Το Bitcoin έσπασε τις προηγούμενες αντιστάσεις την εβδομάδα των εκλογών, αλλά η αναποφασιστικότητα ακολουθεί το αποτέλεσμα

Το Market Watch Weekly είναι μια ανασκόπηση των αγορών κρυπτογράφησης και των εξελίξεων κάθε εβδομάδα.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ έχουν αποκαλυφθεί. Μετά από μερικές ημέρες αβεβαιότητας, μεγάλα δίκτυα μέσων ενημέρωσης δήλωσαν τη νίκη του Μπάιντεν το σαββατοκύριακο. Παρόλο που μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για τον τελικό διακανονισμό, η μεγαλύτερη αβεβαιότητα που μαστίζει τις αγορές τα τελευταία χρόνια είναι στο τέλος. Προχωρώντας, οι αγορές είναι πιθανό να επικεντρωθούν στο μακροοικονομικό μέλλον για το τρέχον έτος και το επόμενο.

Συγκεκριμένα, η αγορά ράλι και το Bitcoin (BTC) αυξήθηκε στα 15.969 δολάρια, σύμφωνα με την τιμή του δείκτη OKEx BTC, μετά την καταμέτρηση των ψηφοφοριών σε πολλά κράτη για το Μπάιντεν το βράδυ της Πέμπτης. Ωστόσο, αφού τα μέσα ενημέρωσης κάλεσαν τελικά τη νίκη του Μπάιντεν το Σάββατο, το Bitcoin υποχώρησε πάνω από 1.000 $ για να πέσει στα 14.357 $.

Το κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα έχει ανακάμψει έκτοτε και διαπραγματεύεται πάνω από 15.000 $ και τελείωσε την εβδομάδα με κέρδη άνω του 13%. Ενώ η αναποφασιστικότητα της αγοράς εμφανίζεται, η τιμή εξαντλείται από την κρίσιμη μηνιαία αντίσταση που σχηματίστηκε τον Δεκέμβριο του 2017 και τον Ιανουάριο του 2018.

OKEx BTC Ευρετήριο Τιμή από τις 12:00 π.μ. UTC στις 9 ΝοεμβρίουOKEx BTC Ευρετήριο Τιμή από τις 12:00 π.μ. UTC στις 9 Νοεμβρίου. Πηγή: OKEx, TradingView

Από τα μεγάλα altcoins, μόνο η Ether (ETH) ξεπέρασε το Bitcoin αυτήν την εβδομάδα με κέρδος 14,26%, το οποίο ενισχύθηκε από το συμβόλαιο κατάθεσης ETH 2.0 απελευθερώθηκε. Άλλα altcoins με καλά κέρδη περιλάμβαναν τα Chainlink (LINK), Litecoin (LTC) και Cardano (ADA), τα οποία κέρδισαν μεταξύ 8% έως 10% εβδομαδιαία κέρδη.

Ταυτόχρονα, παρατηρήσαμε ότι τα Bitcoin Cash (BCH) και Bitcoin SV (BSV), τα οποία ιστορικά έχουν στενή σχέση με το Bitcoin, δεν κατάφεραν να επωφεληθούν από το ράλι της περασμένης εβδομάδας. Η αγορά δεν είναι πολύ δραστήρια για το επερχόμενο σκληρό πιρούνι BCH, το οποίο έχει οριστεί για τις 15 Νοεμβρίου.

Εβδομαδιαίες αποδόσεις σημαντικών κρυπτονομισμάτων, 11 / 2-11 / 8. Πηγή: TradingView

Με ETH άνετα πάνω από 400 $, τα διακριτικά DeFi ανέκαμψαν επίσης γρήγορα από την περασμένη Παρασκευή, τερματίζοντας δύο συνεχείς μήνες μειώσεων. Η Aave ήταν ο μεγαλύτερος εβδομαδιαίος κερδισμένος – με εβδομαδιαία αύξηση 66,78% – από το κατώτατο σημείο της Πέμπτης των 26 $ σε υψηλό 56 $ σε τρεις ημέρες.

Επιπλέον, η τιμή του Uniswap (UNI) έπεσε κάτω από 1,8 $ και έπειτα έφτασε σε μια ισχυρή αντίσταση στα 3 $. Η απόδοση του yearn.finance (YFI) ήταν ακόμη πιο εκπληκτική, από ένα χαμηλό των 7.500 $ σε ένα υψηλό των 17.538 $ σε δύο ημέρες – αν και έχει πλέον σταματήσει και διαπραγματεύεται στο εύρος των 14.000 $.

Ταυτόχρονα, οι βασικές μετρήσεις του πρωτοκόλλου DeFi συνέχισαν να αυξάνονται, οι οποίες υποστήριξαν την ανάκαμψη με ισχυρές βασικές αρχές. Η συνολική τιμή που κλειδώθηκε στα πρωτόκολλα DeFi αυξήθηκε από 13,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε 14,9 δισεκατομμύρια δολάρια, με το TVL της Uniswap 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων να ηγείται της κατάταξης.

Εβδομαδιαίες επιστροφές μεγάλων διακριτικών DeFi, 11 / 2–11 / 8. Πηγή: TradingView

Η CME κυκλοφόρησε το πιο πρόσφατο (από τις 3 Νοεμβρίου) Bitcoin futures δεδομένα θέσης στις 7 Νοεμβρίου. Η πραγματική μεταβολή των τιμών του Bitcoin περιορίστηκε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αναφοράς, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι η BTC σημείωσε ισχυρή επιτάχυνση στην τιμή της κοντά στο τέλος αυτής της περιόδου.

Το ανοιχτό ενδιαφέρον μειώθηκε από 12.665 σε 11.278 την τελευταία περίοδο, τερματίζοντας μια αύξηση τεσσάρων εβδομάδων. Αυτό δείχνει λίγο πολύ ότι οι θεσμικοί επενδυτές άρχισαν να παίρνουν κέρδη ή να μειώσουν τις θέσεις τους.


Οι θετικές θέσεις των λογαριασμών διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων αυξήθηκαν από 770 σε 800, ενώ οι αρνητικές θέσεις παρέμειναν αμετάβλητες στο 0. Αυτό δείχνει τη σταθερή ανοδική στάση αυτών των λογαριασμών και τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν ότι οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων έχουν κάνει και πάλι τις σωστές προβλέψεις.

Εν τω μεταξύ, τα μοχλευμένα κεφάλαια σημείωσαν τις θετικές θέσεις τους να πέφτουν από 5.462 σε 4.379 κατά την τελευταία περίοδο αναφοράς, ενώ οι αρνητικές θέσεις μειώθηκαν παράλληλα από 9.010 σε 8.007. Ως αποτέλεσμα, τα μοχλευμένα κεφάλαια δεν μπόρεσαν να επωφεληθούν από την ακόλουθη αύξηση κατά το δεύτερο εξάμηνο της περασμένης εβδομάδας.

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε εάν οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων θα συνεχίσουν να προσθέτουν τις θέσεις θέσης τους ή να πάρουν κάποια κέρδη μετά τη σημαντική άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας.

Δεδομένα μελλοντικής εκπλήρωσης CME Bitcoin – Αριθμός μοχλευμένων κεφαλαίων, μακροχρόνιας έναντι σορτς. Πηγή: Quandl

Με το Bitcoin να ξεπερνά τα 15.000 $, ορισμένα δεδομένα της αγοράς αρχίζουν να δείχνουν σημάδια υπερθέρμανσης. Σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς sentix GmbH, Το συναίσθημα για το Bitcoin έφτασε σε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών, ξεπερνώντας την προηγούμενη κορυφή κατά τη διάρκεια της έκρηξης της αγοράς του 2017. Εν τω μεταξύ, το ανοιχτό ενδιαφέρον για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης BTC, σύμφωνα με τα δεδομένα της skew, έχει συσσωρευτεί έως και 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια, 0,1 δισεκατομμύρια δολάρια κάτω από το υψηλό όλων των εποχών στις 17 Αυγούστου. Αυτές οι μετρήσεις αυξάνονται αντικατοπτρίζουν μια δραματική αύξηση του κινδύνου.

Συναίσθημα για το Bitcoin και την τιμή του Bitcoin. Πηγή: sentix GmbH

Κοιτάζοντας μπροστά αυτήν την εβδομάδα

Μετά τις εκλογές των ΗΠΑ, ο δείκτης μεταβλητότητας Cboe, VIX, μειώθηκε απότομα – από 40 σε περίπου 25. Ιστορικά, το VIX βρίσκεται σε χαμηλότερο εύρος συνήθως ευνόησε την ανατίμηση των τιμών του Bitcoin. Ο δείκτης δολαρίου έχει επίσης πέσει πίσω στα προηγούμενα χαμηλά του στην περιοχή 92. Ο χρυσός αυξήθηκε σχεδόν 100 $ την περασμένη εβδομάδα από 1.880 $ λόγω του αδύναμου δολαρίου και οι συμμετέχοντες στην αγορά θα πρέπει να παρακολουθούν την αντίδραση του Bitcoin στις μετα-εκλογές αλλαγές.

Στην κρυπτογράφηση, το Bitcoin Cash θα ξεκινήσει το σκληρό πιρούνι του στις 15 Νοεμβρίου, ενώ το ETH ενδέχεται να συνεχίσει να αντιδρά στην επερχόμενη κυκλοφορία του Ethereum 2.0.

Δεν είστε έμπορος OKEx; Μάθετε πώς να ξεκινήσετε τις συναλλαγές!

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά, πρωτότυπη έρευνα & επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map