκε, αλλά η τιμή του ETH αυξήθηκε

Η απότομη άνοδος της τιμής του Ethereum αυτήν την εβδομάδα (ράλι 10,43%) είναι ασυνήθιστη δεδομένου ότι ταυτόχρονα δύο πρωτόκολλα DeFi – τα οποία, γενικά, τείνουν να βασίζονται στο Ethereum – χτυπήθηκαν από hacks.

Στις 18 Απριλίου, Tokenlon DEX tweeted ότι η ομάδα IMBTC στο UNISWAP δέχθηκε επίθεση και αποστράγγιση. Η UNISWAP έχασε περίπου 1.278 ETH, αξίας περίπου 230.000 $ την ώρα του Τύπου, στην επίθεση, σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας PeckShield.

Μια μέρα αργότερα, η πλατφόρμα δανεισμού της dForce lendf.me δέχτηκε πυρκαγιά. Η συνολική τιμή κλειδώθηκε dForce πήγε στο μηδέν σύμφωνα με DefiPulse, με αποτέλεσμα απώλειες περίπου 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Το Lendf.me είναι το πρώτο κοινοτικό έργο της αποκεντρωμένης χρηματοοικονομικής πλατφόρμας dForce που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Την περασμένη εβδομάδα, η dForce μόλις ανακοίνωσε την νέο γύρο χρηματοδότησης, με επικεφαλής την Multicoin Capital. Το περιστατικό είναι ένα τεράστιο πλήγμα για το οικοσύστημα DeFi.

Η συνολική τιμή κλειδώθηκε dForce. Πηγή: DefiPulse

Τον Φεβρουάριο, ένα άλλο έργο DeFi με βάση το Ethereum, bZx, έμπειρος δύο ξεχωριστές επιθέσεις που εκμεταλλεύτηκαν τα δάνεια της υπηρεσίας για να εξαγάγουν συνολικά σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια σε κρυπτογράφηση.

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το υλικό δεν πρέπει να λαμβάνεται ως βάση για τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων, ούτε να ερμηνεύεται ως σύσταση για την πραγματοποίηση επενδυτικών συναλλαγών. Η διαπραγμάτευση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ενέχει σημαντικό κίνδυνο και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια του επενδυμένου κεφαλαίου σας. Πρέπει να διασφαλίσετε ότι κατανοείτε πλήρως τον κίνδυνο που ενέχει και λαμβάνετε υπόψη το επίπεδο εμπειρίας, τους επενδυτικούς στόχους σας και να αναζητήσετε ανεξάρτητες οικονομικές συμβουλές, εάν είναι απαραίτητο.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map