Τι είναι το Bitmex: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε τι είναι η ανταλλαγή BitMex, πώς λειτουργεί και ποιοι είναι οι κίνδυνοι και τα οφέλη από τη χρήση της πλατφόρμας. Εκτός αυτού, θα εξηγήσουμε επίσης πώς λειτουργούν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, πώς να ανοίξετε αυτά τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στην πλατφόρμα, τι είναι η μόχλευση συναλλαγών και ποιοι είναι οι κίνδυνοι και τα οφέλη αυτών των εργαλείων διαπραγμάτευσης.

Τι είναι το Bitmex?

Bitmex είναι μια ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων που ξεκίνησε το 2014 και προσφέρει διαφορετικά χρηματοοικονομικά προϊόντα. Μεταξύ αυτών των προϊόντων συναντάμε περιθώριο κρυπτογράφησης για Bitcoin, Ethereum και Litecoin έως και 100 φορές στην περίπτωση του Bitcoin. Εκτός από αυτό, το χρηματιστήριο προσφέρει παράγωγα κρυπτογράφησης και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα για επαγγελματίες επενδυτές.

τι είναι το bitmex

Δεν είναι μια πλατφόρμα για αρχάριους, επειδή προσφέρει προηγμένες επιλογές και υπηρεσίες συναλλαγών. Για παράδειγμα, η διαπραγμάτευση περιθωρίου πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά λόγω του γεγονότος ότι η αγορά κρυπτογράφησης είναι πολύ ασταθής και μερικές φορές είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις τιμών.

Bitmex προσφέρει συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων και συναλλαγές μόχλευσης. Ας καταλάβουμε ποιες είναι αυτές οι υπηρεσίες και πώς επηρεάζουν τους επενδυτές.

Τι είναι ένα συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης?

Πρόκειται για παράγωγα προϊόντα που αποτελούν συμφωνία για την αγορά ή πώληση ενός συγκεκριμένου περιουσιακού στοιχείου σε μια προκαθορισμένη τιμή σε μια καθορισμένη ώρα στο μέλλον. Η Bitmex προσφέρει συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε μετρητά για πολλά προϊόντα που προσφέρει.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης περιλαμβάνουν διάφορους διαφορετικούς μηχανισμούς που ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει σωστά πριν επενδύσει. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πόσο αξίζει ένα συμβόλαιο, τη σήμανση θέσης του συμβολαίου μελλοντικής εκπλήρωσης, τα επίπεδα περιθωρίου που καθορίζουν πόση μόχλευση μπορεί να ανταλλάξει κάποιος και σε ποιο σημείο συμβαίνει η εκκαθάριση, πώς και πότε λήγει ή διακανονίζεται το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης, και το ασφάλιστρο ή την έκπτωση που διαπραγματεύεται το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης σε σύγκριση με την υποκείμενη τιμή spot.

Πώς να ξεκινήσετε ένα συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης?

Για να ξεκινήσετε ένα συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης, είναι απαραίτητο να συνδεθείτε. Η πλατφόρμα δεν απαιτεί συγκεκριμένη τεκμηρίωση για επαλήθευση. Μόλις ο χρήστης τραγουδήσει μέσα στην πλατφόρμα, μπορεί να κάνει την πρώτη κατάθεση που θα ήταν διαθέσιμη σε λίγες ώρες. Μόλις υποβληθεί σε επεξεργασία, το άτομο μπορεί να αρχίσει να εμπορεύεται τα διάφορα είδη συμβάσεων που προσφέρονται.

Η πλατφόρμα προσφέρει διάφορους ορίζοντες για κάθε προϊόν Μερικοί από αυτούς έχουν καθημερινά και εβδομαδιαία συμβόλαια. Μόλις ο επενδυτής αποφασίσει ποιο συμβόλαιο θα επιλέξει, πρέπει απλώς να το δημιουργήσει.

Η κύρια πρόθεση του συμβολαίου μελλοντικής εκπλήρωσης είναι να διαχειριστεί την έκθεση σε κίνδυνο. Για παράδειγμα, εάν μια επιχείρηση πληρώνει τους υπαλλήλους της σε Bitcoin, τότε μπορεί να θέλει να έχει συμβόλαιο με μια σταθερή τιμή Bitcoin και όχι να υποθέσει με τη μελλοντική της τιμή.

Τι είναι το Leverage Trading?

Το Leverage trading επιτρέπει στους επενδυτές να έχουν μεγαλύτερες ποσότητες χρημάτων για να επενδύσουν σε ένα συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο. Για παράδειγμα, ένας μεσίτης ή ανταλλαγή μπορεί να δώσει στον επενδυτή 2, 10, 50 και έως και 100 φορές το χρηματικό ποσό που έχει ο επενδυτής. Με αυτόν τον τρόπο, εάν ένας επενδυτής είναι αρκετά σίγουρος για το πώς θα κινηθεί ένα συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο, τότε μπορεί να ζητήσει αυτό το χρηματικό ποσό και να ποντάρει.


Σε περίπτωση που Bitmex, Προσφέρει 100x μόχλευση σε ορισμένα από τα προϊόντα της. Αυτό σημαίνει ότι ο επενδυτής μπορεί να αγοράσει 100 φορές περισσότερα συμβόλαια από αυτό που είναι σε θέση να πληρώσει. Ωστόσο, πολλοί ειδικοί αποκαλούν αυτή τη μέθοδο συναλλαγών ως «δίκοπο σπαθί» και θα εξηγήσουμε γιατί.

Κίνδυνοι και οφέλη από τη χρήση του Bitmex

Το κύριο πλεονέκτημα της διαπραγμάτευσης συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης με κρυπτονομίσματα είναι ότι προσφέρει τη δυνατότητα μόχλευσης. Οι επενδυτές μπορούν να κάνουν συναλλαγές με μεγαλύτερα χρηματικά ποσά και να πραγματοποιήσουν μεγαλύτερα κέρδη από ό, τι με το αρχικό κεφάλαιο. Αλλά όπως έχουμε αναφέρει προηγουμένως, υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι που πρέπει να λάβουμε υπόψη.

Αυτό το εργαλείο δεν είναι τόσο εύκολο στη χρήση για αρχάριους όσο και οι κανονικές συναλλαγές. Είναι σημαντικό να έχετε εμπειρία στη μόχλευση και τη λειτουργία συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης. Ο επενδυτής πρέπει να είναι αρκετά έμπειρος για να αποφύγει το περιθώριο κέρδους του και να δημιουργήσει επενδύσεις μικρού και μεσαίου κινδύνου με μόχλευση.

Εάν ένας άπειρος επενδυτής τοποθετήσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό και αποφασίσει να λειτουργήσει με μόχλευση, τότε έχει μεγάλες πιθανότητες να χάσει όλο το κεφάλαιό του και να πληρώσει υψηλά τέλη στην ανταλλαγή για τα χρήματα που δανείστηκαν. Bitmex προσφέρει διαφορετικές χρεώσεις ανάλογα με το περιουσιακό στοιχείο. Για παράδειγμα, η μόχλευση Bitcoin 100x έχει χρέωση κατασκευαστή -0,0250 τοις εκατό, τέλη λήψης 0,0750 τοις εκατό και τέλος διακανονισμού 0,05 τοις εκατό.

Συμπέρασμα για το Τι είναι το Bitmex

Bitfinex είναι ένα υψηλό ασφαλές χρηματιστήριο κρυπτογράφησης. Έχει σημαντικά επίπεδα ασφαλείας που το καθιστούν μια πολύ δύσκολη ανταλλαγή για hack. Από σήμερα, το Bitmex δεν έχει παραβιαστεί. Πολλές άλλες σημαντικές ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων έχουν παραβιαστεί αρκετές φορές πριν. Για παράδειγμα, το MtGox είναι η πιο διάσημη περίπτωση. Ήταν η μεγαλύτερη ανταλλαγή κρυπτογράφησης αυτή τη στιγμή και όταν παραβιάστηκε η τιμή του Bitcoin υπέστη μια συντριβή και μια μακρά περίοδο στασιμότητας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map