Altcoins στο επίκεντρο καθώς η μεταβλητότητα του Bitcoin φτάνει σε ετήσια χαμηλή τιμή – Παρακολούθηση αγοράς εβδομαδιαίως

Την περασμένη εβδομάδα, το Bitcoin (BTC) σημείωσε άνοδο από περίπου 9.000 $ τη Δευτέρα, σημειώνοντας αύξηση 4% σε τρεις ημέρες και έπειτα έφτασε στο υψηλότερο εβδομαδιαίο επίπεδο των 9.470 $ σύμφωνα με την τιμή Spot OKEx. Ωστόσο, έφτασε πάνω από τα 9.400 $ για λιγότερο από μισή ημέρα πριν από την πτώση και έκτοτε διαπραγματεύτηκε σε στενό εύρος από 9.100 $ έως 9.350 $, τελειώνοντας την εβδομάδα στα 9.275 $ με κέρδος 2,31%.

Σύμφωνα με BTC.com, Το ποσοστό κατακερματισμού του Bitcoin συνέχισε να αυξάνεται αυτή την εβδομάδα, φτάνοντας στο υψηλό όλων των εποχών των 123,46 EH / s. Με τις νέες εξέδρες εξόρυξης να λειτουργούν, το Bitcoin αντιμετωπίζει και πάλι έναν κύκλο αύξησης της εξορυκτικής δύναμης. Σε λίγες ώρες, η δυσκολία του Bitcoin αναμένεται να αυξηθεί κατά 9,52% ως αποτέλεσμα αυτής της αύξησης του ρυθμού κατακερματισμού.

Εν τω μεταξύ, η μεταβλητότητα ενός μηνός από την Bitcoin που πραγματοποιήθηκε έφτασε στο ετήσιο χαμηλό του 30% την Κυριακή – αυτό, ωστόσο, δεν μας λέει τίποτα για την κατεύθυνση που θα κινηθεί το Bitcoin. Την τελευταία φορά που είδαμε τόσο χαμηλή μεταβλητότητα ήταν στα τέλη Μαρτίου 2019, ακολουθούμενη από εβδομαδιαία αύξηση 30%. Πριν από αυτό, ωστόσο, τον Νοέμβριο του 2018, το Bitcoin μειώθηκε σχεδόν -50% σε δύο εβδομάδες μετά από μια περίοδο χαμηλής μεταβλητότητας. 

Πραγματοποιημένη μεταβλητότητα BTC / USD. Πηγή: Λοξότητα

Με το Bitcoin να λειτουργεί σε περιορισμένο εύρος, αυτή είναι μια ευκαιρία για τα altcoins να απογειωθούν ξανά. Όλα τα μεγάλα κρυπτονομίσματα ξεπέρασαν το Bitcoin την περασμένη εβδομάδα. Το Cardano’s Ada (ADA) σημείωσε άνοδο 32,84%, κερδίζοντας για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα. Τα XRP και Bitcoin SV (BSV) σημείωσαν άνοδο 13,59% και 19,65%, αντίστοιχα, ενώ ο Ether (ETH) σημείωσε αύξηση 6,5%. 

Η τιμή του πρωτοκόλλου Oracle ChainLink (LINK) ξεπέρασε τα 8 $ – ένα άλλο ρεκόρ – αύξηση 67% την τελευταία εβδομάδα. Έχει αυξηθεί πάνω από 400%, αν υπολογίσουμε από τη συντριβή στα μέσα Μαρτίου, όταν το LINK έπεσε κάτω από τα 2 $. Η κατάταξη της ChainLink στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς ξεπέρασε επίσης διαδοχικά σήμερα το EOS και το Litecoin.

Στον τομέα DeFi, Akropolis (ΑΚΡΟ) ανέβηκε πάνω από 70% την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο Aave (ΔΑΝΕΙΖΩ) και συνθετικό (SNX) είδε διψήφιες αυξήσεις. Η συνολική αγοραία αξία των διακριτικών DeFi πλησιάζει τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια, από τα 7,35 δισεκατομμύρια δολάρια της περασμένης Δευτέρας, σύμφωνα με DeFi Market Cap. Πριν από δύο μήνες, το συνολικό όριο αγοράς των διακριτικών DeFi ήταν μόνο περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Εβδομαδιαίες αποδόσεις σημαντικών κρυπτονομισμάτων, 7 / 6–7 / 12. Πηγή: TradingView

Υπήρξε μια αυξανόμενη συζήτηση για μια «εποχή altcoin» Κελάδημα, καθώς η κυριαρχία του Bitcoin έχει μειωθεί από το υψηλό του Μαΐου 69% σε 63,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία από TradingView. Θα μπορούσαν να υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους η προσοχή των συμμετεχόντων στην αγορά έχει επιστρέψει στα όρια. Το πρώτο είναι ότι τα κορυφαία κρυπτονομίσματα βρίσκονται σε καλό δρόμο για να πετύχουν τα ορόσημά τους, όπως το Cardano’s Ada, το οποίο ολοκληρώνει την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση Shelley. Δεύτερον, η επίδραση της δημιουργίας πλούτου του DeFi και των κρυπτονομισμάτων που σχετίζονται με το στοίχημα έχει οδηγήσει σε εισροή εμπόρων λιανικής. Για παράδειγμα, το Kyber Network (KNC) κατέλαβε την τέταρτη θέση τον Ιούνιο, όσον αφορά τον όγκο συναλλαγών spot στο OKEx, υστερούσε μόνο BTC, ETH και BCH. 

Τεχνική ανάλυση

Το BTC εξακολουθεί να λειτουργεί κάτω από τον μέσο όρο κίνησης των 60 ημερών, που βρίσκεται περίπου στα 9.380 $. Το κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα αυξήθηκε εν συντομία πάνω από αυτόν τον κινούμενο μέσο όρο την περασμένη Τετάρτη, αλλά ακολούθησε μια πτωτική απόκλιση RSI στο γράφημα των τεσσάρων ωρών, μετά το οποίο η τιμή έπεσε στα 9.150 $. 

Τυχαίες κινήσεις σε αυτό το στενό εύρος μπορεί να συνεχιστούν βραχυπρόθεσμα. Το Bitcoin δεν προσφέρει μια σαφή ευκαιρία συναλλαγών προς το παρόν, γεγονός που δίνει περισσότερες πιθανότητες στα altcoins.

Διάγραμμα 4 ωρών ανταλλαγής OKEx BTC. Πηγή: OKEx, TradingView

Το LINK βρίσκεται σε πολύ ανοδική πορεία από την περασμένη εβδομάδα, από 4,8 $ σε υψηλό όλων των εποχών των 8,6 $. Ενώ μπορούμε να δούμε μια πτωτική απόκλιση στον 4-ωρο δείκτη RSI, καθώς ο όγκος συναλλαγών αυξάνεται, η κίνηση του LINK στα 10 $ φαίνεται ρεαλιστική, μετά από λίγη διόρθωση βραχυπρόθεσμα. 

Γράφημα OKEx LINK Perpetual Swap 4h. Πηγή: OKEx, TradingView

Η Ada σχηματίζει ένα πιθανό μοτίβο διπλού επιπέδου με μια ουδέτερη ανάγνωση RSI στο γράφημα 4 ωρών. Δεδομένου ότι η τιμή κυμαίνεται στην κορυφαία γκάμα με μειωμένο όγκο συναλλαγών, η Ada μπορεί να αντιμετωπίσει πολλή πίεση πώλησης πάνω από 0,14 $. Στο κάτω μέρος, 0,126 $ είναι ένα κρίσιμο επίπεδο υποστήριξης, το οποίο, εάν χαθεί, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση της τιμής και δοκιμή 0,11 $.

Γράφημα OKEx ADA Perpetual Swap 4h. Πηγή: OKEx, TradingView

Κοιτάζοντας μπροστά αυτήν την εβδομάδα 

Καθώς η συσχέτιση του Bitcoin με το χρηματιστήριο παραμένει υψηλή, πρέπει να επικεντρωθούμε στα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία φαίνεται να καθοδηγούνται από τεχνολογικές μετοχές.

Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 4% την περασμένη εβδομάδα και έκλεισε σε ρεκόρ. Ωστόσο, έχουμε δει αύξηση της θεσμικής ζήτησης αντιστάθμισης πριν από το νέο δημοσιονομικό τρίμηνο, καθώς ο δείκτης Put-to-Call για CBOE αυξήθηκε σε 1,64 από 1,59 την περασμένη εβδομάδα. Το Bitcoin πιθανότατα θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερη πίεση εάν το χρηματιστήριο εισέλθει σε μια φάση διόρθωσης.

Στο crypto, το Bancor (BNT) 2.0 θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο. Πρωτόκολλο bZx που σχετίζεται με το DeFi (BZRX) αναμένεται στις 13 Ιουλίου και η Cosmos (ATOM) αναμένεται να ξεκινήσει ένα testnet στις 27 Ιουλίου. 

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά, πρωτότυπη έρευνα & επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης. Ακολουθήστε το OKEx Insights και .

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner