Η ανάκαμψη BTC αποτυγχάνει να εντυπωσιάσει, αλλά επιλέξτε altcoins μετά αξιοσημείωτα κέρδη

Το Market Watch Weekly είναι μια ανασκόπηση των αγορών κρυπτογράφησης και των εξελίξεων κάθε εβδομάδα.

Την περασμένη εβδομάδα, το Bitcoin σημείωσε θετικές αποδόσεις σε πέντε ημέρες διαπραγμάτευσης, ενώ η τιμή σημείωσε άνοδο από 33.000 USDT σε υψηλά 40.950 USDT πριν πέσει πίσω στα 38.000 USDT την Κυριακή, σύμφωνα με την spot spot του OKEx. Ο ηγέτης της αγοράς πραγματοποίησε εβδομαδιαία απόδοση 19%, αλλά δεν μπόρεσε να παραμείνει πάνω από το επίπεδο των 40.000 USDT.

OKEx BTC spot τιμή, από τις 12:00 π.μ. UTC στις 8 Φεβρουαρίου. Πηγή: OKEx, TradingView

Ενώ οι συμμετέχοντες στην αγορά καλωσόρισαν το ράλι της περασμένης εβδομάδας, το συναίσθημα για πολύ καιρό δεν ήταν εμφανές. Στο τελευταίο άρθρο της Futures Friday, είδαμε ότι ο λόγος long / short κυμαινόταν γύρω στο 1,2 και τα ποσοστά χρηματοδότησης για διαρκή ανταλλαγές δεν ήταν υπερθέρμανση.

Στην αγορά των επιλογών, οι καμπύλες ενός μηνός και τριών μηνών σχεδόν ποτέ δεν ξεπέρασαν το σημάδι 0% στον άξονα y την περασμένη εβδομάδα, παρά την ανοδική πορεία, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιλογές είναι τιμολόγηση στην απαισιοδοξία και οι έμποροι ενδέχεται να αγοράζουν για να αντισταθμίσουν τον αρνητικό κίνδυνο. Το τρέχον προσεκτικό συναίσθημα της αγοράς θα μπορούσε, ωστόσο, να αντιστραφεί εάν το Bitcoin παραμείνει σταθερό πάνω από το σήμα των 40.000 USD.

BTC ένα μηνιαίο και τρίμηνο σιωπηρή μεταβλητότητα. Πηγή: OKEx

Το DOGE και το ADA τραβούν την προσοχή

Η Ether (ETH) ξεπέρασε το Bitcoin την περασμένη εβδομάδα, καθώς το πρωτόκολλο έξυπνης σύμβασης ξεκίνησε την ανοδική του κίνηση από 1.300 USDT, σπάζοντας τα προηγούμενα υψηλά για να ορίσει ένα νέο υψηλό όλων των εποχών των 1.762 USDT την Παρασκευή, σύμφωνα με την τιμή spot OKEx ETH. Ωστόσο, αδυνατώντας να διατηρήσει τη γρήγορη κίνηση, ο ETH έπεσε πίσω σχεδόν 15% και έκλεισε την εβδομάδα με απόδοση 10%.

Μεταξύ των μεγάλων altcoins, το Dogecoin (DOGE) και το Cardano (ADA) ήταν τα κυριότερα σημεία της εβδομάδας. Χάρη στα επαναλαμβανόμενα tweets του Elon Musk που προωθούν το DOGE, το οποίο οδήγησε σε μαζικές αγορές από ιδιώτες επενδυτές, η τιμή του διπλασιάστηκε σε μια εβδομάδα. Από την τιμή κλεισίματος της Κυριακής, το DOGE ξεπέρασε τη Litecoin (LTC) για την έβδομη θέση όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Η ADA σημείωσε επίσης σημαντικά κέρδη, σημειώνοντας άνοδο άνω του 0,7 USDT σε ένα σημείο και έκλεισε με 96% εβδομαδιαία απόδοση. Η τελευταία φορά που η ADA ήταν τόσο ακριβή ήταν κατά τη διάρκεια της αγοράς bull τον Ιανουάριο του 2018. Ο λόγος για αυτό το κύμα πιθανότατα είναι η επιτυχής ανάπτυξη της ενημέρωσης Mary στο δημόσιο testnet, φέρνοντας την Cardano πιο κοντά στο να γίνει μια πλατφόρμα έξυπνης σύμβασης πολλαπλών στοιχείων. Η ADA κατατάσσεται τώρα στην τρίτη θέση όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, εάν αποκλείσουμε το USDT.

Άλλα μεγάλα altcoins με εβδομαδιαία κέρδη άνω του 20% περιλαμβάνουν το Polkadot (DOT) και το Stellar’s Lumen (XLM). Το XRP, από την άλλη πλευρά, ήταν το μόνο σημαντικό altcoin με αρνητική εβδομαδιαία απόδοση, κάτω από 12%.

Εβδομαδιαίες επιστροφές σημαντικών altcoins, 2/1 έως 2/7. Πηγή: TradingView


Το DeFi υποχωρεί μετά από έντονη ανατροπή

Η συνολική τιμή που είναι κλειδωμένη στα πρωτόκολλα DeFi έχει σημειώσει μια εξαιρετικά γρήγορη άνοδο τις τελευταίες επτά ημέρες και ο κύριος λόγος είναι η αύξηση της τιμής των διακριτικών DeFi. Η TVL σημείωσε άνοδο στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή πριν υποχωρήσει στα τρέχοντα 48,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα δεδομένα της DeBank.

Τα τρέχοντα τρία κορυφαία ονόματα όσον αφορά το TVL είναι ο δανειστής πρωτοκόλλου Maker (MKR), το πρωτόκολλο δανεισμού AAVE (V1 + V2) και το διακριτικό WTC BTC.

Συνολική τιμή κλειδωμένη στο DeFi. Πηγή: DeBank

Κοιτάζοντας τις αποδόσεις, τα μεγάλα διακριτικά DeFi ήταν όλα πάνω. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι πριν από το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο τομέας DeFi ήταν περιζήτητα από την αγορά και αυξήθηκε σημαντικά. Αλλά το Σάββατο, όταν το Bitcoin δοκιμάστηκε 40.000 USD, ο τομέας σημείωσε τεράστια πτώση λόγω της κερδοφορίας, ενώ η κυριαρχία του Bitcoin ανέκαμψε.

Η AAVE απογειώθηκε από 300 USDT, ξεπέρασε γρήγορα τα 500 USDT και έφτασε στο νέο υψηλό όλων των εποχών των 542 USDT στο OKEx. Ωστόσο, στη συνέχεια σημείωσε υποχώρηση 28%, βρίσκοντας υποστήριξη κοντά στα 400 USDT πριν κλείσει την εβδομάδα στα 472 USDT και αποκομίζοντας 61% εβδομαδιαία απόδοση. Επιπλέον, το UMA, που δεν αναφέρεται στον παρακάτω πίνακα, πέτυχε μια τεράστια απόδοση 163% για την εβδομάδα, αυξάνοντας σχεδόν το 300% σε ένα σημείο στη μέση. Από την άλλη πλευρά, ένας αδύναμος παίκτης ήταν ο Yearn Finance (YFI), ο οποίος υπέστη εκμετάλλευση με 11 εκατομμύρια δολάρια.

Εβδομαδιαίες επιστροφές μεγάλων διακριτικών DeFi, 2/1 έως 2/7. Πηγή: TradingView

Τα ιδρύματα απέτυχαν να κυνηγήσουν το ράλι

Η CME ενημέρωσε την τελευταία (2 Φεβρουαρίου) μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin δεδομένα θέσης στις 6 Φεβρουαρίου. Σε αυτήν την περίοδο αναφοράς, το Bitcoin γνώρισε το "Ράλι ράλι" και αυξήθηκε σχεδόν 4.000 $.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το ανοιχτό ενδιαφέρον μειώθηκε περαιτέρω από 10.787 σε 9.469, το χαμηλότερο επίπεδο σε 15 εβδομάδες. Αυτό δείχνει ότι η βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη των τιμών δεν αντιστρέφει το πτωτικό κλίμα της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, οι λογαριασμοί διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων είδαν τις θετικές θέσεις τους αμετάβλητες στα 308, ενώ οι θέσεις πώλησης συνέχισαν να αυξάνονται σημαντικά, αυξάνοντας περαιτέρω από 225 σε 357 – ένα νέο υψηλό 24 εβδομάδων. Για πρώτη φορά σε πέντε μήνες, οι αρνητικές θέσεις ξεπέρασαν τις θετικές θέσεις, δείχνοντας ότι οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων παραμένουν απαισιόδοξοι παρά το γεγονός ότι η τιμή έχει ανακάμψει.

Δεδομένα μελλοντικής εκπλήρωσης CME Bitcoin – Αριθμός λογαριασμών διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων έναντι σορτς. Πηγή: Quandl

Οι λογαριασμοί κεφαλαίων με μοχλό είδαν επίσης τις θετικές θέσεις τους να πέφτουν περαιτέρω από 3.605 σε 3.031, θέτοντας χαμηλό 17 εβδομάδων. Ενώ οι αρνητικές θέσεις μειώθηκαν από 7.991 σε 7.224. Τα μοχλευμένα κεφάλαια μείωσαν τις θέσεις τους και στις δύο κατευθύνσεις για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα και η μείωση στις θέσεις θετικής θέσης ήταν πιο σημαντική από ό, τι στις αρνητικές θέσεις, δείχνοντας την πτωτική τους στάση.

Δεδομένα μελλοντικής εκπλήρωσης CME Bitcoin – Αριθμός μακροχρόνιων λογαριασμών κεφαλαίων έναντι σορτς. Πηγή: Quandl

Συνολικά, οι θεσμικοί επενδυτές έχουν εκφράσει συνεκτικά την έλλειψη εμπιστοσύνης στην αγορά, η οποία έχει δημιουργήσει μια απόκλιση μεταξύ του πτωτικού τους συναισθήματος και της απόδοσης των Bitcoin.

Κοιτάζοντας μπροστά αυτήν την εβδομάδα

Στον χώρο της κρυπτογράφησης, το πιο σημαντικό γεγονός είναι η έναρξη των προθεσμιακών συμβολαίων ETH του Chicago Mercantile Exchange σήμερα. Πριν από τρία χρόνια, η CME κυκλοφόρησε τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης BTC, τα οποία συνέπεσαν με την κορυφή της τελευταίας αγοράς bull. Είναι σαφές ότι η αγορά είναι πολύ διαφορετική τώρα από ό, τι πριν από τρία χρόνια και η CME έχει καταστεί σημαντική διέξοδος για τους θεσμικούς επενδυτές να διατηρήσουν την έκθεση τους στην αγορά κρυπτογράφησης. Η καταχώριση CME μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω την υιοθέτηση της Ether μεταξύ των θεσμικών οργάνων, αλλά η βραχυπρόθεσμη επίδρασή της στην αγορά παραμένει να δούμε.

Δεν είστε έμπορος OKEx; Μάθετε πώς να ξεκινήσετε τις συναλλαγές!

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά, πρωτότυπη έρευνα & επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map