Οι έμποροι λιανικής πώλησης Bitcoin παγιδεύτηκαν από το Fakeout της Δευτέρας καθώς τα Futures αποκαλύπτουν μείωση της εμπιστοσύνης

Το Futures Friday είναι μια εβδομαδιαία ανασκόπηση των τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin στο OKEx

Αυτή την εβδομάδα το Bitcoin (BTC) σημείωσε ραγδαία πτώση μετά από εξίσου απότομη άνοδο. Τα τριμηνιαία συμβόλαια OKEx (BTCUSD0925) έφτασαν πάνω από τα 12.800 δολάρια τη Δευτέρα, κάνοντας ένα ψεύτικο breakout πριν πέσουν κάτω από τα 12.000 $ την Τετάρτη. Από τότε, το Bitcoin αιωρείται περίπου 12.000 $ με μειωμένη μεταβλητότητα.

Συγκεκριμένα, το Bitcoin και οι αποκεντρωμένοι μάρκες χρηματοδότησης έχουν παρατηρήσει μια απόκλιση στις τάσεις των τιμών τους. Τη Δευτέρα, το Bitcoin ανέκτησε το 1,5% της κυριαρχίας του, αλλά μετά την Τετάρτη, όταν ο τομέας DeFi κέρδισε ανοδική δυναμική, το Bitcoin παρέμεινε αδύναμο.

Παρόλο που το κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα έχει δοκιμάσει τώρα την υποστήριξη των 11.800 δολαρίων τρεις φορές από την Τετάρτη, τα ριμπάουντ δεν ήταν τόσο δυνατά.

Κοιτάζοντας τα δεδομένα συναλλαγών του OKEx, για άλλη μια φορά, βλέπουμε τους επενδυτές λιανικής να κυνηγούν το ράλι και τελικά να παγιδεύονται στα υψηλά. Αυτό είναι προφανές από την αντίστροφη συσχέτιση μεταξύ του λόγου μακράς / μικρής και της τιμής.

Η βάση BTC μεταξύ του τριμηνιαίου μέλλοντος και του σημείου έπεσε επίσης πολύ γρήγορα μετά την Τετάρτη, υποδηλώνοντας ότι η ψεύτικη έξοδος στα μέσα της εβδομάδας έκανε τους συμμετέχοντες στην αγορά να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στο μεσοπρόθεσμο.

Γράφημα προθεσμιακών συμβολαίων BitcoinOKEx BTC Τριμηνιαία συμβόλαια (BTCUSD0925) Διάγραμμα 1 ώρας – 8/21. Πηγή: OKEx, TradingView

Αναγνώσεις δεδομένων συναλλαγών OKEx

Επισκεφθείτε τη σελίδα δεδομένων συναλλαγών του OKEx για να εξερευνήσετε περισσότερους δείκτες

Μακροπρόθεσμη αναλογία BTC

Ο λόγος long / short ανέβηκε γρήγορα μετά την άνοδο της Δευτέρας, ξεκινώντας από 1,03 για να φτάσει στο 1,37 της Πέμπτης Αυτό δείχνει ότι οι επενδυτές λιανικής κυνηγούσαν το ράλι των τιμών και αγοράζουν με απώλεια.

Επιπλέον, χωρίς να υπάρχει περαιτέρω σημαντική ανακάλυψη στην τιμή καθώς ο δείκτης ήταν υψηλότερος την Πέμπτη – μετά την οποία έπεσε στο τρέχον επίπεδο του 1,08 – φαίνεται ότι οι έμποροι λιανικής παραδόθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ο τρέχων λόγος long / short είναι χαμηλός για μια αγορά bull, αλλά μια τιμή μεγαλύτερη από 1 δείχνει επίσης ότι η αγορά εξακολουθεί να μην είναι πολύ bearish. Εν τω μεταξύ, το ανοιχτό ενδιαφέρον δεν βελτιώθηκε μετά τη μεγάλη πτώση, πράγμα που σημαίνει ότι οι έμποροι υιοθετούν μια προσέγγιση αναμονής.


Μεγάλη / μικρή αναλογία Bitcoin - 8 / 14-8 / 21Ώρα συλλογής δεδομένων: 8/14 4:00 π.μ. UTC έως 8/21 4:00 π.μ. UTC

Ο λόγος long / short συγκρίνει τον συνολικό αριθμό χρηστών που ανοίγουν θέσεις long με αυτούς που ανοίγουν θέσεις short. Ο λόγος συντάσσεται από όλα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και τις διαρκείς ανταλλαγές και η μακροπρόθεσμη / σύντομη πλευρά ενός χρήστη καθορίζεται από την καθαρή θέση του στο BTC.

Στην αγορά παραγώγων, όποτε ανοίγει μια θετική θέση, εξισορροπείται από μια αρνητική θέση. Ο συνολικός αριθμός θετικών θέσεων πρέπει να είναι ίσος με τον συνολικό αριθμό θετικών θέσεων. Όταν ο λόγος είναι χαμηλός, δείχνει ότι περισσότερα άτομα κρατούν σορτς.

Βάση BTC

Το ασφάλιστρο του OKEx Quarterly Futures έφτασε τα υψηλά των $ 350 τη Δευτέρα και στη συνέχεια μειώθηκε εκπληκτικά γρήγορα καθώς η τιμή έπεσε. Έχει μειωθεί στα 180 $ σήμερα – και ακόμη και σε σύγκριση με τα 280 $ της περασμένης Παρασκευής, αυτό είναι μια σημαντική πτώση. Αυτό υποδηλώνει μια ξεχωριστή έλλειψη εμπιστοσύνης στην αγορά μετά την ψεύτικη έξοδο στα μέσα της εβδομάδας.

Διάγραμμα βάσης Bitcoin - 8 / 14-8 / 21Ώρα συλλογής δεδομένων: 8/14 4:00 π.μ. UTC έως 8/21 4:00 π.μ. UTC

Αυτός ο δείκτης δείχνει την τριμηνιαία τιμή futures, την τιμή δείκτη spot και επίσης τη διαφορά βάσης. Η βάση ενός συγκεκριμένου χρόνου ισούται με την τριμηνιαία μελλοντική τιμή μείον την τιμή δείκτη spot.

Η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες των εμπόρων για την τιμή του Bitcoin. Όταν η βάση είναι θετική, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Όταν η βάση είναι αρνητική, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική.

Η βάση των τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης μπορεί να δείξει καλύτερα τη μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς. Όταν η βάση είναι υψηλή (είτε θετική είτε αρνητική), σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερο περιθώριο για το arbitrage.

Ανοιχτός τόκος και όγκος συναλλαγών

Το ανοιχτό επιτόκιο κορυφώθηκε στα 1,33 δισ. Δολάρια μετά τη διακοπή της Δευτέρας και στη συνέχεια άρχισε μια σταδιακή πτώση. Σε συνδυασμό με τους επενδυτές λιανικής που κυνηγούν σε υψηλότερες τιμές, είναι σαφές ότι οι φάλαινες κλείνουν σταδιακά τα κέρδη μετά το ράλι των τιμών.

Με το OI να επιστρέφει τώρα στα 1,14 δισεκατομμύρια δολάρια – που είναι ακόμη χαμηλότερο από τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια της περασμένης Παρασκευής – η αγορά μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να συσσωρεύσει θέσεις πριν από την επόμενη μεγάλη κίνηση.

Όγκος ανοιχτού ενδιαφέροντος και συναλλαγών Bitcoin - 8 / 14-8 / 21Ώρα συλλογής δεδομένων: 8/14 4:00 π.μ. UTC έως 8/21 4:00 π.μ. UTC

Το ανοιχτό ενδιαφέρον είναι ο συνολικός αριθμός εκκρεμών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης / ανταλλαγής που δεν έχουν κλείσει σε μια δεδομένη ημέρα.

Ο όγκος συναλλαγών είναι ο συνολικός όγκος συναλλαγών των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και των διαρκών ανταλλαγών για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Εάν υπάρχουν 2.000 μακροχρόνιες συμβάσεις και 2.000 ανοικτές συμβάσεις, το ανοιχτό ενδιαφέρον θα είναι 2.000. Εάν ο όγκος συναλλαγών αυξάνεται και το ανοιχτό επιτόκιο μειωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να υποδηλώνει ότι πολλές θέσεις έχουν κλείσει ή αναγκάζονται να εκκαθαριστούν. Εάν και ο όγκος συναλλαγών και το ανοιχτό ενδιαφέρον αυξάνονται, αυτό δείχνει ότι έχουν ανοίξει πολλές θέσεις.

Λόγος δανεισμού περιθωρίου BTC

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι ο λόγος δανεισμού περιθωρίου BTC, παρόμοιος με τον λόγο μακροπρόθεσμου / βραχυπρόθεσμου, μειώθηκε κατά την άνοδο της Δευτέρας, μειώνοντας από 14 σε τόσο χαμηλά όσο 11 σε 12 ώρες. Επίσης, σημείωσε άνοδο γρήγορα όταν η τιμή έφτασε στα 12.800 $, υποδηλώνοντας πιθανώς ότι υπήρχαν μερικοί συμμετέχοντες στην αγορά που δανείστηκαν BTC για να μειώσουν το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο κατά την άνοδο.

Αυτή η αναλογία έχει πλέον αναπηδήσει στο 14, σχεδόν στην ίδια τιμή με την προηγούμενη Παρασκευή, χωρίς περαιτέρω αλλαγές.

Λόγος δανεισμού περιθωρίου Bitcoin 8 / 14-8 / 21Ώρα συλλογής δεδομένων: 8/14 4:00 π.μ. UTC έως 8/21 4:00 π.μ. UTC

Ο λόγος δανεισμού περιθωρίου είναι δεδομένα συναλλαγών spot spot που δείχνουν τη σχέση μεταξύ χρηστών που δανείζονται USDT έναντι δανεισμού BTC σε αξία USDT για μια δεδομένη χρονική περίοδο.

Αυτή η αναλογία βοηθά επίσης τους εμπόρους να εξετάσουν το συναίσθημα της αγοράς. Γενικά, οι έμποροι που δανείζονται USDT στοχεύουν να αγοράσουν BTC και εκείνοι που δανείζονται BTC στοχεύουν να το συντομεύσουν.

Όταν ο λόγος δανεισμού περιθωρίου είναι υψηλός, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Όταν είναι χαμηλό, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Οι ακραίες τιμές αυτού του λόγου έχουν ιστορικά δείξει αντιστροφές τάσεων.

Έμπορος διορατικότητα

Robbie, Αναλυτής Επενδύσεων OKEx

Παρατηρήσαμε μεγάλη κερδοφορία μετά την άνοδο της Δευτέρας και αυτή η τάση παραμένει κάπως ενεργή, με το Bitcoin να μην μπορεί να κάνει ισχυρές επιστροφές από τα επίπεδα υποστήριξης. Προς το παρόν, φαίνεται ότι οι ταύροι απομακρύνονται – εξαντλούνται από τη συντριβή – και το Bitcoin είναι λιγότερο πιθανό να κάνει μια ισχυρή ανάκαμψη βραχυπρόθεσμα.

Προχωρώντας προς τα εμπρός, η τιμή πρέπει να ξαναπαίξει 12.300 $ προτού η αγορά μπορέσει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη να σπάσει πάνω από την προηγούμενη κρίσιμη αντίσταση των 12.800 $.

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map