Μπορεί να τελειώσει το Bullish για Crypto αλλά οι γεωπολιτικές εντάσεις φέρνουν αβεβαιότητα: Market Watch Weekly

Εβδομαδιαία Crypto Market

Την προηγούμενη εβδομάδα Bitcoin (BTC) υποχώρησε απότομα τις δύο πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης, από 9.000 $ σε 8.700 $, πριν ανακάμψει γρήγορα τις απώλειες την Τετάρτη. Συνέχισε πάλι την Πέμπτη στα σχεδόν 9.500 δολάρια, προτού σημειώσει το υψηλό των 9.749,3 δολαρίων για την τελευταία ημέρα του Μαΐου, σύμφωνα με OKEx BTC Spot τιμή.

Η αστάθεια του Bitcoin είχε ως αποτέλεσμα κέρδη 7,85 τοις εκατό κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και διαπραγματεύεται περίπου 9.550 $ την ώρα του Τύπου. Ενώ άλλα κορυφαία 10 altcoins ήταν επίσης στο πράσινο, Ethereum (ETH), με τη μετάβασή του σε ένα μοντέλο δοκιμαστικού στοιχήματος που θα έρθει το τρίτο τρίμηνο του 2020, είχε την καλύτερη απόδοση, με 15% ανατίμηση την εβδομάδα.

απόδοση κρυπτογράφησης τον ΜάιοΕβδομαδιαίες αποδόσεις σημαντικών κρυπτονομισμάτων 5/25 – 5/31. Πηγή: Tradingview

Τα Altcoins κέρδισαν μεγάλα τον Μάιο

Ο δείκτης CryptoCompare Small-Cap εξακολουθεί να πρωτοστατεί τον Μάιο, πάνω από 20% τον μήνα. Ο δείκτης Large-Cap είναι πολύ χαμηλότερος σε σύγκριση, σημειώνοντας λιγότερο από 8% την ίδια περίοδο.

Πολλά altcoins έδωσαν σημαντικές αποδόσεις τον τελευταίο μήνα. Zilliqa (ZIL) αυξήθηκε σχεδόν 150 τοις εκατό μετά τη Vitalik εκφράζεται την υποστήριξή του για το έργο, ενώ το THETA και OmiseGo (OMG) αυξήθηκε περισσότερο από 80 τοις εκατό. Οι άλλοι αξιοσημείωτοι μετακινητές περιλαμβάνουν Cardano (ADA), VeChain (ΕΕΚ) και 0X (ZRX), και οι τρεις κερδίζουν περισσότερο από 40 τοις εκατό τον Μάιο.

ευρετήριο crypotcompareΟ δείκτης Small / Mid / Large Cap επιστρέφει τον Μάιο. Πηγή: MVIS

Η θετική απόδοση του Μαΐου επηρεάζει τις επιστροφές του Ιουνίου

Κοιτάζοντας την ιστορική απόδοση του Bitcoin, έχει αυξηθεί κατά μέσο όρο 5,31% τον Ιούνιο από το 2013, με μόνο δύο χρόνια αρνητικής ανάπτυξης – -24,31% το 2013 και -14,88% το 2018 – και οι δύο κατά τη διάρκεια των αγορών bear. Επιπλέον, κάθε φορά που ο Μάιος ήταν θετικός μήνας, ο Ιούνιος ακολούθησε το ίδιο.

Το ιστορικό επιστρέφει το BitcoinΙστορική μηνιαία απόδοση BTC. Πηγή: CoinMarketCap & Εντάξει

Το συναίσθημα έγινε ανοδικό στην αγορά επιλογών

Το 1μηνο λοξό τράβηξε δραματικά από πάνω από 20 τοις εκατό σε -9,6 τοις εκατό στα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με το ΛοξότηταΤα δεδομένα. Αυτή η μετατόπιση υποδηλώνει ότι οι κλήσεις είναι πιο ακριβές από ό, τι βάζει, και ο κίνδυνος μεταβλητότητας είναι περισσότερο προς τα πάνω.

Skew μεταβλητότητας είναι η διαφορά στο σιωπηρή μεταβλητότητα (IV) μεταξύ εκτός χρημάτων επιλογές, επιλογές χρημάτων και στα χρήματα επιλογές. Αυτό το μοτίβο δείχνει αισιόδοξες αισθήσεις, υποδηλώνοντας ότι οι έμποροι στοιχηματίζουν για μελλοντική ανατίμηση των τιμών, ενισχύοντας τη ζήτηση για επιλογές κλήσεων.

BTC Skew 25dBTC 25d κλίση. Πηγή: Λοξότητα

Επιπλέον, η διαφορά μεταξύ της τριών μηνών υπονοούμενης μεταβλητότητας (IV) και της ιστορικής αστάθειας (RV) έχει διευρυνθεί στο 3 τοις εκατό τώρα, το υψηλότερο επίπεδο του προηγούμενου έτους. Εάν το IV είναι πολύ χαμηλό σε σύγκριση με το RV, η τιμή προαίρεσης θεωρείται υποτιμημένη.

Ιστορικά, το RV ήταν κυρίως χαμηλότερο από το IV του Bitcoin, εκτός από ένα μικρό χρονικό διάστημα γύρω στο Σεπτέμβριο του 2019. Οι έμποροι συνήθως αναμένουν ότι η μεταβλητότητα θα κινηθεί προς τον μέσο όρο του (αύξηση όταν ήταν πολύ χαμηλή και μείωση όταν ήταν πολύ υψηλή).

Δείκτης μεταβλητότητας BTCBTCUSD – IV εναντίον RV. Πηγή: Λοξότητα

Τεχνική Ανάλυση Bitcoin

Το Bitcoin έχει ανακάμψει πάνω από το όριο τάσεων που δοκιμάστηκε στις αρχές Μαΐου, ανεβάζοντας την αντίσταση των περασμένων εβδομάδων στα 9.300 $ – 9.400 $. Ωστόσο, η ανοδική κίνηση σταμάτησε στα 9.750 δολάρια, απορρίφθηκε από το προηγούμενο υψηλό των 9.800 δολαρίων από τις 19 Μαΐου. Προχωρώντας, μια άλλη δοκιμή του υψηλού στα μέσα Μαΐου είναι δυνατή αυτή την εβδομάδα.

BTC / USDOKEx BTC Spot Τιμή. Διάγραμμα 1Η. Πηγή: OKEx

Κοιτάζοντας μπροστά αυτήν την εβδομάδα

Διαμαρτυρίες και ταραχές σε όλες τις ΗΠΑ είναι ακόμα σε εξέλιξη, μαζί με ένα νέο κύμα αυξημένου Σινο-ΗΠΑ εντάσεις. Όσον αφορά τα μακροοικονομικά δεδομένα, Κατασκευή ISM τα δεδομένα θα δημοσιευθούν τη Δευτέρα, ενώ το Απαιτήσεις ανεργίας Η έκθεση θα κυκλοφορήσει την Τρίτη.

Ενώ το Bitcoin έχει ιστορικά δείξει συσχετίσεις με το χρυσό και το κινεζικό γιουάν σε περιόδους αυξημένης γεωπολιτικής αβεβαιότητας, η άνευ προηγουμένου παγκόσμια κατάσταση σήμερα μπορεί να επηρεάσει το χώρο με απρόβλεπτους τρόπους.

Εν τω μεταξύ, το Matic Mainnet ζωντανά στις 31 Μαΐου και η Zilliqa (ZIL) θα ολοκληρώσει την υποστήριξη στοιχηματισμού αυτόν τον μήνα. Η αναβάθμιση του Ethereum Classic (ETC) Phoenix Mainnet αναμένεται σήμερα, 1 Ιουνίου coinmarketcal’s πρόγραμμα, παράλληλα με το εγγενές διακριτικό του OKEx, το όγδοο του OKB αγορά και καύση.

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το υλικό δεν πρέπει να λαμβάνεται ως βάση για τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων, ούτε να ερμηνεύεται ως σύσταση για την πραγματοποίηση επενδυτικών συναλλαγών. Η διαπραγμάτευση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ενέχει σημαντικό κίνδυνο και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια του επενδυμένου κεφαλαίου σας. Πρέπει να διασφαλίσετε ότι κατανοείτε πλήρως τον κίνδυνο που ενέχει και λαμβάνετε υπόψη το επίπεδο εμπειρίας σας, τους επενδυτικούς στόχους και να αναζητήσετε ανεξάρτητες οικονομικές συμβουλές εάν είναι απαραίτητο.

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένες ειδήσεις από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner