Το Bitcoin παραμένει σε διαμάχη για 12K $ καθώς οι αγοραστές θεωρούν φθηνά 11K $ – Futures Friday

Το Futures Friday είναι μια εβδομαδιαία ανασκόπηση των τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin στο OKEx

Την τελευταία εβδομάδα είδε το Bitcoin (BTC) να φτάνει τα 12.426 $ – σύμφωνα με το τριμηνιαίο μέλλον του OKEx (BTCUSD0925) – τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας το πρωί. Ωστόσο, το κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα δεν μπόρεσε να διατηρήσει αυτό το επίπεδο και έπεσε σε εβδομαδιαίο χαμηλό των 11.327 $ την Τρίτη το βράδυ πριν αρχίσει να ανακάμπτει. Η Πέμπτη και η Παρασκευή είδαν επίσης την τιμή να κυμαίνεται λόγω των εξελίξεων γύρω από το πρωτόκολλο DeFi Yam Finance, αλλά στη συνέχεια ανέκαμψε ξανά στο τρέχον επίπεδο κοντά στα 12.000 $.

Παρά την αστάθεια αυτή την εβδομάδα, το συνολικό μοτίβο για τις τιμές BTC αντικατοπτρίζει την αισιοδοξία. Βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα, ωστόσο, η ενοποίηση αναμένεται να συνεχιστεί. Οι έμποροι είναι πιθανό να παρακολουθούν την περιοχή ιστορικής πίεσης των 12.500 $, ενώ η τριμηνιαία μελλοντική τιμή έχει ασφάλιστρο περίπου 280 $ (περίπου 2,4%) έναντι της τιμής spot. 

Κοιτάζοντας τα δεδομένα διαπραγμάτευσης του OKEx, οι αναλογίες βρίσκονται επί του παρόντος σε πιο ισορροπημένη κατάσταση και δεν εμφανίζουν σημαντικά κύρια σήματα. Ο λόγος για αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι ότι η αγορά επικεντρώνεται επί του παρόντος στις εξελίξεις στον χώρο DeFi.

Διάγραμμα τιμών 4 ωρών OKEx BTC Quarterly Futures - 8/14OKEx BTC Τριμηνιαία συμβόλαια (BTCUSD0925) Διάγραμμα 4 ωρών – 8/14. Πηγή: OKEx, TradingView

Αναγνώσεις δεδομένων συναλλαγών OKEx

Επισκεφθείτε τη σελίδα δεδομένων συναλλαγών OKEx για να εξερευνήσετε περισσότερους δείκτες

Μεγάλη / μικρή αναλογία BTC

Καθώς η τιμή του Bitcoin έπεσε γρήγορα μεταξύ της Τρίτης το βράδυ και της Τετάρτης το πρωί, ο λόγος long / short αυξήθηκε γρήγορα στο 1,37, υποδηλώνοντας ότι οι συμμετέχοντες στην αγορά άνοιξαν πολλές θετικές θέσεις, με αποτέλεσμα η τιμή να κάνει ένα μοτίβο αντιστροφής διπλού πυθμένα. Πριν από αυτό, ο λόγος κυμαινόταν γύρω στο 1,10 και στη συνέχεια επέστρεψε γρήγορα στο τρέχον επίπεδο του 1,13 αφού η τιμή ανέβηκε από την υποστήριξη των 11.400 δολαρίων. 

Αυτή η σχέση μεταξύ της αντίστροφης τιμής και του λόγου μακροπρόθεσμης / μικρής διάρκειας μπορεί να φανεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δείχνοντας ότι οι έμποροι λιανικής κυνηγούν φτηνές εισόδους αντί να κυνηγούν τις αυξήσεις των τιμών.

Μεγάλη / μικρή αναλογία BitcoinΏρα συλλογής δεδομένων: 8/7 4:00 π.μ. UTC έως 8/14 4:00 π.μ. UTC

Ο λόγος long / short συγκρίνει τον συνολικό αριθμό χρηστών που ανοίγουν θέσεις long με αυτούς που ανοίγουν θέσεις short. Ο λόγος συντάσσεται από όλα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και τις διαρκείς ανταλλαγές και η μακρά / μικρή πλευρά ενός χρήστη καθορίζεται από την καθαρή θέση του στο BTC.

Στην αγορά παραγώγων, όποτε ανοίγει μια θετική θέση, εξισορροπείται από μια αρνητική θέση. Ο συνολικός αριθμός θετικών θέσεων πρέπει να είναι ίσος με τον συνολικό αριθμό θετικών θέσεων. Όταν ο λόγος είναι χαμηλός, δείχνει ότι περισσότερα άτομα κρατούν σορτς.


Βάση BTC

Καθώς η τιμή του Bitcoin απέτυχε να φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα της περασμένης εβδομάδας, η βάση BTC του OKEx Quarterly Future, παρέμεινε κάτω από τα 315 $ της περασμένης Παρασκευής. Τα τρέχοντα επίπεδα πριμοδότησης, ωστόσο, ευθυγραμμίζονται με τα κανονικά αναμενόμενα εύρη στην αγορά bull.

Διάγραμμα βάσης BitcoinΏρα συλλογής δεδομένων: 8/7 4:00 π.μ. UTC έως 8/14 4:00 π.μ. UTC

Αυτός ο δείκτης δείχνει την τριμηνιαία τιμή προθεσμιακών συμβολαίων, την τιμή δείκτη spot και επίσης τη διαφορά βάσης. Η βάση ενός συγκεκριμένου χρόνου ισούται με την τριμηνιαία τιμή futures μείον την τιμή δείκτη spot.

Η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες των εμπόρων για την τιμή του Bitcoin. Όταν η βάση είναι θετική, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Όταν η βάση είναι αρνητική, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική.

Η βάση των τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης μπορεί να δείξει καλύτερα τη μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς. Όταν η βάση είναι υψηλή (είτε θετική είτε αρνητική), σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερο περιθώριο για το arbitrage.

Ανοιχτός τόκος και όγκος συναλλαγών

Το ανοιχτό ενδιαφέρον αυξήθηκε ραγδαία σε εβδομαδιαίο υψηλό ύψους 1,28 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια των πωλήσεων στα μέσα της εβδομάδας, πράγμα που σημαίνει ότι οι ταύροι άνοιξαν μεγάλες θετικές θέσεις κατά τη διάρκεια της πτώσης και μείωσαν τις θέσεις τους καθώς οι τιμές ανέκαμψαν – το OI είναι τώρα κάτω στα 1,16 δισεκατομμύρια.

Συνολικά, το OI δεν έχει αλλάξει πολύ από την προηγούμενη εβδομάδα. Η αγορά παραμένει σε έναν πιο ισορροπημένο σχηματισμό προς το παρόν και οι αγοραστές φαίνονται σίγουροι να μπαίνουν σε χαμηλότερες τιμές.

Διάγραμμα ανοιχτού ενδιαφέροντος BitcoinΏρα συλλογής δεδομένων: 8/7 4:00 π.μ. UTC έως 8/14 4:00 π.μ. UTC

Το ανοιχτό ενδιαφέρον είναι ο συνολικός αριθμός εκκρεμών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης / ανταλλαγής που δεν έχουν κλείσει σε μια δεδομένη ημέρα.

Ο όγκος συναλλαγών είναι ο συνολικός όγκος συναλλαγών των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και των διαρκών ανταλλαγών για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Εάν υπάρχουν 2.000 μακροχρόνιες συμβάσεις και 2.000 ανοικτές συμβάσεις, το ανοιχτό ενδιαφέρον θα είναι 2.000. Εάν ο όγκος συναλλαγών αυξάνεται και το ανοιχτό επιτόκιο μειωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι πολλές θέσεις είναι κλειστές ή αναγκάστηκαν να εκκαθαριστούν. Εάν τόσο ο όγκος συναλλαγών όσο και το ανοιχτό ενδιαφέρον αυξάνονται, αυτό δείχνει ότι έχουν ανοίξει πολλές θέσεις.

Λόγος δανεισμού περιθωρίου BTC

Είναι ενδιαφέρον ότι ο δείκτης δανεισμού περιθωρίου ακολούθησε τη μείωση των τιμών στα μέσα της εβδομάδας, η οποία είναι το αντίθετο της μεταβολής του μακροπρόθεσμου / μικρού λόγου. Αυτό μπορεί επίσης να αντικατοπτρίζει την όρεξη κινδύνου στην αγορά δανεισμού spot margin. Η τρέχουσα τιμή του δείκτη είναι παρόμοια με την περασμένη Παρασκευή, που πλησιάζει το 14. Αυτή η τιμή εξακολουθεί να βρίσκεται στο κανονικό εύρος εάν θεωρήσουμε την τρέχουσα αγορά ως αγορά ταύρων.

Διάγραμμα αναλογίας δανεισμού Bitcoin margineΏρα συλλογής δεδομένων: 8/7 4:00 π.μ. UTC έως 8/14 4:00 π.μ. UTC

Ο λόγος δανεισμού περιθωρίου είναι δεδομένα συναλλαγών spot spot που δείχνουν τη σχέση μεταξύ χρηστών που δανείζονται USDT έναντι δανεισμού BTC σε αξία USDT για μια δεδομένη χρονική περίοδο.

Αυτή η αναλογία βοηθά επίσης τους εμπόρους να εξετάσουν το συναίσθημα της αγοράς. Γενικά, οι έμποροι που δανείζονται USDT στοχεύουν να αγοράσουν BTC και εκείνοι που δανείζονται BTC στοχεύουν να το συντομεύσουν.

Όταν ο λόγος δανεισμού περιθωρίου είναι υψηλός, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Όταν είναι χαμηλό, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Οι ακραίες τιμές αυτού του λόγου έχουν ιστορικά δείξει αντιστροφές τάσεων.

Έμπορος διορατικότητα

Robbie, Αναλυτής Επενδύσεων OKEx

Όσον αφορά την ανάλυση συναισθημάτων, το ανοιχτό ενδιαφέρον παραμένει σε υψηλό επίπεδο άνω των 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πρέπει να δώσουμε προσοχή στην κατεύθυνση της αγοράς στην επόμενη αλλαγή OI μαζί με την αλλαγή λόγου long / short για να προσδιορίσουμε αν υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι που προσφέρουν να ανοίξουν long.

Μπορεί επίσης να παρακολουθείται για να δει εάν τα χρήματα που εισάγονται επί του παρόντος σε αποκεντρωμένα χρηματοοικονομικά έργα επιστρέφουν στο Bitcoin και αν υπάρχει μια τέτοια τάση, είναι πιθανό να βοηθήσει το Bitcoin να ανεβεί προς τα πάνω.

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένες ειδήσεις από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map