Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης BTC αντικατοπτρίζουν την εξασθένιση του αισθήματος bullish καθώς η τιμή κινείται προς τα πλάγια

Το Futures Friday είναι μια εβδομαδιαία ανασκόπηση των τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin στο OKEx.

Η τιμή του Bitcoin έχει κυματωθεί σε ένα ευρύ φάσμα αυτήν την εβδομάδα, αφού έφτασε επιτυχώς πάνω από τα 23.000 $ στις 17 Δεκεμβρίου. Το κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα ανέβηκε στο υψηλό όλων των εποχών των 24.302 δολαρίων τη Δευτέρα πριν υποχωρήσει στην χαμηλότερη εβδομαδιαία τιμή των 21.918 δολαρίων την ίδια ημέρα. Ενώ η τιμή κατάφερε να ανέβει πάνω από τα 23.000 $ από τότε, συνεχίζει να ενοποιείται σε αυτό το εύρος, σύμφωνα με την τιμή του δείκτη OKEx BTC.

Τα νέα για το Ripple που ερευνούνται από την SEC προκάλεσαν αστάθεια στην αγορά στα μέσα της εβδομάδας, με σημαντικά altcoins να πέφτουν σημαντικά. Το Bitcoin, ωστόσο, διατήρησε τα επίπεδα τιμών του και αύξησε την κυριαρχία της αγοράς.

Στο Futures Friday της περασμένης εβδομάδας, παρατηρήσαμε πώς η υψηλή μόχλευση αυξάνει τον βραχυπρόθεσμο κίνδυνο. Τα επιτόκια χρηματοδότησης για διαρκή συμβόλαια ήταν πάνω από 0,05% για παρατεταμένη χρονική περίοδο κατά το περασμένο Σαββατοκύριακο και ακολούθησε μια ανάκαμψη. Αυτή την εβδομάδα είδαμε ότι ο δείκτης long / short πέφτει γρήγορα λόγω της απόσυρσης των τιμών τη Δευτέρα και οι επενδυτές στην αγορά futures ήταν πιο προσεκτικοί για το άνοιγμα των long. Το ανοιχτό ενδιαφέρον BTC απέτυχε επίσης να αυξηθεί περαιτέρω, με 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια να γίνουν βραχυπρόθεσμα υψηλά. Η αγορά ενδέχεται να συνεχίσει να αντιμετωπίζει μείωση των όγκων λόγω των διακοπών.

Το τελευταίο τριμηνιαίο συμβόλαιο του έτους BTCUSD1225 και οι τριμηνιαίες επιλογές θα λήξουν σήμερα και οι έμποροι πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους της αγοράς. Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην κατεύθυνση του συναισθήματος της αγοράς μετά τη σημερινή παράδοση του τριμηνιαίου συμβολαίου.

Από μεσοπρόθεσμη προοπτική, η αγορά εξακολουθεί να βρίσκεται σε αισιόδοξη διάθεση με το τριμηνιαίο συμβόλαιο BTCUSD0326 – που λήγει στο τέλος Μαρτίου – επί του παρόντος διαπραγματεύεται με ασφάλιστρο 1.150 $ ή 4,9% έναντι της τιμής δείκτη.

BTC / USDΤριμηνιαία συμβόλαια OKEx BTC (BTCUSD0326), από τις 6:00 π.μ. UTC στις 25 Δεκεμβρίου. Πηγή: OKEx, TradingView

Αναγνώσεις δεδομένων συναλλαγών OKEx

Επισκεφθείτε τη σελίδα δεδομένων συναλλαγών OKEx για να εξερευνήσετε περισσότερους δείκτες.

Μεγάλη / μικρή αναλογία BTC

Την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι τιμές εισήλθαν στη φάση ενοποίησης μετά τη Δευτέρα, ο μακροπρόθεσμος / βραχυπρόθεσμος δείκτης σημείωσε μια σταδιακή πτωτική τάση, που έπεσε από το 1,18 την περασμένη Παρασκευή στο χαμηλό των 0,88 πριν ανακάμψει στο τρέχον επίπεδο του περίπου 1,0. Αυτό δείχνει μια επιβράδυνση στο έντονα ανοδικό κλίμα της αγοράς και ότι οι έμποροι δεν αισθάνονται άνετα να στοιχηματίζουν ότι το Bitcoin θα συνεχίσει να αυξάνεται βραχυπρόθεσμα.

Μεγάλη / σύντομη αναλογία BTCΧρόνος συλλογής δεδομένων: 12/18 4:00 π.μ. UTC έως 12/25 4:00 π.μ. UTC

Ο λόγος long / short συγκρίνει τον συνολικό αριθμό χρηστών που ανοίγουν θέσεις long με αυτούς που ανοίγουν θέσεις short. Ο λόγος συντάσσεται από όλα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και τις διαρκείς ανταλλαγές και η μακρά / μικρή πλευρά ενός χρήστη καθορίζεται από την καθαρή θέση του στο BTC.

Στην αγορά παραγώγων, όποτε ανοίγει μια θετική θέση, εξισορροπείται από μια αρνητική θέση. Ο συνολικός αριθμός θετικών θέσεων πρέπει να είναι ίσος με τον συνολικό αριθμό θετικών θέσεων. Όταν ο λόγος είναι χαμηλός, δείχνει ότι περισσότερα άτομα κρατούν σορτς.

Βάση BTC

Το ασφάλιστρο των τριμηνιαίων συμβολαίων είχε διευρυνθεί στα 1.400 $ ή 5,8% τη Δευτέρα. Ωστόσο, μειώθηκε γρήγορα στα 900 $ ή 4% στο επόμενο pullback και στη συνέχεια άρχισε να ανακάμπτει στα τρέχοντα επίπεδα περίπου 1.200 $. Το επίπεδο premium δείχνει ακόμα πλήρως την εμπιστοσύνη της αγοράς στις προσδοκίες των μεσοπρόθεσμων τιμών.

Βάση προθεσμιακών συμβολαίων BTCΧρόνος συλλογής δεδομένων: 12/18 4:00 π.μ. UTC έως 12/25 4:00 π.μ. UTC

Αυτός ο δείκτης δείχνει την τριμηνιαία τιμή προθεσμιακών συμβολαίων, την τιμή δείκτη spot και επίσης τη διαφορά βάσης. Η βάση ενός συγκεκριμένου χρόνου ισούται με την τριμηνιαία τιμή futures μείον την τιμή δείκτη spot.

Η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες των εμπόρων για την τιμή του Bitcoin. Όταν η βάση είναι θετική, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Όταν η βάση είναι αρνητική, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική.

Η βάση των τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης μπορεί να δείξει καλύτερα τη μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς. Όταν η βάση είναι υψηλή (είτε θετική είτε αρνητική), σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερο περιθώριο για το arbitrage.

Ανοιχτός τόκος και όγκος συναλλαγών

Το ανοιχτό επιτόκιο αυξήθηκε έως και 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια δύο φορές στα μέσα της εβδομάδας, ακολουθούμενο από ταχείες μειώσεις και στις δύο περιπτώσεις. Το τρέχον ανοιχτό ενδιαφέρον είναι περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια επίπεδα ξανά. Εάν η τιμή συνεχίσει να διατηρεί αυτήν την ταλαντούμενη τάση, το ανοιχτό ενδιαφέρον που φτάνει τα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια θα μπορούσε να γίνει σχετικός δείκτης.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια BTC έχουν ανοιχτό ενδιαφέρονΧρόνος συλλογής δεδομένων: 12/18 4:00 π.μ. UTC έως 12/25 4:00 π.μ. UTC

Το ανοιχτό ενδιαφέρον είναι ο συνολικός αριθμός εκκρεμών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης / ανταλλαγής που δεν έχουν κλείσει σε μια δεδομένη ημέρα.

Ο όγκος συναλλαγών είναι ο συνολικός όγκος συναλλαγών των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και των διαρκών ανταλλαγών για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Εάν υπάρχουν 2.000 μακροχρόνιες συμβάσεις και 2.000 ανοικτές συμβάσεις, το ανοιχτό ενδιαφέρον θα είναι 2.000. Εάν ο όγκος συναλλαγών αυξάνεται και το ανοιχτό επιτόκιο μειωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι πολλές θέσεις είναι κλειστές ή αναγκάστηκαν να εκκαθαριστούν. Εάν τόσο ο όγκος συναλλαγών όσο και το ανοιχτό ενδιαφέρον αυξάνονται, αυτό δείχνει ότι έχουν ανοίξει πολλές θέσεις.

Λόγος δανεισμού περιθωρίου BTC

Οι έμποροι στην αγορά spot leveraged μείωσαν τη μόχλευση μετά την ταχεία απόσυρση της Δευτέρας, με τον δείκτη δανεισμού περιθωρίων να κινείται γρήγορα από περίπου 20 σε σχεδόν 16. Ο δείκτης έχει αυξηθεί από τότε και είναι περίπου 18, υποδεικνύοντας ότι ένα σημαντικό ποσοστό των εμπόρων στο spot Η αγορά δανείζεται ακόμα Bitcoin, περιμένοντας την αύξηση της τιμής.

Λόγος δανεισμού περιθωρίου BTCΧρόνος συλλογής δεδομένων: 12/18 4:00 π.μ. UTC έως 12/25 4:00 π.μ. UTC

Ο λόγος δανεισμού περιθωρίου είναι δεδομένα συναλλαγών spot spot που δείχνουν τη σχέση μεταξύ χρηστών που δανείζονται USDT έναντι δανεισμού BTC σε αξία USDT για μια δεδομένη χρονική περίοδο.

Αυτή η αναλογία βοηθά επίσης τους εμπόρους να εξετάσουν το συναίσθημα της αγοράς. Γενικά, οι έμποροι που δανείζονται USDT στοχεύουν να αγοράσουν BTC και εκείνοι που δανείζονται BTC στοχεύουν να το συντομεύσουν.

Όταν ο λόγος δανεισμού περιθωρίου είναι υψηλός, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Όταν είναι χαμηλό, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Οι ακραίες τιμές αυτού του λόγου έχουν ιστορικά δείξει αντιστροφές τάσεων.

Έμπορος διορατικότητα

Robbie, Αναλυτής Επενδύσεων OKEx

Η τάση ταλάντωσης του Bitcoin αυτή την εβδομάδα έχει μετριάσει τις προηγουμένως ισχυρές ανοδικές προσδοκίες της αγοράς. Εν τω μεταξύ, τα μεγάλα altcoins συνεχίζουν να ανακάμπτουν αφού χτυπήθηκαν σκληρά από την κατάσταση του XRP. Τώρα, με τις διακοπές εδώ, μπορεί να δούμε μια πτώση του όγκου και ένα βιβλίο αραίωσης παραγγελιών, αυξάνοντας περαιτέρω την αβεβαιότητα της αγοράς.

Όσον αφορά την αντίσταση, 24.000 $ της τιμής δείκτη ή 25.200 $ της τριμηνιαίας συμβατικής τιμής, παραμένει ένα σαφές ανώτατο όριο. Υπάρχει η πιθανότητα λανθασμένου breakout σε αυτόν τον τομέα, ελλείψει όγκου, και με το Bitcoin να κυμαίνεται γύρω στα 23.000 $ για αρκετές ημέρες, μια άλλη κίνηση προς τα πάνω ή προς τα κάτω μετά το τριμηνιαίο συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης μπορεί να καθορίσει την επόμενη βραχυπρόθεσμη τάση.

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένες ειδήσεις από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner