Το Bitcoin Futures αντικατοπτρίζει την αρνητικότητα καθώς οι παραδοσιακές αγορές γίνονται κόκκινες

Το Futures Friday είναι μια εβδομαδιαία ανασκόπηση των τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin στο OKEx

Το Bitcoin (BTC) γνώρισε μια περίπλοκη εβδομάδα από την άποψη της τιμής, επηρεασμένο όχι μόνο από τη διαφημιστική εκστρατεία DeFi αλλά και από τις παραδοσιακές αγορές, όπως ο χρυσός και οι μετοχές.

Από την περασμένη Παρασκευή έως αυτήν την Τρίτη, η εξαιρετικά υψηλή απόδοση των έργων καλλιέργειας απόδοσης σε αποκεντρωμένη χρηματοδότηση έστειλε την τιμή του Ether (ETH), η οποία βοήθησε επίσης το Bitcoin. Ωστόσο, την Τετάρτη, μια απότομη πτώση της τιμής του χρυσού είχε ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση ενός πτωτικού μοτίβου καταπίεσης στο καθημερινό γράφημα του Bitcoin. Από τότε, η τιμή του BTC συνέχισε να μειώνεται και τελικά έσπασε κάτω από τα 10.500 $ καθώς οι μετοχές των ΗΠΑ σημείωσαν επίσης σημαντική διόρθωση την Πέμπτη.

Τα τριμηνιαία συμβόλαια OKEx (BTCUSD0925) σημείωσαν πτώση της τιμής στα 9,902 $ και, σε ένα σημείο, διαπραγματεύονταν κάτω από την τιμή spot, αντανακλώντας πλήρως τη βραχυπρόθεσμη απαισιοδοξία της αγοράς. Προχωρώντας προς τα εμπρός, το $ 10.000 θα είναι ένα σημαντικό ψυχολογικό επίπεδο για την αγορά.

Κοιτάζοντας τα δεδομένα συναλλαγών του OKEx, ο λόγος long / short εξακολουθεί να είναι πάνω από το 1,2, υποδηλώνοντας ότι ορισμένα longs εξακολουθούν να διατηρούν τις θέσεις τους αναμένοντας να μειώσουν τις απώλειες σε ένα ράλι τιμών. Ωστόσο, η τριμηνιαία προθεσμιακή τιμή, που κάποτε ήταν αρνητικό ασφάλιστρο, δείχνει την αρνητικότητα της αγοράς.

Το ανοιχτό ενδιαφέρον επέστρεψε στο σημείο που ήταν στα τέλη Ιουλίου όταν η τιμή έσπασε πάνω από 10.000 $, γεγονός που δείχνει επίσης ότι οι αρκούδες κερδοφορίας έχουν κλείσει ως επί το πλείστον τις θέσεις τους. Με το σήμα των 10.000 $ πολύ κοντά στην τρέχουσα τιμή, πιθανότατα θα δούμε μια περίοδο ενοποίησης.

Τριμηνιαία συμβόλαια OKEx BTC (BTCUSD0925). από τις 6:00 π.μ. UTC στις 4 Σεπτεμβρίου. Πηγή: OKEx, TradingView

Αναγνώσεις δεδομένων συναλλαγών OKEx

Επισκεφθείτε τη σελίδα δεδομένων συναλλαγών του OKEx για να εξερευνήσετε περισσότερους δείκτες

Μακροπρόθεσμη αναλογία BTC

Όσον αφορά τη μακροπρόθεσμη αναλογία, παρέμεινε χαμηλή καθ ‘όλη τη διάρκεια της αύξησης των τιμών από Παρασκευή έως Δευτέρα, κυμαινόμενη μεταξύ 1,05 και 1,20. Αυτό δείχνει ότι ο αριθμός των εμπόρων που κυνηγούσαν το ράλι τιμών δεν ήταν μεγάλος.

Ωστόσο, την Τετάρτη, καθώς η τριμηνιαία τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης μειώθηκε από 12.000 $ σε 11.300 $, θα μπορούσαμε σαφώς να δούμε μια άνοδο του λόγου long / short, από 1,20 σε 1,45. Αυτό δείχνει επίσης ότι πολλοί έμποροι υιοθέτησαν μεγάλες θέσεις στο δρόμο προς τα κάτω. Αλλά αυτές οι μεγάλες εκμεταλλεύσεις συντρίφθηκαν εντελώς την Πέμπτη, όταν η τιμή μειώθηκε περαιτέρω σε περίπου 10.200 $.

Ο λόγος έχει πλέον υποχωρήσει από το υψηλό των 1,45 σε περίπου 1,25, υποδηλώνοντας ότι η πτώση των τιμών ήταν πολύ ξαφνική και ο αριθμός των πωλητών μικρών πωλήσεων παραμένει χαμηλός, ενώ πολλοί ταύροι μεταφέρουν τις τσάντες τους αναμένοντας ανάκαμψη.


Χρόνος συλλογής δεδομένων: 8/28 4:00 π.μ. UTC έως 9/4 4:00 π.μ. UTC

Ο λόγος long / short συγκρίνει τον συνολικό αριθμό χρηστών που ανοίγουν θέσεις long με αυτούς που ανοίγουν θέσεις short. Ο λόγος συντάσσεται από όλα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και τις διαρκείς ανταλλαγές και η μακροπρόθεσμη / σύντομη πλευρά ενός χρήστη καθορίζεται από την καθαρή θέση του στο BTC.

Στην αγορά παραγώγων, όποτε ανοίγει μια θετική θέση, εξισορροπείται από μια αρνητική θέση. Ο συνολικός αριθμός θετικών θέσεων πρέπει να είναι ίσος με τον συνολικό αριθμό θετικών θέσεων. Όταν ο λόγος είναι χαμηλός, δείχνει ότι περισσότερα άτομα κρατούν σορτς.

Βάση BTC

Στο άρθρο Futures Friday της περασμένης εβδομάδας, δηλώσαμε ότι το "Η βάση BTC δείχνει ότι η αγορά δεν είναι τόσο αισιόδοξη όσο ήταν νωρίτερα αυτό το μήνα."

Τις τελευταίες επτά ημέρες, το ασφάλιστρο στο OKEx Quarterly Futures αυξήθηκε στα 160 $ ​​από 110 $ πριν από την υποχώρηση της Τετάρτης. Το ασφάλιστρο έχει πλέον εξαλειφθεί σε δύο συνεχόμενες ημέρες απότομων μειώσεων και εισήλθε σε αρνητικό έδαφος σε ένα σημείο. Είναι η πρώτη φορά από τα μέσα Μαΐου που τα τριμηνιαία συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης είχαν αρνητικό ασφάλιστρο, το οποίο είναι ενδεικτικό του εξαιρετικά απαισιόδοξου συναισθήματος της αγοράς. Η τρέχουσα τριμηνιαία προθεσμιακή τιμή έχει γίνει σχεδόν ίδια με την τιμή spot.

Χρόνος συλλογής δεδομένων: 8/28 4:00 π.μ. UTC έως 9/4 4:00 π.μ. UTC

Αυτός ο δείκτης δείχνει την τριμηνιαία τιμή futures, την τιμή δείκτη spot και επίσης τη διαφορά βάσης. Η βάση ενός συγκεκριμένου χρόνου ισούται με την τριμηνιαία μελλοντική τιμή μείον την τιμή δείκτη spot.

Η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες των εμπόρων για την τιμή του Bitcoin. Όταν η βάση είναι θετική, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Όταν η βάση είναι αρνητική, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική.

Η βάση των τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης μπορεί να δείξει καλύτερα τη μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς. Όταν η βάση είναι υψηλή (είτε θετική είτε αρνητική), σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερο περιθώριο για το arbitrage.

Ανοιχτός τόκος και όγκος συναλλαγών

Το ανοιχτό ενδιαφέρον κινήθηκε σχεδόν με τον ίδιο τρόπο με την τιμή, φθάνοντας στα 1,12 δισεκατομμύρια δολάρια για την εβδομάδα πριν πέσει την Τετάρτη. Και η OI έχει πλέον μειωθεί στα 886 εκατομμύρια δολάρια μετά από δύο ημέρες συνεχιζόμενων πωλήσεων και εκκαθαρίσεων.

Η ταχεία πτώση του ΟΙ δείχνει επίσης ότι οι αρκούδες έκλεισαν τις θέσεις τους κατά τη διάρκεια της πτώσης. Ωστόσο, σε συνδυασμό με τη σχέση long / short, φαίνεται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί bulls που βρίσκονται σε απώλεια αλλά δεν έχουν κλείσει τις θέσεις long.

Χρόνος συλλογής δεδομένων: 8/28 4:00 π.μ. UTC έως 9/4 4:00 π.μ. UTC

Το ανοιχτό ενδιαφέρον είναι ο συνολικός αριθμός εκκρεμών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης / ανταλλαγής που δεν έχουν κλείσει σε μια δεδομένη ημέρα.

Ο όγκος συναλλαγών είναι ο συνολικός όγκος συναλλαγών των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και των διαρκών ανταλλαγών για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Εάν υπάρχουν 2.000 μακροχρόνιες συμβάσεις και 2.000 ανοικτές συμβάσεις, το ανοιχτό ενδιαφέρον θα είναι 2.000. Εάν ο όγκος συναλλαγών αυξάνεται και το ανοιχτό επιτόκιο μειωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να υποδηλώνει ότι πολλές θέσεις έχουν κλείσει ή αναγκάζονται να εκκαθαριστούν. Εάν και ο όγκος συναλλαγών και το ανοιχτό ενδιαφέρον αυξάνονται, αυτό δείχνει ότι έχουν ανοίξει πολλές θέσεις.

Λόγος δανεισμού περιθωρίου BTC

Ο δείκτης δανεισμού περιθωρίου άλλαξε λίγο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, κυμαινόμενος μεταξύ 13 και 15. Ωστόσο, τελικά έπεσε γρήγορα σε περίπου 11 κατά τη διάρκεια της πώλησης της Πέμπτης, δείχνοντας ότι πολλοί μεγάλοι έμποροι που δανείστηκαν το USDT έκλεισαν τις θέσεις τους σε ζημιά.

Ωστόσο, με τον λόγο να είναι σαφώς πάνω από 1,0, η αγορά συναλλαγών spot margin ήταν σχετικά αργή για να αντιδράσει και εξακολουθεί να μην είναι εκτός της προηγούμενης αδράνειας της αγοράς bull.

Χρόνος συλλογής δεδομένων: 8/28 4:00 π.μ. UTC έως 9/4 4:00 π.μ. UTC

Ο λόγος δανεισμού περιθωρίου είναι δεδομένα συναλλαγών spot spot που δείχνουν τη σχέση μεταξύ χρηστών που δανείζονται USDT έναντι δανεισμού BTC σε αξία USDT για μια δεδομένη χρονική περίοδο.

Αυτή η αναλογία βοηθά επίσης τους εμπόρους να εξετάσουν το συναίσθημα της αγοράς. Γενικά, οι έμποροι που δανείζονται USDT στοχεύουν να αγοράσουν BTC και εκείνοι που δανείζονται BTC στοχεύουν να το συντομεύσουν.

Όταν ο λόγος δανεισμού περιθωρίου είναι υψηλός, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Όταν είναι χαμηλό, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Οι ακραίες τιμές αυτού του λόγου έχουν ιστορικά δείξει αντιστροφές τάσεων.

Έμπορος διορατικότητα

Robbie, Αναλυτής Επενδύσεων OKEx

Αυτή η πρόσφατη πώληση επηρεάστηκε ως επί το πλείστον από τις παραδοσιακές αγορές, ιδίως από τη λήψη κέρδους μετά την αντιστροφή σε σχήμα V σε διάφορα περιουσιακά στοιχεία. Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας για το χρηματιστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών και το Δολάριο ΗΠΑ.

Κοιτάζοντας την αγορά κρυπτογράφησης, υπήρξε πολύς ενθουσιασμός για την ανατίμηση των τιμών κατά το πρώτο μισό της εβδομάδας, ειδικά με τη διαφημιστική εκστρατεία DeFi. Προς το παρόν, ωστόσο, το σημάδι των 10.000 δολαρίων θα ήταν ένα σημαντικό ψυχολογικό επίπεδο μεσοπρόθεσμα, και ένα διάλειμμα κάτω από αυτό το επίπεδο πιθανότατα θα δοκιμάσει την υποστήριξη των 9.300 δολαρίων.

Δεν είστε έμπορος OKEx; Μάθετε πώς να ξεκινήσετε τις συναλλαγές!

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά, πρωτότυπη έρευνα & επιμελημένα νέα από επαγγελματίες της κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map