4 παράγοντες που πρέπει να παρακολουθήσετε στο ράλι BTC

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το Cryptocurrency έχει επιστρέψει στο παγκόσμιο προσκήνιο καθώς οι τιμές του bitcoin έχουν φτάσει ξανά στα βασικά επίπεδα των 10000 αυτήν την εβδομάδα και ορισμένα δυνατά ράλι έχουν παρατηρηθεί στο χώρο του altcoin. Η κορυφαία κρυπτογράφηση μπορεί να έχει κερδίσει περίπου 44% YTD, καθιστώντας την καλύτερη απόδοση μεταξύ άλλων. Ενώ οι κρυπτογράφοι επευφημίες για τις πρόσφατες ενέργειες τιμών, πολλοί θα μπορούσαν να αναρωτιούνται ποιοι παράγοντες θα μπορούσαν να επηρεάσουν το τρέχον ράλι εκτός από το επερχόμενο συμβάν μισού ανταμοιβής; Τακτοποιήσαμε μερικές από τις πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο κρυπτογράφησης και οι συμμετέχοντες στην αγορά θέλουν πιθανώς να παρακολουθούν στενά αυτό.

Κοντά στο ρεκόρ χαμηλή μεταβλητότητα

Θέλουμε να επισημάνουμε την πτώση BTCΗ αστάθεια παρά τις πρόσφατες θετικές τιμές. Οι τιμές του κρυπτονομίσματος είναι γενικά πιο ασταθείς από τα άλλα περιουσιακά στοιχεία, όπως οι δείκτες μετοχών και τα παραδοσιακά εμπορεύματα όπως η ενέργεια και τα μέταλλα. Η μεταβλητότητα θα μπορούσε να παρέχει ένα μέτρο της αβεβαιότητας των τιμών στις αγορές. Όταν αυξάνεται η μεταβλητότητα, οι έμποροι ενδέχεται να μειώσουν τις θέσεις τους σε κρυπτονομίσματα ή να καθυστερήσουν τις επενδυτικές αποφάσεις.

Το σχήμα 1 δείχνει την πραγματοποιηθείσα μεταβλητότητα των 3 μηνών BTCUSD, η οποία πρόσφατα έπεσε περισσότερο κοντά στο χαμηλό ρεκόρ στα μέσα Νοεμβρίου 2018. Γενικά, η χαμηλή μεταβλητότητα θα μπορούσε να ενθαρρύνει περισσότερους HODLers να διατηρήσουν τις συμμετοχές τους στο BTC. Ως εκ τούτου, θεωρείται θετικός παράγοντας για την τιμή.

Εικόνα 1: Πραγματοποιημένη μεταβλητότητα BTCUSD 3M (Πηγή: Skew) Εικόνα 2: Σιωπηρή μεταβλητότητα BTCUSD 3M (Πηγή: Skew)

Ωστόσο, το παρατηρήσαμε επίσης BTCUSDΗ σιωπηρή μεταβλητότητα αιωρείται στα πρόσφατα χαμηλά επίπεδα, μολονότι φαίνεται να λαμβάνεται από ένα μικρό κλάσμα. Στην αγορά επιλογών, η σιωπηρή μεταβλητότητα είναι η αναμενόμενη μεταβλητότητα ενός υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου κατά τη διάρκεια ζωής της επιλογής, στην περίπτωση αυτή, το bitcoin.

Η προσφορά και η ζήτηση για τις επιλογές θα μπορούσαν να επηρεάσουν άμεσα την υπονοούμενη αστάθεια. Όταν αυξάνονται οι προσδοκίες της αγοράς, αυξάνεται η ανάγκη για επιλογές, η υπονοούμενη μεταβλητότητα θα αυξηθεί επίσης. Αντίθετα, όταν τα συναισθήματα κρυώσουν, οι προσδοκίες μειώνονται, η ζήτηση για επιλογές μειώνεται, η υπονοούμενη μεταβλητότητα θα μειωθεί επίσης.

Σε αυτήν την περίπτωση, η χαμηλή υπονοούμενη μεταβλητότητα στο BTCUSD αγορά επιλογών θα μπορούσε κάπως να δείχνει ότι οι μεσοπρόθεσμες προσδοκίες του BTCUSD μπορεί να μην είναι τόσο υψηλό όσο προτείνει το τρέχον ράλι. Οι αλλαγές στην μεταβλητότητα θα μπορούσαν να είναι κάτι που οι θεατές bitcoin θα ήθελαν να παρακολουθούν στενά.

Η αναζήτηση του bitcoin στην Κίνα και παγκοσμίως αυξήθηκε

Τα κοινωνικά υπήρξαν ένας από τους κρίσιμους παράγοντες όσον αφορά την ανάλυση κρυπτογράφησης και τα κοινωνικά συναισθήματα των κοινότητας κρυπτογράφησης στην Κίνα θεωρούν εδώ και πολύ καιρό ένα βαρόμετρο του ευρύτερου χώρου κρυπτογράφησης. Οι απόψεις των Κινέζων παρατηρητών κρυπτογράφησης θα μπορούσαν να δώσουν ουσιαστική εικόνα όσον αφορά την ανάλυση τιμών.

Ο δείκτης αναζήτησης Baidu του όρου “bitcoin” στα κινέζικα έχει αυξηθεί στο πρόσφατο υψηλό των 40000 πριν εγκατασταθεί στα 25000. Ταυτόχρονα, τα δεδομένα από το Google Trends έδειξαν επίσης ένα παρόμοιο μοτίβο, με την αναζήτηση του όρου “Bitcoin “Ξεπέρασε το 100, το οποίο ήρθε τη στιγμή που το bitcoin ανέκτησε τα επίπεδα 10000. Ωστόσο, η αύξηση θα μπορούσε να φέρει υπέρ και μειονεκτήματα, και μερικές φορές στέλνει ένα μικτό σήμα στην αγορά.

Εικόνα 3: Τιμή Bitcoin & Δείκτης αναζήτησης Baidu (Πηγή: Longhash) Εικόνα 4: Ο όρος «Bitcoin» στο Google Trends (Πηγή: Google Trends)

Μια μελέτη του Σεργκέι Κρούτολεβιτς, Ερευνητή Επιστήμονα στο RoninAi, παραστάσεις ότι οι αυξήσεις του όγκου συνομιλιών προηγούνται συχνά των αυξήσεων στον όγκο αναζήτησης κατά μία ολόκληρη ημέρα και οι νέες τιμές αυξάνονται κατά μία έως τρεις ημέρες. Υποδεικνύοντας πέρα ​​από μια σαφή συσχέτιση μεταξύ του κοινωνικού συναισθήματος και των τιμών της αγοράς κρυπτογράφησης, το πρώτο επηρεάζει στην πραγματικότητα τις τελευταίες. ” Ωστόσο, εάν κάποιος έχει παραμείνει στην αγορά αρκετά καιρό, είναι πιθανότατα γνωστό ότι, όταν οι αγοραστές του FOMO έσπευσαν στις αγορές, θεωρείται συχνά ένα σήμα πώλησης για όσους ήρθαν νωρίτερα.


Μείωση της κυριαρχίας στην αγορά

Ένα άλλο ενδιαφέρον φαινόμενο παράλληλα με το BTC το ράλι είναι η παρακμή του BTC κυριαρχία στην αγορά. Το παρακάτω σχήμα συγκρίνει την κυριαρχία της αγοράς μεταξύ BTC και ETH σε ένα χρόνο. Η κυριαρχία στην αγορά της BTC βρίσκεται σε πτωτική τάση από το 2020 και η πτώση ήταν ακόμη πιο απότομη πρόσφατα παρά τα κέρδη στην τιμή. Συγκριτικά, ETHΗ κυριαρχία της αγοράς αυξάνεται τη στιγμή που η BTC έπεσε.

Πιστεύουμε ότι η κατανομή κεφαλαίων θα μπορούσε να είναι ένας από τους λόγους πίσω από αυτήν την απόκλιση. Μέρος της πρωτεύουσας θα μπορούσε να άφησε το bitcoin και να πάει στο χώρο του altcoin στις αρχές του έτους, καθώς τα μεγάλα altcoins έπεσαν κοντά στα χαμηλά / πολυετή χαμηλά του 4ου 2019. Αυτό θα μπορούσε να τραβήξει την προσοχή από επενδυτές που βασίζονται στην αξία για να μπουν σε συναλλαγές altcoin.

Σχήμα 5: BTC έναντι ETH στην Κυριαρχία της Αγοράς (Πηγή: Tradingview) Σχήμα 6: Συνολικό όριο αγοράς Crypto Ex-BTC (Πηγή: Tradingview)

Βρισκόμαστε στη μέση μιας “Alt Season” ή εάν οι αγορές αναμένουν μια εισερχόμενη; Αυτά παρέμειναν μερικές αμφισβητήσιμες ερωτήσεις. Ωστόσο, το γεγονός ότι το συνολικό ανώτατο όριο αγοράς ex-BTC αυξάνεται σταθερά από τον Ιανουάριο. Οι παρατηρητές Altcoin δεν θα θέλουν να χάσουν την εξέλιξη αυτού, καθώς φαίνεται να ελέγχουν τις κορυφές του Μαΐου-Ιουλίου.

Ιός και οι προσδοκίες του QE

Η επιδημία COVID-19 παρέμεινε η μοναδική μεγαλύτερη αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία, η επίδρασή της κυμαίνεται στις παγκόσμιες αγορές και περιουσιακά στοιχεία και η κρυπτογράφηση δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι κεντρικές τράπεζες στην Ασία έχουν αρχίσει να λαμβάνουν μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης που σφυροκόπησε ο ιός. Μόλις αυτήν την εβδομάδα, το PBoC ανακοινώθηκε την πρώτη παρτίδα ειδικών κεφαλαίων εκ νέου δανεισμού για εθνικές και περιφερειακές τράπεζες, με στόχο να βοηθήσουν τις ΜΜΕ στην Κίνα.

Αν και ο αντίκτυπος του ιού στην οικονομία των ΗΠΑ παραμένει περιορισμένος προς το παρόν, η Fed έχει ήδη προετοιμάσει σε περίπτωση οικονομικής ύφεσης, ένα επιθετικό πρόγραμμα QE βρίσκεται στο τραπέζι.

Σε πρόσφατη μαρτυρία ενώπιον της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας, ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell είπε, «Η Fed είχε δύο εργαλεία καταπολέμησης της ύφεσης. αγορά κρατικών ομολόγων, γνωστή ως QE, και επικοινωνία σαφώς με τις αγορές σχετικά με την πολιτική επιτοκίων, που θεωρείται συνήθως ως «καθοδήγηση προς τα εμπρός». Ο Πάουελ πρόσθεσε ότι «θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα εργαλεία – πιστεύω ότι θα τα χρησιμοποιήσουμε επιθετικά σε περίπτωση ανάγκης».

Αν και δεν περιμένουμε ότι η Fed θα είναι η πρώτη που θα επανεκκινήσει το QE λόγω της οικονομικής ύφεσης που οφείλεται στον ιό, είναι εύκολο να δούμε την αφηγηματική αφήγηση από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε όλο τον κόσμο. Εάν ενταθεί αυτή η χαλαρωτική ιστορία, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τις αγορές να επικεντρωθούν εκ νέου στο κατάστημα αξίας του bitcoin και ως εργαλείο για την αντιμετώπιση της στάσιμης ανάπτυξης και αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί σε αυξανόμενη ζήτηση για κρυπτογράφηση.

συμπέρασμα

Το πρόσφατο BTC και τα ράλι altcoin τράβηξαν μεγάλο μέρος της προσοχής των αγορών. Καθώς πλησιάζουμε στο συμβάν μισού του bitcoin, το αισιόδοξο συναίσθημα ήταν πιο αισθητό. Εκτός από το μισό, οι παρατηρητές κρυπτογράφησης δεν θα θέλουν να παραμελήσουν τους παράγοντες που αναφέραμε παραπάνω όταν πρόκειται για μεσοπρόθεσμη ανάλυση τάσεων για να πάρουμε μια πλήρη εικόνα.

Ακολουθήστε το OKEx στο:

Ιστότοπος: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map