Το Bitcoin παραμένει ανοδικό καθώς η αγορά περιμένει υποχώρηση και οι έμποροι αρχίζουν να κερδίζουν κέρδη

Το Futures Friday είναι μια εβδομαδιαία ανασκόπηση των τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin στο OKEx.

Το Bitcoin (BTC) βρίσκεται πλέον στην έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα ανατίμησης των τιμών, με το τελευταίο ράλι να ξεκινά τη Δευτέρα αυτήν την εβδομάδα και να φτάνει στο υψηλό των 18.485 $ την Τετάρτη, σύμφωνα με την τιμή του δείκτη OKEx BTC. Ενώ ο δείκτης BTC ανέρχεται σήμερα στα 18.225 $, το OKEx Quarterly Futures (BTCUSD1225) διαπραγματεύεται περίπου 18.475 $ επίπεδα με ασφάλιστρο 250 $, ή περίπου 1,40%, πάνω από την τιμή του δείκτη.

Στο άρθρο Futures Friday της περασμένης εβδομάδας, σημειώσαμε πώς τα δεδομένα συναλλαγών του OKEx έδειξαν ότι το Bitcoin έχει ακόμη περιθώριο να αυξηθεί παρά τους φόβους λιανικής και αν η τιμή είναι σε θέση να διαπεράσει το επίπεδο αντίστασης των 16.000 δολαρίων, θα μπορούσε να συνεχίσει την ανοδική δυναμική.

Αυτή την εβδομάδα, παρόλο που η τιμή έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 2.000 $, αρκετά δεδομένα συναλλαγών OKEx εξακολουθούν να μην υπερθερμαίνονται και οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί σχετικά με το αν η τιμή πλησιάζει στην κορυφή αυτής της φάσης. Ο δείκτης δανεισμού περιθωρίου μειώθηκε επίσης σημαντικά καθώς οι έμποροι spot leveraged άρχισαν να παίρνουν κέρδη. Εν τω μεταξύ, το υψηλό ανοιχτό ενδιαφέρον όλων των εποχών ανάγκασε επίσης τους εμπόρους να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο.

Ωστόσο, η αγοραστική δύναμη από ιδρύματα εξακολουθεί να είναι ισχυρή και είναι ο κύριος μοχλός της συνεχούς αύξησης του Bitcoin. Από τις 18 Νοεμβρίου, τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της Grayscale Bitcoin Trust αυξήθηκαν στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια από 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια στις αρχές του έτους, αύξηση περίπου 426% το 2020.

Τριμηνιαίες προθεσμίες OKEx BTC (BTCUSD1225), από τις 8:00 π.μ. UTC στις 20 Νοεμβρίου. Πηγή: OKEx, TradingView

Αναγνώσεις δεδομένων συναλλαγών OKEx

Επισκεφθείτε τη σελίδα δεδομένων συναλλαγών OKEx για να εξερευνήσετε περισσότερους δείκτες.

Μεγάλη / μικρή αναλογία BTC

Σε αντίθεση με την περασμένη εβδομάδα, η αναλογία BTC long / short αυτή την εβδομάδα ήταν περίπου σε εξέλιξη σύμφωνα με την κίνηση των τιμών, αν και με κάποια καθυστέρηση. Αντικατοπτρίζει ουσιαστικά το γεγονός ότι οι έμποροι λιανικής κυνηγούν τις αυξήσεις και τις πτώσεις των τιμών.

Ο δείκτης έπεσε κάτω από 0,75 τη Δευτέρα, όταν η τριμηνιαία τιμή futures ξεπέρασε τα 17.000 $ και έφτασε στο εβδομαδιαίο υψηλό των 0,93 την Πέμπτη το πρωί, όταν η τιμή έφτασε τα 18.000 $. Προς το παρόν, ο λόγος εξακολουθεί να μην αντικατοπτρίζει κανένα συναίσθημα FOMO λιανικής, το οποίο είναι ένα καλό σημάδι για περαιτέρω αύξηση των τιμών.

Ώρα συλλογής δεδομένων: 11/13 6:00 π.μ. UTC έως 11/20 6:00 π.μ. UTC

Ο λόγος long / short συγκρίνει τον συνολικό αριθμό χρηστών που ανοίγουν θέσεις long με αυτούς που ανοίγουν θέσεις short. Ο λόγος συντάσσεται από όλα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και τις διαρκείς ανταλλαγές και η μακρά / μικρή πλευρά ενός χρήστη καθορίζεται από την καθαρή θέση του στο BTC.

Στην αγορά παραγώγων, όποτε ανοίγει μια θετική θέση, εξισορροπείται από μια αρνητική θέση. Ο συνολικός αριθμός θετικών θέσεων πρέπει να είναι ίσος με τον συνολικό αριθμό θετικών θέσεων. Όταν ο λόγος είναι χαμηλός, δείχνει ότι περισσότερα άτομα κρατούν σορτς.


Βάση BTC

Με τα τριμηνιαία συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης να λήγουν σε περίπου ένα μήνα, τα επίπεδα premium αρχίζουν να μειώνονται λόγω της επίδρασης της παρακμής του χρόνου. Παρά την αύξηση των $ 2.000 στην τιμή BTC αυτή την εβδομάδα, το επίπεδο premium παραμένει πλέον συγκρίσιμο με τα 250 $ της περασμένης Παρασκευής, ή 1,45%, το οποίο είναι ακόμα υγιές και αντανακλά το αισιόδοξο κλίμα της αγοράς. 

Ώρα συλλογής δεδομένων: 11/13 6:00 π.μ. UTC έως 11/20 6:00 π.μ. UTC

Αυτός ο δείκτης δείχνει την τριμηνιαία τιμή futures, την τιμή δείκτη spot και επίσης τη διαφορά βάσης. Η βάση ενός συγκεκριμένου χρόνου ισούται με την τριμηνιαία τιμή futures μείον την τιμή δείκτη spot.

Η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες των εμπόρων για την τιμή του Bitcoin. Όταν η βάση είναι θετική, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Όταν η βάση είναι αρνητική, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική.

Η βάση των τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης μπορεί να δείξει καλύτερα τη μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς. Όταν η βάση είναι υψηλή (είτε θετική είτε αρνητική), σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερο περιθώριο για το arbitrage.

Ανοιχτός τόκος και όγκος συναλλαγών

Την Τετάρτη, το Bitcoin υποχώρησε γρήγορα τα 1.000 δολάρια αφού σημείωσε πρόσφατο υψηλό, γεγονός που οδήγησε σε εκκαθάριση μεγάλου αριθμού θέσεων αγοράς. Μετά από αυτό, η τιμή μεταφέρθηκε σε μια φάση ενοποίησης με σημαντική βραχυπρόθεσμη αστάθεια.

Αυτό αντικατοπτρίστηκε επίσης στη μεταβολή του ανοιχτού ενδιαφέροντος, με την OI να ορίζει το υψηλό όλων των εποχών των 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Τετάρτη πριν πέσει γρήγορα στα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, η OI ανέκαμψε ξανά σήμερα και τώρα έχει συσσωρευτεί ξανά στα 1,186 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το συνολικό ανοιχτό ενδιαφέρον σε όλα τα χρηματιστήρια έφτασε επίσης στο υψηλό όλων των εποχών σήμερα στα 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το δεδομένα από το skew, που είναι 0,4 δισεκατομμύρια δολάρια υψηλότερα από τα προηγούμενα Παρασκευή Το OI στο CME έφτασε επίσης το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι η θεσμική δραστηριότητα παρέμεινε αμείωτη.

Ώρα συλλογής δεδομένων: 11/13 6:00 π.μ. UTC έως 11/20 6:00 π.μ. UTC

Το ανοιχτό ενδιαφέρον είναι ο συνολικός αριθμός εκκρεμών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης / ανταλλαγής που δεν έχουν κλείσει σε μια δεδομένη ημέρα.

Ο όγκος συναλλαγών είναι ο συνολικός όγκος συναλλαγών των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και των διαρκών ανταλλαγών για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Εάν υπάρχουν 2.000 μακροχρόνιες συμβάσεις και 2.000 ανοικτές συμβάσεις, το ανοιχτό ενδιαφέρον θα είναι 2.000. Εάν ο όγκος συναλλαγών αυξάνεται και το ανοιχτό επιτόκιο μειωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι πολλές θέσεις είναι κλειστές ή αναγκάστηκαν να εκκαθαριστούν. Εάν τόσο ο όγκος συναλλαγών όσο και το ανοιχτό ενδιαφέρον αυξάνονται, αυτό δείχνει ότι έχουν ανοίξει πολλές θέσεις.

Λόγος δανεισμού περιθωρίου BTC

Ο δείκτης δανεισμού περιθωρίου BTC παρουσίασε πτώση καθώς οι τιμές αυξήθηκαν, γεγονός που μπορεί να οφείλεται στην κερδοφορία στην αγορά με μοχλός spot. Ο λόγος έχει μειωθεί από 12,0 στο τρέχον 7,7 σε τρεις ημέρες, αλλά τα χαμηλότερα επίπεδα μόχλευσης σημαίνουν επίσης ότι η αγορά δεν υπερθερμαίνεται με αυτήν την ανατίμηση τιμών.

Ώρα συλλογής δεδομένων: 11/13 6:00 π.μ. UTC έως 11/20 6:00 π.μ. UTC

Ο λόγος δανεισμού περιθωρίου είναι δεδομένα συναλλαγών spot spot που δείχνουν τη σχέση μεταξύ χρηστών που δανείζονται USDT έναντι δανεισμού BTC σε αξία USDT για μια δεδομένη χρονική περίοδο.

Αυτή η αναλογία βοηθά επίσης τους εμπόρους να εξετάσουν το συναίσθημα της αγοράς. Γενικά, οι έμποροι που δανείζονται USDT στοχεύουν να αγοράσουν BTC και εκείνοι που δανείζονται BTC στοχεύουν να το συντομεύσουν.

Όταν ο λόγος δανεισμού περιθωρίου είναι υψηλός, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Όταν είναι χαμηλό, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Οι ακραίες τιμές αυτού του λόγου έχουν ιστορικά δείξει αντιστροφές τάσεων.

Έμπορος διορατικότητα

Robbie, Αναλυτής Επενδύσεων OKEx

Μετά από επτά συνεχόμενες εβδομάδες κέρδους, είναι σαφές ότι όλοι αρχίζουν να λαμβάνουν υπόψη τον κίνδυνο υποχώρησης. Αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα δεδομένα συναλλαγών του OKEx δεν υπερθερμαίνονται μετά από άλλη αντλία 2.000 $.

Από τεχνικής πλευράς, ο διαδοχικός δείκτης TD καλεί μια φάση κορυφή. Το TD 9 είναι ένα σήμα πώλησης, το οποίο εμφανίστηκε στο ημερήσιο γράφημα της Πέμπτης και είναι πιθανό να εμφανίζεται τόσο για το εβδομαδιαίο όσο και για το μηνιαίο γράφημα τη Δευτέρα.

Τούτου λεχθέντος, δεν είναι ακόμη σαφές εάν θα γίνει μια βαθιά αντιστροφή ή όχι. Η αγορά αντικατοπτρίζει έναν ταύρο που τρέχει σε όλα τα χρονικά διαστήματα και στο μειονέκτημα, η ζώνη μεταξύ 16.500 και 17.000 $ είναι πιθανό να παρέχει ισχυρή υποστήριξη.

Δεν είστε έμπορος OKEx; Μάθετε πώς να ξεκινήσετε τις συναλλαγές!

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map