Οι μειώσεις τιμών BTC αφήνουν υπερβολικά εκτεταμένους συμμετέχοντες στην αγορά με μεγάλες απώλειες

Το Market Watch Weekly είναι μια ανασκόπηση των αγορών κρυπτογράφησης και των εξελίξεων κάθε εβδομάδα.

Μετά από τέσσερις συνεχείς εβδομάδες ταχέων κερδών και αμφισβητώντας το επίπεδο ψυχολογικής τιμής των 40.000 δολαρίων, το Bitcoin υπέστη επιτέλους μια βαριά πώληση το απόγευμα της Κυριακής και η πτώση συνέχισε να διευρύνεται κατευθυνόμενη στη Δευτέρα. Τις τελευταίες 24 ώρες, η τιμή του Bitcoin έπεσε πάνω από 20%, από επίπεδα 41.000 $ σε χαμηλά έως 32.250 $, σύμφωνα με την τιμή του δείκτη OKEx BTC και εξάλειψε τα κέρδη από την προηγούμενη εβδομάδα. Η τελευταία απόσυρση έχει εκκαθαριστεί 2,68 δισεκατομμύρια δολάρια αξίες θέσεων σε ανταλλαγές παραγώγων. 

Πριν από αυτό, παρόλο που το Bitcoin είχε σπάσει τα 40.000 $, οι επιθυμίες είχαν γίνει κορεσμένες και θα μπορούσαν να παρατηρηθούν πτωτικές αποκλίσεις στον δείκτη RSI σε χαμηλότερα χρονικά διαστήματα. Εν τω μεταξύ, η συστολή του όγκου συναλλαγών δεν μπόρεσε να ωθήσει τις τιμές σε νέα υψηλά.

Την τελευταία φορά που είδαμε μια πτώση 20% ήταν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου, όταν οι ισχυρές αγορές έκαναν γρήγορα τις τιμές πίσω στα 30.000 $. Ωστόσο, τις τελευταίες 24 ώρες, η τιμή συνέχισε να σημειώνει χαμηλότερα επίπεδα και η αγοραστική δύναμη δεν ήταν τόσο ισχυρή όσο την τελευταία φορά. Ωστόσο, με δεδομένο το πρόσφατο κλίμα της αγοράς, αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί μια άλλη προσωρινή διόρθωση προτού η τιμή φτάσει ξανά τα 40.000 $.

Το Bitcoin παρουσίασε δύο πτώσεις 20% + σε μια εβδομάδα. Πηγή: TradingView

Ορισμένα ιδρύματα κατέλαβαν τον κίνδυνο που πλησιάζει

Σημειώσαμε επίσης ότι η πτώση στο Bitcoin δείχνει κάποια συσχέτιση με τις παραδοσιακές αγορές. Σε κάποιο βαθμό, η 24ωρη εμπορική φύση του Bitcoin το καθιστά κορυφαίο δείκτη, ανταποκρινόμενο πριν από τις τυπικές αγορές. Η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού και S&Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης P 500 μειώθηκαν κατά 1,5% και 0,8%, αντίστοιχα, μετά το άνοιγμα της Κυριακής το απόγευμα UTC. Ο λόγος πίσω από αυτήν την κατάσταση θα μπορούσε να είναι η προσδοκία της αγοράς για υψηλότερα επιτόκια, η οποία αντικατοπτρίστηκε στο άλμα των μελλοντικών συμβόλων του δείκτη δολαρίου μετά το κουδούνι έναρξης νωρίς το πρωί. Η άνοδος των επιτοκίων συνολικά θα επηρεάσει τις τιμές των επικίνδυνων περιουσιακών στοιχείων καθώς και των μη τοκοφόρων περιουσιακών στοιχείων όπως ο χρυσός.

Αυτός ο παράγοντας μακροοικονομικού κινδύνου μπορεί να έχει κεφαλαιοποιηθεί από ορισμένους θεσμικούς επενδυτές. Η CME ενημέρωσε το τελευταίο της (από τις 5 Ιανουαρίου) μελλοντικά συμβόλαια Bitcoin δεδομένα θέσης στις 9 Ιανουαρίου. Αυτή η περίοδος αναφοράς καλύπτει την ιστορική διάσπαση του Bitcoin πάνω από τα $ 30.000, αλλά περιλάμβανε επίσης τη βαθιά απόσυρση περίπου 7.000 $ στις 4 Ιανουαρίου..

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα μοχλευμένα κεφάλαια αύξησαν τις αρνητικές θέσεις τους από 8.466 σε 9.058 και μείωσαν τις θέσεις αγοράς από 3.679 σε 3.544. Αυτό σημαίνει ότι τα μοχλευμένα κεφάλαια εξέφρασαν σαφή πτωτική στάση έναντι του βραχυπρόθεσμου.

Αντίθετα, άλλοι λογαριασμοί με δυνατότητα αναφοράς συνέχισαν να παραμένουν μακρύ, με τις θέσεις αγοράς να αυξάνονται από 2.123 σε 2.672, και οι θέσεις πώλησης να αυξάνονται μόνο από 235 σε 261. Οι μη αναφερόμενοι λογαριασμοί έκαναν την ίδια κίνηση, με τις θετικές θέσεις να ξεκινούν από 3.165 σε 3.343 ενώ οι θέσεις προστέθηκαν μόνο θέσεις 54.

Δεδομένα μελλοντικής εκπλήρωσης CME Bitcoin – Αριθμός μοχλευμένων κεφαλαίων, μακροχρόνιας έναντι σορτς. Πηγή: Quandl

Τα μεγάλα κέρδη της εβδομάδας αντισταθμίστηκαν για τις απώλειες του Σαββατοκύριακου

Λόγω της πτώσης των τιμών τη Δευτέρα, υπολογίσαμε τις μεγάλες αποδόσεις altcoins από τα μεσάνυχτα της προηγούμενης Δευτέρας έως τις 6:00 π.μ. UTC αυτήν τη Δευτέρα. Παρά τη μεγάλη πτώση, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά altcoins που έχουν αποκομίσει θετικές αποδόσεις λόγω της ραγδαίας αύξησης στο πρώτο εξάμηνο της περασμένης εβδομάδας.

Το Stumen της Lumen (XLM) σημείωσε άνοδο 180% στις τρεις πρώτες ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας και στη συνέχεια ξεκίνησε μια δραματική αναδρομή, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί κέρδος 66,77%. Τα Bitcoin Cash (BCH) και Bitcoin SV (BSV) παρουσίασαν επίσης θετικές αποδόσεις 11,40% και 5,47%, αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, ο Ether (ETH) έπεσε στα 1.000 $ πριν ανακάμψει ελαφρά τις τελευταίες δύο ώρες, πραγματοποιώντας ένα μέτριο 5,23% την εβδομάδα. 


Εβδομαδιαίες επιστροφές σημαντικών altcoins, 1/4 έως 6:00 π.μ. UTC 1/11. Πηγή: TradingView

Οι πάροχοι ρευστότητας απέσυραν μεγάλα κεφάλαια από ομάδες

Η Maker (MKR) ήταν αναμφίβολα το πιο εντυπωσιακό διακριτικό DeFi την περασμένη εβδομάδα, καθώς η άνοδος του έφερε την τιμή στα 1.900 $ το Σάββατο, πριν υποχωρήσει στα 1.300 $ μετά την ευρύτερη αγορά, αλλά εξακολουθεί να καταφέρνει να παραμείνει στο 88%. Επιπλέον, το Synthetic (SNX) και το Loopring (LRC) ήταν πιο ανθεκτικά κατά τη διάρκεια της μεγάλης διόρθωσης, αποκομίζοντας εβδομαδιαία απόδοση 20,51% και 14,45%, αντίστοιχα. 

Εβδομαδιαίες επιστροφές μεγάλων διακριτικών DeFi, 1/4 έως 6:00 π.μ. UTC 1/11. Πηγή: TradingView

Το Σάββατο, η συνολική τιμή που κλειδώθηκε στα πρωτόκολλα DeFi είχε αυξηθεί σε ιστορικό υψηλό των 32,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά η επακόλουθη καθοδική κίνηση των τιμών των συμβόλων το έφτασε σε περίπου 28,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της DeBank. Η ταχεία απόσυρση των παρόχων ρευστότητας από ομάδες συγκέντρωσε επίσης την αύξηση του τέλους αερίου στο Ethereum.

Τα τρέχοντα τρία κορυφαία ονόματα από την άποψη του TVL είναι το διακριτικό WBTC που είναι συνδεδεμένο με BTC, ο Δημιουργός πρωτοκόλλου δανεισμού και η αποκεντρωμένη ανταλλαγή Uniswap (UNI). Και τα πέντε πρώτα πρωτόκολλα DeFi είδαν TVL να πέφτουν περισσότερο από 10% τις τελευταίες 24 ώρες.

Συνολική τιμή κλειδωμένη σε DeFi. Πηγή: DeBank

Κοιτάζοντας μπροστά αυτήν την εβδομάδα

Με το Δημοκρατικό Κόμμα των Ηνωμένων Πολιτειών να επιτυγχάνει τον έλεγχο της Βουλής και της Γερουσίας, ο δεύτερος γύρος του πακέτου τόνωσης των τρισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να προχωρήσει. Οι συμμετέχοντες στην αγορά πρέπει ακόμη να παρακολουθήσουν τον αντίκτυπο μιας πιθανής αντιστροφής του δείκτη δολαρίου στο χρηματιστήριο καθώς και στο Bitcoin.

Δεν είστε έμπορος OKEx; Μάθετε πώς να ξεκινήσετε τις συναλλαγές!

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά, πρωτότυπη έρευνα & επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map