Η συσχέτιση Bitcoin-SPX θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ανάκαμψη του Bitcoin: Τεχνική Τρίτη

Εν συντομία

  • Οι αγορές κρυπτογράφησης ήταν κυρίως στο πράσινο την Τρίτη, καθώς οι τιμές BTC σταδιακά ανέκαμψαν στα επίπεδα των 9.100 δολαρίων.
  • Τα δεδομένα δείχνουν ότι η συσχέτιση μεταξύ BTC και SPX αυξάνεται και πάλι, κάτι που θα μπορούσε να είναι μια νέα ανησυχία για τους εμπόρους κρυπτογράφησης.
  • Τα διακριτικά DeFi έχουν δει αξιοσημείωτες ενέργειες τιμών, με το KNC να ξεπερνά το 8%.

Επισκόπηση της αγοράς

Οι αγορές κρυπτογράφησης ανέκαμψαν πολύ αργά στην Ασία την Τρίτη αφού η τιμή του Bitcoin (BTC) έφτασε για λίγο τα επίπεδα των 8.800 δολαρίων το σαββατοκύριακο. Ενώ η τιμή BTC ανέκαμψε στην περιοχή των 9.100 δολαρίων στην αρχή, οι όγκοι ήταν αισθητά χαμηλότεροι. Η ανάκαμψη επέστρεψε επίσης το BTC στο εύρος συναλλαγών όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του προηγούμενου μήνα.

Εν τω μεταξύ, οι συσχετίσεις μεταξύ του SPX και του BTC θα μπορούσαν να είναι μια νέα ανησυχία για τους εμπόρους. Τα δεδομένα από το The Block Research δείχνουν ότι η σχέση μεταξύ των δύο έχει επιστρέψει στα επίπεδα του Μαρτίου, περίπου στα 0,31. Ενώ η ανάγνωση εξακολουθεί να είναι σχετικά χαμηλή σε σύγκριση με τα επίπεδα του Απριλίου, ο αυξανόμενος αριθμός νέων περιπτώσεων COVID-19 σε βασικές πολιτείες των ΗΠΑ αποτελεί αυξανόμενη ανησυχία για τις αγορές μετοχών. Δεδομένης της πρόσφατης συσχέτισης, μια διόρθωση που οδήγησε το COVID στο SPX θα μπορούσε γρήγορα να κυματιστεί στις αγορές κρυπτονομισμάτων.

Ο συσχετισμός κύλισης SPX / BTC 1M ανέκαμψε. Πηγή: The Block Research

Από την άλλη πλευρά, οι αγορές επιλογών BTC φαίνεται να αντικατοπτρίζουν το συναίσθημα της αγοράς με μια μικρή προκατάληψη προς τη θετική πλευρά. Τα δεδομένα από το skew δείχνουν ότι η αναλογία BTC Put / Call παρέμεινε στην περιοχή μεταξύ 0,40 και 0,49 τον Ιούνιο, πράγμα που σημαίνει ότι λιγότερες από τις μισές συνολικές επιλογές ήταν ανοιχτές. Αν και ο λόγος αυξάνεται σταδιακά, η τρέχουσα ένδειξη εξακολουθεί να είναι σημαντικά χαμηλότερη από τις περιόδους πριν / μετά το μισό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο λόγος από μόνος του δεν δείχνει ολόκληρη την εικόνα των αγορών επιλογών – μπορείτε να δείτε περισσότερα δεδομένα στην ενότητα Δεδομένα συναλλαγών επιλογών OKEx.

Αναλογία BTC Put / Call. Πηγή: Skew

Αλλού, ο χώρος altcoin ήταν μια μικτή τσάντα την Τρίτη, με το Bitcoin SV (BSV) και το Dogecoin (DOGE) ελαφρώς κόκκινο, ενώ ο Ether (ETH) και το Litecoin (LTC) κέρδισαν περίπου 1%. Τα διακριτικά DeFi έχουν δει σημαντική δραστηριότητα τιμών, με το Kyber Network (KNC) να αυξάνεται περισσότερο από 8% μετά το Νέα ότι έχει προστεθεί ως πρόσθετη ασφάλεια στην πλατφόρμα δανεισμού του DAI του Maker.

Ανάλυση τιμών

BTC / USDT – Επίπεδο κλειδιού 50d-MA για ταύρους

Στην τελευταία μας έκδοση της Τεχνικής Τρίτης, υπογραμμίσαμε την πιθανότητα του BTC / USDT να επανεξετάσει τη γραμμή τάσης αντίστασης της στροφής προς ένα έτος κοντά στα 8.850 $ – η επιβεβαίωση σε αυτήν την περιοχή επιβεβαιώνεται τώρα.

Η θετική ορμή έχει αυξηθεί ελαφρώς με το στοχαστικό να παράγει μια ανοδική crossover. Ωστόσο, το RSI παρέμεινε σχετικά επίπεδο, υποδεικνύοντας ότι οι ταύροι δεν είναι ακόμη σε πλήρη έλεγχο.

Παρόλο που η υποστήριξη ενός έτους τάσης έχει επιβεβαιωθεί, το BTC εξακολουθεί να διαπραγματεύεται κάτω από τη γραμμή υποστήριξης του προηγούμενου μοτίβου τριγώνου.

Ο κινητός μέσος όρος των 50 ημερών κοντά στα 9.400 δολάρια παραμένει βασικό επίπεδο για να παρακολουθήσετε ταύρους BTC. Η ανάκτηση των τιμών σε αυτό το επίπεδο θα μπορούσε να θέσει τα θεμέλια για την πραγματοποίηση μιας πραγματικής αντιστροφής τάσεων, επιτρέποντας στο Bitcoin να επαναλάβει τα επίπεδα των 10.000 $.

Στο μειονέκτημα, η επιβεβαιωμένη γραμμή τάσης αντίστασης-στροφής-υποστήριξης ενός έτους από 8.700 $ σε 8.800 $ παραμένει ενεργή.

BTC / USDT 50d-MA στο επίκεντρο. Πηγή: OKEx, TradingView


ETH / USDT – Αρκούδες υπό έλεγχο?

Το ETH / USDT υποχώρησε στο 78,6% Fibonacci retracement κοντά στα 223 $. Η υποστήριξη σε τέτοια επίπεδα φαίνεται αρχικά επιβεβαιωμένη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει αντιστροφή από εδώ.

Οι δείκτες ορμής δείχνουν ότι οι αρκούδες ETH παρέμειναν υπό έλεγχο, με το OBV να παραμένει στο πρόσφατο πτωτικό κανάλι και το MACD δεν είναι πιθανό να παράγει βραχυπρόθεσμη ανοδική πορεία βραχυπρόθεσμα.

Παρόλο που ένα bullish crossover φαίνεται στο στοχαστικό, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να δείχνουν ότι μια αντιστροφή τάσης θα μπορούσε να συμβεί σύντομα.

Η κάτω υποστήριξη του προηγούμενου μοτίβου τριγώνου κοντά στα $ 238 έως τα $ 240 είναι τώρα πιθανό να γίνει ζώνη αντίστασης, ενώ το χαμηλό της Κυριακής στα 215 $ είναι ενεργό στο κάτω μέρος.

Οι αρκούδες παραμένουν υπό έλεγχο ETH / USDT. Πηγή: OKEx, TradingView

LTC / USDT – Κτίριο προς την αντιστροφή?

Οι LTC / USDT διαπραγματεύονται σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών, αργά προς την κάτω υποστήριξη του καναλιού.

Οι δείκτες αντικατοπτρίζουν τώρα τη συσσώρευση θετικής ορμής, με το MOM να σχηματίζει ένα καθημερινό ανοδικό κανάλι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, και το στοχαστικό να σχηματίζει ένα χαμηλότερο σημείο πρόσφατα. Ωστόσο, το RSI δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει αυτήν την απόκλιση.

Η πρόσφατη πτωτική γραμμή τάσης, περίπου 41 έως 42 $, θα μπορούσε να είναι ένα βασικό επίπεδο για να παρακολουθήσουν οι ταύροι. Μια ανοδική κίνηση από αυτήν την τάση θα μπορούσε να θέσει το στάδιο για $ 50, ενώ 39 $ παραμένει το επίπεδο που πρέπει να παρακολουθήσετε στο κάτω μέρος.

Ώρα να αλλάξετε κατεύθυνση σε LTC / USDT; Πηγή: OKEx, TradingView

KNC / USDT – Μία ακόμη είσοδος σημαίας?

Το KNC / USDT ήταν ένας από τους κορυφαίους alt-performers στη συνεδρία της Τρίτης. Το ζευγάρι έχει δημιουργήσει δύο bullish σημαίες τους τελευταίους δύο μήνες. Η πιθανότητα μιας τρίτης σημαίας είναι ζωντανή, αλλά οι δείκτες έχουν δείξει ότι το ζεύγος μπορεί να χρειαστεί περαιτέρω ενοποίηση πρώτα.

Εν τω μεταξύ, οι Bollinger Bands μειώθηκαν για άλλη μια φορά, σηματοδοτώντας ότι η αστάθεια των τιμών θα μπορούσε να αυξηθεί σύντομα. Έχουμε δει παρόμοια μοτίβα δυναμικής να αναπτύσσονται στο RSI και στο MACD – και αν η ιστορία επαναληφθεί, οι αγορές θα μπορούσαν να δουν μια τρίτη ανοδική σημαία μετά την ενοποίηση.

Το χαμηλό της Κυριακής στα 0,9922 $ θα μπορούσε να είναι το χαμηλότερο επίπεδο παρακολούθησης, ενώ 1,3 $ θα μπορούσε να είναι το πάνω μέρος για να εστιάσετε.

Δύο σημαίες εμφανίζονται στο ημερήσιο γράφημα KNC / USDT. Πηγή: OKEx, TradingView

ADA / USDT – Ευκαιρίες συναλλαγών εύρους?

Το ADA / USDT κινείται σε ανοδικό κανάλι από τα μέσα Μαρτίου και το ζεύγος πλησιάζει τη χαμηλότερη υποστήριξη του καναλιού τις τελευταίες ημέρες.

Οι δείκτες ορμής δείχνουν ενθαρρυντικά σημάδια, με το RSI να παράγει μερικά υψηλότερα χαμηλά, και το MACD να παράγει μια bullish crossover. Αυτά τα σήματα θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την περίπτωση δοκιμής της ανοδικής αντίστασης του καναλιού κοντά στα 0,105 $.

Η συμπίεση των Bollinger Bands υποδηλώνει επίσης ότι ένα πιθανό ξεμπλοκάρισμα θα μπορούσε να δει σύντομα. Το ζευγάρι φαίνεται να βρήκε έγκυρη υποστήριξη στο 78,6% Fibonacci Retracement κοντά στα 0,0726 $, το οποίο θα μπορούσε να είναι η χαμηλότερη περιοχή που θα παρακολουθήσει.

ADA / USDT στο καθημερινό ανοδικό κανάλι. Πηγή: OKEx, TradingView

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το υλικό δεν πρέπει να λαμβάνεται ως βάση για τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων, ούτε να ερμηνεύεται ως σύσταση για την πραγματοποίηση επενδυτικών συναλλαγών. Η διαπραγμάτευση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ενέχει σημαντικό κίνδυνο και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια του επενδυμένου κεφαλαίου σας. Πρέπει να διασφαλίσετε ότι κατανοείτε πλήρως τον κίνδυνο που ενέχει και λαμβάνετε υπόψη το επίπεδο εμπειρίας, τους επενδυτικούς στόχους σας και να αναζητήσετε ανεξάρτητες οικονομικές συμβουλές, εάν είναι απαραίτητο.

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map