Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin αντικατοπτρίζουν την ανανεωμένη αισιοδοξία της αγοράς μετά την αγορά των $ 1,5 δισ. Της Tesla

Το Futures Friday είναι μια εβδομαδιαία ανασκόπηση των τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin στο OKEx.

Σε μια τεράστια εβδομάδα για το Bitcoin, είδαμε την Tesla να ανακοινώνει μια αγορά 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ακολουθούμενη από μια πληθώρα ειδήσεων, ωθώντας το κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα πέρα ​​από το σημάδι των 40.000 USDT να αγγίξει το υψηλότερο των 49.000 USDT νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με το OKEx BTC spot τιμή. Ενώ η τιμή έχει διορθωθεί από τότε, ελέγχοντας τα επίπεδα των 46.800 USDT, το BTC διαπραγματεύεται τώρα περίπου 47.300 USDT.

Την περασμένη Παρασκευή, συζητήσαμε την αισιοδοξία της αγοράς και πώς το τριμηνιαίο συμβόλαιο προθεσμιακών συμβολαίων BTCUSD0326 – που λήγει στα τέλη Μαρτίου – διαπραγματεύτηκε περίπου 39.000 $. Τη στιγμή της σύνταξης, το ίδιο συμβόλαιο διαπραγματεύεται στα 49.339 $, ακριβώς 2.000 $ πάνω από την τιμή του δείκτη spot BTC 47.339 $.

Ομοίως, σύμφωνα με τα στοιχεία προθεσμιακών συμβολαίων του OKEx, το ανοιχτό επιτόκιο συνέχισε να αυξάνεται αυτήν την εβδομάδα, από περίπου 2,17 δισεκατομμύρια δολάρια σε πάνω από 2,48 δολάρια, ενώ η τρέχουσα βάση είναι περίπου 4% και ο μακροπρόθεσμος / βραχύς λόγος είναι στο 1,53. Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι τα ποσοστά χρηματοδότησης για διαρκή ανταλλαγή, αν και υψηλά (0,08% για BTCUSD και 0,105% για BTCUSDT), δεν υπερθερμαίνονται εντελώς, δίνει στο Bitcoin χώρο να αναπτυχθεί.

Τριμηνιαίες προθεσμιακές προθεσμίες OKEx BTC (BTCUSD0326), από τις 7:00 π.μ. UTC στις 12 Φεβρουαρίου. Πηγή: OKEx, TradingView

Αναγνώσεις δεδομένων συναλλαγών OKEx

Επισκεφθείτε τη σελίδα δεδομένων συναλλαγών OKEx για να εξερευνήσετε περισσότερους δείκτες.

Μεγάλη / μικρή αναλογία BTC

Ο μακροπρόθεσμος / μικρός λόγος αυτή την εβδομάδα έχει μετακινηθεί με την τιμή, αλλά σε μεγάλο βαθμό παρέμεινε μετριασμένος εκτός από όταν άγγιξε το 1,80 χθες, 11 Φεβρουαρίου, καθώς η BTC πέρασε τα 48.500 USDT Δεδομένου ότι αυτά ήταν επίπεδα υπερθέρμανσης, ακολούθησε μια διόρθωση και ο λόγος βρίσκεται σήμερα στο 1,53, το οποίο εξακολουθεί να είναι από τις υψηλότερες τιμές αυτήν την εβδομάδα.

Ο λόγος που κινείται με την τιμή δείχνει ότι οι έμποροι λιανικής κυνηγούσαν το ράλι και παρόλο που ο τρέχων λόγος είναι σχετικά υψηλός, αφήνει περιθώριο για άλλη προσπάθεια στα 50.000 USDT.

OKEx BTC αναλογία μεγάλου / μικρού μήκους μεταξύ 5 Φεβρουαρίου και 12 Φεβρουαρίου

Ο λόγος long / short συγκρίνει τον συνολικό αριθμό χρηστών που ανοίγουν θέσεις long με αυτούς που ανοίγουν θέσεις short. Ο λόγος συντάσσεται από όλα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και τις διαρκείς ανταλλαγές και η μακρά / μικρή πλευρά ενός χρήστη καθορίζεται από την καθαρή θέση του στο BTC.


Στην αγορά παραγώγων, όποτε ανοίγει μια θετική θέση, εξισορροπείται από μια αρνητική θέση. Ο συνολικός αριθμός θετικών θέσεων πρέπει να είναι ίσος με τον συνολικό αριθμό θετικών θέσεων. Όταν ο λόγος είναι χαμηλός, δείχνει ότι περισσότερα άτομα κρατούν σορτς.

Βάση BTC

Παρόμοια με την προηγούμενη εβδομάδα, το τριμηνιαίο ασφάλιστρο προθεσμιακών συμβολαίων BTC παρέμεινε σε υγιή επίπεδα αυτήν την εβδομάδα, σε μεγάλο βαθμό κινήθηκε μεταξύ 4% και 5%. Το χαμηλότερο σημείο ήταν στις 7 Φεβρουαρίου, πριν από το σπάσιμο ειδήσεων για την αγορά Tesla, μετά το οποίο σημείωσε άνοδο έως 5,54% πριν υποχωρήσει στα τρέχοντα επίπεδα περίπου 4,50%.

Είναι σαφές ότι η αγορά έχει ανακτήσει την αισιοδοξία μετά την αγορά Tesla και είναι πιθανό να παραμείνει θετική μεσοπρόθεσμα.

Η βάση προθεσμιακών συμβολαίων OKEx BTC μεταξύ 5 Φεβρουαρίου και 12 Φεβρουαρίου

Αυτός ο δείκτης δείχνει την τριμηνιαία τιμή προθεσμιακών συμβολαίων, την τιμή δείκτη spot και επίσης τη διαφορά βάσης. Η βάση ενός συγκεκριμένου χρόνου ισούται με την τριμηνιαία τιμή futures μείον την τιμή δείκτη spot.

Η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες των εμπόρων για την τιμή του Bitcoin. Όταν η βάση είναι θετική, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Όταν η βάση είναι αρνητική, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική.

Η βάση των τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης μπορεί να δείξει καλύτερα τη μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς. Όταν η βάση είναι υψηλή (είτε θετική είτε αρνητική), αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερο περιθώριο για το arbitrage.

Ανοιχτός τόκος και όγκος συναλλαγών

Το ανοιχτό ενδιαφέρον αυξήθηκε ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα, από 2,11 δισεκατομμύρια δολάρια σε 2,48 δισεκατομμύρια δολάρια. Για άλλη μια φορά, το κύμα προφανώς προήλθε μετά το σπάσιμο των ειδήσεων για την αγορά της Telsa, πριν από την οποία τόσο το OI όσο και οι όγκοι γενικά μειώθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απότομη αύξηση του OI ήρθε καθώς το BTC πήγε από 39.000 USDT σε 44.000 USDT, καθιστώντας αυτήν μια σημαντική ζώνη για να παρακολουθήσετε εάν η τιμή αρχίζει να καταρρέει.

Τα μελλοντικά συμβόλαια OKEx BTC ανοίγουν τόκους και όγκο μεταξύ 5 Φεβρουαρίου και 12 Φεβρουαρίου

Το ανοιχτό ενδιαφέρον είναι ο συνολικός αριθμός εκκρεμών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης / ανταλλαγής που δεν έχουν κλείσει σε μια δεδομένη ημέρα.

Ο όγκος συναλλαγών είναι ο συνολικός όγκος συναλλαγών των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και των διαρκών ανταλλαγών για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Εάν υπάρχουν 2.000 μακροχρόνιες συμβάσεις και 2.000 ανοικτές συμβάσεις, το ανοιχτό ενδιαφέρον θα είναι 2.000. Εάν ο όγκος συναλλαγών αυξάνεται και το ανοιχτό επιτόκιο μειωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να υποδηλώνει ότι πολλές θέσεις έχουν κλείσει ή αναγκάζονται να εκκαθαριστούν. Εάν τόσο ο όγκος συναλλαγών όσο και το ανοιχτό ενδιαφέρον αυξάνονται, αυτό δείχνει ότι έχουν ανοίξει πολλές θέσεις.

Λόγος δανεισμού περιθωρίου BTC

Ο λόγος δανεισμού περιθωρίου BTC σημείωσε σημαντική πτώση από περίπου 18 σε 13.30 καθώς το Bitcoin σημείωσε άνοδο για πρώτη φορά μετά τις ειδήσεις του Tesla. Ο λόγος στη συνέχεια ανέβηκε ξανά στις 9 και 10 Φεβρουαρίου, συμπίπτοντας με τις επόμενες αυξήσεις BTC.

Αυτή η τάση δείχνει ότι οι έμποροι spot leverage πήραν κέρδη κατά την πρώτη αύξηση και στη συνέχεια αξιοποίησαν ξανά για να κυνηγήσουν την τιμή καθώς απογειώθηκαν από τα επίπεδα των 45.000 USDT. Ο δείκτης μειώνεται ξανά τις τελευταίες ώρες και επί του παρόντος είναι περίπου 15, κάτι που εξακολουθεί να είναι ενδεικτικό του θετικού κλίματος της αγοράς.

Ο λόγος δανεισμού περιθωρίου OKEx BTC μεταξύ 5 Φεβρουαρίου και 12 Φεβρουαρίου

Ο λόγος δανεισμού περιθωρίου είναι δεδομένα συναλλαγών spot spot που δείχνουν τη σχέση μεταξύ χρηστών που δανείζονται USDT έναντι δανεισμού BTC σε αξία USDT για μια δεδομένη χρονική περίοδο. 

Αυτή η αναλογία βοηθά επίσης τους εμπόρους να εξετάσουν το συναίσθημα της αγοράς. Γενικά, οι έμποροι που δανείζονται USDT στοχεύουν να αγοράσουν BTC και εκείνοι που δανείζονται BTC στοχεύουν να το συντομεύσουν.

Όταν ο λόγος δανεισμού περιθωρίου είναι υψηλός, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Όταν είναι χαμηλό, δείχνει ότι η αγορά είναι ανοδική. Οι ακραίες τιμές αυτού του λόγου έχουν ιστορικά δείξει αντιστροφές τάσεων.

Πληροφορίες εμπόρων

Michaël van de Poppe

Οι ειδήσεις είναι και πάλι ανοδικές για το Bitcoin, οπότε η τάση εξακολουθεί να είναι πολύ ανοδική – και παρά τα ποσοστά χρηματοδότησης, μπορεί να συνεχίσει να τρέχει.

Ειδικά δεδομένου του γεγονότος ότι τόσο μεγάλη υιοθέτηση και αγοραστές βρίσκονται στις αγορές, μπορούμε συνεχώς να βλέπουμε ότι η πίεση αγοράς αυξάνει τις τιμές του Bitcoin προς τα πάνω.

Ωστόσο, στο μειονέκτημα, θα προτιμούσα να δω το Bitcoin να δρα πάνω από 43K $. Εάν χάσετε 43 χιλιάδες δολάρια, θα μπορούσαμε να δούμε μια σημαντική πτώση να επανέρχεται σε χαμηλότερα εύρη, πράγμα που θα μπορούσε επίσης να μειώσει τα ποσοστά χρηματοδότησης σε ίσα επίπεδα.

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένες ειδήσεις από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map