Τι είναι το Decentraland (MANA); Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το Decentraland (MANA) είναι μια πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας και ένα δίκτυο blockchain που στοχεύει στην επανάσταση του τρόπου με τον οποίο οι προγραμματιστές και οι δημιουργοί δημιουργούν έσοδα από περιεχόμενο και επίσης εφαρμογές. Μέσα από μια εμπειρία που βασίζεται σε 3D, το Decentraland προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία για χρήστες, προγραμματιστές και επενδυτές. 

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε τι είναι το Decentraland, πώς λειτουργεί και γιατί αξίζει να ρίξουμε μια ματιά σε αυτό το έργο για το μέλλον. 

Τι είναι το Decentraland: Εισαγωγή

Καθώς η αγορά κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να επεκτείνεται, κυκλοφορούν νέα έργα. Παρόλο που πολλά από αυτά έχουν ήδη εξαφανιστεί, μόνο οι πιο ευημερούσες και προηγμένες παραμένουν λειτουργικές. Το Decentraland δημιουργήθηκε μετά τη διεξαγωγή μιας αρχικής προσφοράς νομισμάτων (ICO) τον Αύγουστο του 2017. Ο ICO ήταν τόσο επιτυχημένος που οι μάρκες MANA πουλήθηκαν σε λίγα δευτερόλεπτα. 

Σύμφωνα με την περιγραφή του έργου, το ψηφιακό νόμισμα MANA θα επέτρεπε στους χρήστες να αγοράσουν LAND σε μια οικονομία εικονικής πραγματικότητας. 

Το έργο ανέφερε:

“Η MANA θα επιτρέψει στους χρήστες να αγοράζουν και να πωλούν εικονικά ακίνητα, που ονομάζονται LAND, και να βυθίζονται πλήρως στην οικονομία εικονικής πραγματικότητας του Decentraland.” 

Η ομάδα πίσω από το έργο άρχισε να εργάζεται στο Decentraland το 2015, στην οποία παρουσίασαν μια απόδειξη της ιδέας για την κατανομή της ιδιοκτησίας των ψηφιακών ακινήτων σε χρήστες σε ένα δίκτυο blockchain. Ο τεχνολογικός ηγέτης είναι η Esteban ORdano που συνέστησε τις Smart Contract Solutions. Επικεφαλής του έργου είναι ο Ari Meilich που ήταν αναλυτής έρευνας αγοράς στην CRV. 

Μέσω ενός έξυπνου συμβολαίου Ethereum (ETH), η ιδιοκτησία LAND διατηρείται στο blockchain. Αυτό καθιστά το Decentraland ένα από τα μεγαλύτερα έργα που βασίζονται στο δίκτυο Ethereum από άποψη όγκου από σήμερα. 

Σήμερα το δίκτυο συνεχίζει να επεκτείνεται με διαφορετικές εξελίξεις σε πολλά διαφορετικά επίπεδα. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία ειδώλων, βελτιωμένων εργαλείων χαρτογράφησης, δημοπρασιών γης και άλλων. 

Η Decentraland έχει ήδη υπογράψει πολλές συνεργασίες με άλλα έργα, όπως το Aragon, το District0x και επίσης το imToken. Μερικοί από τους συμβούλους του δικτύου περιλαμβάνουν τον Luis Cuende, επικεφαλής του έργου της Aragon, τον Jake Brukhman, τον ιδρυτή του CoinFund και επίσης τον Xiolai Li, τον ιδρυτή του INBlockchain. 

Τι είναι το LAND και το MANA; Πού να τα αγοράσετε?

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το LAND είναι ένα πλεονέκτημα που βασίζεται σε τεχνολογία blockchain που έχει περιορισμένη προσφορά και έχει έκταση 33 × 33. Ωστόσο, άτομα και προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν ψηλούς πύργους ή οποιαδήποτε άλλη δημιουργία. 

Το MANA είναι το εικονικό νόμισμα που τροφοδοτεί όλο το οικοσύστημα Decentraland, από δημοπρασίες έως μεταφορές. Το ψηφιακό νόμισμα MANA είναι ένα από τα κορυφαία 45 μάρκες ERC-20 και συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων 120 στο CoinMarketCap. Σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις, έχει ανταλλαχθεί μεταξύ των κορυφαίων 80 πιο πολύτιμων μαρκών. 

Προς το παρόν, κάθε κέρμα MANA διαπραγματεύεται περίπου 0,0422 $ και έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς 44 εκατομμυρίων δολαρίων, λίγα χρόνια μετά την κυκλοφορία του στην αγορά. Παρόλο που το 2017 υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για ICO και πολλά έργα απέτυχαν, το Decentraland συνεχίζει να δείχνει πόσο ανθεκτικό είναι συνεχίζοντας την ανάπτυξή του.


Αν θέλετε να αγοράσετε μάρκες MANA ο καλύτερος τρόπος να το κάνετε είναι μέσω του Coinbase, μιας από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες ψηφιακού νομίσματος στον κόσμο. Εάν ακολουθείτε αυτόν τον σύνδεσμο και επενδύστε 100 $ σε μερικά από τα νομίσματα που προσφέρει το Coinbase, θα λάβετε ένα μπόνους καλωσορίσματος 10 $. 

Ένας άλλος τρόπος απόκτησης του ψηφιακού νομίσματος είναι με τη χρήση Κάθισμα, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα και μεγαλύτερα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης στην αγορά όσον αφορά τον όγκο συναλλαγών. 

Τα άτομα που θέλουν να αγοράσουν LAND μπορούν να το κάνουν εισάγοντας το αγορά Το Decentralnad έχει. Κατά τη στιγμή της σύνταξης αυτού του άρθρου, το φθηνότερο LAND κοστίζει 10.388 MANA, ίσο με ~ 436 $. Σε γενικές γραμμές, τα αγροτεμάχια LAND που βρίσκονται κοντά στο κέντρο της πόλης Genesis είναι πολύ πιο ακριβά από εκείνα στα άκρα της πόλης. 

Κάθε φορά που ένας χρήστης αγοράζει LAND, το MANA που χρησιμοποιείται για αυτό καίγεται. Είναι επίσης δυνατό να αγοράσετε LAND για αρκετά εκατομμύρια ή ακόμα και δισεκατομμύρια MANA (εάν κάποιος το έχει). Η μέγιστη προσφορά αναμένεται να είναι 2.644.403.343 MANA, ενώ η κυκλοφορία είναι επί του παρόντος 1.050.141.509. 

Είναι επίσης δυνατό να αγοράσετε MANA χρησιμοποιώντας διάφορα ανταλλακτικά, συμπεριλαμβανομένων των Bittrex και Upbit, μεταξύ άλλων. Το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο διαπραγματεύεται επί του παρόντος έναντι Tether (USDT), ETH, Bitcoin (BTC) ή USD Coin (USDC). 

Αποκέντρωση και ανάπτυξη και αποκέντρωση

Η ομάδα πίσω από το Decentraland εργάζεται με μια ιδέα ανάπτυξης που χωρίζεται σε στάδια ή «Ηλικίες». Το πρώτο στάδιο είναι γνωστό ως «Εποχή του Λίθου», όπως το ονόμασαν οι κύριοι προγραμματιστές του Decentraland. 

Το δεύτερο στάδιο ονομάζεται “Εποχή του Χαλκού” και ξεκινά με την ανάπτυξη ενός εικονικού κόσμου σε τρισδιάστατο που χωρίζεται σε οικόπεδα. Κάθε ένα από αυτά τα δέματα έχει πληροφορίες σχετικά με τους κατόχους και οι πληροφορίες αποθηκεύονται στο blockchain. 

Το επόμενο στάδιο είναι η «Εποχή του Σιδήρου» στην οποία η καινοτομία και οι εξελίξεις καθιστούν το Decentraland ένα πολύ ελκυστικό δίκτυο και έργο που πρέπει να ακολουθήσετε. Προς το παρόν, είναι δυνατό να δούμε τη δημιουργία εφαρμογών και επίσης τη δυνατότητα δημιουργίας εσόδων από περιεχόμενο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν έσοδα από τις δημιουργίες και τις εφαρμογές τους μέσω αυτής της πλατφόρμας. 

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Decentraland είναι ότι πρόκειται για έναν αποκεντρωμένο κόσμο στον οποίο δημιουργοί και ιδιοκτήτες γης μπορούν να αναπτύξουν τις εφαρμογές τους χωρίς μια κεντρική αρχή να ελέγχει τα πάντα. Δεδομένου ότι το δίκτυο βασίζεται στο Ethereum, όλα είναι καταχωρημένα σε αυτό το δημόσιο blockchain. 

Το Decentraland είναι η πρώτη πλατφόρμα VR που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν κυριότητα στη γη τους χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain. Δεν είναι μόνο δυνατή η πρόσβαση στο δίκτυο μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού, αλλά και μέσω συσκευών VR. Γενικά, αυτές οι πλατφόρμες εικονικής πραγματικότητας σε όλο τον κόσμο τείνουν να ελέγχονται από μία εταιρεία με κεντρικούς διακομιστές. 

Η Decentraland τείνει να πραγματοποιεί δημοπρασίες LAND στις οποίες χρήστες και ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν να αγοράσουν LAND που πωλείται από την εταιρεία. Η πρώτη δημοπρασία πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 και η δεύτερη πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018. Παραδόξως, Ο Binance συνεργάστηκε με την Decentraland για τη δεύτερη δημοπρασία LAND που επιτρέπει στους χρήστες να αγοράσουν LAND χρησιμοποιώντας μάρκες Binance Coin (BNB). 

Genesis City

Η κύρια πόλη του Decentaland ονομάζεται Genesis City, η οποία είναι περίπου το μέγεθος της Ουάσιγκτον DC σε τετραγωνικά πλάνα. Είναι δυνατό για τους χρήστες να δημιουργήσουν τις δικές τους θέσεις σε όλη την πόλη και στις πολλές διαθέσιμες περιοχές. Υπάρχουν ζώνες όπως εμπορικοί, βιομηχανικοί και οικιστικοί χώροι. 

Εκτός από αυτό, η πόλη έχει τη δική της Πρόγραμμα Περιεχομένου Genesis που επιτρέπει σε ομάδες προγραμματιστών να υποβάλλουν προτάσεις για παιχνίδια blockchain και διαδραστικές εμπειρίες. Η ομάδα πίσω από το Decentraland επενδύει συνολικά 5 εκατομμύρια $ για να δώσει κίνητρα σε αυτά τα έργα και να παρέχει χρηματοδότηση σε όσους το χρειάζονται.

Αυτή η πόλη ανοίγει τις πόρτες για τους προγραμματιστές να αρχίσουν να δημιουργούν παιχνίδια blockchain. Λόγω του γεγονότος ότι το διαθέσιμο LAND για κάθε έργο είναι περιορισμένο, γεγονός που αποτελεί πρόκληση για εταιρείες που θέλουν να δημιουργήσουν διαφορετικά παιχνίδια σε αυτό το Genesis City. 

Ταυτόχρονα, το Decentraland εργάζεται με περιορισμένα γραφικά για να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν μερικά παιχνίδια που μπορούν να αναπτυχθούν, όπως κυνήγι καθαριστή, διαγωνισμοί δεξιοτήτων, χειροτεχνία, δέματα ως πλατείες παιχνιδιού, παιχνίδια κλουβιών λεηλασίας και πολλά άλλα. 

Τελικές σκέψεις για το Decentraland

Η πλατφόρμα Decentraland έχει αποδειχθεί πιθανός υποψήφιος μεταξύ των κορυφαίων κρυπτονομισμάτων στην αγορά. Ο στόχος είναι να προσφέρουμε έναν εικονικό κόσμο όπου εταιρείες, άτομα και άλλα μέρη θα μπορούσαν να αναπτύξουν οικονομικές δραστηριότητες μέσω της Γης που απέκτησαν. 

Η τιμή του ψηφιακού νομίσματος της ΜΑΝΑ ήταν πιο σταθερή από άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που εκτοξεύτηκαν πολλές χιλιάδες φορές. Το ψηφιακό νόμισμα έφτασε τη μέγιστη τιμή των 0,24 $ κατά τη διάρκεια του bull ICO στις αρχές του 2018 και το χαμηλότερο σημείο μετά την κυκλοφορία του στην αγορά ήταν τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους κοντά στα 0,033 $ ανά κέρμα. 

Αυτό είναι το διάγραμμα τιμών του Decentraland's MANA

Εάν η ανάπτυξη του δικτύου συνεχιστεί και οι υποσχέσεις αποδειχθούν πραγματικές, η πλατφόρμα έχει σαφείς δυνατότητες να εξελιχθεί σε ένα πολύ κερδοφόρο και αναγνωρισμένο έργο στην αγορά κρυπτογράφησης. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map