Μια ιστορία της Verge – Κατανόηση των αυξήσεων τιμών Verge

Το ιστορικό του Verge

Χείλος είναι μια κρυπτογράφηση που εστιάζεται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και αρχικά κυκλοφόρησε με το όνομα DogeCoinDark τον Οκτώβριο του 2014. Το έργο δημιουργήθηκε για να διατηρεί τις συναλλαγές ανώνυμες και ανιχνεύσιμες.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους από τους συναδέλφους της, η Verge δεν χρησιμοποιεί τόσο κρυπτογραφία. Αντ ‘αυτού, προσφέρει την ανωνυμία του αξιοποιώντας το Tor – το οποίο κρύβει τη διεύθυνση IP σας κρυπτογραφώντας την κυκλοφορία σας και στέλνοντάς το μέσω μιας αλυσίδας υπολογιστών σε όλο τον κόσμο – και του L2P, το οποίο προσφέρει δρομολόγιο peer-to-peer. Χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο Wraith, οι χρήστες της Verge μπορούν να πραγματοποιήσουν δημόσιες ή ιδιωτικές συναλλαγές blockchain.

Παρόλο που το αρχικό του όνομα μπορεί να σας κάνει να πιστεύετε ότι το Verge είναι ένα πιρούνι του Dogecoin, είναι στην πραγματικότητα ένα εντελώς διαφορετικό blockchain που χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό μεταξύ ενός πρωτοκόλλου απόδειξης-πονταρίσματος και ενός δοκιμαστικού έργου.

Προκάλεσε πολλές αντιπαραθέσεις όταν ανακοίνωσε τον ακόλουθο τίτλο:

«[ANN] [DOGED] DogeCoinDark [POD] – Scrypt – Το Global Darknet είναι ζωντανό! ΑΝΕΥΡΕΤΟΣ!”

Ενώ το απόρρητο είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό, αυτός ο τύπος διαφήμισης που αναφέρεται σε παράνομες πληρωμές στην αγορά ήταν μάλλον ακατάλληλος.

Τα πρώτα 450 μπλοκ εξόρυξαν γρήγορα και στη συνέχεια το DogeCoinDark ελέγχθηκε από μια τότε δημοφιλής υπηρεσία που ονομάζεται Proof of Developer, ανακαλύπτοντας ότι ο ιδρυτής ήταν το μόνο άτομο πίσω από το έργο.

Επωνυμία

Τον Φεβρουάριο του 2016, θέλοντας να διαχωριστεί από τους συσχετισμούς με τη μάρκα Doge και την «σκοτεινή» αναφορά, το DogeCoinDark μετονομάστηκε σε Verge. Έκτοτε, το έργο έχει αφιερωθεί στη νομιμότητα και την υιοθέτηση από το ευρύ κοινό. Μετά την επωνυμία του Φεβρουαρίου 2016, το έργο έχει αυξηθεί σε νόμισμα 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η ομάδα

ΧείλοςΟ κύριος προγραμματιστής είναι ο Justin Erik Valo γνωστός και ως Justin Vendetta ή Sunerok.

Όπως η πλειοψηφία της αγοράς κρυπτογράφησης, το Verge είναι ένα έργο ανοιχτού κώδικα, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει εταιρεία πίσω από τη Verge. Το νόμισμα υποστηρίζεται από την κοινότητα, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει σταθερή ομάδα πλήρους απασχόλησης και φυσική έδρα από την οποία εκτελούνται τα έργα.

Το πλεονέκτημα εδώ είναι ότι ο καθένας μπορεί να προτείνει αλλαγές ή βελτιώσεις στο blockchain και, εάν η πρόταση ψηφιστεί από την πλειοψηφία των ατόμων, οι αλλαγές εφαρμόζονται στη συνέχεια.

Το μειονέκτημα αυτής της ρύθμισης θα ήταν ότι τα μέλη της ομάδας δεν μπορούν να παραμείνουν εντελώς ανώνυμα για πάντα, γεγονός που οδηγεί σε μια σελίδα ομάδας χωρίς γραφή που αλλάζει συνεχώς.

Πρωτόκολλο Wraith

Τι είναι το πρωτόκολλο wraith?

Το πρωτόκολλο Wraith είναι μια τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στον χρήστη να αλλάζει εύκολα μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών καθολικών στο Verge Blockchain.

Το πρωτόκολλο Wraith ανακοινώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου 2017 και η κυκλοφορία είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα. Καθώς η Verge προοριζόταν πάντα να λειτουργεί ως ιδιωτικό νόμισμα, το πρωτόκολλο δημιουργήθηκε για να προσθέσει πρόσθετα χαρακτηριστικά τα οποία οι χρήστες θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν όποτε θέλουν.

Η έναρξη του πρωτοκόλλου έχασε την αρχική του προθεσμία και καθυστέρησε άλλες τρεις φορές, ακόμη και την τελική προθεσμία, την 31η Δεκεμβρίου 2017, που είχε χαθεί. Αυτό οδήγησε πολλούς εμπόρους από την κοινότητα Verge να πανικοβληθούν πουλώντας τις εκμεταλλεύσεις τους, οι οποίες με τη σειρά τους προκάλεσαν σημαντική πτώση τιμών, από 0,129 $ σε 0,096.

Το χαρακτηριστικό ήταν επίσημα τον Ιανουάριο, αλλά γρήγορα επικρίθηκε για τις πολλές καθυστερήσεις και την «έλλειψη πρωτοτυπίας και χρησιμότητας». Η κυκλοφορία δημιούργησε μια τεράστια ενέργεια, με την τιμή να κυμαίνεται πάντα στα $ 0,11.

Το περιστατικό McAfee

Στις 13 Δεκεμβρίου, ο McAfee φάνηκε να είναι πολύ φωνητικός υποστηρικτής του Verge και άλλων συναδέλφων που καθιέρωσαν νομίσματα απορρήτου Monero και ZCash σε μια σειρά tweets που έγιναν από τον λογαριασμό του στο Twitter. Επανέλαβε την προτίμησή του για το κέρμα και μοιράστηκε ακόμη και έναν στόχο αύξησης 150.000% σε ένα DM με έναν ακόλουθο. Μιλώντας για τις δυνατότητές του, η επιρροή της McAfee βοήθησε την αύξηση της τιμής του XVG.

Πλημμυρίζω από ανθρώπους που με ρωτούν για προτάσεις σχετικά με τα κρυπτονομίσματα. Εάν χρησιμοποιούσατε τα κεφάλια σας θα καταλάβατε ότι τα κέρματα απορρήτου (ανώνυμες συναλλαγές) θα έχουν το μεγαλύτερο μέλλον. Νομίσματα όπως το Monero (XMR), το Verge (XVG) ή το Zcash (ZEC) δεν μπορούν να χάσουν.

– John McAfee (@officialmcafee) 13 Δεκεμβρίου 2017

Ενώ η τιμή σημείωσε αύξηση από 0,01 $ σε 0,15 $ σε λίγες μόνο ημέρες, ο McAfee έπειτα έκανε 180 στροφή και αρνήθηκε την πρόβλεψη των 15 $, ισχυριζόμενος ότι ο λογαριασμός του στο Twitter παραβιάστηκε.

Είπα ότι το XVG θα μπορούσε πιθανώς να αυξηθεί στα 0,15 $ από τα 0,01 $ που ήταν τότε, αλλά, για χάρη του Θεού – ποτέ $ 15.

– John McAfee (@officialmcafee) 27 Δεκεμβρίου 2017

Μερικοί δυσκολεύονται να πιστέψουν έναν βετεράνο στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, καθώς ο ίδιος θα ήταν το θύμα του hack. Τα μέλη της κοινότητας ισχυρίζονται ότι υποστήριξε επίσης τη Verge σε άλλους κοινωνικούς λογαριασμούς, προσθέτοντας περαιτέρω σύγχυση στο θέμα. Επιπλέον, άρχισε να δυσφημίζει ενεργά το νόμισμα και το πλαστό πρωτόκολλο Wraith στις αρχές του 2018.

Ένας άλλος επηρεαστής της Verge, ο XVGWhale, μοιράστηκε μια σειρά μηνυμάτων μεταξύ του και του McAfee στο τηλέφωνό του, στο οποίο ο τελευταίος ισχυρίζεται ότι αύξησε μεμονωμένα το ανώτατο όριο αγοράς της Verge και ζήτησε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια ως αποζημίωση για τη συνεισφορά του. Δύο ημέρες αργότερα, ο XVGWhale ισχυρίστηκε ότι ο λογαριασμός του στο Twitter παραβιάστηκε επίσης.

Το Hack

Σχετικά με το συμβάν του Νοεμβρίου 2017, CoinPouch, ένα πορτοφόλι που επικυρώθηκε από την ομάδα της Verge, έχασε περίπου 125 εκατομμύρια XVG σε ένα hack. Κανένας δεν ξέρει πραγματικά τι συνέβη, καθώς κανένα μέρος δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη και ο λογαριασμός στον οποίο μεταφέρθηκαν τα νομίσματα υποδηλώνει ότι οι χάκερ μπορεί να τα πούλησαν μέσω ανταλλαγής.

Πλήρης δήλωση και ενημέρωση μπορείτε να βρείτε εδώ:https://t.co/FVrcFQc0tt

Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε την κοινότητα καθώς ανακαλύπτουμε περισσότερα.

– CoinPouch (@coinpouchapp) 22 Νοεμβρίου 2017

Η διεύθυνση παραμένει ένα από τα 100 πλουσιότερα πορτοφόλια της Verge, που μαζί κατέχουν το 96% της συνολικής προσφοράς, τα περισσότερα από τα οποία έχουν ήδη εξορυχθεί. Μόνο 6.000.000 XVG έχουν μεταφερθεί από το πορτοφόλι από το περιστατικό.

Το σκληρό πιρούνι

Στις 4 Απριλίου 2018, η Verge ανακοίνωσε ότι υπέστη μια μικρή επίθεση κατακερματισμού, αλλά ότι τα ζητήματα είχαν επιλυθεί. Ωστόσο, φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν επιλύθηκε ούτε ήταν μικρό.

Είχαμε μια μικρή επίθεση κατακερματισμού που διήρκεσε περίπου 3 ώρες νωρίτερα σήμερα το πρωί, έχει πλέον εκκαθαριστεί. Θα εφαρμόσουμε ακόμη περισσότερους ελέγχους απολύσεων για πράγματα αυτού του είδους στο μέλλον! $ XVG #vergefam

– vergecurrency (@vergecurrency) 4 Απριλίου 2018

Ένας ανθρακωρύχος XVG αποκάλυψε ότι τα νομίσματα θα μπορούσαν να κόβονται όποτε θέλετε, χρησιμοποιώντας χρονικά σήματα spoofing σε νέα μπλοκ. Και κάποιος το έκανε ήδη κάθε δευτερόλεπτο για περίπου 13 ώρες. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, η Valo εφάρμοσε έναν νέο κωδικό, ο οποίος άλλαξε το ρολόι για να σταματήσει το spoofing.

Αλλά ενώ αυτό διόρθωσε το πρόβλημα, προκάλεσε επίσης την αλυσίδα σε σκληρό πιρούνι, καθιστώντας άχρηστα όλα τα ενημερωμένα πορτοφόλια και τους πελάτες.

Τα πράγματα έχουν έκτοτε επιλυθεί, αλλά το γεγονός δημιούργησε ένα αρνητικό κύμα στην κοινότητα, επικρίνοντας την τεχνική εξειδίκευση της ομάδας και τη μέθοδο χειρισμού τέτοιων καταστάσεων.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο Justin γνώριζε για το αναπόφευκτο ενός σκληρού πιρουνιού, το οποίο είναι λογικό όταν πραγματοποιείται αλλαγή στην μετατόπιση στη βάση κώδικα.

Το ζήτημα του Crowdfund

Στις αρχές Οκτωβρίου 2017, η Verge ξεκίνησε ένα crowdfund με στόχο 1.000.000 XVG, περίπου 6.600 $ εκείνη την εποχή. Ο στόχος επιτεύχθηκε μέσα σε μια εβδομάδα, με δωρεά πάνω από 1,8 εκατομμύρια XVG.

Αλλά το τελευταίο crowdfunding της Verge τον Μάρτιο δεν πήγε τόσο ομαλά. Το σύνολο στόχων ήταν 75.000.000 XVG ή ~ 3.000.000 $. Η Valo υποσχέθηκε επίσης να ανακοινώσει μια σημαντική συνεργασία, αλλά αυτή η ανακοίνωση καθυστέρησε επανειλημμένα.

Την τελευταία ημέρα πριν από την προτεινόμενη προθεσμία, ένας από τους υφιστάμενους συνεργάτες της Verge, Tokenpay, δωρίζει 66,5 εκατομμύρια XVG ή σχεδόν το 90% του στόχου.

Στις 17 Απριλίου, ο Βάλο αποκάλυψε ότι δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση στα χρήματά του στο Coinbase. 1,5 εκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν από το πορτοφόλι των κεφαλαίων και μεταφέρθηκαν σε πορτοφόλια που κατέχει η Ανταλλαγή συναλλαγών.

Παρ ‘όλα αυτά, η τιμή της Verge αυξήθηκε από 0,04 $ σε 0,10 $ τις ημέρες πριν από την ανακοίνωση. Όταν η συνεργασία ανακοινώθηκε τελικά, η τιμή του νομίσματος αυξήθηκε στα ύψη.

Η εταιρική σχέση Pornhub

Στις 17 Απριλίου, η Verge ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την εταιρεία ψυχαγωγίας ενηλίκων MindGeek, επιτρέποντας την κρυπτογράφηση της να χρησιμοποιηθεί ως επιλογή πληρωμής στο Pornhub για το περιεχόμενο για ενήλικες.

Το Pornhub δέχεται τώρα το Verge! https://t.co/h7u6fBL6q9

– vergecurrency (@vergecurrency) 17 Απριλίου 2018

«Το Cryptocurrency Verge υπέγραψε συνεργασία με τον ιστότοπο ψυχαγωγίας ενηλίκων Pornhub. Οι πελάτες θα μπορούν να πληρώνουν για όλες τις αγορές κατ ‘απαίτηση του Pornhub μέσω της νέας μεθόδου – κάτι που οι οπαδοί του ιστότοπου θέλουν εδώ και λίγο καιρό. Η Pornhub είπε ότι ένας τρόπος πληρωμής κρυπτογράφησης ήταν στην κορυφή μιας λίστας προτάσεων στο φόρουμ σχολίων του ιστότοπου.

Αυτή η συνεργασία θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες περιπτώσεις υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων από εντελώς διαφορετική βιομηχανία μέχρι στιγμής.

Η άλλη πλατφόρμα του MindGeek, Brazzers, άρχισε επίσης να δέχεται XVG για πληρωμές.

Για όλη την κριτική που αξίζει ο Verge, αυτή η περίπτωση χρήσης είναι τόσο μεγάλη όσο και νόμιμη, η οποία πιθανότατα θα έχει μεγάλη επίδραση για την κοινότητα κρυπτογράφησης γενικά.

Γερμανική τραπεζική εταιρική σχέση

Μέσω της συνεργασίας της με την πλατφόρμα πληρωμών TokenPay, η Verge ολοκλήρωσε μια συμφωνία στις 27 Απριλίου με τη γερμανική τράπεζα WEG Bank AG. Αυτή η συνεργασία οδήγησε σε τεράστια ζήτηση και κατά συνέπεια οδήγησε σε αύξηση της αξίας του XVG κατά 22%. Η συνεργασία θα κυκλοφορήσει μια πολύ αναμενόμενη χρεωστική κάρτα που θα επιτρέπει στους κατόχους XVG να τις χρησιμοποιούν όπως οι κανονικές κάρτες που εκδίδονται από την τράπεζα.

Λίστα Bitfinex

Στις 1 Μαΐου, η δημοφιλής ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων Bitfinex ανέφερε το νόμισμα Verge στην πλατφόρμα του, επιτρέποντας στους εμπόρους να το ανταλλάξουν με BTC, ETH, USD, EUR, GBP και JPY. Και πάλι, αυτό έδωσε στο νόμισμα σημαντική ώθηση στην αξία, έως και 20%, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς κρυπτογράφησης σημείωσε πτώση.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε συναλλαγές για τη Verge (XVG).https://t.co/ZM1yJwjH8P pic.twitter.com/8JtK6kFx2R

– Bitfinex (@bitfinex) 1 Μαΐου 2018

Πληρωμές σε κέρματα

Στις 2 Μαΐου, η CoinPayments, μια πύλη για πληρωμές με κρυπτονομίσματα για τις περισσότερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει τη Verge.

Το CoinPayments είναι υπερήφανο που υποστηρίζει @vergecurrency επεξεργασία πληρωμής. Χρήση # XVG για ασφαλείς και ανώνυμες συναλλαγές.https://t.co/9oFiWvmyxK

– CoinPayments (@CoinPaymentsNET) 2 Μαΐου 2018

Λαμβάνοντας υπόψη τα ζητήματά του από το παρελθόν και πώς κατάφερε ακόμη να διατηρηθεί όταν συνέβη η κατάρρευση της αγοράς, μπορούμε σίγουρα να πούμε ότι το Verge είναι ένα πολύ ανθεκτικό νόμισμα. Αυτό το cryptocurrency πιθανότατα θα βιώσει μεγαλύτερη ανάπτυξη στο μέλλον χάρη στις πολλές εξελίξεις και συνεργασίες του.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner