Το Ράλι Bitcoin έρχεται στο γρήγορο τέλος καθώς το συναίσθημα της αγοράς παραμένει προσεκτικό – Futures Friday

Το Futures Friday είναι μια εβδομαδιαία ανασκόπηση των τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin στο OKEx.

Αυτή την εβδομάδα είδε το Bitcoin (BTC) να ανεβαίνει στο υψηλό των 9,945 δολαρίων τη Δευτέρα μετά από μακροπρόθεσμη πορεία σε στενό εύρος. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να διατηρήσει τα κέρδη και μπήκε σε μια καθοδική κίνηση την Τετάρτη πριν φτάσει στο χαμηλό της εβδομάδας στα 9.011 $ στις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης το πρωί. Επί του παρόντος, το Bitcoin τρέχει περίπου 9.300 $, σύμφωνα με το OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925), μειώνοντας λιγότερο από 1% από την προηγούμενη Παρασκευή.

Οι κινήσεις της αγοράς δείχνουν ότι η τιμή του Bitcoin εξακολουθεί να σχετίζεται με τις μετοχές των ΗΠΑ και η πτώση της Τετάρτης παρατηρήθηκε και στις δύο αγορές. Εν τω μεταξύ, οι επαναλαμβανόμενες απορρίψεις του επιπέδου των 10.000 $ έχουν κρατήσει τους εμπόρους Bitcoin σε άνοδο γύρω από αυτό το εύρος τιμών.

Από τεχνική άποψη, ο όγκος των αγορών δεν αυξήθηκε την Τετάρτη, υποδεικνύοντας ότι τυχόν απόπειρες ανάκαμψης ήταν πολύ αδύναμες. Οι τεχνικές bearish αποκλίσεις στον σχετικό δείκτη αντοχής ήταν επίσης ορατές στο ωριαίο διάγραμμα προτού η τιμή επιστρέψει στο επίπεδο των 9.000 δολαρίων.

Κοιτάζοντας τα δεδομένα συναλλαγών του OKEx, το Long / Short Ratio αντικατοπτρίζει το πτωτικό κλίμα της αγοράς, ενώ το BTC Basis – επί του παρόντος στα 80 $ – δείχνει ότι οι έμποροι εξακολουθούν να είναι κάπως αισιόδοξοι για τις μεσοπρόθεσμες κινήσεις.

Διάγραμμα 1 ωρών OKEx BTC Τριμηνιαία συμβόλαια (BTCUSD0925) Πηγή: OKEx

Αναγνώσεις δεδομένων συναλλαγών OKEx

Επισκεφθείτε τη σελίδα δεδομένων συναλλαγών OKEx για να εξερευνήσετε περισσότερους δείκτες

Μεγάλη / σύντομη αναλογία BTC

Ο δείκτης BTC Long / Short έπεσε στα 0,88 αμέσως πριν το ράλι των τιμών τη Δευτέρα, υποδεικνύοντας ότι μια πτώση κάτω από το 0,9 μπορεί να θεωρηθεί σήμα αντιστροφής όπως στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς. Ωστόσο, ο λόγος μόλις ξεπέρασε το 1,0 όταν η τιμή ξεπέρασε τα 9.600 $, υπονοώντας μια προσεκτική προσέγγιση που υιοθέτησαν οι συμμετέχοντες στην αγορά. Επί του παρόντος, ο λόγος κυμαίνεται γύρω στο 0,98, δείχνοντας ένα βραχυπρόθεσμο υπόλοιπο στο κλίμα.

Ώρα συλλογής δεδομένων: 6/19 4:00 πμ έως 6/26 4:00 πμ (UTC)

Ο λόγος Long / Short συγκρίνει τον συνολικό αριθμό χρηστών που ανοίγουν θέσεις long με αυτούς που ανοίγουν θέσεις short. Ο λόγος συντάσσεται από όλα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και τις διαρκείς ανταλλαγές και η μακρά / μικρή πλευρά ενός χρήστη καθορίζεται από την καθαρή θέση του στο BTC.

Στην αγορά παραγώγων, όποτε ανοίγει μια θετική θέση, εξισορροπείται από μια αρνητική θέση. Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός θετικών θέσεων πρέπει να είναι ίσος με τον συνολικό αριθμό θετικών θέσεων. Όταν ο λόγος είναι κάτω από το 1, αυτό δείχνει ότι περισσότερα άτομα κρατούν σορτς και το αντίστροφο.


Βάση BTC

Το τριμηνιαίο μελλοντικό ασφάλιστρο (BTCUSD0925) διαμορφώθηκε στα 70 $ την περασμένη Παρασκευή και έφτασε τα 130 $ πριν από την υποχώρηση της Τετάρτης. Αυτήν τη στιγμή, η βάση BTC βρίσκεται περίπου 80 $, πράγμα που δείχνει ότι ορισμένοι έμποροι παραμένουν αισιόδοξοι έναντι της μεσοπρόθεσμης τιμής.

Ωστόσο, το υψηλότερο επίπεδο contango της εβδομάδας μπορεί να προσελκύσει πολλά κεφάλαια arbitrage για να ανοίξουν θέσεις πώλησης, κάτι που θα μπορούσε να κάνει τις ανοδικές κινήσεις πιο απαιτητικές.

Ώρα συλλογής δεδομένων: 6/19 4:00 πμ έως 6/26 4:00 πμ (UTC)

Αυτός ο δείκτης δείχνει την τριμηνιαία τιμή futures, την τιμή δείκτη spot και επίσης τη διαφορά βάσης μεταξύ τους. Η βάση ενός συγκεκριμένου χρόνου ισούται με την τριμηνιαία τιμή futures μείον την τιμή δείκτη spot.

Η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες των εμπόρων για την τιμή του Bitcoin. Όταν η βάση είναι θετική, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Όταν η βάση είναι αρνητική, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική.

Ανοιχτός τόκος και όγκος συναλλαγών

Το Bitcoin έδειξε ασταθείς κινήσεις τιμών πριν από το ράλι στις αρχές αυτής της εβδομάδας, και αυτό αντικατοπτρίστηκε στο Open Interest. Το OI παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο πριν από την αύξηση των τιμών και ανέβηκε γρήγορα από 5,8 εκατομμύρια συμβόλαια (1 συμβόλαιο = 100 $) σε 6,7 εκατομμύρια συμβόλαια την Τρίτη. Η συσσώρευση ευθυγραμμίστηκε με την εξέλιξη των τιμών, υποδηλώνοντας ότι οι ταύροι άνοιξαν τις θέσεις του.

Μετά την ξαφνική πτώση της Τετάρτης, ωστόσο, το OI έχει μειωθεί σε 6,35 εκατομμύρια συμβόλαια, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλότερο από την περασμένη εβδομάδα. Εν τω μεταξύ, η τιμή αντιμετωπίζει κάποια αβεβαιότητα στο σαββατοκύριακο, ειδικά καθώς οι επιλογές αξίας άνω των 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων λήγουν σήμερα.

Ώρα συλλογής δεδομένων: 6/19 4:00 πμ έως 6/26 4:00 πμ (UTC)

Το Open Interest είναι ο συνολικός αριθμός των εκκρεμών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης / ανταλλαγής που δεν έχουν κλείσει μια δεδομένη ημέρα.

Ο όγκος συναλλαγών είναι ο συνολικός όγκος συναλλαγών των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και των διαρκών ανταλλαγών για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Εάν υπάρχουν 2.000 μακροπρόθεσμα συμβόλαια και 2.000 ανοικτά συμβόλαια, το OI θα είναι 2.000. Εάν ο όγκος συναλλαγών αυξάνεται και το ΟΙ μειωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι πολλές θέσεις είναι κλειστές ή αναγκάστηκαν να εκκαθαριστούν. Εάν τόσο ο όγκος συναλλαγών όσο και το OI αυξηθούν, αυτό δείχνει ότι έχουν ανοίξει πολλές νέες θέσεις.

Αναλογία δανεισμού περιθωρίου BTC

Το Margin Lending Ratio κινήθηκε στενά συγχρονισμένο με την τιμή κατά τη διάρκεια της εβδομάδας – υποδηλώνοντας ότι οι συμμετέχοντες στην αγορά διαπραγματεύονταν ως απόκριση στη δράση των τιμών – φθάνοντας σε εβδομαδιαίο υψηλό την Τετάρτη το πρωί στην Ασία, όταν η τιμή έφτασε στα 9.800 $ και έπεσε γρήγορα στο τρέχον επίπεδο 1,4 καθώς η τιμή έπεσε.

Ώρα συλλογής δεδομένων: 6/19 4:00 πμ έως 6/26 4:00 πμ (UTC)

Το Margin Lending Ratio είναι δεδομένα συναλλαγών spot spot που δείχνουν τη σχέση μεταξύ χρηστών που δανείζονται USDT έναντι εκείνων που δανείζονται BTC σε αξία USDT για μια δεδομένη χρονική περίοδο.

Αυτή η αναλογία βοηθά επίσης τους εμπόρους να εκτιμήσουν το κλίμα της αγοράς. Γενικά, αυτοί που δανείζονται USDT στοχεύουν να αγοράσουν BTC και εκείνοι που δανείζονται BTC στοχεύουν να το συντομεύσουν.

Όταν το Margin Lending Ratio είναι υψηλό, αυτό δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Όταν είναι χαμηλό, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Οι ακραίες τιμές αυτού του λόγου έχουν ιστορικά δείξει αντιστροφές τάσεων.

Έμπορος Insight

Robbie, Αναλυτής Επενδύσεων OKEx

Αφού έχασε την υποστήριξη στα 9.650 $, η τιμή του Bitcoin συνέχισε να δείχνει αδυναμία. Αυτήν τη στιγμή, η τιμή κυμαίνεται κάτω από τον κινούμενο μέσο όρο των 60 ημερών, ο οποίος θα μπορούσε να λειτουργήσει ως επίπεδο αντίστασης για τυχόν δυνητικά ριμπάουντ. Στην κάτω πλευρά, τα 9.000 $ είναι η βασική υποστήριξη για παρακολούθηση.

RJ, Έμπορος παραγώγων

Τις τελευταίες εβδομάδες, βλέπουμε ότι κάθε φορά που το δέλτα μελλοντικής εκπλήρωσης πλησιάζει το μηδέν, η αγορά βρίσκεται σε κατάσταση υπερβολικής πώλησης και αναπηδά. Αυτό μπορεί να εξηγηθεί πολύ λογικά, καθώς τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αντιπροσωπεύουν το συναίσθημα της αγοράς και την καθυστέρηση ή οι πτώσεις στο contango δείχνουν φόβο, ενώ το αυξανόμενο contango δείχνει υπερβολική εμπιστοσύνη ή ακόμη και ευφορία.

Ακολουθώντας τον κανόνα της επένδυσης-101, οι αγορές κορυφώνονται με ευφορικό συναίσθημα και συσσωρεύονται από φόβο. Όταν η BTC σημείωσε άνοδο στα 9.800 δολάρια αυτήν την εβδομάδα, το futango contango αυξήθηκε σε ένα νέο υψηλό των 138 μονάδων βάσης, το οποίο ήταν το υψηλότερο από την κορυφή των 10.000 δολαρίων (168 πόντοι). Ήταν ήδη ένα σαφές μήνυμα ότι οι επιθυμίες ήταν πολύ πρόθυμες και η ώθηση ήταν πιθανό να εξασθενίσει.

Από τότε, το contango έπεσε πίσω στο εύρος των 40 πόντων πριν ανακάμψει σε περίπου 80 πόντους, το οποίο είναι ακόμα σχετικά υγιές, αλλά θα μπορούσε να μειωθεί ξανά ή ακόμη και να πάει σε καθυστέρηση για λίγο – αυτό θα ήταν μια καλή ένδειξη για φόβο στο την αγορά και μια πιθανή ανάκαμψη που θα ακολουθήσει.

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το υλικό δεν πρέπει να λαμβάνεται ως βάση για τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων, ούτε να ερμηνεύεται ως σύσταση για την πραγματοποίηση επενδυτικών συναλλαγών. Η διαπραγμάτευση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ενέχει σημαντικό κίνδυνο και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια του επενδυμένου κεφαλαίου σας. Πρέπει να διασφαλίσετε ότι κατανοείτε πλήρως τον κίνδυνο που ενέχει και λαμβάνετε υπόψη το επίπεδο εμπειρίας, τους επενδυτικούς στόχους σας και να αναζητήσετε ανεξάρτητες οικονομικές συμβουλές, εάν είναι απαραίτητο.

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map