Ο τρόπος με τον οποίο κυκλοφόρησαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης CME ETH αυτή την εβδομάδα από τα συμβόλαια BTC το 2017

Μια πιο προσεκτική ματιά στο λανσάρισμα των μελλοντικών μελλοντικών εκδόσεων της CME και των πιθανών επιπτώσεών του στην τιμή του ETH

Το Ether futures κυκλοφόρησε στο Chicago Mercantile Exchange στις 7 Φεβρουαρίου 2021. Το πολυαναμενόμενο μέσο είναι το πρώτο του είδους του για το εγγενές νόμισμα του δικτύου Ethereum – προέρχεται από μια καθιερωμένη, παγκοσμίως γνωστή ανταλλαγή.

Σε αυτήν την έκθεση OKEx Insights, εξετάζουμε το νέο προϊόν της CME και τις επιπτώσεις του στην αγορά ETH. Με αυτόν τον τρόπο, αναλύουμε την πρόσφατη δράση τιμών ETH και τη συγκρίνουμε με το ιστορικό τιμών της BTC πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την κυκλοφορία του CME Bitcoin futures – καθώς οι προηγούμενες τάσεις στο τελευταίο ενδέχεται να ρίξουν φως στις πιθανές μελλοντικές κινήσεις τιμών ETH.

Αλλά πρώτα, μια γρήγορη σημείωση – η σημερινή βιομηχανία κρυπτονομισμάτων είναι διαφορετική από αυτήν του τέλους του 2017. Επομένως, απομένει να δούμε την αξιοπιστία με την οποία το ιστορικό τιμών της BTC μπορεί να ενημερώσει την πορεία της ETH.

Μια πιο προσεκτική ματιά στο μέλλον CME Ether

Τα μελλοντικά συμβόλαια ETH της CME είναι ένα νέο χρηματοοικονομικό μέσο διακανονισμού με μετρητά με βάση την τιμή του εγγενούς νομίσματος της Ethereum. Εμπορεύονται με τον κωδικό προϊόντος "ETH" μεταξύ 11:00 μ.μ. και 10:00 μ.μ. UTC, Κυριακή έως Παρασκευή. Κάθε συμβόλαιο είναι για 50 ETH και αναφέρεται στην τρέχουσα τιμή USD / ETH, σύμφωνα με την τιμή αναφοράς CME CF Ether-Dollar. Είναι σημαντικό ότι τα συμβόλαια θα λήξουν την τελευταία Παρασκευή του σχετικού μήνα της σύμβασης.

Το CME είναι το μεγαλύτερο χρηματιστήριο παραγώγων στον κόσμο. Βλέπει συστηματικά ημερήσιους όγκους και ανοιχτό ενδιαφέρον σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια. Ενώ η OKEx και άλλοι τόποι διαπραγμάτευσης προσφέρουν τα δικά τους συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ETH για αρκετό καιρό τώρα, η επιρροή που ασκεί το CME στις παραδοσιακές αγορές σίγουρα κάνει πολλά για να νομιμοποιήσει το Ethereum σε μια νέα κατηγορία επενδυτών.

Η κυριαρχία της ETH στην αγορά αυξήθηκε από την ανακοίνωση της CME

Τις εβδομάδες από τότε που η CME ανακοίνωσε τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ETH στις 16 Δεκεμβρίου, η τιμή του ETH αυξήθηκε από περίπου 662 $ σε πρόσφατο υψηλό όλων των εποχών, πάνω από 1.825 $. Ωστόσο, σχεδόν κάθε σημαντικό κρυπτονομίσμα γνώρισε σημαντικά κέρδη τιμών κατά την ίδια περίοδο. Επομένως, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί ο πραγματικός αντίκτυπος που είχε ήδη το νέο μέσο στην τιμή του εγγενούς περιουσιακού στοιχείου της Ethereum.

Τούτου λεχθέντος, οι συγκρίσεις μεταξύ της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς κρυπτογράφησης και εκείνων των BTC και ETH υποδηλώνουν ότι το νεύμα έγκρισης της CME ενθάρρυνε αναλογικά περισσότερες αγορές ETH. Όσον αφορά τα ποσοστά κέρδους μεταξύ της αρχικής ανακοίνωσης και της κυκλοφορίας στις 7 Φεβρουαρίου, το ETH ξεπέρασε τόσο την ευρύτερη αγορά όσο και το BTC.

Με μόλις πάνω από 67 δισεκατομμύρια δολάρια στις 16 Δεκεμβρίου, το ανώτατο όριο της αγοράς ETH διογκώθηκε σε περισσότερα από 192 δισεκατομμύρια δολάρια – αύξηση περίπου 186,5% – καθώς τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του ETH τέθηκαν σε κυκλοφορία. Κατά την ίδια περίοδο, η αγορά BTC αυξήθηκε από 365 δισεκατομμύρια δολάρια σε 725 δισεκατομμύρια δολάρια – αύξηση περίπου 98,6%. Η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε από 574,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια ή περίπου 110%.

Το όριο αγοράς ETH αυξήθηκε κατά περίπου 186,5% από τότε που η CME ανακοίνωσε τα συμβόλαια ETH. Πηγή: CoinGecko

Η αυξανόμενη κυριαρχία της ETH στην αγορά έναντι του υπόλοιπου κλάδου υποδηλώνει επίσης ιδιαίτερο ενθουσιασμό για την ETH μετά την ανακοίνωση της CME. Αντιπροσωπεύοντας το 11,64% του συνόλου της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων στις 16 Δεκεμβρίου, το συνολικό μερίδιο αγοράς της ETH έφτασε το 17,5% στις 5 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία από TradingView.


"Αυτή τη φορά, είναι διαφορετικό"

Προς το μέλλον των μελλοντικών συμβολαίων του ETH, πολλοί παρατηρητές έσπευσαν να υπενθυμίσουν στους πιο ευφημισμένους Αιθέρους το ντεμπούτο του BTC στο CME. Μετά την ανακοίνωση του παρόμοιου παραγώγου κρυπτονομίσματος στις 31 Οκτωβρίου 2017, η τιμή BTC / USD σημείωσε άνοδο από περίπου 6.500 $.

Έφτασε στο ύψος των 20.000 δολαρίων στις 16 Δεκεμβρίου, την ημέρα πριν από την κυκλοφορία των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin της CME. Ακολούθησε αμέσως μια αγορά αρκούδων διάρκειας ενός έτους που κατέστειλε τις τιμές BTC στα χαμηλότερα επίπεδα των 3.220 $ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018.

Η τιμή BTC μειώθηκε κατά περίπου 83% μεταξύ Δεκεμβρίου 2017 και Δεκεμβρίου 2018. Πηγή: CoinGecko

Όπως το BTC στα τέλη του 2017, το ETH έφτασε σε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών τις ημέρες αμέσως πριν από την κυκλοφορία των μελλοντικών συμβόλων CME. Ωστόσο, το ευρύτερο πλαίσιο που περιβάλλει και τα δύο γεγονότα είναι εντελώς διαφορετικό. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης BTC άρχισαν να διαπραγματεύονται μετά από πολλούς μήνες παραβολικών κερδών. Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα έσπασε το προηγούμενο υψηλό όλων των εποχών στις 4 Ιανουαρίου 2017 – σχεδόν ένα χρόνο πριν από την κυκλοφορία του BTC. Μέχρι τον Δεκέμβριο, μια γεμάτη κερδοσκοπική μανία, που οδηγούσε εν μέρει από την τρέλα του αρχικού νομίσματος, είχε καταλάβει την αγορά. Οτιδήποτε σχετίζεται με το blockchain λήψη αδικαιολόγητη προσοχή των επενδυτών. Η διαφημιστική εκστρατεία ώθησε την τιμή BTC πάνω από το υψηλό των 1,130 $ στα τέλη του 2013 κατά περισσότερο από 1.600%. Εκ των υστέρων, ήταν αναπόφευκτη μια κορυφή.

Αντίθετα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ETH κυκλοφόρησαν σε αυτό που πολλοί πιστεύουν ότι είναι η αρχή μιας πολυμηνιαίας αγοράς bull. Όταν η CME κυκλοφόρησε το όργανο αυτήν την εβδομάδα, η τιμή ETH είχε πρόσφατα ξεπέρασε το προηγούμενο υψηλό όλων των εποχών περίπου 1.450 $. Πράγματι, τις ημέρες από την κυκλοφορία του, το δεύτερο ψηφιακό νόμισμα με ανώτατο όριο αγοράς συνέχισε την άνοδο του – φτάνοντας σε ένα νέο υψηλό πάνω από τα 1.825 $ στις 10 Φεβρουαρίου..

Στην περίπτωση του ETH, η νομιμότητα που φέρνει η κυκλοφορία CME μπορεί να συμπληρώσει την πρόσφατη αποχώρηση από το υψηλό όλων των εποχών. Μετά από χρόνια διαπραγμάτευσης κάτω από την κορυφή της αγοράς, τα νέα υψηλά συχνά οδηγούν σε περισσότερη ανοδική πορεία – παρά σε εκτεταμένη διόρθωση.  

Η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων είναι πιο ώριμη το 2021

Η υποστήριξη της υπόθεσης για συνεχιζόμενη ανοδική πορεία του ETH είναι η αυξημένη ωριμότητα της αγοράς κρυπτογράφησης το 2021. Το bull bull 2017 ήταν καθοδηγημένο από το λιανικό εμπόριο. Αντίθετα, τα στοιχεία δείχνουν ότι αυξάνεται το θεσμικό ενδιαφέρον για το BTC και το ETH, σήμερα.

Το Grayscale, ο μεγαλύτερος διαχειριστής ψηφιακών στοιχείων, αγοράζει τεράστιες ποσότητες ETH τους τελευταίους μήνες. Στα περιουσιακά στοιχεία της στις 10 Φεβρουαρίου υπό γνωστοποίηση διαχείρισης, η εταιρεία ανακοινώθηκε ETH μετοχές 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η κατανομή αντιπροσωπεύει αύξηση άνω του 200% από 1,79 δισεκατομμύρια δολάρια δηλώθηκε την ημέρα που η CME ανακοίνωσε τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ETH. Η φιλική προς το θεσμό εταιρεία επενδύσεων υποστήριξε την αύξηση της αγοράς της σε μια έκθεση του Φεβρουαρίου λεπτομέρειες Η πρόταση της Ethereum για τους πελάτες.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι το δυναμικό της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης μπορεί επίσης να προσελκύσει θεσμικούς επενδυτές ETH. Ενώ τα ειδικά πρωτόκολλα εκμεταλλεύσεων και οι ευπάθειες έξυπνων συμβάσεων εξακολουθούν να αποτελούν εμπόδιο για την είσοδο στους μεγαλύτερους διαχειριστές χρημάτων του πλανήτη, ορισμένοι σχολιαστές πιστεύω ότι τα ιδρύματα επενδύουν στην ETH ως τρόπο να επωφεληθούν από την ανάπτυξη του τομέα με υψηλό κίνδυνο.

Πώς τα μελλοντικά συμβόλαια CME μπορούν να επηρεάσουν την τιμή ETH

Παρά το γεγονός ότι διακανονίστηκε σε μετρητά και δεν απαιτούσε καμία πραγματική ETH για αλλαγή χεριών, η εκτόξευση μελλοντικής εκπλήρωσης Ether φαίνεται να συμπληρώνει το ολοένα και πιο αισιόδοξο συναίσθημα που περιβάλλει το Ethereum. Αν και το νέο προϊόν είναι απίθανο να πυροδοτήσει μια πολυετή αγορά αρκούδων, υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι ίδιες οι συμβάσεις ενδέχεται να επηρεάσουν την τιμή ETH σε μικρότερα χρονικά διαστήματα.

Η εισαγωγή συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης επιτρέπει στους απαισιόδοξους να στοιχηματίζουν στην υποτίμηση των τιμών, δημιουργώντας πτωτική πίεση στις υποκείμενες απαιτήσεις. Πολλές μελέτες έχουν εξερεύνησε η σχέση μεταξύ της άμεσης τιμής BTC και των συναλλαγών μελλοντικής εκπλήρωσης. Πράγματι, ορισμένοι μάλιστα εικάζουν ότι η προσφορά μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin της CME ήταν, εν μέρει, μια προσπάθεια έλεγχος Η τιμή της BTC.

Όπως και το νέο προϊόν ETH της CME, τα συμβόλαια BTC του χρηματιστηρίου λήγουν την τελευταία Παρασκευή του σχετικού μήνα της σύμβασης. Ανάλυση BTC και άλλων αγορών σημειώσεις αυξημένος όγκος και μεταβλητότητα γύρω από τις ημερομηνίες λήξης των μελλοντικών συμβολαίων.

Equities.com καταλήγει ότι οι πωλήσεις συνήθως προηγούνται της λήξης της σύμβασης, με την τιμή BTC να ανακάμπτει συχνά στις 24 ώρες αμέσως μετά. Ομοίως, ένα 2019 κανω ΑΝΑΦΟΡΑ από την Arcane Research παρατήρησε μια μέση πτώση τιμών BTC 2,27%, μαζί με τις αυξήσεις στον όγκο και την αστάθεια, κατά τις ημέρες που έληξαν μέχρι τη λήξη. Πιθανές αιτίες για τέτοιες μεταβαλλόμενες μετρήσεις της αγοράς είναι η ξαφνική αναδιάταξη των θέσεων των εμπόρων καθώς πλησιάζει η λήξη, καθώς και οι προσπάθειες των μεγαλύτερων συμμετεχόντων στην αγορά να αλλάξουν την τιμή ευνοϊκά.

Όπως και πριν από την κυκλοφορία των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης BTC, το νέο παράγωγο Ether της CME φαίνεται να είχε ήδη θετικό αντίκτυπο στην τιμή του ETH. Η αποδοχή από έναν από τους μεγαλύτερους τόπους διαπραγμάτευσης του πλανήτη έχει ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη θεσμική αγορά, όπως αποδεικνύεται από την αυξανόμενη κατανομή ETH της Grayscale.

Ωστόσο, συμβαίνει σε εντελώς διαφορετικές φάσεις των αντίστοιχων κύκλων της αγοράς τους, μια παρατεταμένη πώληση ETH μετά την έναρξη των μελλοντικών συμβολαίων φαίνεται απίθανη. Ο ενθουσιασμός για το Ethereum – εν μέρει καθοδηγείται από τον αναπτυσσόμενο τομέα DeFi που υποστηρίζει και εν μέρει από μια ανοδική πορεία τιμών BTC – φαίνεται να αναπτύσσεται, αλλά δεν είναι πουθενά κοντά στον πυρετό του τέλους του 2017.

Στο τέλος της πρώτης εβδομάδας διαπραγμάτευσης, είναι πολύ νωρίς για να καθοριστεί εάν αυτές οι παρατηρήσεις που προέρχονται από τάσεις που αφορούν τη λήξη προθεσμιακών συμβολαίων BTC της CME θα ισχύουν για την τιμή ETH. Ωστόσο, δεδομένου ότι το BTC φαίνεται να εμφανίζει τις ίδιες γενικές τάσεις με τις πιο παραδοσιακές αγορές που αφορούν τις προθεσμιακές λήξεις, μπορεί να είναι δίκαιο να συμπεράνουμε ότι η ETH θα συμπεριφέρεται παρόμοια. Οι ημέρες που προηγούνται της τελευταίας Παρασκευής του μήνα θα είναι σίγουρα αυτές που θα παρακολουθήσουν όσους δραστηριοποιούνται ενεργά στο κορυφαίο altcoin.

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map