Το Bitcoin ορίζει νέο ATH στα 28K $ καθώς η αγορά δείχνει σημάδια υπερθέρμανσης

Το Market Watch Weekly είναι μια ανασκόπηση των αγορών κρυπτογράφησης και των εξελίξεων κάθε εβδομάδα.

Καθώς το έτος φτάνει στο τέλος του, το Bitcoin σημείωσε άνοδο μετά το τριμηνιαίο συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης και προαίρεσης, και έφτασε την υψηλότερη τιμή που είχε ποτέ, 28.365 $, την Κυριακή, σύμφωνα με την τιμή του δείκτη OKEx BTC. Η έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για το Ripple δεν φαίνεται να έχει σημαντική επίδραση στο κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα καθώς συνέχισε να δημιουργεί νέα ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, η άνοδος του Bitcoin δεν ενίσχυσε τα altcoins και η κυριαρχία του BTC στην αγορά έφτασε το 71,57% την Κυριακή, επιστρέφοντας πάνω από 70% για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2017. Η τελευταία φορά που η κυριαρχία του Bitcoin ήταν κοντά στο σήμα 70% ήταν στις 9 Σεπτεμβρίου. , 2019, όταν έφτασε το 69,90%.

Συγκεκριμένα, το συνολικό ανοιχτό ενδιαφέρον των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης BTC δεν μειώθηκε μετά την τριμηνιαία ημερομηνία διακανονισμού της 25ης Δεκεμβρίου, αλλά αντ ‘αυτού, με επικεφαλής την OKEx, σημείωσε άλλο ρεκόρ 8,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα δεδομένα της skew. Αυτό το αυξανόμενο ανοιχτό ενδιαφέρον σε συνδυασμό με υψηλούς όγκους στην αγορά μελλοντικών συμβόλων αντικατοπτρίζουν την αισιοδοξία της αγοράς.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του BTC είχαν ανοιχτό ενδιαφέρον. Πηγή: λοξότητα

Αυτή η αισιοδοξία ώθησε επίσης την ετήσια βάση τριών μηνών της BTC στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Φεβρουαρίου, καθώς ο αριθμός αυξήθηκε σε πάνω από 20% στα περισσότερα χρηματιστήρια. Το τρέχον, υψηλό ασφάλιστρο μελλοντικής εκπλήρωσης παρουσιάζει ευκαιρίες arbitrage, όπου οι έμποροι μπορούν να αγοράσουν BTC στην άμεση αγορά έναντι μιας αρνητικής θέσης πώλησης στην αγορά μελλοντικών συμβολαίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο προηγούμενες φορές που ο δείκτης έφτασε σε τέτοια υψηλά ήταν στις 23 Ιουνίου 2019 και στις 14 Φεβρουαρίου 2020, μετά από τα οποία τα δύο Bitcoin σημείωσαν σημαντικές απώλειες μέσα σε μια εβδομάδα.

BTC futures ετήσια κυλιόμενη βάση τριών μηνών. Πηγή: λοξότητα

Δεν υπάρχουν σημάδια σεζόν altcoin

Τα μεγάλα altcoins δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το Bitcoin την περασμένη εβδομάδα, με τον Litecoin (LTC), τον καλύτερο παίκτη, να αυξάνεται κατά 12% και ο Ether (ETH) να σημειώνει κέρδος 10% κατά τη διάρκεια του ράλι της Κυριακής. Ενώ το XRP έπεσε κατά 50% λόγω των ειδήσεων SEC, η αγορά περιμένει ακόμα να δει πώς εξελίσσεται περαιτέρω.

Παρόλο που το Bitcoin έχει δημοσιεύσει νέα υψηλά επίπεδα, φαίνεται ότι τα altcoins ενδέχεται να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αρχίσουν να αυξάνονται, ειδικά καθώς οι θεσμικοί επενδυτές επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στο Bitcoin. Συνήθως, τα altcoins αρχίζουν να κινούνται όταν οι έμποροι αρχίζουν να παίρνουν κέρδη από το Bitcoin και να τα εισάγουν στην αγορά alt.

Εβδομαδιαίες επιστροφές σημαντικών altcoins, 12 / 21–12 / 27. Πηγή: TradingView

Η συνολική αξία που κλειδώθηκε στο DeFi ξεπέρασε τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια

Στον χώρο του DeFi – που είχε αρκετό χρόνο – τα δεδομένα της DeBank δείχνουν ότι η συνολική τιμή που κλειδώθηκε στα πρωτόκολλα ξεπέρασε τα 22 δισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά. Τα τρέχοντα κορυφαία τρία πρωτόκολλα όσον αφορά το TVL είναι το WBTC (3,1 δισεκατομμύρια δολάρια), το Maker (2,8 δισεκατομμύρια δολάρια) και το Uniswap (2,1 δισεκατομμύρια δολάρια).

Συνολική τιμή κλειδωμένη στο DeFi. Πηγή: DeBank


Όσον αφορά τις αποδόσεις, η Synthetix (SNX) ήταν στην κορυφή της μεγάλης λίστας διακριτικών DeFi για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, κερδίζοντας 37% την περασμένη εβδομάδα. Από την άλλη πλευρά, το yearn.finance (YFI) υποχώρησε 10%, ενώ το SushiSwap (SUSHI) και το Uniswap (UNI) είχαν αμελητέες αλλαγές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. 

Εβδομαδιαίες επιστροφές μεγάλων διακριτικών DeFi, 12 / 21–12 / 27. Πηγή: TradingView

Κοιτάζοντας μπροστά αυτήν την εβδομάδα

Οι τρεις βασικοί δείκτες των ΗΠΑ αυξήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Εν τω μεταξύ, τα μελλοντικά συμβόλαια μετοχών σημείωσαν κέρδη σήμερα αφού ο Πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε ένα νέο πακέτο τόνωσης 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μπορούμε να περιμένουμε ότι κάποια από αυτά τα συναισθήματα θα ενισχύσουν επίσης το Bitcoin.

Κοιτώντας πίσω το 2020, η επιδημία COVID προκάλεσε την οικονομία να βιώσει τη χειρότερη συρρίκνωσή της μετά τη Μεγάλη Ύφεση. Ωστόσο, αφού το χρηματιστήριο μειώθηκε πολύ γρήγορα τον Μάρτιο, τότε έκανε μια αντιστροφή σε σχήμα V και οι επενδυτές που εκμεταλλεύτηκαν το χρονοδιάγραμμα μπόρεσαν να αποκομίσουν μεγάλες αποδόσεις τόσο από τις μετοχές όσο και από το Bitcoin.

Όπως ισχύει σήμερα, η εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική και οι πολύ χαμηλές αποδόσεις ομολόγων του Δημοσίου έχουν αναγκάσει τα χρήματα σε επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, οδηγώντας τις τιμές σε υψηλότερες τιμές. Πηγαίνοντας στο 2021, οι επενδυτές θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στο χρονοδιάγραμμα της συρρίκνωσης του ισολογισμού της Fed και σε μια πιθανή απόσυρση της αγοράς που προκαλείται από την αύξηση των επιτοκίων.

Δεν είστε έμπορος OKEx; Μάθετε πώς να ξεκινήσετε τις συναλλαγές!

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά, πρωτότυπη έρευνα & επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Αποποίηση ευθυνών:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map