Η τιμή του Bitcoin παραμένει Tepid καθώς το DeFi Boom συνεχίζει να κλέβει το φως

Την περασμένη εβδομάδα είδαμε μεγάλα κεντρικά χρηματιστήρια να ενισχύουν τον χώρο DeFi. Με επικεφαλής το OKEx, οι γίγαντες της CEX όχι μόνο έχουν απαριθμήσει πολλά διακριτικά DeFi, αλλά έχουν επίσης εισαγάγει καινοτόμα προϊόντα, όπως το OKB Staking, που έχουν γίνει καλά δεκτά από τους συμμετέχοντες στην αγορά.

Η συνολική τιμή που κλειδώθηκε στο OKB Staking ξεπέρασε τα 200 εκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα, με περισσότερους από 16.000 συμμετέχοντες. Αυτή η κίνηση μειώνει σημαντικά τα εμπόδια για τους εμπόρους λιανικής που συμμετέχουν στο DeFi, χωρίς επιπλέον κόστος αερίου στην αλυσίδα.

Η OKB σημείωσε επίσης άνοδο κατά την τελευταία εβδομάδα λόγω της αυξημένης ζήτησης και της μειωμένης κυκλοφορίας, αυξάνοντας το 17,87% για να γίνει μία από τις κορυφαίες επιδόσεις.

Το Bitcoin (BTC), από την άλλη πλευρά, παρουσίασε λίγο ενθουσιασμό την περασμένη εβδομάδα, κάτω από ένα μικρό ποσοστό 0,08% μετά τον έλεγχο των 10.000 δολαρίων αρκετές φορές. Το κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα ξεκίνησε την ανάκαμψη την Τετάρτη και έφτασε στο εβδομαδιαίο υψηλό των 10.580 δολαρίων νωρίς το πρωί της Κυριακής – σύμφωνα με την τιμή του δείκτη OKEx BTC – πριν πέσει για να κλείσει την εβδομάδα στα 10.300 $.

Το Polkadot (DOT) ήταν ένα άλλο altcoin που είχε καλή απόδοση την περασμένη εβδομάδα, αυξάνοντας το 8,93% για να πάρει την πέμπτη θέση όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της αγοράς. Το Chainlink (LINK), εν τω μεταξύ, έπεσε στην έκτη θέση στην κατάταξη ανώτατου ορίου αγοράς μετά την πτώση 9,07%. Ο Αιθέρας (ETH) παρέμεινε ως επί το πλείστον αμετάβλητος, αύξηση 0,44%, ενώ οι EOS και TRON (TRX) μειώθηκαν 7,44% και 5,09%, αντίστοιχα.

Εβδομαδιαίες αποδόσεις σημαντικών κρυπτονομισμάτων, 9 / 7–9 / 13. Πηγή: TradingView

Κοιτάζοντας τα διακριτικά DeFi, τα yearn.finance (YFI) και Loopring (LRC) ξεπέρασαν τους ανταγωνιστές χάρη στις επερχόμενες καταχωρίσεις τους στο Coinbase Pro, δίνοντάς τους εβδομαδιαίες αποδόσεις 44,78% και 37,27%, αντίστοιχα. Το DFI.money (YFII), ένα πιρούνι YFI, πραγματοποίησε επίσης εβδομαδιαίο κέρδος 30,43%.

Εβδομαδιαίες επιστροφές μεγάλων διακριτικών DeFi, 9 / 7–9 / 13. Πηγή: TradingView

Το διακριτικό με τη χειρότερη απόδοση στον τομέα DeFi ήταν το SushiSwap (SUSHI), μειωμένο κατά 28,57%. Η SUSHI έκλεισε την εβδομάδα στα 2,20 $, από το υψηλό των επτά ημερών στα 3,50 $.

Η συνολική τιμή που είναι κλειδωμένη στο SushiSwap έχει επίσης μειωθεί απότομα αφού μείωσε τις ανταμοιβές μπλοκ αυτό το Σαββατοκύριακο. Το TVL έχει υποχωρήσει στα 808,3 εκατομμύρια δολάρια – μια πτώση 42,74% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το Τα δεδομένα της DeBank. Προηγουμένως, το TVL του SushiSwap είχε φτάσει τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια και κατέλαβε την πρώτη θέση. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι στις 9 Σεπτεμβρίου, το SushiSwap μετανάστευσε με επιτυχία 800 εκατομμύρια δολάρια από την Uniswap, λόγω της απόδοσης των αγροτών που αναζητούν αποκλειστικές ανταμοιβές SUSHI.

Αυτή τη φορά, λόγω του τεράστιου περικοπή στα μπλοκ ανταμοιβές από 1.000 έως 100 SUSHI, η κερδοσκοπική φύση των παραγωγών απόδοσης οδήγησε στην απόσυρση της ρευστότητας πολύ γρήγορα. Η αξία του είναι 14 εκατομμύρια δολάρια εξαγορές και 2 εκατομμύρια δολάρια σε σταγόνες αέρα φαίνεται ότι δεν βοήθησαν πολύ την τιμή.

Συνολική τιμή κλειδωμένη στα 10 κορυφαία έργα DeFi – 9/14. Πηγή: DeBank

Ταυτόχρονα, παρατηρήσαμε ότι το TVL της Uniswap αυξήθηκε κατά 62,63% τις τελευταίες 24 ώρες. Το Uniswap και το SushiSwap διαφέρουν ακόμη περισσότερο όταν πρόκειται για τον αριθμό των 24ωρων χρηστών και τον αριθμό των συναλλαγών.

Uniswap V2 εναντίον SushiSwap. Πηγή: DeBank


Επιπλέον, λόγω των υψηλών αποδόσεων που προσφέρονται στο DeFi, σχεδόν 100.000 BTC ήταν "μετακινήθηκε" στο blockchain Ethereum, σύμφωνα με το Δεδομένα παλμού DeFi. Το πιο δημοφιλές έργο BTC to ETH cross-chain είναι το Wrapped Bitcoin, το οποίο αντιπροσωπεύει περισσότερο από 66%, ή 53.000, από όλα τα cross-chain BTC.

Το BTC είναι κλειδωμένο στο DeFi. Πηγή: Παλμός DeFi

Κοιτάζοντας το Bitcoin, είδαμε την CME να κυκλοφορεί το τελευταίο (από τις 8 Σεπτεμβρίου) Bitcoin futures δεδομένα θέσης. Το Bitcoin μειώθηκε κατά περισσότερο από 2.000 $ στο χρονικό πλαίσιο που αντιστοιχεί σε αυτήν την αναφορά και τα δεδομένα αντικατοπτρίζουν πιθανές αντιδράσεις από θεσμικούς επενδυτές.

Μπορούμε να δούμε ότι το ανοιχτό ενδιαφέρον μειώθηκε απότομα, από το υψηλό όλων των εποχών των 11.617 σε 8.198, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 7 Ιουλίου και όλοι οι τύποι λογαριασμών έχουν υποστεί μείωση θέσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θέσεις θετικής θέσης σε λογαριασμούς κεφαλαιακών κεφαλαίων μειώθηκαν από 4.271 σε 2.758, ενώ οι αρνητικές θέσεις μειώθηκαν από 6.842 σε 4.661 την ίδια περίοδο. Οι λογαριασμοί κεφαλαίων με μοχλό είχαν επανειλημμένα κέρδη μετά την αύξηση των αρνητικών θέσεων την περασμένη εβδομάδα, αλλά οι μειώσεις της τρέχουσας θέσης αντικατοπτρίζουν την αβεβαιότητα σχετικά με την κατεύθυνση των τιμών του Bitcoin.

Δεδομένα μελλοντικής εκπλήρωσης CME Bitcoin – Αριθμός μακροχρόνιων κεφαλαίων έναντι σορτς. Πηγή: Quandl.com

Κοιτάζοντας μπροστά αυτήν την εβδομάδα

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει άλλη μια συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς αυτήν την εβδομάδα – την τελευταία πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Μετά από πέντε συνεχόμενους μήνες απότομων κερδών, οι μετοχές των ΗΠΑ έχουν εισέλθει σε μια διορθωτική περίοδο από την έναρξη του Σεπτεμβρίου. Δεδομένου ότι το Bitcoin εξακολουθεί να συσχετίζεται με την αγορά μετοχών, οι έμποροι πρέπει να δώσουν προσοχή στην απόδοση των μετοχών των ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα.

Στο crypto, το OKEx ανακοίνωσε το μετασχηματισμός του OKChain στο OKExChain, το Coinbase Pro θα εισαγάγει YFI και LRC και η UniTrade (TRADE) θα ξεκινήσει την επίσημη πλατφόρμα της στις 30 Σεπτεμβρίου..

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά, πρωτότυπη έρευνα & επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map