Τα μελλοντικά δεδομένα του Bitcoin αντικατοπτρίζουν την προσεκτική αισιοδοξία για το βραχυπρόθεσμο ράλι τιμών

Το Futures Friday είναι μια εβδομαδιαία ανασκόπηση των τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin στο OKEx

Την περασμένη εβδομάδα, το Bitcoin (BTC) σημείωσε άνοδο στα 11.460 δολάρια το σαββατοκύριακο, αλλά το κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα απέτυχε να διατηρήσει την ανοδική του δυναμική καθώς οι παραδοσιακές χρηματοοικονομικές αγορές άνοιξαν αισθητά χαμηλότερα τη Δευτέρα. Η αργή απόδοση του Bitcoin συνεχίστηκε στα μέσα της εβδομάδας και έφτασε στο εβδομαδιαίο χαμηλό του στα 10.251 δολάρια την Τετάρτη, σύμφωνα με την τιμή του OKEx Quarterly Futures (BTCUSD1225). Η τιμή, ωστόσο, διατηρούσε το σημαντικό επίπεδο στήριξης των 10.000 $ και ανέκαμψε την Πέμπτη στα 10.800 $.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά θα πρέπει να σημειώσουν ότι το πρώην τριμηνιαίο μέλλον του OKEx (τώρα το εβδομαδιαίο συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης) BTCUSD0925 θα λήξει την Παρασκευή το πρωί UTC. Θα υπάρξουν επίσης μαζικές τριμηνιαίες παραδόσεις στην αγορά επιλογών BTC, με τρέχον μέγιστο πόνο 10.750 $, σύμφωνα με Τα δεδομένα του CoinOptionsTrack,

Εν τω μεταξύ, ο λόγος long / short είχε κάνει ένα άλλο χαμηλό όλων των εποχών πριν από την πώληση της Δευτέρας, αλλά το ράλι της Πέμπτης σημείωσε ανοδική πορεία. Λαμβάνοντας υπόψη το πόσο γρήγορα αλλάζει το συναίσθημα της αγοράς, πρέπει να προσέξουμε τις αλλαγές στο ανοιχτό ενδιαφέρον μετά από συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Παρασκευής για να δούμε αν υπάρχουν μεγάλες φάλαινες ανοίγουν θέσεις για το επόμενο τρίμηνο.

Τριμηνιαίες προθεσμίες OKEx BTC (BTCUSD1225). από τις 8:00 π.μ. UTC στις 25 Σεπτεμβρίου. Πηγή: OKEx, TradingView

Αναγνώσεις δεδομένων συναλλαγών OKEx

Επισκεφθείτε τη σελίδα δεδομένων συναλλαγών OKEx για να εξερευνήσετε περισσότερους δείκτες

Μεγάλη / μικρή αναλογία BTC

Ο λόγος long / short κυμάνθηκε κάτω από 0,8 για το μεγαλύτερο μέρος της προηγούμενης εβδομάδας. Συγκεκριμένα, έπεσε στο χαμηλό όλων των εποχών των 0,65 πριν από την απότομη πτώση των τιμών τη Δευτέρα, υποδηλώνοντας ότι πολλοί επενδυτές λιανικής ενδέχεται να έχουν επωφεληθεί από την πώληση της Δευτέρας.

Ωστόσο, το γρήγορο ράλι του Bitcoin την Πέμπτη το απόγευμα είχε στείλει τη μακροπρόθεσμη / σύντομη αναλογία τόσο υψηλή όσο 0,82, προτού διορθωθεί ελαφρώς για να σταθεροποιηθεί γύρω στο τρέχον 0,75.

Φαίνεται ότι οι αγρότες απόδοσης που αντισταθμίζουν τις θέσεις BTC τους μέσω παραγώγων μετά τη μεταφορά των περιουσιακών τους στοιχείων στο Ethereum δεν εντυπωσιάστηκαν από το ράλι τιμών.

Ώρα συλλογής δεδομένων: 9/18 6:00 π.μ. UTC έως 9/25 6:00 π.μ. UTC

Ο λόγος long / short συγκρίνει τον συνολικό αριθμό χρηστών που ανοίγουν θέσεις long με αυτούς που ανοίγουν θέσεις short. Ο λόγος συλλέγεται από όλα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και τα διαρκή ανταλλαγή, και η μακρά / μικρή πλευρά ενός χρήστη καθορίζεται από την καθαρή θέση του στο BTC.

Στην αγορά παραγώγων, όποτε ανοίγει μια θετική θέση, εξισορροπείται από μια αρνητική θέση. Ο συνολικός αριθμός θετικών θέσεων πρέπει να είναι ίσος με τον συνολικό αριθμό θετικών θέσεων. Όταν ο λόγος είναι χαμηλός, δείχνει ότι περισσότερα άτομα κρατούν σορτς.


Βάση BTC

Το τριμηνιαίο συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης παρουσίασε μεγάλη μεταβλητότητα την περασμένη εβδομάδα. Διακυμάνθηκε από 270 $, ή 2,45%, σε 120 $, ή 1,17%, και σήμερα είναι περίπου 180 $, το οποίο είναι υγιές. Αυτές οι διακυμάνσεις δείχνουν τουλάχιστον προσεκτική αισιοδοξία.

Ώρα συλλογής δεδομένων: 9/18 6:00 π.μ. UTC έως 9/25 6:00 π.μ. UTC

Αυτός ο δείκτης δείχνει την τριμηνιαία τιμή προθεσμιακών συμβολαίων, την τιμή δείκτη spot και επίσης τη διαφορά βάσης. Η βάση ενός συγκεκριμένου χρόνου ισούται με την τριμηνιαία τιμή futures μείον την τιμή δείκτη spot.

Η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες των εμπόρων για την τιμή του Bitcoin. Όταν η βάση είναι θετική, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Όταν η βάση είναι αρνητική, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική.

Η βάση των τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης μπορεί να δείξει καλύτερα τη μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς. Όταν η βάση είναι υψηλή (είτε θετική είτε αρνητική), σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερο περιθώριο για το arbitrage.

Ανοιχτός τόκος και όγκος συναλλαγών

Το ανοιχτό ενδιαφέρον συνέχισε να μειώνεται την περασμένη εβδομάδα, από 900 εκατομμύρια $ σε 800 εκατομμύρια $ πριν από μια μικρή αύξηση στα 825 εκατομμύρια $ την Πέμπτη. Οι έμποροι πρέπει να παρακολουθήσουν την ανοικοδόμηση του OI μετά τον διακανονισμό αυτής της Παρασκευής.

Ώρα συλλογής δεδομένων: 9/18 6:00 π.μ. UTC έως 9/25 6:00 π.μ. UTC

Το ανοιχτό ενδιαφέρον είναι ο συνολικός αριθμός εκκρεμών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης / ανταλλαγής που δεν έχουν κλείσει σε μια δεδομένη ημέρα.

Ο όγκος συναλλαγών είναι ο συνολικός όγκος συναλλαγών των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και των διαρκών ανταλλαγών για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Εάν υπάρχουν 2.000 μακροχρόνιες συμβάσεις και 2.000 ανοικτές συμβάσεις, το ανοιχτό ενδιαφέρον θα είναι 2.000. Εάν ο όγκος συναλλαγών αυξάνεται και το ανοιχτό επιτόκιο μειωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι πολλές θέσεις είναι κλειστές ή αναγκάστηκαν να εκκαθαριστούν. Εάν τόσο ο όγκος συναλλαγών όσο και το ανοιχτό ενδιαφέρον αυξάνονται, αυτό δείχνει ότι έχουν ανοίξει πολλές θέσεις.

Λόγος δανεισμού περιθωρίου BTC

Ο δείκτης δανεισμού περιθωρίου BTC έχει ανακάμψει λίγο, αυξάνοντας στο τρέχον 7,3 από 5,5 την περασμένη Παρασκευή, αλλά η αύξηση είναι μέτρια. Παρατηρήσαμε ότι η ξαφνική άνοδος του δείκτη στα μέσα της εβδομάδας συνέπεσε με την πτώση των τιμών, γεγονός που δείχνει επίσης ότι η μοχλευμένη αγορά spot ήταν σίγουρη για την ανάκαμψη των τιμών.

Ώρα συλλογής δεδομένων: 9/18 6:00 π.μ. UTC έως 9/25 6:00 π.μ. UTC

Ο λόγος δανεισμού περιθωρίου είναι δεδομένα συναλλαγών spot spot που δείχνουν τη σχέση μεταξύ χρηστών που δανείζονται USDT έναντι δανεισμού BTC σε αξία USDT για μια δεδομένη χρονική περίοδο.

Αυτή η αναλογία βοηθά επίσης τους εμπόρους να εξετάσουν το συναίσθημα της αγοράς. Γενικά, οι έμποροι που δανείζονται USDT στοχεύουν να αγοράσουν BTC και εκείνοι που δανείζονται BTC στοχεύουν να το συντομεύσουν.

Όταν ο λόγος δανεισμού περιθωρίου είναι υψηλός, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Όταν είναι χαμηλό, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Οι ακραίες τιμές αυτού του λόγου έχουν ιστορικά δείξει αντιστροφές τάσεων.

Πληροφορίες εμπόρων

Michaël van de Poppe, Crypto Trader

Οι προοπτικές για την επόμενη περίοδο είναι συνεχείς κινήσεις με περιορισμένο εύρος. Εάν οι αγορές μπορούν να αναπηδήσουν πάνω από 11.000 $, οι αγορές θα είναι σε θέση να προσφέρουν ένα νέο υψηλότερο υψηλό και να συνεχίσουν να αυξάνονται. Εάν αυτό δεν συμβεί, οι κινήσεις στο πλάι και στα όρια του εύρους θα ήταν στον ορίζοντα, εξετάζοντας δυνητικά 9.600 έως 10.000 $ ως το διορθωτικό χαμηλό. Εάν χαθούν 9.600 $, θα μπορούσαν ουσιαστικά να προκύψουν περαιτέρω καθοδικές μετακινήσεις στα 7.500 έως 8.000 $ (σε οποιεσδήποτε βαριές βραχυπρόθεσμες οικονομικές αβεβαιότητες), αλλά δεν είναι πιθανό να αναμένονται μετά την πρόσφατη ανάκαμψη της Πέμπτης.

Robbie, Αναλυτής Επενδύσεων OKEx

Η τριμηνιαία μελλοντική τιμή είναι πάνω από 10.750 $, που είναι το βραχυπρόθεσμο όριο. Η άνοδος την Πέμπτη συνοδεύτηκε από αξιοπρεπή ενίσχυση του όγκου. Αν και η τιμή αντιμετωπίζει ένα επίπεδο πίεσης στον κινούμενο μέσο όρο των 30 ημερών, η τρέχουσα ανοδική δυναμική διατηρείται καλά.

Για πρώτη φορά τον τελευταίο μήνα, ο λόγος long / short ακολουθεί ένα ράλι προς τα πάνω. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να παρακολουθήσουμε τη μεγάλη / μικρή αναλογία τις επόμενες ημέρες για να προσδιορίσουμε το συναίσθημα και την κατεύθυνση της αγοράς.

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένες ειδήσεις από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map