Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης BTC αντικατοπτρίζουν την ανανεωμένη αισιοδοξία που πιθανότατα θα συνεχιστεί έως το Σαββατοκύριακο

Το Futures Friday είναι μια εβδομαδιαία ανασκόπηση των τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin στο OKEx.

Παρόλο που το Bitcoin απέδωσε σχεδόν όλα "Ράλι ράλι" κέρδη το τελευταίο Σαββατοκύριακο και επανέλαβε την υποστήριξη στα 32.000 USDT, την πρώτη Δευτέρα του Φεβρουαρίου, είδε τον ηγέτη της αγοράς να εισέρχεται σε ανοδική τάση. Από τότε, η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε από 33.000 USD σε σχεδόν 39.000 USD σε τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με την τιμή spot OKEx BTC. Παρόλο που η τιμή παραμένει κάτω των 40.000 $, η ανοδική τάση του Bitcoin έχει προκαλέσει την άνοδο των τιμών των altcoins, ειδικά του τομέα DeFi,. 

Στο Futures Friday της περασμένης εβδομάδας, παρατηρήσαμε ότι το ασφάλιστρο για τα τριμηνιαία συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης συρρικνώθηκε κατά 3% και ότι το ανοδικό κλίμα της αγοράς εξασθενεί. Τα δεδομένα futures της OKEx αυτής της εβδομάδας δείχνουν ότι το ασφάλιστρο επιστρέφει στο 5% περίπου, μαζί με το ανοιχτό ενδιαφέρον να αυξάνεται πάνω από τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, δείχνοντας μια γρήγορη ανάκαμψη της εμπιστοσύνης στην αγορά. Σε συνδυασμό με μια μεγάλη / μικρή αναλογία που κυμαίνεται γύρω στο 1,2 και τα ποσοστά χρηματοδότησης των διαρκών ανταλλαγών που δεν έχουν υπερθερμανθεί ακόμη, έχουμε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι ότι το Bitcoin θα συνεχίσει την ισχυρή τάση αυτής της εβδομάδας το σαββατοκύριακο.

Τη στιγμή της γραφής, το τριμηνιαίο συμβόλαιο BTCUSD0326 – που λήγει στο τέλος Μαρτίου – διαπραγματεύεται στα επίπεδα των 39.500 USDT με ασφάλιστρο 1.800 $ ή 4,9%, πάνω από την τιμή δείκτη. 

Τριμηνιαίες προθεσμιακές προθεσμίες OKEx BTC (BTCUSD0326), από τις 8:00 π.μ. UTC στις 5 Φεβρουαρίου. Πηγή: OKEx, TradingView

Αναγνώσεις δεδομένων συναλλαγών OKEx

Επισκεφθείτε τη σελίδα δεδομένων συναλλαγών OKEx για να εξερευνήσετε περισσότερους δείκτες. 

Μεγάλη / μικρή αναλογία BTC

Ο λόγος long / short είχε μικρά σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, κυμαινόμενο σε εύρος 1,07 έως 1,53 και παρά το γεγονός ότι οι τιμές συνέχισαν να αυξάνονται, ο λόγος δεν επέστρεψε στο υψηλό της περασμένης Παρασκευής στο 1,80.

Υποδηλώνει επίσης ότι η πτώση του περασμένου Σαββατοκύριακου μείωσε το κίνητρο των επενδυτών λιανικής να προχωρήσουν πολύ και ότι δεν έχουν μεγάλη δύναμη να κυνηγήσουν το ράλι αυτής της εβδομάδας. Ο μακροπρόθεσμος / βραχύς λόγος που τρέχει σήμερα κοντά στο 1,20 βρίσκεται σε πρόσφατο χαμηλό επίπεδο, το οποίο θα μπορούσε να ευνοήσει περαιτέρω κέρδη στις τιμές του Bitcoin.

Χρόνος συλλογής δεδομένων: 1/29 8:00 π.μ. UTC έως 2/5 8:00 π.μ. UTC

Ο λόγος long / short συγκρίνει τον συνολικό αριθμό χρηστών που ανοίγουν θέσεις long με αυτούς που ανοίγουν θέσεις short. Ο λόγος συντάσσεται από όλα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και τις διαρκείς ανταλλαγές και η μακρά / μικρή πλευρά ενός χρήστη καθορίζεται από την καθαρή θέση του στο BTC.


Στην αγορά παραγώγων, όποτε ανοίγει μια θετική θέση, εξισορροπείται από μια αρνητική θέση. Ο συνολικός αριθμός θετικών θέσεων πρέπει να είναι ίσος με τον συνολικό αριθμό θετικών θέσεων. Όταν ο λόγος είναι χαμηλός, δείχνει ότι περισσότερα άτομα κρατούν σορτς.

Βάση BTC

Το τριμηνιαίο συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης έφτασε στο πρόσφατο χαμηλό του 1,84%, ή $ 600, την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου και στη συνέχεια άρχισε να αυξάνεται μαζί με την τιμή. Το ασφάλιστρο επιστρέφει επί του παρόντος στο 4,8%, ή στα 1.800 $, δείχνοντας ότι η αγορά ανακτά την εμπιστοσύνη πολύ γρήγορα.

Επιπλέον, το ποσοστό χρηματοδότησης για διαρκή ανταλλαγή, που ακολουθεί την ίδια τάση με το τριμηνιαίο συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης, συνέχισε να κινείται υψηλότερα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Έφτασε στο αποκορύφωμα του 0,19% την Πέμπτη το πρωί πριν η τιμή πέσει πίσω για μια βραχυπρόθεσμη διόρθωση. Το τρέχον ποσοστό χρηματοδότησης κυμαίνεται γύρω στο 0,06%, το οποίο βρίσκεται εντός του φυσιολογικού εύρους και αφήνει περιθώριο για το Bitcoin να συνεχίσει την ανοδική του κίνηση. 

Χρόνος συλλογής δεδομένων: 1/29 8:00 π.μ. UTC έως 2/5 8:00 π.μ. UTC

Αυτός ο δείκτης δείχνει την τριμηνιαία τιμή futures, την τιμή δείκτη spot και επίσης τη διαφορά βάσης. Η βάση ενός συγκεκριμένου χρόνου ισούται με την τριμηνιαία τιμή futures μείον την τιμή δείκτη spot.

Η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης αντανακλά τις προσδοκίες των εμπόρων για την τιμή του Bitcoin. Όταν η βάση είναι θετική, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Όταν η βάση είναι αρνητική, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική.

Η βάση των τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης μπορεί να δείξει καλύτερα τη μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς. Όταν η βάση είναι υψηλή (είτε θετική είτε αρνητική), αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερο περιθώριο για το arbitrage.

Ανοιχτός τόκος και όγκος συναλλαγών

Το αρχικό ενδιαφέρον έδειξε αντιστροφή σε σχήμα V τις τελευταίες επτά ημέρες. Πρώτον, το OI σημείωσε πτώση με την πτώση των τιμών, και στη συνέχεια πήδηξε γρήγορα την Τρίτη το πρωί για να ανακτήσει το επίπεδο των 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο αριθμός αυτός δείχνει επίσης ότι η αγορά βρίσκεται και πάλι σε ενεργό στάδιο διαπραγμάτευσης και ότι οι τιμές ενδέχεται να δουν περαιτέρω αστάθεια.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο δείκτης OI, ο μακροπρόθεσμος / βραχυπρόθεσμος δείκτης και τα επιτόκια χρηματοδότησης αυξήθηκαν περίπου στις 8:00 π.μ. UTC στις 2 Φεβρουαρίου, γεγονός που συνέπεσε με την έξοδο της τιμής από ένα μοτίβο διπλού πυθμένα 34.500 USDT επί τόπου ή 35.600 στα τριμηνιαία συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης . Αυτό το επίπεδο τιμών θα είναι μια σημαντική υποστήριξη στο μέλλον.

Χρόνος συλλογής δεδομένων: 1/29 8:00 π.μ. UTC έως 2/5 8:00 π.μ. UTC

Το ανοιχτό ενδιαφέρον είναι ο συνολικός αριθμός εκκρεμών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης / ανταλλαγής που δεν έχουν κλείσει σε μια δεδομένη ημέρα.

Ο όγκος συναλλαγών είναι ο συνολικός όγκος συναλλαγών των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και των διαρκών ανταλλαγών για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Εάν υπάρχουν 2.000 μακροχρόνιες συμβάσεις και 2.000 ανοικτές συμβάσεις, το ανοιχτό ενδιαφέρον θα είναι 2.000. Εάν ο όγκος συναλλαγών αυξάνεται και το ανοιχτό επιτόκιο μειωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι πολλές θέσεις είναι κλειστές ή αναγκάστηκαν να εκκαθαριστούν. Εάν τόσο ο όγκος συναλλαγών όσο και το ανοιχτό ενδιαφέρον αυξάνονται, αυτό δείχνει ότι έχουν ανοίξει πολλές θέσεις.

Λόγος δανεισμού περιθωρίου BTC

Η μεταβολή του δείκτη δανεισμού περιθωρίου BTC είναι ακριβώς το αντίθετο από τους παραπάνω δείκτες, οι οποίοι συνέχισαν να κινούνται υψηλότερα από 15 σε 22 κατά τη φάση πτώσης των τιμών και άρχισαν να πέφτουν απότομα κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης αυτήν την εβδομάδα. Δείχνει ότι οι επενδυτές spot leverage αγόρασαν την πτώση και έκλεισαν τις θέσεις τους στο ράλι. Τις τελευταίες 24 ώρες, η αναλογία ήταν επίπεδη και αιωρήθηκε γύρω στις 15.

Χρόνος συλλογής δεδομένων: 1/29 8:00 π.μ. UTC έως 2/5 8:00 π.μ. UTC

Ο λόγος δανεισμού περιθωρίου είναι δεδομένα συναλλαγών spot spot που δείχνουν τη σχέση μεταξύ χρηστών που δανείζονται USDT έναντι δανεισμού BTC σε αξία USDT για μια δεδομένη χρονική περίοδο. 

Αυτή η αναλογία βοηθά επίσης τους εμπόρους να εξετάσουν το συναίσθημα της αγοράς. Γενικά, οι έμποροι που δανείζονται USDT στοχεύουν να αγοράσουν BTC και εκείνοι που δανείζονται BTC στοχεύουν να το συντομεύσουν.

Όταν ο λόγος δανεισμού περιθωρίου είναι υψηλός, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Όταν είναι χαμηλό, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Οι ακραίες τιμές αυτού του λόγου έχουν ιστορικά δείξει αντιστροφές τάσεων.

Πληροφορίες εμπόρων

Robbie, Αναλυτής Επενδύσεων OKEx

Το συναίσθημα της αγοράς ανακάμπτει γρήγορα λόγω του ράλι 6.000 USDT αυτής της εβδομάδας. Ένα bullish μοτίβο θα σχηματιστεί εάν το ημερήσιο κλείσιμο μπορεί να είναι πάνω από το υψηλό της περασμένης Παρασκευής. Εάν συμβεί αυτό, το Bitcoin είναι πιθανό να προκαλέσει το σήμα 40.000 USDT και το υψηλό όλων των εποχών κοντά στα 42.000 USDT.

Τα επίπεδα υποστήριξης βρίσκονται επί του παρόντος στα 34.500 USDT και 32.000 USDT. Ωστόσο, όλοι οι δείκτες φαίνονται υγιείς και δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια μείωσης της βραχυπρόθεσμης μείωσης.

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map