Οι έμποροι λιανικής προσέχουν την ανάκαμψη των τιμών του Bitcoin μετά τη σκληρή πτώση της Τρίτης: Futures Friday

Το Futures Friday είναι μια εβδομαδιαία ανασκόπηση των τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin στο OKEx.

BitcoinΗ τιμή (BTC) βρίσκεται σε μια βόλτα με ρόλερ κόστερ τις τελευταίες επτά ημέρες, ξεκινώντας με μια γρήγορη άνοδο στις αρχές της εβδομάδας, κορυφώνοντας στα 10.548 $ Δευτέρα Νύχτα. Ωστόσο, μετά από λιγότερο από μια ημέρα διαπραγμάτευσης άνω των 10.000 δολαρίων, το BTC υποχώρησε την Τρίτη το απόγευμα, πέφτοντας στα 9.195 $. Η τιμή έχει ανατιμηθεί ξανά από τότε και σήμερα είναι περίπου 9.850 $, σύμφωνα με το OKEx Quarterly Future (BTCUSD0626) αγορά.

Κοιταζώ Δεδομένα συναλλαγών OKEx, μπορούμε να δούμε ότι τόσο ο δείκτης BTC Long / Short Ratio όσο και Margin Lending Ratio υπαινίσσονται τους εμπόρους λιανικής να κυνηγούν το ράλι των τιμών στις αρχές αυτής της εβδομάδας. Το Open Interest (OI), ωστόσο, δείχνει ότι οι μεγάλες φάλαινες άνοιξαν αρνητικές θέσεις στην κορυφή του εύρους συναλλαγών της Δευτέρας όταν ένας μεγάλος αριθμός εντολών εκκαθάρισης αύξησε την τιμή.

Προς το παρόν, η θετική βάση BTC και η αργή ανάκαμψη του ανοιχτού ενδιαφέροντος υποδηλώνουν ότι το συναίσθημα της αγοράς παραμένει αισιόδοξο, αλλά οι έμποροι λιανικής είναι προσεκτικοί με τις θετικές θέσεις.

Τιμή OKEx BTC USDΔιάγραμμα 1D OKEx BTC Τριμηνιαία Futures (BTCUSD0626). Πηγή: OKEx

Αναγνώσεις δεδομένων συναλλαγών OKEx

Επίσκεψη Σελίδα δεδομένων συναλλαγών OKEx για να εξερευνήσετε περισσότερους δείκτες.

Μεγάλη / σύντομη αναλογία BTC

Από τη Δευτέρα το βράδυ έως την Τρίτη, θα μπορούσαμε να δούμε το BTC Long / Short Ratio να κινείται πάνω-κάτω σε συνδυασμό με την τιμή Bitcoin. Ο λόγος αυξήθηκε στο 1,76 από 1,19 σε λιγότερο από έξι ώρες, γεγονός που δείχνει ότι το ράλι κυνηγού από εμπόρους λιανικής. Αφού οι έμποροι λιανικής και οι επενδυτές άρχισαν να εισάγουν FOMO, η αγορά άλλαξε κατεύθυνση, ωστόσο, και ο δείκτης έπεσε πίσω στο 1,1 μετά τη διόρθωση της Τρίτης.

Ο δείκτης διατηρείται επί του παρόντος στο ίδιο επίπεδο (1,1) παρά την τιμή που έχει ανακάμψει 700 $, υποδηλώνοντας αναποφάσιστοι και προσοχή στους εμπόρους λιανικής.

OKEx BTC Long / ShortΧρόνος συλλογής δεδομένων: 5/29 6:00 π.μ. έως 6/5 6:00 π.μ. (UTC)

Ο λόγος Long / Short συγκρίνει τον συνολικό αριθμό χρηστών που ανοίγουν θέσεις long με αυτούς που ανοίγουν θέσεις short. Ο λόγος συντάσσεται από όλα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και τις διαρκείς ανταλλαγές και η μακρά / μικρή πλευρά ενός χρήστη καθορίζεται από την καθαρή θέση του στο BTC.

Στην αγορά παραγώγων, όποτε ανοίγει μια θετική θέση, εξισορροπείται από μια αρνητική θέση. Ο συνολικός αριθμός θετικών θέσεων πρέπει να είναι ίσος με τον συνολικό αριθμό θετικών θέσεων. Όταν ο λόγος είναι χαμηλός, δείχνει ότι περισσότερα άτομα κρατούν σορτς.

Βάση BTC

Το premium του OKEx BTC Quarterly Future αυξήθηκε στα 160 $ ​​μετά το ράλι της Δευτέρας. Ωστόσο, το υψηλό ασφάλιστρο και το υψηλό ποσοστό χρηματοδότησης προσέλκυσαν πολλούς εμπόρους arbitrage που μπήκαν σε θέσεις αρνητικών για να επωφεληθούν από τη διαφορά τιμής. Η απότομη διόρθωση των τιμών της Τρίτης μείωσε το ασφάλιστρο σε λιγότερο από 30 $. Ωστόσο, ανέκαμψε ξανά τις επόμενες ημέρες καθώς το Bitcoin φάνηκε έτοιμο να δοκιμάσει ξανά 10.000 $.


Βάση BTCΏρα συλλογής δεδομένων: 5/29 6:00 π.μ. έως 6/5 6:00 π.μ. (UTC)

Αυτός ο δείκτης δείχνει την τριμηνιαία τιμή futures, την τιμή δείκτη spot και επίσης τη διαφορά βάσης. Η βάση ενός συγκεκριμένου χρόνου ισούται με την τριμηνιαία τιμή futures μείον την τιμή δείκτη spot.

Η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης αντανακλά τις προσδοκίες των εμπόρων για την τιμή του bitcoin. Όταν η βάση είναι θετική, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Όταν η βάση είναι αρνητική, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική.

Η βάση των τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης μπορεί να δείξει καλύτερα τη μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς. Όταν η βάση είναι υψηλή (είτε θετική είτε αρνητική), σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερο περιθώριο για το arbitrage.

Ανοιχτός τόκος και όγκος συναλλαγών

Το Open Interest (OI) αποκαλύπτει πιθανές πληροφορίες για τη συμπεριφορά των φαλαινών κρυπτογράφησης. Τη Δευτέρα το βράδυ, η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε από περίπου 9.600 $ σε περισσότερα από 10.300 $ και το OI αυξήθηκε από 640 εκατομμύρια συμβόλαια (1 συμβόλαιο = 100 $) σε 810 εκατομμύρια. Είδαμε την άνοδο των τιμών να πυροδοτεί ρευστοποιήσεις βραχυπρόθεσμης θέσης, αλλά το OI δεν μειώθηκε παράλληλα.

Αυτή η συμπεριφορά υποδηλώνει ότι ορισμένες φάλαινες άνοιξαν θέσεις πώλησης στην κορυφή του εύρους όταν οι εντολές εκκαθάρισης αύξησαν την τιμή. Η απότομη διόρθωση τιμών της Τρίτης υποστηρίζει επίσης αυτήν την προβολή.

Το OI αναπτύσσεται αργά τις τελευταίες ημέρες και αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται καθώς το Bitcoin εκτιμά την τιμή.

Ανοιχτό ενδιαφέρον BTCΏρα συλλογής δεδομένων: 5/29 6:00 π.μ. έως 6/5 6:00 π.μ. (UTC)

Το ανοιχτό ενδιαφέρον είναι ο συνολικός αριθμός εκκρεμών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης / ανταλλαγής που δεν έχουν κλείσει σε μια δεδομένη ημέρα.

Ο όγκος συναλλαγών είναι ο συνολικός όγκος συναλλαγών των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και των διαρκών ανταλλαγών για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Εάν υπάρχουν 2.000 μακροχρόνιες συμβάσεις και 2.000 ανοικτές συμβάσεις, το ανοιχτό ενδιαφέρον θα είναι 2.000. Εάν ο όγκος συναλλαγών αυξάνεται και το ανοιχτό επιτόκιο μειωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι πολλές θέσεις είναι κλειστές ή αναγκάστηκαν να εκκαθαριστούν. Εάν τόσο ο όγκος συναλλαγών όσο και το ανοιχτό ενδιαφέρον αυξάνονται, αυτό δείχνει ότι έχουν ανοίξει πολλές θέσεις.

Αναλογία δανεισμού περιθωρίου BTC

Η αλλαγή στο Margin Lending Ratio ήταν παρόμοια με το Long / Short Ratio που συζητήθηκε παραπάνω, αλλά με μια μικρή καθυστέρηση. Ο λόγος αυξήθηκε από 3,3 και έφτασε στο 7,1 το απόγευμα της Τρίτης, λίγο πριν από την πτώση των τιμών. Από τότε, αυτός ο λόγος δεν έχει βελτιωθεί και τρέχει περίπου 2,5.

Αναλογία δανεισμού περιθωρίου BTCΧρόνος συλλογής δεδομένων: 5/29 6:00 π.μ. έως 6/5 6:00 π.μ. (UTC)

Ο λόγος δανεισμού περιθωρίου είναι δεδομένα συναλλαγών spot spot που δείχνουν τη σχέση μεταξύ χρηστών που δανείζονται USDT έναντι δανεισμού BTC σε αξία USDT για μια δεδομένη χρονική περίοδο.

Αυτή η αναλογία βοηθά επίσης τους εμπόρους να εξετάσουν το συναίσθημα της αγοράς. Γενικά, οι έμποροι που δανείζονται USDT στοχεύουν να αγοράσουν BTC και εκείνοι που δανείζονται BTC στοχεύουν να το συντομεύσουν.

Όταν το Margin Lending Ratio είναι υψηλό, αυτό δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Όταν είναι χαμηλό, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Οι ακραίες τιμές αυτού του λόγου έχουν ιστορικά δείξει αντιστροφές τάσεων.

Έμπορος Insight

Robbie, Αναλυτής Επενδύσεων OKEx

Ήταν μια πολύ ευμετάβλητη εβδομάδα με αντλία και χωματερή εντός 10 ημερών – μια τυπική κίνηση του Bitcoin. Ενδέχεται, ωστόσο, να παρατηρήσουμε ότι η μεταβλητότητα μειώνεται τις επόμενες δύο ημέρες, καθώς το ανοιχτό ενδιαφέρον ανακάμπτει πολύ αργά.

Εν τω μεταξύ, ο συνεχής όγκος αγοράς στην αγορά spot μπορεί να αυξήσει την τιμή κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Το κατώτατο όριο των 9,450 δολαρίων είναι ένα κρίσιμο επίπεδο μεσοπρόθεσμα, και εάν η τιμή μπορεί να διατηρηθεί πάνω από αυτό, είναι πιθανό να δοκιμαστεί άλλη μια δοκιμή 10.000 $ ή 10.200 $.

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το υλικό δεν πρέπει να λαμβάνεται ως βάση για τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων, ούτε να ερμηνεύεται ως σύσταση για την πραγματοποίηση επενδυτικών συναλλαγών. Η διαπραγμάτευση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ενέχει σημαντικό κίνδυνο και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια του επενδυμένου κεφαλαίου σας. Πρέπει να διασφαλίσετε ότι κατανοείτε πλήρως τον κίνδυνο που ενέχει και λαμβάνετε υπόψη το επίπεδο εμπειρίας, τους επενδυτικούς στόχους σας και να αναζητήσετε ανεξάρτητες οικονομικές συμβουλές, εάν είναι απαραίτητο

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένα νέα από επαγγελματίες της κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map