Εξόρυξη Bitcoin στο χείλος μετά την κατάρρευση των τιμών, τα αποθέματα Δείτε την ακραία μεταβλητότητα: Market Watch Weekly

Αυτή την περασμένη εβδομάδα ήταν βάναυση από οποιονδήποτε λογαριασμό. Η αστάθεια στα χρηματοοικονομικά προϊόντα αυξήθηκε μαζικά λόγω της παγκόσμιας εξάπλωσης του κοροναϊού (COVID-19) και του αντίκτυπου της πόλεμος τιμών πετρελαίου.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, το S&Σ 500 βυθίστηκε από 3.400 έως 2.400 πριν από την ανάκαμψη την Παρασκευή, ενώ η τιμή του αργού πετρελαίου έπεσε κατακόρυφα από 55 $ έως 28 $. Τα περιουσιακά στοιχεία ασφαλούς καταφυγίου, όπως ο χρυσός, δεν αποδίδουν τόσο καλά όσο πολλοί περίμεναν.

Οι επενδυτές προσπαθούν να πουλήσουν ό, τι μπορούν να βρουν για να αντισταθμίσουν τη ρευστότητα. Όλοι οι συμμετέχοντες στην αγορά προσπαθούν να επανατιμολογήσουν τα περιουσιακά στοιχεία, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω της αβεβαιότητας που περιβάλλει.

Η αγορά μετοχών των Ηνωμένων Πολιτειών γνώρισε την ταχύτερη αγορά αρκούδων που είχε ποτέ, με απώλεια 1,4 τοις εκατό ανά ημέρα πάνω από 22 ημέρες, σύμφωνα με ένα ενημερωτικό δελτίο Digital Asset Research που εστάλη στις 13 Μαρτίου&Το P 500 δείχνει μια ισχυρή θετική συσχέτιση με την τιμή του Bitcoin (BTC) τους τελευταίους μήνες. Η συσχέτιση 90 ημερών μεταξύ των δύο στοιχείων αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο ανά δεδομένα Coinmetrics. 

Συσχετισμός 90 ημερών: BTC-S&P 500. Πηγή: Νομισματικά & Έρευνα Arcane

Αιματηρή Πέμπτη σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου, και οι τρεις βασικοί δείκτες των ΗΠΑ μειώθηκαν περίπου 7 τοις εκατό κατά τις πρωινές ώρες διαπραγμάτευσης των ΗΠΑ και – για δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα – ενεργοποιήθηκε μια διακοπή συναλλαγών που διήρκεσε 15 λεπτά. Οι προηγούμενες συναλλαγές διακοπτών σε όλη την αγορά σταμάτησαν συνέβη αυτήν τη Δευτέρα, 9 Μαρτίου.

Στις 12 Μαρτίου, οι πωλήσεις και η ρευστότητα κλονίστηκαν σχεδόν σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία, με εξαίρεση το Bitcoin. Το Bitcoin μειώθηκε από 7.300 $ σε 5.600 $ για αρκετές ώρες, σπάζοντας το επίπεδο υποστήριξης των 7.000 $ εκείνο το πρωί.

Μια άλλη σοβαρή πώληση έφερε το BTC στα 3.890 $ εκείνο το βράδυ, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2019 ανά δείκτη OKEx BTC και μειώνοντας σχεδόν το 50 τοις εκατό σε 24 ώρες.

Τιμή δείκτη OKEX BTC. Πηγή: OKEx

Ψηφιακή έρευνα περιουσιακών στοιχείων αυτής της εβδομάδας κανω ΑΝΑΦΟΡΑ δείχνει τις ιστορικές μειώσεις της τιμής του Bitcoin. Το Bitcoin δεν είχε ποτέ παρουσιάσει μείωση μεγαλύτερη από 50 τοις εκατό. Ωστόσο, την Πέμπτη, το κορυφαίο cryptocurrency είχε φτάσει στο -61,8%, το χειρότερο στην ιστορία του.  

Τα ιστορικά μειονεκτήματα του Bitcoin (απότομη έως κατώτατη πτώση τιμών). Πηγή: Ψηφιακή έρευνα περιουσιακών στοιχείων

Ενώ η αγορά αναζητά περιουσιακά στοιχεία ασφαλούς καταφυγίου, το BTC μπορεί να μην είναι το ιδανικό. Παραμένει ένα εξαιρετικά κερδοσκοπικό και ρευστό περιουσιακό στοιχείο. Τα στοιχεία με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι παραδοσιακά τα πρώτα που πωλούνται όταν σταματά η μουσική.

Διαρροή ρευστότητας στην αγορά παραγώγων

Σύμφωνα με ένα tweet από την εταιρεία crypto analytics Λοξότητα, Περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε futures Bitcoin διαπραγματεύτηκαν σε κρυπτογραφικά χρηματιστήρια στις 12 Μαρτίου, με μόλις δύο χρηματιστήρια – OKEx και BitMEX – βλέποντας πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε τέτοιες συναλλαγές.

Δεδομένης της ακραίας πίεσης πώλησης, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης διαπραγματεύονταν με έκπτωση στο σημείο. Και πολλές ανταλλαγές σταμάτησε παροχή ρευστότητας στην αγορά. Τα τριμηνιαία συμβόλαια OKEx παρουσίασαν ένα εξαιρετικά αρνητικό ασφάλιστρο 845,76 $ το απόγευμα της 12ης Μαρτίου.

Το συνολικό ανοιχτό ενδιαφέρον για το OKEx κατέρρευσε περισσότερο από 50 τοις εκατό σε 3.364.310 μετρήσεις.

BTC Futures OI & Όγκος συναλλαγών 3 / 7-3 / 15. Πηγή: Δεδομένα διαπραγμάτευσης παραγώγων OKEx

Το αποτέλεσμα απομόχλευσης στην αγορά είναι προφανές. Η αναλογία BTC Margin Lending στο OKEx έχει μειωθεί από περίπου 5,0 στα μέσα της εβδομάδας στο τρέχον 0,1, το χαμηλότερο επίπεδο από την κυκλοφορία του.

Λόγος δανεισμού περιθωρίου BTC 3 / 7-3 / 15. Πηγή: Δεδομένα διαπραγμάτευσης της αγοράς spot OKEx

Μια εξορυκτική καταστροφή φαίνεται αναπόφευκτη

Η κατάρρευση της τιμής του Bitcoin οδήγησε στο κλείσιμο πολλών τύπων μεγάλων ορυχείων. Αν κοιτάξουμε τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας είναι περίπου 0,35 γιουάν (0,05 $) – ελαφρώς χαμηλότερες από το μέσο κόστος της Κίνας – τότε η παλαιότερη γενιά του Bitmain Antminer S9 έχει ήδη αναγκαστεί να ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.

Το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας των Antminer T17 και MicroBT M20 έχει περάσει το 90% των ημερήσιων εσόδων τους, οπότε και οι δύο τύποι εγκαταστάσεων εξόρυξης πρέπει επίσης να έχουν ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, δεδομένου του τρέχοντος κόστους. Έχουμε επίσης δει ότι το hashrate του Bitcoin έχει μειωθεί από 133,3 EH / S σε 109,9 EH / S σε δέκα ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία από Poolin.com.

Επιπλέον, μπορούμε να δούμε ότι το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας των εγκαταστάσεων εξόρυξης νέας γενιάς, όπως η σειρά Antminer S19 και η σειρά MicroBT M30, καταλαμβάνουν περισσότερα από 50 τοις εκατό των ημερήσιων εσόδων εξόρυξης.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το ημερήσιο καθαρό εισόδημα των S19 Pro και M30s είναι περίπου 31 γιουάν (4,4 $) και 18 γιουάν (2,6 $), αντίστοιχα. Εάν λάβετε υπόψη και άλλα λειτουργικά κόστη, τα κέρδη θα είναι οριακά.

Η θεωρητική απόδοση της εξόρυξης Bitcoin Cash (BCH) ή Bitcoin SV (BSV) είναι σχεδόν η ίδια με την εξόρυξη BTC. Μια καταστροφή από τα ορυχεία φαίνεται αναπόφευκτη, ειδικά για το επερχόμενο στο μισό της ανταμοιβής μπλοκ Bitcoin το Μάιο.

Ιστορικό γράφημα hashrate Bitcoin. Πηγή: Bitinfocharts.com

Η τιμή της μετοχής του πρώτου εισηγμένου κινεζικού κατασκευαστή μηχανών εξόρυξης, Canaan Inc (CAN), έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο την Παρασκευή. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς της Canaan έχει μειωθεί 533 εκατομμύρια δολάρια από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα μήνα. Μια πιθανή συνθηκολόγηση ανθρακωρύχων θα πλήξει και άλλους μεγάλους κατασκευαστές, όπως η Bitmain.

Canaan Inc (CAN) τιμή μετοχής. Πηγή: Google Finance

Επιπλέον, η Glassnode σημείωσε στην τελευταία της εβδομαδιαία αναφορά ότι η πρόσφατη πτώση των τιμών έχει κάνει την αξία του καθαρού μη πραγματοποιηθέντος κέρδους / ζημίας (NUPL) του Bitcoin σημαντικά χαμηλότερη, πολύ καλά στο πορτοκαλί "Φόβος" ζώνη. Ιστορικά, όταν συμβαίνει αυτό, το NUPL συνήθως πέφτει στο κόκκινο "Συνθηκολόγηση" ζώνη (καθαρή ζημία) πριν από την ανάκαμψη σε κερδοφόρα επίπεδα.

Καθαρά μη πραγματοποιηθέντα κέρδη / ζημίες του Bitcoin (NUPL). Πηγή: Glassnode

Η εξάπλωση του κοραναϊού και η κατάρρευση του πετρελαίου θα δημιουργήσουν ύφεση?

Κοιτάζοντας την εμπειρία της Κίνας, εάν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σε όλο τον κόσμο ενεργούν γρήγορα για να περιορίσουν την πανδημία και να τονώσουν την οικονομία εγκαίρως, η παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια λιγότερο εντατική κατάρρευση.

Ως Πρόεδρος Xi έφτασε στο Γουχάν αυτήν την εβδομάδα για την πρώτη του επίσκεψη στο κέντρο της επιδημίας, το Πεκίνο πιστεύει ότι τα χειρότερα έχουν τελειώσει. Μια γρήγορη και αποφασιστική πορεία δράσης θα μπορούσε να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ ενός σοβαρού οικονομικού αντίκτυπου και ενός μέτριου οικονομικού αντίκτυπου.

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το υλικό δεν πρέπει να λαμβάνεται ως βάση για τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων, ούτε να ερμηνεύεται ως σύσταση για την πραγματοποίηση επενδυτικών συναλλαγών. Η διαπραγμάτευση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ενέχει σημαντικό κίνδυνο και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια του επενδυμένου κεφαλαίου σας. Πρέπει να διασφαλίσετε ότι κατανοείτε πλήρως τον κίνδυνο που ενέχει και λαμβάνετε υπόψη το επίπεδο εμπειρίας σας, τους επενδυτικούς στόχους και να αναζητήσετε ανεξάρτητες οικονομικές συμβουλές εάν είναι απαραίτητο.

Ακολουθήστε το OKEx στο:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner