Το Bitcoin παραμένει αναποφάσιστο ενώ το DeFi Tokens Double Market Cap: Market Watch Weekly

Την περασμένη εβδομάδα είδε την αστάθεια να μειώνεται και Bitcoin (BTC) Η τιμή παραμένει σχετικά σταθερή. Το κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα δοκίμασε το επίπεδο υποστήριξης των 9.000 δολαρίων τις πρώτες πρωινές ώρες Δευτέρα, πριν από μια γρήγορη ανάκαμψη στα 9.600 $. Έκτοτε, η BTC έχει ενοποιηθεί σε στενό εύρος, χάνοντας μόλις 0,2% σε εβδομαδιαία βάση και σήμερα διαπραγματεύεται περίπου 9.350 $ σύμφωνα με το OKEx Τιμή spot.

τελευταίος Τρίτη ήταν η πρώτη φορά που η δυσκολία εξόρυξης του Bitcoin αυξήθηκε μετά το πρόσφατο μισό. Η άνοδος του 14,95% ανέβασε τη δυσκολία στα 15,78 T – τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιανουάριο του 2018.

Όσον αφορά την απόδοση, Cardano (ADA) ηγήθηκε του μεγάλου κεφαλαίου για τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, κερδίζοντας 3,43% εβδομαδιαίως. Άλλα νομίσματα μεγάλου κεφαλαίου ήταν κυρίως χαμηλά σε απόδοση Bitcoin, με Ethereum (ETH) το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα, ολοκληρώνοντας την εβδομάδα με απώλεια 1,27% ενώ BitcoinSV (BSV) μειώθηκε 4,26% την ίδια περίοδο.

Εβδομαδιαίες αποδόσεις σημαντικών κρυπτονομισμάτων 6/15 – 6/21. Πηγή: Tradingview

Τα μικρά κουπόνια σημείωσαν μεγαλύτερα κέρδη την εβδομάδα. Έργα αποθήκευσης στο cloud, όπως Siacoin (SC) και Storj (STORJ) αντλήθηκε την Τετάρτη, επωφελούμενοι από τις ειδήσεις για την έναρξη του κύριου δικτύου της Filecoin μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Οι μεγαλύτεροι νικητές, ωστόσο, ήταν μάρκες DeFi. Η συνολική αγοραία αξία των διακριτικών DeFi έχει αυξηθεί σήμερα στα 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια, διπλασιασμένη από τα 3,2 δισεκατομμύρια της Πέμπτης, σύμφωνα με defimarketcap. Η αύξηση της συνολικής αγοραίας αξίας των διακριτικών DeFi προέρχεται κυρίως από Χημική ένωση, που αυξήθηκε από τα 67,96 $ της Τετάρτης σε 330 $ σήμερα το πρωί.

Η μεταβλητότητα του Bitcoin πλησιάζει τη ζώνη ανάκαμψης

Κοιτάζοντας πίσω την 7ήμερη μεταβλητότητα του Bitcoin από το 2018, μπορούμε να δούμε ότι ο λόγος κυμαίνεται γύρω στο 5,2, φτάνοντας στην ιστορική περιοχή ανάκαμψης (αν και έχουμε δει χαμηλότερη μεταβλητότητα στα τέλη Οκτωβρίου 2018 και Μάρτιος 2019). Δεδομένου ότι τόσο τα μηνιαία όσο και τα τριμηνιαία συμβόλαια θα λήξουν αυτή την Παρασκευή, η μεταβλητότητα της λαχτάρας είναι σίγουρα μια στρατηγική που πρέπει να εξετάσετε τώρα.

Μεταβλητότητα 7 ημερών του Bitcoin. Πηγή: Tradingview

Οι περισσότερες επιλογές BTC ενδέχεται να λήξουν άχρηστα

Περισσότερο από το 60% των περίπου 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανοιχτού ενδιαφέροντος στην αγορά επιλογών Bitcoin πρόκειται να λήξει την Παρασκευή. Ο λόγος put-to-call αυξήθηκε από το ιστορικό χαμηλό των 0,4 στις 9 Ιουνίου έως τα τρέχοντα 0,45 ανά δεδομένα Skew. Αυτό σημαίνει ότι περίπου δύο φορές περισσότερα χρήματα είναι για τις επιλογές κλήσεων από ό, τι για τις επιλογές put.

Επιλογές BTC Ανοιχτό ενδιαφέρον κατά Λήξη (χιλιάδες σε BTC). Πηγή: Λοξότητα

Αυτός ο μεγάλος αριθμός επιλογών που λήγουν ενδέχεται να ωθήσουν την τιμή προς το "Μέγιστος πόνος" σημείο, η οποία είναι η τιμή προειδοποίησης με τον υψηλότερο αριθμό επιλογών ανοικτής θέσης και κλήσης, και συνεπώς θα προκαλέσει τη μέγιστη οικονομική ζημία στους κατόχους δικαιωμάτων κατά τη λήξη. Αυτήν τη στιγμή, η τιμή του Max Pain είναι περίπου 9.000 $, ανά coinoptionstrack δεδομένα. Μπορούμε να δούμε πώς τα περισσότερα συγκέντρωση τιμών απεργίας κυμαίνεται μεταξύ 11.000 και 14.000 $, αλλά η σταθερή μεταβολή των τιμών μπορεί να έχει οδηγήσει σε αυτές τις θέσεις να χάσουν μεγάλη αξία.

Μέγιστη τιμή πόνου για συμβάσεις επιλογών που λήγουν στις 26 Ιουνίου. Πηγή: coinoptionstrack

Τεχνική ανάλυση Bitcoin

Το Bitcoin συνεχίζει να διαπραγματεύεται στο πλάι καθώς κυμαίνεται γύρω στα 9.350 $. Από τεχνική άποψη, το μοτίβο δείχνει κάποια αδυναμία, καθώς έχουμε δει πολλά χαμηλότερα επίπεδα μετά την ανάκαμψη της περασμένης Τρίτης στα 9.600 $ ανά τριμηνιαίο OKEx Futures (BTCUSD0925).

Ο λόγος Long / Short στο OKEx λειτουργεί στην περιοχή 0,9 για μερικές ημέρες, δείχνοντας ότι οι συμμετέχοντες στην αγορά δεν είναι αισιόδοξοι για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές ανατίμησης των τιμών.

Δεν έχουμε δει επιθετικές αγορές ή πωλήσεις τις τελευταίες ημέρες, ενώ το Bitcoin βρήκε υποστήριξη στον κινούμενο μέσο όρο των 60 ημερών το Σάββατο, το οποίο μπορεί να θεωρηθεί ως βραχυπρόθεσμο όριο. Η απώλεια αυτού του κινητού μέσου όρου μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω καθοδική πίεση.

Διάγραμμα 1D OKEx BTC Τριμηνιαία Futures (BTCUSD0925). Πηγή: Εντάξει

Κοιτάζοντας μπροστά αυτήν την εβδομάδα

Οι συμμετέχοντες στην αγορά πρέπει ακόμη να παρακολουθούν το δεύτερο κύμα του COVID-19, κυρίως στο Νότο και τη Δύση των ΗΠΑ καθώς και στην πρωτεύουσα της Κίνας. Το ΔΝΤ θα ανακοινώσει την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη το 2020 την Τετάρτη και οι τελευταίες αξιώσεις ανεργίας των ΗΠΑ θα κυκλοφορήσουν την Πέμπτη.

Η Cardano θα ολοκληρώσει την ενημέρωση Shelley στις 30 Ιουνίου. Ενώ η ADA έχει καλή απόδοση τον τελευταίο μήνα, αυτή η αναβάθμιση θα μπορούσε να είναι το τέλος της βραχυπρόθεσμης bullish φάσης της. Zilliqa (ZIL) ολοκλήρωσε ένα ορόσημο την περασμένη εβδομάδα, ξεκινώντας τη λειτουργία στοιχήματος και έχει χάσει 10% από τότε.

CME Ιούνιος 2020 (BTC M20) Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin θα κλείσουν στις 4 μ.μ. Ώρα Λονδίνου στις 26 Ιουνίου. Την ίδια μέρα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του OKEx Bitcoin June θα κλείσουν στις 4 μ.μ. Ώρα Πεκίνου.

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το υλικό δεν πρέπει να λαμβάνεται ως βάση για τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων, ούτε να ερμηνεύεται ως σύσταση για την πραγματοποίηση επενδυτικών συναλλαγών. Η διαπραγμάτευση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ενέχει σημαντικό κίνδυνο και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια του επενδυμένου κεφαλαίου σας. Θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι κατανοείτε πλήρως τον κίνδυνο που ενέχει και λαμβάνετε υπόψη το επίπεδο εμπειρίας σας, τους επενδυτικούς στόχους και να αναζητήσετε ανεξάρτητες οικονομικές συμβουλές, εάν είναι απαραίτητο

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένες ειδήσεις από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner