Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Bitcoin αντικατοπτρίζουν την αισιοδοξία, καθώς η αγορά περιμένει παραβίαση 13.000 $

Το Futures Friday είναι μια εβδομαδιαία ανασκόπηση των τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin στο OKEx.

Μετά από έξι συνεχόμενες ημέρες κέρδους, η τιμή του Bitcoin (BTC) έχει ανέβει από 11.200 $ σε περίπου 13.000 $, διαπερνώντας τα επίπεδα αντίστασης των 12.000 $ και 12.600 $ την Τετάρτη, σύμφωνα με την τιμή του δείκτη OKEx BTC. Αυτήν τη στιγμή, το OKEx Quarterly Futures (BTCUSD1225) διαπραγματεύεται με ασφάλιστρο 270 $ έναντι της τιμής δείκτη. 

Η τελευταία ανακάλυψη προήλθε από την είδηση ​​ότι ο γίγαντας πληρωμών PayPal θα επιτρέπει στους πελάτες να διατηρούν Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα και να τα ξοδεύουν σε ένα δίκτυο άνω των 25 εκατομμυρίων εμπόρων. Δεδομένου ότι αυτά τα νέα ακολουθούν την αγορά BTC της Square αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα τον μήνα, η υιοθέτηση του Bitcoin φαίνεται να αυξάνεται.

Στο άρθρο Futures Friday της περασμένης εβδομάδας, δηλώσαμε ότι τα δεδομένα συναλλαγών του OKEx δείχνουν επέκταση της αισιοδοξίας της αγοράς. Τα δεδομένα συναλλαγών OKEx αυτής της εβδομάδας δείχνουν ότι οι συμμετέχοντες στην αγορά είναι πιο προσεκτικοί στην πίεση πώλησης σε σημαντικά επίπεδα αντίστασης. Ωστόσο, η αισιοδοξία της αγοράς παραμένει άθικτη όσον αφορά τα ασφάλιστρα και τον αυξανόμενο δείκτη δανεισμού περιθωρίου BTC. Επιπλέον, το ανοιχτό ενδιαφέρον παραμένει επίσης κοντά στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια, χωρίς προφανές κλείσιμο θέσεων αγοράς.

Τριμηνιαία συμβόλαια OKEx BTC (BTCUSD1225), από τις 8:00 π.μ. UTC στις 23 Οκτωβρίου. Πηγή: OKEx, TradingView

Αναγνώσεις δεδομένων συναλλαγών OKEx

Επισκεφθείτε τη σελίδα δεδομένων συναλλαγών OKEx για να εξερευνήσετε περισσότερους δείκτες.

Μεγάλη / μικρή αναλογία BTC

Η μεταβλητότητα του λόγου long / short αυξήθηκε αυτήν την εβδομάδα, κυμαινόμενη από 0,66 έως 0,93. Είναι ενδιαφέρον, μεταξύ Δευτέρας και Τετάρτης – όταν η τιμή των τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης BTC αυξήθηκε από 11.600 $ σε 12.300 $ – ο μακροπρόθεσμος / βραχυπρόθεσμος δείκτης μειώθηκε σταδιακά, υποδηλώνοντας ότι οι έμποροι λιανικής δεν ήταν σίγουροι ότι η τιμή θα έσπαζε το σημαντικό επίπεδο αντίστασης των τιμών spot των 12.000 $. Ωστόσο, όταν η τιμή έσπασε, το κλίμα της αγοράς άλλαξε πολύ γρήγορα και ο μακροπρόθεσμος / μικρός λόγος από 0,66 σε πάνω από 0,9. 

Ωστόσο, με την τριμηνιαία προθεσμιακή τιμή του περασμένου βράδυ να φτάνει τα 13.300 $, ο μακροπρόθεσμος / βραχυπρόθεσμος δείκτης έπεσε και πάλι χαμηλός, υποδηλώνοντας ότι οι λιανικοί επενδυτές αναμένουν πίεση πώλησης σε αυτά τα επίπεδα να κυριαρχήσουν στην κίνηση της αγοράς..

Ώρα συλλογής δεδομένων: 10/16 4:00 π.μ. UTC έως 10/23 4:00 π.μ. UTC

Ο λόγος long / short συγκρίνει τον συνολικό αριθμό χρηστών που ανοίγουν θέσεις long με αυτούς που ανοίγουν θέσεις short. Ο λόγος συντάσσεται από όλα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και τις διαρκείς ανταλλαγές και η μακρά / μικρή πλευρά ενός χρήστη καθορίζεται από την καθαρή θέση του στο BTC.

Στην αγορά παραγώγων, όποτε ανοίγει μια θετική θέση, εξισορροπείται από μια αρνητική θέση. Ο συνολικός αριθμός θετικών θέσεων πρέπει να είναι ίσος με τον συνολικό αριθμό θετικών θέσεων. Όταν ο λόγος είναι χαμηλός, δείχνει ότι περισσότερα άτομα κρατούν σορτς.

Βάση BTC

Η βάση μεταξύ τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και spot παρέμεινε στο εύρος 2% όλη την εβδομάδα. Είχε φτάσει το 2,7% κατά τη διάρκεια του ράλι της Τετάρτης και τώρα επέστρεψε στο 2,1%, ή περίπου 270 $, το οποίο είναι υγιές και βιώσιμο.

Ώρα συλλογής δεδομένων: 10/16 4:00 π.μ. UTC έως 10/23 4:00 π.μ. UTC

Αυτός ο δείκτης δείχνει την τριμηνιαία τιμή futures, την τιμή δείκτη spot και επίσης τη διαφορά βάσης. Η βάση ενός συγκεκριμένου χρόνου ισούται με την τριμηνιαία τιμή futures μείον την τιμή δείκτη spot.

Η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες των εμπόρων για την τιμή του Bitcoin. Όταν η βάση είναι θετική, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Όταν η βάση είναι αρνητική, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική.

Η βάση των τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης μπορεί να δείξει καλύτερα τη μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς. Όταν η βάση είναι υψηλή (είτε θετική είτε αρνητική), σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερο περιθώριο για το arbitrage.

Ανοιχτός τόκος και όγκος συναλλαγών

Το ανοιχτό ενδιαφέρον αυξήθηκε γρήγορα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στα πρόσφατα υψηλότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Αυτή η ανοδική τάση είναι σύμφωνη με την ανοδική τιμή. Μπορεί να δούμε μια άλλη αύξηση στο OI εάν η τιμή μπορεί να φτάσει το επίπεδο των 13.300 $.

Ώρα συλλογής δεδομένων: 10/16 4:00 π.μ. UTC έως 10/23 4:00 π.μ. UTC

Το ανοιχτό ενδιαφέρον είναι ο συνολικός αριθμός εκκρεμών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης / ανταλλαγής που δεν έχουν κλείσει σε μια δεδομένη ημέρα.

Ο όγκος συναλλαγών είναι ο συνολικός όγκος συναλλαγών των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και των διαρκών ανταλλαγών για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Εάν υπάρχουν 2.000 μακροχρόνιες συμβάσεις και 2.000 ανοικτές συμβάσεις, το ανοιχτό ενδιαφέρον θα είναι 2.000. Εάν ο όγκος συναλλαγών αυξάνεται και το ανοιχτό επιτόκιο μειωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι πολλές θέσεις είναι κλειστές ή αναγκάστηκαν να εκκαθαριστούν. Εάν και ο όγκος συναλλαγών και το ανοιχτό ενδιαφέρον αυξάνονται, αυτό δείχνει ότι έχουν ανοίξει πολλές θέσεις.

Λόγος δανεισμού περιθωρίου BTC

Ο λόγος δανεισμού περιθωρίου BTC ήταν ανοδικά αντίθετος με την τιμή πριν από την Τετάρτη, μειώνοντας από 9,5 σε 6,6, πράγμα που δείχνει ότι οι έμποροι που δανείστηκαν BTC επέστρεψαν σταδιακά τα νομίσματά τους μετά τη λήψη κέρδους.

Ωστόσο, μετά την Τετάρτη, ο δείκτης αυξήθηκε ξανά σε πάνω από 9,0, γεγονός που έδειξε επίσης ότι η εμπιστοσύνη στην αγορά spot leverage παραμένει ισχυρή.

Ώρα συλλογής δεδομένων: 10/16 4:00 π.μ. UTC έως 10/23 4:00 π.μ. UTC

Ο λόγος δανεισμού περιθωρίου είναι δεδομένα συναλλαγών spot market που δείχνουν τη σχέση μεταξύ χρηστών που δανείζονται USDT έναντι δανεισμού BTC σε αξία USDT για μια δεδομένη χρονική περίοδο.

Αυτή η αναλογία βοηθά επίσης τους εμπόρους να εξετάσουν το συναίσθημα της αγοράς. Γενικά, οι έμποροι που δανείζονται USDT στοχεύουν να αγοράσουν BTC και εκείνοι που δανείζονται BTC στοχεύουν να το συντομεύσουν.

Όταν ο λόγος δανεισμού περιθωρίου είναι υψηλός, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Όταν είναι χαμηλό, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Οι ακραίες τιμές αυτού του λόγου έχουν ιστορικά δείξει αντιστροφές τάσεων.

Έμπορος διορατικότητα

Robbie, Αναλυτής Επενδύσεων OKEx

Μετά από έξι συνεχόμενες ημέρες κερδών, το Bitcoin εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια ισχυρή ανοδική τάση και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μιας άλλης προσπάθειας να σπάσει τα 13.000 $ μετά από κάποια ενοποίηση.

Εάν το Bitcoin μπορεί να διαπεράσει το βασικό επίπεδο αντίστασης στα 13.000 $, ενδέχεται να δούμε τους εμπόρους να κυνηγούν το ράλι τιμών μέχρι το υψηλό του Bitcoin στα $ 14.000 το 2019.

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένα νέα από επαγγελματίες της κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner