Η τιμή του Bitcoin δείχνει σημάδια ζωής καθώς το ανοιχτό ενδιαφέρον των μελλοντικών μετοχών φτάνει για 1 δισεκατομμύριο δολάρια – Futures Friday

Το Futures Friday είναι μια εβδομαδιαία ανασκόπηση των τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin στο OKEx

Αφού διαπραγματεύτηκε στο πλάι για πάνω από ένα μήνα, το Bitcoin (BTC) αποφάσισε τελικά να κινηθεί προς τα πάνω αυτή την εβδομάδα και άγγιξε τα επίπεδα στα μέσα Ιουνίου των 9.600 δολαρίων προτού υποχωρήσει ελαφρώς για να δοκιμάσει την υποστήριξη των 9.500 δολαρίων, σύμφωνα με την τιμή του τριμήνου μέλλοντος του OKEx (BTCUSD0925).

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, η πρόσφατη συσχέτιση μεταξύ του Bitcoin και του χρυσού γίνεται ισχυρή και η αγορά άρχισε κάποτε να συζητά αν αυτός ο διαλείπων συσχετισμός μπορεί να αυξήσει την τιμή του Bitcoin για να φθάσει σε νέα υψηλά. Ταυτόχρονα, η συσχέτιση του κορυφαίου ψηφιακού νομίσματος με το χρηματιστήριο έχει μειωθεί, όπου κατά την απότομη διόρθωση της Πέμπτης στις μετοχές των Η.Π.Α., η τριμηνιαία μελλοντική τιμή του Bitcoin παρέμεινε πάνω από 9.600 $.

Κοιτάζοντας τα δεδομένα συναλλαγών του OKEx, το Bitcoin ολοκλήρωσε ένα ξεμπλοκάρισμα τριγώνων μοτίβων νωρίτερα την εβδομάδα και συνεχίζει να αυξάνεται. Μαζί με την τιμή, το ανοιχτό ενδιαφέρον αυξήθηκε γρήγορα, από τα 800 εκατομμύρια δολάρια της περασμένης Παρασκευής στα 994 εκατομμύρια δολάρια – κρίνοντας από τα ιστορικά δεδομένα, τα επίπεδα του OI κοντά στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια είναι πιθανό δείκτες των επερχόμενων μεγάλων κινήσεων.

Η απόκλιση από την τάση των τιμών, ωστόσο, είναι ο λόγος long / short, ο οποίος μειώθηκε σε 0,9 από 1,0 καθώς η τιμή ανέβαινε. Ωστόσο, εάν αυτός ο δείκτης συνεχίσει να μειώνεται, μπορεί να υποδηλώνει ότι πάρα πολλοί επενδυτές λιανικής παρουσιάζουν έλλειψη. Εν τω μεταξύ, το τριμηνιαίο συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης έχει αυξηθεί, γεγονός που δείχνει ότι το τρέχον κλίμα της αγοράς εξακολουθεί να είναι προς τα bulls.

Διάγραμμα τεσσάρων ωρών OKEx BTC (BTCUSD0925) 4 ώρες. Πηγή: OKEx

Αναγνώσεις δεδομένων συναλλαγών OKEx

Επισκεφθείτε τη σελίδα δεδομένων συναλλαγών του OKEx για να εξερευνήσετε περισσότερους δείκτες

Μεγάλη / μικρή αναλογία BTC

Πριν από την Τρίτη, ο λόγος long / short συνέχισε να τρέχει πάνω από 1,0 καθώς η τιμή κυμάνθηκε σε στενό εύρος. Η τιμή του Bitcoin σημείωσε άνοδο από 9.300 $ σε πάνω από 9.500 $ την Τρίτη, ενώ ο λόγος long / short μειώθηκε σε 0,93. Και αφού η τιμή αυξήθηκε πάνω από τα 9.600 δολάρια την Πέμπτη, ο μακροπρόθεσμος λόγος μειώθηκε περαιτέρω στο τρέχον επίπεδο 0,90.  

Εξετάζοντας τα ιστορικά δεδομένα, ο τρέχων χαμηλός λόγος long / short δείχνει ότι πολλοί επενδυτές λιανικής βρίσκονται σε θέσεις πώλησης, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στο κανονικό εύρος. Προχωρώντας προς τα εμπρός, πρέπει να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη μεγάλη / μικρή αναλογία. Προηγούμενα στοιχεία δείχνουν ότι ο λόγος που πέφτει κοντά στο 0,8 θα μπορούσε να είναι το σημείο αντιστροφής, όπου πάρα πολλοί συμμετέχοντες στην αγορά εισέρχονται σε αρνητικές θέσεις και οι τιμές τείνουν να συνεχίζουν να αυξάνονται.

Ώρα συλλογής δεδομένων: 7/17 4:00 π.μ. UTC έως 7/24 4:00 π.μ. UTC

Ο λόγος long / short συγκρίνει τον συνολικό αριθμό χρηστών που ανοίγουν θέσεις long με αυτούς που ανοίγουν θέσεις short. Ο λόγος συντάσσεται από όλα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και τις διαρκείς ανταλλαγές και η μακρά / μικρή πλευρά ενός χρήστη καθορίζεται από την καθαρή θέση του στο BTC.


Στην αγορά παραγώγων, όποτε ανοίγει μια θετική θέση, εξισορροπείται από μια αρνητική θέση. Ο συνολικός αριθμός θετικών θέσεων πρέπει να είναι ίσος με τον συνολικό αριθμό θετικών θέσεων. Όταν ο λόγος είναι χαμηλός, δείχνει ότι περισσότερα άτομα κρατούν σορτς.

Βάση BTC

Το ασφάλιστρο του OKEx BTC Quarterly Future αυξήθηκε από 100 $ την περασμένη Παρασκευή σε 150 $ (περίπου 1,58%), υποδηλώνοντας ότι οι συμμετέχοντες στην αγορά γίνονται πιο σίγουροι για τη μελλοντική τιμή του Bitcoin. Ταυτόχρονα, όμως, το αυξανόμενο τρίμηνο ασφάλιστρο προσελκύει τους arbitrageurs σε αρνητικές θέσεις. Συνολικά, το τρέχον επίπεδο του ασφάλιστρου είναι υγιές και αντικατοπτρίζει τα αισιόδοξα αισθήματα της αγοράς.

Ώρα συλλογής δεδομένων: 7/17 4:00 π.μ. UTC έως 7/24 4:00 π.μ. UTC

Αυτός ο δείκτης δείχνει την τριμηνιαία τιμή futures, την τιμή δείκτη spot και επίσης τη διαφορά βάσης. Η βάση ενός συγκεκριμένου χρόνου ισούται με την τριμηνιαία τιμή futures μείον την τιμή δείκτη spot.

Η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες των εμπόρων για την τιμή του Bitcoin. Όταν η βάση είναι θετική, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Όταν η βάση είναι αρνητική, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική.

Η βάση των τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης μπορεί να δείξει καλύτερα τη μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς. Όταν η βάση είναι υψηλή (είτε θετική είτε αρνητική), σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερο περιθώριο για το arbitrage.

Ανοιχτός τόκος και όγκος συναλλαγών

Το ανοιχτό ενδιαφέρον αυξήθηκε πολύ γρήγορα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, από 800 εκατομμύρια δολάρια την περασμένη Παρασκευή στα 994 εκατομμύρια δολάρια και παρέμεινε πάνω από 980 εκατομμύρια δολάρια τη στιγμή της γραφής. Εάν το OI ανέλθει στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια, η αγορά θα αναμένει σημαντικές κινήσεις. Ενώ τα ιστορικά δεδομένα δείχνουν ότι η ανοδική τάση μπορεί να τελειώσει με απότομη πτώση μόλις το OI φτάσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, μπορεί να μην συμβαίνει κάθε φορά και οι τιμές μπορούν να παραμείνουν σε υψηλότερα επίπεδα για περισσότερο.

Ώρα συλλογής δεδομένων: 7/17 4:00 π.μ. UTC έως 7/24 4:00 π.μ. UTC

Το ανοιχτό ενδιαφέρον είναι ο συνολικός αριθμός εκκρεμών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης / ανταλλαγής που δεν έχουν κλείσει σε μια δεδομένη ημέρα.

Ο όγκος συναλλαγών είναι ο συνολικός όγκος συναλλαγών των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και των διαρκών ανταλλαγών για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Εάν υπάρχουν 2.000 μακροχρόνιες συμβάσεις και 2.000 ανοικτές συμβάσεις, το ανοιχτό ενδιαφέρον θα είναι 2.000. Εάν ο όγκος συναλλαγών αυξάνεται και το ανοιχτό επιτόκιο μειωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι πολλές θέσεις είναι κλειστές ή αναγκάστηκαν να εκκαθαριστούν. Εάν τόσο ο όγκος συναλλαγών όσο και το ανοιχτό ενδιαφέρον αυξάνονται, αυτό δείχνει ότι έχουν ανοίξει πολλές θέσεις.

Λόγος δανεισμού περιθωρίου BTC

Ο δείκτης δανεισμού περιθωρίων αυξήθηκε στην πορεία αυτή την εβδομάδα, ανεβαίνοντας γρήγορα σε 7,4 από 3,5. Αυτό δείχνει ότι στην αγορά μόχλευσης, οι συμμετέχοντες φορτώνουν τις τσάντες τους και στοιχηματίζουν για περαιτέρω αύξηση των τιμών. Σε αντίθεση με το υψηλό στα μέσα Φεβρουαρίου του 33,0, ο τρέχων δείκτης δανεισμού περιθωρίου παραμένει σε κανονικό εύρος.

Ώρα συλλογής δεδομένων: 7/17 4:00 π.μ. UTC έως 7/24 4:00 π.μ. UTC

Ο λόγος δανεισμού περιθωρίου είναι δεδομένα συναλλαγών spot spot που δείχνουν τη σχέση μεταξύ χρηστών που δανείζονται USDT έναντι δανεισμού BTC σε αξία USDT για μια δεδομένη χρονική περίοδο.

Αυτή η αναλογία βοηθά επίσης τους εμπόρους να εξετάσουν το συναίσθημα της αγοράς. Γενικά, οι έμποροι που δανείζονται USDT στοχεύουν να αγοράσουν BTC και εκείνοι που δανείζονται BTC στοχεύουν να το συντομεύσουν.

Όταν ο λόγος δανεισμού περιθωρίου είναι υψηλός, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Όταν είναι χαμηλό, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Οι ακραίες τιμές αυτού του λόγου έχουν ιστορικά δείξει αντιστροφές τάσεων.

Έμπορος διορατικότητα

Robbie, Αναλυτής Επενδύσεων OKEx

Η τιμή του Bitcoin αντιμετώπισε αντίσταση περίπου 9.800 δολάρια μετά από μια σειρά κερδών τις τελευταίες ημέρες και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια βραχυπρόθεσμη διόρθωση. Τρεις συνεχόμενες ημέρες κέρδους έδωσαν ενθουσιασμό στην αγορά, αλλά είναι προφανές ότι η ισχύς αυτού του ράλι επιβραδύνεται σταδιακά βραχυπρόθεσμα.

Ωστόσο, εξετάζοντας το τρέχον επίπεδο επαναφοράς και τον όγκο των συναλλαγών, η ενεργή δύναμη πώλησης δεν είναι πολύ ισχυρή και μια παραβίαση του επιπέδου των 9.800 δολαρίων μπορεί να οδηγήσει σε δοκιμή 10.500 δολαρίων στο μεσοπρόθεσμο.

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map