Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Bitcoin αντανακλούν τη βραχυπρόθεσμη αρνητικότητα καθώς οι έμποροι αναζητούν κατώτατο σημείο

Το Futures Friday είναι μια εβδομαδιαία ανασκόπηση των τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin στο OKEx.

Την περασμένη εβδομάδα είδε το Bitcoin (BTC) OKEx Quarterly Futures (BTCUSD1225) να ενοποιείται το σαββατοκύριακο προτού συγκεντρωθεί τη Δευτέρα. Το συμβόλαιο σημείωσε υψηλό ύψους 11.185 $ την πρώτη εργάσιμη ημέρα, που αντιστοιχεί σε μια άνοδο της αγοράς spot από περίπου 10.750 $ σε 10.950 $.

Ωστόσο, η άνοδος ακολούθησε αμέσως μια διόρθωση που έφτασε την τιμή στα 10.780 $. Μόνο χθες, την 1η Οκτωβρίου, η τιμή των μελλοντικών συμβολαίων άγγιξε και πάλι τα 11.185 δολάρια, αλλά αυτό που ακολούθησε ήταν μια απότομη πτώση στα επίπεδα γύρω στα 10.500 $ πριν από μια μέτρια ανάκαμψη το έφερε στην τρέχουσα τιμή των 10.630 $.

Κοιτάζοντας τα δεδομένα μελλοντικής εκπλήρωσης, ιδίως τη μακροπρόθεσμη αναλογία, μπορούμε να παρατηρήσουμε την έλλειψη εμπιστοσύνης στη βραχυπρόθεσμη απόδοση της BTC. Συγκεκριμένα, ο λόγος long / short σημείωσε τη χαμηλότερη τιμή του στις 28 Σεπτεμβρίου και παρέμεινε σε σίγαση παρά το ράλι της Δευτέρας. Το ανοιχτό ενδιαφέρον και οι όγκοι είδαν μια αξιοπρεπή αύξηση που οδήγησε στις μεταβολές των τιμών τόσο τη Δευτέρα όσο και την Πέμπτη.

Προχωρώντας, ωστόσο, η αγορά φαίνεται ευαίσθητη τόσο σε τεχνικές όσο και σε θεμελιώδεις εξελίξεις, ιδίως σε ρυθμιστικές ενέργειες στον χώρο κρυπτογράφησης και στις πολιτικές εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τριμηνιαία συμβόλαια OKEx BTC (BTCUSD1225). από τις 8:00 π.μ. UTC στις 2 Οκτωβρίου. Πηγή: OKEx

Αναγνώσεις δεδομένων συναλλαγών OKEx

Επισκεφθείτε τη σελίδα δεδομένων συναλλαγών OKEx για να εξερευνήσετε περισσότερους δείκτες.

Μεγάλη / μικρή αναλογία BTC

Ο λόγος long / short σημείωσε την υψηλότερη τιμή της εβδομάδας, 0,91, την περασμένη Παρασκευή, μετά την οποία μειώθηκε σταθερά, παρά την ενοποίηση της τιμής και τελικά ράλι τη Δευτέρα. Μέχρι τη στιγμή που η τιμή του τριμηνιαίου συμβολαίου BTC είχε κορυφωθεί, ο μακροπρόθεσμος / βραχύς λόγος ήταν 0,76. Το γεγονός ότι ο λόγος μειώθηκε καθώς η τιμή αυξήθηκε υποδηλώνει μια γενική έλλειψη εμπιστοσύνης στο τμήμα λιανικής, η οποία έπαιξε στην επόμενη πτώση των τιμών την Τρίτη.

Η επόμενη κορυφή του δείκτη ήρθε την Τετάρτη, όταν άγγιξε τα 0,88 και αντιστοιχούσε με αντιστροφή τιμών για το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης. Ωστόσο, για άλλη μια φορά, καθώς η τιμή ανέβηκε στα 11.000 $, είδαμε την αναλογία να πέφτει μέχρι τα 0,76.

Τέλος, η τελευταία κορυφή, και πάλι στα 0,88, ήρθε την Πέμπτη, μετά τη σημαντική πτώση των τιμών, δείχνοντας απόπειρες από τους εμπόρους να ανοίξουν τις επιθυμίες σε πιθανό κατώτατο σημείο. Ωστόσο, ο δείκτης έπεσε πάλι στο 0,77, ακολουθούμενος από μια άλλη πτώση της τιμής που έφτασε το συμβόλαιο μέχρι τα χαμηλά αυτής της εβδομάδας στα 10.508 $.

Το συναίσθημα της αγοράς που αντικατοπτρίζεται από την αναλογία long / short κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ήταν σαφώς αρνητικό, με τις προσπάθειες να επιταχύνουμε τα επίπεδα στήριξης μόνο για να κερδίζουμε κέρδος και να μειώνουμε την τιμή κάθε φορά. Αυτή η εμπορική δράση άσκησε σαφώς μεγάλη πίεση στην τιμή του Bitcoin, ωθώντας την σε χαμηλότερα και χαμηλότερα επίπεδα.

Χρόνος συλλογής δεδομένων: 9/25 έως 10/2. Πηγή: OKEx


Ο λόγος long / short συγκρίνει τον συνολικό αριθμό χρηστών που ανοίγουν θέσεις long με αυτούς που ανοίγουν θέσεις short. Ο λόγος συντάσσεται από όλα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και τις διαρκείς ανταλλαγές και η μακρά / μικρή πλευρά ενός χρήστη καθορίζεται από την καθαρή θέση του στο BTC.

Στην αγορά παραγώγων, όποτε ανοίγει μια θετική θέση, εξισορροπείται από μια αρνητική θέση. Ο συνολικός αριθμός θετικών θέσεων πρέπει να είναι ίσος με τον συνολικό αριθμό θετικών θέσεων. Όταν ο λόγος είναι χαμηλός, δείχνει ότι περισσότερα άτομα κρατούν σορτς.

Βάση BTC

Το τριμηνιαίο συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης παρέμεινε θετικό καθ ‘όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, σημειώνοντας την υψηλότερη αξία του στα 211 $ κατά τη διάρκεια του ράλι τιμών της Δευτέρας και τη χαμηλότερη τιμή των 140 $, που αντιστοιχεί στο χαμηλό σήμερα των 10,508 $.

Το γεγονός ότι η αγορά εξακολουθεί να διαπραγματεύεται το τριμηνιαίο μέλλον με ασφάλιστρο δείχνει μεσοπρόθεσμη αισιοδοξία παρά το βραχυπρόθεσμο αρνητικό που εμφανίζεται στις αγορές την περασμένη εβδομάδα.

Χρόνος συλλογής δεδομένων: 9/25 έως 10/2. Πηγή: OKEx

Αυτός ο δείκτης δείχνει την τριμηνιαία τιμή futures, την τιμή δείκτη spot και επίσης τη διαφορά βάσης. Η βάση ενός συγκεκριμένου χρόνου ισούται με την τριμηνιαία τιμή futures μείον την τιμή δείκτη spot.

Η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες των εμπόρων για την τιμή του Bitcoin. Όταν η βάση είναι θετική, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Όταν η βάση είναι αρνητική, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική.

Η βάση των τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης μπορεί να δείξει καλύτερα τη μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς. Όταν η βάση είναι υψηλή (είτε θετική είτε αρνητική), σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερο περιθώριο για το arbitrage.

Ανοιχτός τόκος και όγκος συναλλαγών

Το ανοιχτό ενδιαφέρον σημείωσε μεγάλη πτώση την περασμένη Παρασκευή με το προηγούμενο τριμηνιαίο μέλλον να λήγει και επανέλαβε την άνοδο του μέχρι το ράλι των τιμών της Δευτέρας. Τη Δευτέρα, το ανοιχτό ενδιαφέρον ανήλθε σε πάνω από 829 εκατομμύρια δολάρια, αλλά δεν μειώθηκε σημαντικά παρά τις διακυμάνσεις των τιμών. Στην πραγματικότητα, το ανοιχτό ενδιαφέρον σήμερα είναι ακόμη υψηλότερο, σε πάνω από 840 εκατομμύρια δολάρια, υποδηλώνοντας κάποιο επίπεδο βεβαιότητας στη συμπεριφορά και τις προσδοκίες των συμμετεχόντων στην αγορά.

Χρόνος συλλογής δεδομένων: 9/25 έως 10/2. Πηγή: OKEx

Το ανοιχτό ενδιαφέρον είναι ο συνολικός αριθμός εκκρεμών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης / ανταλλαγής που δεν έχουν κλείσει σε μια δεδομένη ημέρα.

Ο όγκος συναλλαγών είναι ο συνολικός όγκος συναλλαγών των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και των διαρκών ανταλλαγών για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Εάν υπάρχουν 2.000 μακροχρόνιες συμβάσεις και 2.000 ανοικτές συμβάσεις, το ανοιχτό ενδιαφέρον θα είναι 2.000. Εάν ο όγκος συναλλαγών αυξάνεται και το ανοιχτό επιτόκιο μειωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι πολλές θέσεις είναι κλειστές ή αναγκάστηκαν να εκκαθαριστούν. Εάν τόσο ο όγκος συναλλαγών όσο και το ανοιχτό ενδιαφέρον αυξάνονται, αυτό δείχνει ότι έχουν ανοίξει πολλές θέσεις.

Λόγος δανεισμού περιθωρίου BTC

Ο δείκτης δανεισμού περιθωρίου BTC παρέμεινε δεσμευμένος από την προηγούμενη Παρασκευή έως την Τετάρτη, ξεπερνώντας περίπου 7,0 κάθε φορά. Ωστόσο, η τάση άλλαξε μετά το κατώτατο σημείο της τιμής της Τετάρτης και ο λόγος συνέχισε να αυξάνεται από τότε, κορυφώνοντας στα 9,06, που αντιστοιχεί στην τιμή που πέφτει στο χαμηλότερο σημείο των 10.508 δολαρίων σήμερα.

Ενώ ο δείκτης έχει έκτοτε μειωθεί σε περίπου 8,2, είναι ακόμα αρκετά υψηλότερος από το 7,3 της περασμένης Παρασκευής και δείχνει την αισιοδοξία της αγοράς σχετικά με την τιμή που πέφτει περίπου στα 10.500 $.

Χρόνος συλλογής δεδομένων: 9/25 έως 10/2. Πηγή: OKEx

Ο λόγος δανεισμού περιθωρίου είναι δεδομένα συναλλαγών spot spot που δείχνουν τη σχέση μεταξύ χρηστών που δανείζονται USDT έναντι δανεισμού BTC σε αξία USDT για μια δεδομένη χρονική περίοδο.

Αυτή η αναλογία βοηθά επίσης τους εμπόρους να εξετάσουν το συναίσθημα της αγοράς. Γενικά, οι έμποροι που δανείζονται USDT στοχεύουν να αγοράσουν BTC και εκείνοι που δανείζονται BTC στοχεύουν να το συντομεύσουν.

Όταν ο λόγος δανεισμού περιθωρίου είναι υψηλός, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Όταν είναι χαμηλό, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Οι ακραίες τιμές αυτού του λόγου έχουν ιστορικά δείξει αντιστροφές τάσεων.

Έμπορος διορατικότητα

Hunain Naseer, Ανώτερος συντάκτης του OKEx

Η τριμηνιαία μελλοντική τιμή ήταν αρκετά ασταθής την τελευταία εβδομάδα, με δύο αποτυχημένες προσπάθειες να παραμείνουν πάνω από 11.000 $. Ενώ ο λόγος δανεισμού περιθωρίου και η βάση BTC υποδεικνύουν κάποια αισιοδοξία, πιστεύουν ότι το αρνητικό κλίμα της αγοράς αντικατοπτρίζεται από τη μακροπρόθεσμη αναλογία και το ανοιχτό επιτόκιο.

Το διάγραμμα τιμών δημοσίευσε επίσης ένα μοτίβο διπλού πυθμένα μετά τη σημερινή πτώση των τιμών και μπορούμε να αναμένουμε συνεχή πτωτική πίεση στην τιμή την επόμενη εβδομάδα με νέα επίπεδα αντίστασης να έχουν διαμορφωθεί.

Από τη φωτεινή πλευρά, το σημερινό χαμηλό, στα 10.508 $ μπορεί να αποδειχθεί το κατώτατο σημείο προς το παρόν καθώς η τιμή BTC μπαίνει στην ενοποίηση.

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map