Όλοι οι δείκτες Υγεία που οδηγούν στο τρίτο μισό του Bitcoin: Futures Friday

Το Futures Friday είναι μια εβδομαδιαία ανασκόπηση των τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin στο OKEx.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων έγινε ξανά ασταθής αυτή την εβδομάδα καθώς το Bitcoin (BTC) πλησιάζει στο τρίτο του τετράγωνο.

Αφού δοκίμασε τα προηγούμενα επίπεδα αντίστασης στα 7.800 $ έως 8.000 $ πολλές φορές σε χαμηλότερα χρονικά πλαίσια, η τιμή του Bitcoin έσπασε τελικά το πρωί της 29ης Απριλίου (UTC), με την τιμή του OKEx Quarterly Future (BTCUSD0626) να αυξάνεται 13,82% την ημέρα. Στη συνέχεια, έπεσε γρήγορα μετά το χτύπημα των 9.500 δολαρίων και ενοποιείται κοντά στο επίπεδο των 8.700 δολαρίων, από τον χρόνο του Τύπου.

Το Bitcoin έχει πλέον ανακτήσει πλήρως τις απώλειές του από την κατάρρευση στα μέσα Μαρτίου Η τιμή του BTC ακολούθησε την ιστορική της τάση, αυξάνοντας το 36 τοις εκατό τον Απρίλιο, ανά τιμή του OKEx Quarterly Future – ένα άλλο γλυκό Απρίλιο.

Κοιτάζοντας τα δεδομένα συναλλαγών του OKEx, υπήρξε ανάκαμψη σε πολλούς δείκτες. Το Margin Lending Ratio αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου και προς το παρόν ανεβαίνει για τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα. Το BTC Basis επιστρέφει στο θετικό έδαφος, για άλλη μια φορά, μετά το ράλι των τιμών. Ωστόσο, το Open Interest δεν ανέβηκε πολύ, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του ράλι.

Το εμπορικό κλίμα εξακολουθεί να είναι πολύ προσεκτικό στην αγορά παραγώγων.

Τιμή BitcoinΔιάγραμμα 1D OKEx BTC Τριμηνιαία Futures (BTCUSD0626). Πηγή: OKEx

Αναγνώσεις δεδομένων συναλλαγών OKEx

Επισκεφθείτε τη σελίδα δεδομένων συναλλαγών του OKEx για να εξερευνήσετε περισσότερους δείκτες.

Μεγάλη / σύντομη αναλογία BTC

Ο λόγος BTC Long / Short μειώθηκε σταδιακά πριν από την Τετάρτη, μειώνοντας από 1,3 σε 0,9. Στη συνέχεια, αναπηδήθηκε γρήγορα παράλληλα με την τιμή του Bitcoin, η οποία διέσχισε τα 8.600 $ το απόγευμα της 29ης Απριλίου (UTC) – υποδηλώνοντας ότι η αγορά δεν είχε ισχυρή συναίνεση σχετικά με την αξιοσημείωτη αύξηση των τιμών.

Επί του παρόντος, η αναλογία τρέχει πάνω από 1,2, πράγμα που δείχνει ότι περισσότεροι άνθρωποι κατέχουν θέσεις θέσης παρά από αρνητικές θέσεις.

Ο λόγος παραμένει χαμηλός σε σύγκριση με την κορυφή του Φεβρουαρίου πάνω από 2,5 και το εύρος στα μέσα Μαρτίου περίπου 1,7.

OKEX BTC Μακροχρόνια / Μικρή αναλογίαΏρα συλλογής δεδομένων: 4/24 12:00 π.μ. έως 5/1 12:00 π.μ. (UTC)

Ο λόγος Long / Short δείχνει την αναλογία του συνολικού αριθμού χρηστών που ανοίγουν θέσεις long έναντι ανοίγματος short posisi. Ο λόγος συντάσσεται από όλα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και διαρκή ανταλλαγή. Η μακρά / σύντομη πλευρά ενός χρήστη καθορίζεται από την καθαρή θέση του στο BTC.


Στην αγορά παραγώγων, όποτε υπάρχει ανοιχτή θέση, πρέπει επίσης να υπάρχει ανοιχτή θέση για να διατηρείται το υπόλοιπο. Όταν ο λόγος είναι χαμηλός, δείχνει ότι περισσότερα άτομα κρατούν σορτς.

Βάση BTC

Το BTC Basis βρισκόταν σε αρνητικό έδαφος για το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας πριν από το ράλι της Πέμπτης.

Το premium του OKEx BTC Quarterly Future δεν έχει προωθηθεί εξαιρετικά. Είναι μόνο περίπου 40 ασφάλιστρα έναντι της τιμής spot ανά ώρα κλεισίματος της 30ης Απριλίου (UTC). Την τελευταία φορά που το Bitcoin διαπραγματευόταν κοντά στα 9.000 $ τον Μάρτιο, το ασφάλιστρο ήταν πάνω από 400 $.

Οι αγορές μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin εξακολουθούν να είναι προσεκτικοί σχετικά με το ράλι πριν από το μισό.

Προθεσμιακά BitcoinΏρα συλλογής δεδομένων: 4/24 12:00 π.μ. έως 5/1 12:00 π.μ. (UTC)

Αυτός ο δείκτης δείχνει την τριμηνιαία τιμή futures, την τιμή δείκτη spot και επίσης τη διαφορά βάσης. Η βάση ενός συγκεκριμένου χρόνου ισούται με την τριμηνιαία τιμή futures μείον την τιμή δείκτη spot.

Η τιμή των συμβολαίων BTC αντανακλά τις προσδοκίες των εμπόρων για τη μελλοντική τιμή του Bitcoin. Όταν η βάση είναι θετική, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Όταν η βάση είναι αρνητική, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική.

Η βάση των τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης μπορεί να δείξει καλύτερα τη μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς. Όταν η βάση είναι υψηλή (είτε θετική είτε αρνητική), σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερο περιθώριο για arbitrage.

Ανοιχτός τόκος και όγκος συναλλαγών

Το ανοιχτό ενδιαφέρον (OI) μπορεί να απεικονίζει συναίσθημα, παρόμοιο με τον δείκτη BTC Basis.

Το ανοιχτό ενδιαφέρον δεν ανέβηκε πολύ, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του ράλι. Το τρέχον OI ύψους 8,37 εκατομμυρίων δολαρίων (ένα συμβόλαιο = 100 $) απέχει ακόμη από την κορυφή της 14ης Φεβρουαρίου των 12,3 εκατομμυρίων δολαρίων – δείχνοντας ότι το ράλι προήλθε κυρίως από πραγματικές αγορές spot.

Εάν η τιμή του Bitcoin μπορεί να συνεχίσει να παραμένει ισχυρή, μπορεί κανείς να αναμένει ότι το Open Interest θα αυξηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, μαζί με την εμπιστοσύνη της αγοράς.

Το ανοιχτό ενδιαφέρον BitcoinΏρα συλλογής δεδομένων: 24/4 12:00 π.μ. έως 5/1 12:00 π.μ. (UTC)

Το Open Interest είναι ο συνολικός αριθμός των εκκρεμών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης / ανταλλαγής που δεν έχουν κλείσει μια δεδομένη ημέρα.

Ο όγκος συναλλαγών είναι ο συνολικός όγκος συναλλαγών των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και των διαρκών ανταλλαγών για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Εάν υπάρχουν 2.000 μακροχρόνιες συμβάσεις και 2.000 ανοικτές συμβάσεις, το ανοιχτό ενδιαφέρον θα είναι 2.000. Εάν ο όγκος συναλλαγών αυξάνεται και το ανοιχτό επιτόκιο μειωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι πολλές θέσεις έχουν κλείσει ή αναγκάζονται να εκκαθαριστούν. Ομοίως, εάν αυξηθεί τόσο ο όγκος συναλλαγών όσο και το ανοιχτό ενδιαφέρον, αυτό δείχνει ότι έχουν ανοίξει πολλές θέσεις.

Αναλογία δανεισμού περιθωρίου BTC

Το Margin Lending Ratio έχει αυξηθεί για δύο συνεχόμενες εβδομάδες.

Αυτή την εβδομάδα, το Margin Lending Ratio αυξήθηκε απότομα, από περίπου 0,6 σε 1,7 – το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου – δείχνοντας ότι ο αριθμός των χρηστών που δανείστηκαν το Tether (USDT) αυξήθηκε γρήγορα.

Οι δανειολήπτες του USDT στοχεύουν γενικά στο άνοιγμα θέσεων αγοράς.

Ώρα συλλογής δεδομένων: 24/4 12:00 π.μ. έως 5/1 12:00 π.μ. (UTC)

Το Margin Lending Ratio είναι δεδομένα συναλλαγών spot market που δείχνουν τη σχέση μεταξύ χρηστών που δανείζονται Tether (USDT) έναντι δανεισμού Bitcoin (BTC) σε αξία USDT για μια δεδομένη χρονική περίοδο.

Αυτή η αναλογία βοηθά επίσης τους εμπόρους να εξετάσουν το συναίσθημα της αγοράς. Γενικά, οι έμποροι που δανείζονται USDT στοχεύουν να αγοράσουν Bitcoin. Οι δανειολήπτες, εν τω μεταξύ, συχνά στοχεύουν στη μείωση του υποκείμενου νομίσματος.

Όταν το Margin Lending Ratio είναι υψηλό, αυτό δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Όταν ο λόγος δανεισμού περιθωρίου είναι χαμηλός, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Οι ακραίοι αριθμοί αυτής της αναλογίας έχουν ιστορικά δείξει μια αντιστροφή τάσεων.

Έμπορος Insight

Robbie, Αναλυτής Επενδύσεων OKEx

Η τιμή του Bitcoin ανέκαμψε την υποστήριξη στα 8.400 $ το απόγευμα της 30ης Απριλίου (UTC). Τις επόμενες μέρες, αρκεί η ενοποίηση των τιμών να μην σπάσει αυτήν την υποστήριξη, μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα περιθώρια ανοδικής. Μια δοκιμή του επιπέδου των $ 9.000 είναι πολλά υποσχόμενη στα χαμηλότερα χρονικά διαστήματα.

Μετά από επτά συνεχόμενες πράσινες εβδομάδες, μπορούμε να περιμένουμε κάποια εξάντληση των αγοραστών. Ωστόσο, η συντόμευση του BTC εξακολουθεί να μην είναι ιδανική πριν από το μισό του block-reward. Μια βραχυπρόθεσμη ενοποίηση κατά τις επόμενες δύο ημέρες, ακολουθούμενη από ένα άλλο ράλι την τελευταία εβδομάδα πριν από το μισό, είναι η πρόβλεψή μου.

Όλοι οι δείκτες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο είναι υγιείς αυτήν τη στιγμή. Εάν το συναίσθημα της αγοράς μπορεί να ενισχυθεί από το μισό, αυτοί οι δείκτες έχουν περισσότερο περιθώριο να ανεβούν, μαζί με την τιμή.

Philip Swift, Trader και Δημιουργός του LookIntoBitcoin.com

Μετά από εκρηκτικό 48 ώρες, η μεταβλητότητα του Bitcoin μειώνεται. Είναι πιθανό να εισέλθουμε σε μια περίοδο ενοποίησης τις επόμενες δύο μέρες, καθώς οι έμποροι και οι επενδυτές λαμβάνουν αποθέματα και προβλέπουν τι μπορεί να ακολουθήσει.

Ο λόγος Long / Short OKEx υποδηλώνει τον αριθμό των εμπόρων που ανοίγουν θέσεις long και short. Από τη συνθηκολόγηση της Μαύρης Πέμπτης, οι έμποροι ήταν σε μεγάλο βαθμό καθαρές τις τελευταίες έξι εβδομάδες. Το συναίσθημα έχει αρχίσει να μετατοπίζεται και να γίνεται καθαρό θετικό τώρα, με το Bitcoin να υποχωρεί στο μισό μόλις 11 μέρες.

Με το συνεχές ενδιαφέρον για το Bitcoin που προέρχεται επίσης από επενδυτές στο πλαίσιο σημαντικών πρωτοβουλιών εκτύπωσης χρημάτων, πιστεύω ότι οι προοπτικές εξακολουθούν να είναι πολύ ισχυρές για το BTC.

Το Philip Swift μπορεί να βρεθεί στο Twitter με το όνομα χρήστη @PositiveCrypto.

Ακολουθήστε το OKEx στο:

Κελάδημα: https://twitter.com/OKExInsights

Τηλεγράφημα: https://t.me/OKEx_Insights

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map