Οι τιμές του Bitcoin ανέκαμψαν, οπότε τι ακολουθεί;

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Οι τιμές του bitcoin αρχικά σταθεροποιήθηκαν κοντά στα επίπεδα των 7500 μετά την πτώση στην περιοχή των 6500 νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Καθώς ολοκληρώνουμε τον Νοέμβριο, από πού θα πάνε οι τιμές bitcoin από εδώ; Ενώ τα altcoins έχουν δείξει επίσης σημάδια ανάκαμψης, τι σημαίνει αυτό για τους πιστούς «Alt Season»?

Bitcoin: Βραχυπρόθεσμα προσεκτικά αισιόδοξος. Μεσοπρόθεσμος νεφελώδης

Οι τιμές του bitcoin έχουν αρχικά ανακάμψει από τα χαμηλά Νοεμβρίου του 6513, αλλά οι βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες προοπτικές του κορυφαίου κρυπτονομίσματος θα μπορούσαν να είναι δύο διαφορετικές εικόνες. Βραχυπρόθεσμα, τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι το κλίμα της αγοράς έχει γίνει ελαφρώς θετικό παράλληλα με την ανάκαμψη των τιμών. Ο φόβος Crypto & Ο δείκτης Greed σημείωσε άνοδο από 17 σε 32 στις 28 Σεπτεμβρίου, υποδηλώνοντας ότι οι συμμετέχοντες στην αγορά έχουν χαλαρώσει ορισμένες από τις ανησυχίες τους καθώς η τιμή σταθεροποιήθηκε, αν και η ανάγνωση εξακολουθεί να θεωρείται σε επίπεδο «φόβου».

Εικόνα 1: Crypto Dear & Δείκτης απληστίας (Πηγή: Alternative.me)

Από τεχνικής απόψεως, έχουμε δει επίσης προκαταρκτικά σήματα ανάκαμψης, αλλά η ανάκαμψη θα μπορούσε σύντομα να δοκιμαστεί ξανά και οι επόμενες μέρες θα μπορούσαν να είναι καθοριστικές για να προσδιοριστεί αν αυτό είναι μια πραγματική αντιστροφή ή απλά ένα βραχύβιο ράλι.

Το Σχήμα 2α δείχνει ότι το BTCUSDT είχε αρχικά σχηματίσει ανοδική τάση σε γράφημα 3 ωρών (κόκκινο κανάλι), η ανάκαμψη έπληξε το άνω άκρο του καναλιού, το οποίο βρίσκεται επίσης κοντά στη μεγάλη γραμμή αντίστασης από τα τέλη Οκτωβρίου (κίτρινη γραμμή).

Ενώ τόσο ο απόλυτος ταλαντωτής όσο και το RSI έχουν παράγει μερικά υψηλότερα υψηλά επίπεδα, υποδηλώνει ότι η ανοδική δυναμική έχει αυξηθεί. Από εδώ, θα μπορούσαν να συμβούν δύο σενάρια. 1) Το γράφημα 3 ωρών θα μπορούσε πρώτα να βρει την κάτω υποστήριξη της τελευταίας ανοδικής τάσης πριν από την επανάληψη της αντίστασης του Οκτωβρίου, δεδομένου ότι το ζεύγος πρέπει να παράγει υψηλότερο χαμηλό. 2) Το ζεύγος ενοποιείται στα τρέχοντα επίπεδα έως ότου η ορμή εξασθενίσει, αν παρατηρηθεί, το σπάσιμο του κάτω άκρου της ανοδικής τάσης θα μπορούσε να είναι το πρώτο προειδοποιητικό σημάδι περαιτέρω διορθώσεων. Εάν πρόκειται να αρχίσουμε να βλέπουμε μια ανάκαμψη 3 ωρών όπως είναι η μεροληψία μας, θα υποστήριζε περαιτέρω την πιθανότητα του πρώτου σεναρίου.

Εικόνα 2α: Διάγραμμα 3 ωρών BTCUSDT (Πηγή: OKEx; Tradingview) Εικόνα 2α: Διάγραμμα 3 ωρών BTCUSDT (Πηγή: OKEx; Tradingview) Εικόνα 2β: Ημερήσιο διάγραμμα BTCUSDT (Πηγή: OKEx; Tradingview)

Ωστόσο, τα πράγματα θα ήταν λιγότερο αισιόδοξα αν το δούμε από την ημερήσια προοπτική του γραφήματος. Το σχήμα 2β δείχνει μια αρχική ημερήσια αντιστροφή του BTCUSDT και η ανάκαμψη έστειλε την τιμή πίσω από τα επίπεδα αντίστασης του Ιουνίου (κόκκινη γραμμή). Έχουμε δει ότι το ράλι του Οκτωβρίου έστειλε την τιμή πάνω από τα επίπεδα αντίστασης. Ωστόσο, το ζεύγος απέτυχε να το μετατρέψει σε υποστήριξη καθώς το ράλι εξαντλήθηκε.

Ενώ η αναστροφή, προς το παρόν, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να καλέσουμε μια πραγματική αντιστροφή τάσεων, θα θέλαμε να δούμε αυτούς τους δείκτες ορμής να παράγουν κάποια υψηλότερα υψηλά, και μέχρι στιγμής, αυτό δεν συνέβη. Εάν η δυναμική του ράλι δεν διατηρηθεί, δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί η δοκιμή της μπλε γραμμής υποστήριξης.

Σχήμα 3: Στρατηγική προκατάληψη Bitcoin Sentix (Πηγή: Sentix)

Από μακροπρόθεσμη προοπτική, τα δεδομένα από το Sentix υποδηλώνουν ότι ορισμένοι επενδυτές εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το bitcoin παραμένει υπερτιμημένο. Το Sentix Bitcoin Strategic Bias, το οποίο μετρά την εξαμηνιαία αντίληψη των επενδυτών για το bitcoin. Αντικατοπτρίζει τη στρατηγική άποψη των συμμετεχόντων στην αγορά, καθώς και τις υποκείμενες πεποιθήσεις και αντιλήψεις τους για την αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Το Bias κινείται σε ένα κάτω κανάλι από τον Αύγουστο. Η αρνητική αντίληψη θα μπορούσε να εμποδίσει τους επενδυτές να μπουν στην αγορά σε αυτό το σημείο, ειδικά για τους μακροπρόθεσμους HODLers.

Alt-Season: Πολύ καλός δρόμος


Ενώ τα μεγάλα altcoins έχουν ήδη ξεπεράσει τα πρόσφατα χαμηλά τους επίπεδα, είμαστε ακόμα πολύ μακριά από την αληθινή έναρξη μιας “Alt-Season”.

Οι ευρύτερες altcoins έχουν κάνει την τρίτη προσπάθειά της να ξεφύγουν από το κατώτατο κανάλι της αγοράς στις αρχές Νοεμβρίου, την ίδια στιγμή, προσπάθησαν να ξεπεράσουν τον κινούμενο μέσο όρο των 365 ημερών (πορτοκαλί γραμμή). Καθώς η δυναμική του ράλι εξασθενεί, το altcoin έχει υποχωρήσει στο κανάλι στα τέλη Νοεμβρίου.

Σχήμα 4: Crypto Total Market Cap Ex-BTC σε Log Scale (Πηγή: Tradingview)

Το κάτω άκρο του καναλιού (μπλε γραμμή) μοιάζει με αξιοπρεπή υποστήριξη σε αυτό το σημείο. Ωστόσο, καθώς το συνολικό συντηρητικό συναίσθημα παραμένει, κατά την άποψή μας, πιστεύουμε ότι απαιτείται περισσότερη ενοποίηση για το ανώτατο όριο αγοράς altcoin πριν συμβεί η επόμενη προσπάθεια ξεμπλοκαρίσματος. Αυτό το γράφημα θα μπορούσε να είναι ένας γρήγορος τρόπος μέτρησης των ευρύτερων αντιλήψεων της αγοράς altcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map