Ένας οδηγός για αρχάριους στο Wanchain

Παρόλο που η γενική υιοθέτηση δεν έχει ακόμη φτάσει, δεν υπάρχει έλλειψη ενεργών έργων blockchain. Από τώρα, υπάρχουν 2081 κρυπτονομίσματα στο CoinMarketCap. Και αυτό λαμβάνει υπόψη μόνο έργα με τη δική τους κρυπτογράφηση.

Η έλλειψη διαλειτουργικότητας μεταξύ όλων αυτών των διαφορετικών δικτύων θα αποδειχθεί τελικά ότι αποτελεί εμπόδιο. Αυτό το οδόφραγμα μπορεί να εμποδίσει το blockchain να φτάσει στις μάζες. Είναι επίσης αυτό που θέλει να αντιμετωπίσει η Wanchain και ο λόγος για τον οποίο το έργο έχει ενθουσιαστεί.

Wanchain, συμπυκνωμένο

Τι είναι λοιπόν το Wanchain; Φανταστείτε ότι δίκτυα όπως το Bitcoin και το Ethereum είναι τα ιδιωτικά τους νησιά. Το Wanchain είναι η γέφυρα μεταξύ αυτών των νησιών.

Εάν έχετε εισέλθει σε κρυπτογράφηση και blockchain για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως να έχετε βιώσει πόσο κατακερματισμένο είναι το τοπίο. Χρειάζεστε δώδεκα διαφορετικά πορτοφόλια και πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια δέσμη διαφορετικών ανταλλαγών. Η πρακτική χρήση του κρυπτονομίσματος, είτε ως μάρκες χρησιμότητας είτε για τακτικές αγορές, είναι ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.

Το Wanchain παρουσιάζει έναν τρόπο να κάνετε μεταφορές μεταξύ διαφορετικών blockchain ή κατανεμημένων καθολικών. Στα γυμνά του οστά, είναι ένα πρωτόκολλο DEX (αποκεντρωμένη ανταλλαγή). Ένας τρόπος για κάποιον να ανταλλάξει Bitcoin με Ethereum, χωρίς να χρειάζεται να βρει κάποιον που θέλει να ανταλλάξει το Ethereum με το Bitcoin σας.

Η πρόταση αξίας του Wanchain επεκτείνεται μετά από ανταλλαγές κρυπτογράφησης. Είναι επίσης σχεδιασμένο για να διευκολύνει την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ διαφορετικών καθολικών. Αυτό δημιουργεί πολύ πιο σημαντικές επιπτώσεις σε αυτό που μπορεί να κάνει η Wanchain.

Εάν είναι επιτυχείς (πρέπει να είναι σε θέση να επιλύσουν τα παλιά προβλήματα επεκτασιμότητας / ασφάλειας / απορρήτου), θα μπορούσε να επιτρέψει σε εφαρμογές ή προγράμματα που έχουν κατασκευαστεί σε διαφορετικά blockchain να επικοινωνούν μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα είναι ένα οικοσύστημα blockchain που, αντί να υπάρχει σε κομμάτια, όλα συνδέονται μεταξύ τους με τρόπο που καθιστά εύκολο τον κόσμο να υιοθετήσει.

Ένα υπόβαθρο για το Wanchain

Το έργο δημιουργήθηκε από την κινεζική εταιρεία τεχνολογίας Wanglu Tech. Τώρα διευθύνεται από το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Wanchain. Το ίδιο το δίκτυο είναι ένα πιρούνι του κώδικα Ethereum.

Το ίδρυμα διοργάνωσε ένα ICO που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2017, συγκεντρώνοντας πάνω από 120.000 ETH. Κυκλοφόρησαν το Wanchain mainnet στις αρχές του 2018, μετατρέποντας τα διακριτικά ERC-20 που διανέμονται στην πώληση διακριτικών σε εγγενή κουπόνια WAN.

Ο χάρτης πορείας ανάπτυξης του Wanchain έχει πολλές φάσεις. Το Wanchain 1.0 – η κύρια έκδοση – κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2018. Το Wanchain 2.0 προσγειώθηκε στα μέσα του 2018 και έφερε τη λειτουργικότητα μεταξύ του δικτύου Wanchain και του Ethereum. Το Wanchain 3.0 σχεδιάζει το ίδιο για το Bitcoin.

Το 2017, η Wanchain έγινε μέλος της Συμμαχίας Διαλειτουργικότητας Blockchain, μαζί με τους ICON και Aion. Η ομάδα είναι μια προσπάθεια να συνεργαστούμε για να προωθήσουμε συναλλαγές μεταξύ αλυσίδων και συνδεσιμότητα μεταξύ διαφορετικών αλυσίδων. Κάθε έργο φέρνει αυτήν την εστίαση σε μια διαφορετική περιοχή του κόσμου, με την Wanchain να επικεντρώνεται στην κινεζική αγορά.

Θήκες χρήσης Wanchain

Ένα από τα μεγαλύτερα θετικά για το Wanchain είναι ότι προσφέρει σχεδόν απεριόριστο αριθμό πιθανών περιπτώσεων χρήσης. Καθώς ωθεί τη λειτουργικότητα μεταξύ δικτύων, σε αντίθεση με τη στόχευση μίας χρήσης, ειδικότερα, το δυναμικό της Wanchain είναι τόσο υψηλό όσο αυτό του ίδιου του blockchain.

Ο λογαριασμός Wanchain Foundation Medium περιγράφει διάφορα παραδείγματα περιπτώσεων χρήσης:

Χρηματοδότηση

Ο ευκολότερος τρόπος που μπορούμε να δούμε ότι το Wanchain εφαρμόζεται είναι να επιτρέπει τη συναλλαγή μεταξύ των αλυσίδων και την ανταλλαγή διαφορετικών νομισμάτων. Εάν η κύρια χρήση της κρυπτογράφησης αυξάνεται, ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα με την ανάγκη 50 διαφορετικών νομισμάτων για 50 διαφορετικές υπηρεσίες. Φανταστείτε – βγείτε το πρωί και πληρώνετε για τον καφέ σας με το Bitcoin. Στη συνέχεια πληρώνετε για φυσικό αέριο με τη Litecoin. Όταν έρθει η ώρα για μεσημεριανό, πληρώνετε το λογαριασμό με τον Dash και όταν φτάσετε στο σπίτι πληρώνετε το ενοίκιο σας με το Ethereum. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κρατάτε όλα αυτά τα νομίσματα, κάτι που δεν είναι ιδανικό.

Ο Wanchain αφαιρεί αυτήν την κατάσταση, επιτρέποντας την ανταλλαγή κερμάτων σε διαφορετικές αλυσίδες. Για παράδειγμα, μπορείτε να κρατήσετε το Litecoin και να πληρώσετε για όλα με το Litecoin, ανεξάρτητα από το νόμισμα που δέχεται ο προμηθευτής.

Εφοδιαστική αλυσίδα

Οι επιχειρήσεις μπορούν να παρακολουθήσουν την αλυσίδα εφοδιασμού τους για να βρουν την πηγή τυχόν ζητημάτων, ανεξάρτητα από την αλυσίδα που χρησιμοποιούν άλλα μέρη της αλυσίδας εφοδιασμού. Καταστρέφει και πάλι τα αρνητικά των ανταγωνιστικών blockchains, τα οποία ενδέχεται να αναγκάσουν τις επιχειρήσεις να συνεργάζονται μόνο με προμηθευτές ή διανομείς που χρησιμοποιούν συστήματα συμβατά με τα δικά τους.

Ιατρικός

Επί του παρόντος, τα ιατρικά δεδομένα των ασθενών διατηρούνται με ασφάλεια στα αρχεία μιας μονάδας. Αυτό είναι για καλό λόγο, καθώς είναι δεδομένα που πρέπει να είναι απόρρητα και εμπιστευτικά. Ωστόσο, προκαλεί επιπλοκές και καθυστερήσεις εάν ο ασθενής πρόκειται να αναζητήσει θεραπεία σε άλλη εγκατάσταση. Το Wanchain που παρέχει λειτουργικότητα μεταξύ των δύο δικτύων σημαίνει ότι μπορούν να μεταφέρουν τις πληροφορίες όπου είναι απαραίτητες με την ταχύτητα και το απόρρητο.

Ταυτοποίηση

Η αναγνώριση και η επαλήθευση αναγνωριστικών γίνεται θολό όταν εμπλέκονται διεθνή σύνορα. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει καθώς οι χώρες υιοθετούν blockchain για να καταχωρήσουν ταυτότητες, αλλά μόνο για χώρες που χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα. Οι ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο σημαίνουν ότι ένα δημόσιο καθολικό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτήν την περίπτωση, επομένως μια χώρα που έχει πρόσβαση στη βάση δεδομένων ταυτότητας άλλης είναι δύσκολη.

Η Wanchain παρέχει μια πιο αποτελεσματική λύση για τη διασυνοριακή επαλήθευση ταυτότητας. Τα έθνη μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα ιδιωτικό blockchain για να διασφαλίσουν ότι τα αναγνωριστικά είναι έγκυρα. Τα αναγνωριστικά μπορούν να παραμείνουν έγκυρα σε διαφορετικά έθνη με διαφορετικά συστήματα, χάρη στο πρωτόκολλο δεδομένων αλυσίδας Wanchain.

WanLabs

Ένα άλλο μέρος του οικοσυστήματος Wanchain είναι ο επωαστήρας blockchain, WanLabs. Επισημαίνοντας τον αριθμό των ICO και των νεοσύστατων blockchain που αγωνίστηκαν ή πέθαναν εντελώς, το Ίδρυμα Wanchain θέλει να παρέχει υποστήριξη για ανερχόμενα έργα στο χώρο blockchain.

Για έργα που περνούν τη φάση ελέγχου, το ίδρυμα βοηθά με τομείς όπως:

 • Σύμβουλοι Blockchain
 • Τεχνική καθοδήγηση
 • Νομική υποστήριξη
 • Πόροι
 • Εμπορία
 • Χρηματοδότηση

Όλα αυτά υπάγονται στη γενική προϋπόθεση του Wanchain, που είναι η προώθηση του ευρύτερου οικοσυστήματος blockchain, όχι μόνο η δική τους αλυσίδα.

Έργα WanLabs

Με την ανακοίνωση των WanLabs νωρίτερα το 2018, η Wanchain ανακοίνωσε επίσης διάφορα έργα που θα αποτελούσαν μέρος του συστήματος WanLabs. Αυτά τα έργα είναι:

 • Freedium: μια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί blockchain για να ξεκλειδώσει τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για όλους, ιδίως εκείνες των αναδυόμενων χωρών.
 • CryptoCurve: μια εταιρεία που παρέχει εφαρμογές blockchain και λύσεις ανάπτυξης, ξεκινώντας από το Curve Wallet.
 • Theia: μια ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.
 • BlockMedx: μια εταιρεία που χτίζει υποδομή υγειονομικής περίθαλψης και φαρμακευτική τεχνολογία στο blockchain.
 • AllSpark: μια έξυπνη πλατφόρμα δημιουργίας και διανομής περιεχομένου βάσει συμβάσεων.
 • Intellos: ένα αποκεντρωμένο οικονομικό οικοσύστημα με γνώμονα την κοινότητα.

Η ομάδα του Wanchain

Επικεφαλής του Ιδρύματος Wanchain είναι Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής Jack Lu, επίσης Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Wanglu Tech. Πριν ξεκινήσει το Wanglu Tech, ο Lu ήταν συνιδρυτής και CTO στο Factom, μια άλλη εκκίνηση blockchain. Η Factom συνεχίζει να είναι ισχυρή σήμερα, με τα κορυφαία 80 στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτογράφησης.

Η υπόλοιπη ομάδα της Wanchain εδρεύει σε μεγάλο βαθμό στην Κίνα, αν και το έργο εξαπλώνεται για να προσθέσει περισσότερη διεθνή κάλυψη. Συγκεκριμένα, έχουν βάσεις στη Σιγκαπούρη και το Ώστιν του Τέξας (όπου βρίσκεται η έδρα της WanLabs).

Το μέλλον του Wanchain

Από το 4ο τρίμηνο του 2018, η Wanchain βρίσκεται στα μισά των προγραμματισμένων σταδίων κυκλοφορίας τους. Οι Wanchain 1.0 και 2.0 έχουν κυκλοφορήσει και το 3.0 έχει προγραμματιστεί για το τέλος του 2018. Το Wanchain 4.0, η βασική έκδοση που θα ολοκληρώσει τον αρχικό χάρτη πορείας της Wanchain, έχει επισημανθεί για το τέλος του 2019. Αυτή η έκδοση θα περιλαμβάνει λειτουργικότητα με ιδιωτικές αλυσίδες, που είναι κεντρικό στο τέλος του έργου. Περιμένετε μια σημαντική αύξηση της αξίας εάν το 4.0 κυκλοφορήσει με λίγους λόξυγκας, καθώς η Wanchain θα αρχίσει να μπορεί να παραδώσει σε ορισμένες περιπτώσεις χρήσης πραγματικού κόσμου.

Ένα άλλο σημαντικό ορόσημο μπροστά είναι ένα σχέδιο μετάβασης σε ένα μοντέλο PoS με masternodes, το 2019. Η κίνηση έχει προγραμματιστεί για αρκετό καιρό, αλλά μέχρι στιγμής είναι διαθέσιμες λίγες λεπτομέρειες, για κάποια αναταραχή στην κοινότητα Wanchain. Εάν είναι σε θέση να παραδώσουν στις αρχές του 2019, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα άλλο θετικό βήμα για το κέρμα Wanchain και WAN. Συνδυάστε το ποντάρισμα PoS και την επιτυχημένη διαλειτουργικότητα Bitcoin / Ethereum και το μέλλον φαίνεται λαμπερό.

Θα μπορούσε ο Wanchain να αποτύχει; Σίγουρα, οποιοδήποτε blockchain ή crypto project μπορεί. Και η Wanchain είναι σε μια θέση όπου η αξία της είναι σχεδόν παράλληλη με αυτήν ολόκληρου του οικοσυστήματος blockchain. Συγκεκριμένα, η περίπτωση του blockchain παραμένει σιωπηλή όπως είναι σήμερα. Εάν το blockchain δεν εισέλθει σε mainstream επιχειρήσεις ή μια πλατφόρμα ανεβαίνει για να κυριαρχήσει στην αγορά, η Wanchain μπορεί να μην έχει πολλούς λόγους να υπάρχει.

Πρέπει ακόμη να δούμε την τελική μορφή του Wanchain, για να μάθουμε αν πρόκειται πραγματικά να είναι μια διαταρακτική δύναμη στην υιοθέτηση εμπορικών blockchain. Ωστόσο, φαίνεται να έχει τα κομμάτια στη θέση του και οι σαφείς περιπτώσεις χρήσης να είναι σημαντικός παίκτης στο blockchain μόλις υλοποιηθεί πλήρως το πρόγραμμα ανάπτυξης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner