Τι είναι το SiaCoin (SC) – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΑΚΟΙΝ?

Τα κρυπτονομίσματα γίνονται γρήγορα δημοφιλή καθημερινά. Ο λόγος για την τεράστια ανάπτυξη δεν είναι παραπλανητικός και σε μεγάλο βαθμό αναμένεται, ακόμη και καθώς η νέα τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς. Επί του παρόντος, υπάρχουν πάνω από 1500 κρυπτονομίσματα στην αγορά, και ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται. Εν τω μεταξύ, δεν αξίζει να επενδύσουμε όλα τα κρυπτονομίσματα επειδή τα περισσότερα από αυτά δεν αντέχουν στη δοκιμασία του χρόνου. Αυτό μπορεί να οφείλεται στον ένα ή τον άλλο λόγο επειδή πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την επιβίωση ενός νομίσματος, όπως ήταν. Υπό το πρίσμα αυτό, έχοντας κάνει τα απαραίτητα, σας παρουσιάζουμε, SiaCoin, SC το οποίο αξίζει να επενδύσετε και κυρίως να το καταλάβετε λόγω των προσφορών του.

SiaCoin είναι μια κατανεμημένη πλατφόρμα αποθήκευσης cloud, η οποία ελευθερώνει τον αχρησιμοποίητο χώρο αποθήκευσης. Ανταγωνίζεται με κεντρικούς ανταγωνιστές παλαιού τύπου όπως Dropbox, Αμαζόνα, μήλο, και Microsoft. Είναι μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα αποθήκευσης που προστατεύεται από την τεχνολογία blockchain. Η πλατφόρμα αποθήκευσης χρησιμοποιεί μη χρησιμοποιημένη χωρητικότητα σκληρού δίσκου σε όλο τον κόσμο για να δημιουργήσει μια αγορά αποθήκευσης δεδομένων που είναι πιο αξιόπιστη και με χαμηλότερο κόστος από τους διαθέσιμους παραδοσιακούς παρόχους αποθήκευσης. Η ιδέα του SiaCoin επιτρέπει σε οποιονδήποτε σε όλο τον κόσμο να νοικιάσει τον αποθηκευτικό τους χώρο και σε αντάλλαγμα, τους ανταμείβει για τη συνεισφορά τους. Επιπλέον, οι υπηρεσίες ψυχρής αποθήκευσης είναι επί του παρόντος αποκεντρωμένες και τα δεδομένα αποθηκεύονται σε διακομιστή τρίτων. Το SiaCoin επιτρέπει την αποκέντρωση του χώρου αποθήκευσης, καθώς όλοι οι χρήστες συνεισφέρουν όλους τους πόρους. Η χρήση του SiaCoin καθιστά τα αρχεία σας εντελώς ιδιωτικά επειδή η Sia κρυπτογραφεί και διανέμει τα αρχεία σε ένα αποκεντρωμένο σύστημα. Στην πραγματικότητα, όλοι οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν τα ιδιωτικά τους κλειδιά κρυπτογράφησης και κατέχουν τα δεδομένα τους.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η SIA

Όπως αναφέρθηκε ήδη, η Sia είναι μια πλατφόρμα αποθήκευσης cloud όπως το Google Drive, το Dropbox και το Amazon Cloud. Αυτό που διαφοροποιεί τη Sia από άλλους παραδοσιακούς παρόχους αποθήκευσης cloud είναι ότι είναι ένα αποκεντρωμένο σύστημα αποθήκευσης cloud ανοιχτού κώδικα, βασισμένο σε blockchain. Το Sia προσφέρει στους χρήστες ένα οικοσύστημα αποθήκευσης peer-to-peer που επιτρέπει σε οποιονδήποτε σε όλο τον κόσμο να ενοικιάσει ή να επωφεληθεί από τον εφεδρικό χώρο του σκληρού δίσκου. Η Sia επιβραβεύει οποιονδήποτε στο δίκτυο με το SiaCoin, και αυτό είναι κάτι τουλάχιστον που πρέπει να χαμογελάσει. Όλες οι συναλλαγές στο δίκτυο διασφαλίζονται μέσω υποβολής συμβάσεων και αποδείξεων αποθήκευσης. Επίσης, η Sia δεν δέχεται πληρωμές από πελάτες, αλλά επιτρέπει την πληρωμή στην πλατφόρμα της. Αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή της φιλοξενίας του μέλλοντος στο οποίο δεν βασίζεται πλέον μόνο σε κεντρικούς διακομιστές.

ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ

Το οικοσύστημα επιτρέπει ευέλικτες επιλογές αποθήκευσης. Οι πελάτες και οι πάροχοι πραγματοποιούν συναλλαγές στο σύστημα. Οι πάροχοι είναι επίσης γνωστοί ως κεντρικοί υπολογιστές που παρέχουν χώρο αποθήκευσης για τους πελάτες και πληρώνονται στη Sia. Οι πάροχοι μπορούν να ορίσουν την τιμή, τη διαφήμιση και τα πρότυπα των κυρώσεων. Οι πελάτες έχουν επίσης την επιλογή να θέσουν τα πρότυπα τους και μπορούν να επιλέξουν να δώσουν κίνητρα στους παρόχους με βάση την ποιότητα της προσφερόμενης υπηρεσίας.

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΡΧΕΙΟΥ

Όταν μια επιχειρηματική συναλλαγή πραγματοποιείται μεταξύ πελάτη και παροχέα, ένα αρχειοθετημένο συμβόλαιο συντάσσεται και από τα δύο μέρη και αυτό αποθηκεύεται στο blockchain της Sia. Αυτό επιτρέπει την επιβολή ποινής σε περίπτωση που κάποιο από τα συμβαλλόμενα μέρη είναι προεπιλεγμένο. Οι συμβάσεις αρχείων δεν διασφαλίζουν μόνο ένα επίπεδο ασφάλειας στο δίκτυο. Όταν ένα κατατεθέν συμβόλαιο δημιουργείται από έναν πελάτη, καταθέτει ένα υπόλοιπο της SiaCoin στο συμβόλαιο το οποίο χρησιμοποιείται σε μεταγενέστερο χρόνο κατά την εκτέλεση της συναλλαγής. Αυτά τα συμβόλαια αρχείων στο blockchain Sia διασφαλίζουν ότι οι οικοδεσπότες και οι χρήστες είναι ικανοποιημένοι.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ

Οι οικοδομικές πράξεις αποτρέπονται στο οικοσύστημα καθώς υπάρχει υποχρεωτική απόδειξη αποθήκευσης που πρέπει να παρέχεται από τον πάροχο. Η απόδειξη αποθήκευσης πρέπει να παρέχεται από τον πάροχο πριν από τη λήψη της πληρωμής και αυτό σημαίνει, εάν ο πάροχος δεν παρέχει απόδειξη αποθήκευσης για μια περίοδο, η σύμβαση θα τερματιστεί.

ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΣΙΑ

Σε σύγκριση με το παραδοσιακό σύστημα αποθήκευσης, το SiaCoin έχει ένα πλεονέκτημα με τα ακόλουθα οφέλη:


Απόρρητο: Όλα τα δεδομένα που υποβάλλονται σε επεξεργασία στο δίκτυο Sia είναι ασφαλή και ο πάροχος δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά. Ένα ιδιωτικό κλειδί είναι γνωστό μόνο στον χρήστη για την πρόσβαση στον χώρο αποθήκευσης. Αυτό είναι πολύ καλύτερο από το παραδοσιακό μοντέλο, επειδή οι εταιρείες αποθήκευσης cloud υποδοχής έχουν πρόσβαση στα αρχεία.

Ασφάλεια: Η Sia προστατεύει τα δεδομένα του Πελάτη από ένα μόνο σημείο αποτυχίας και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω ενός αποκεντρωμένου συστήματος που επιτρέπει επίσης τη διάσπαση των μεταφορτωμένων εγγράφων μεταξύ διαφορετικών παρόχων.

Προσιτή τιμή: Η τιμολόγηση στη Sia είναι ευέλικτη και καθοδηγείται από την αγορά. Παρόλο που η τιμή μπορεί να είναι πολύ χαμηλή σε σύγκριση με τα παραδοσιακά μοντέλα, οι πελάτες υποβάλλουν προσφορά για τον αποθηκευτικό χώρο που οδηγεί στη χαμηλότερη δυνατή τιμή και πληρώνουν με το SiaCoin που μπορεί να εξορύσσεται ή να ανταλλάσσεται.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ

Η Sia κυκλοφόρησε στο χώρο Cryptocurrency στις 7 Ιουνίου 2015 και άρχισε να διαπραγματεύεται στα 0,000046 $ ανά SiaCoin. Ωστόσο, η Siacoin γνώρισε έκρηξη μεταξύ Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2017 με τιμή περίπου 0,09 $. Σήμερα διαπραγματεύεται στα 0,017 $ και κατατάσσεται στην 37η θέση coinmarketcap.

ΠΟΥ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΤΟ SIACOIN

Το SiaCoin μπορεί να αγοραστεί στο Bittrex, Upbit ή Poloniex και με τα δύο Bitcoin ή Αιθέριο. Bittrex και Upbit έχουν υψηλότερα ποσοστά SC σε σύγκριση με Poloniex. Οι Upbit και Bittrex παίρνουν τόσο το Bitcoin όσο και το Ethereum, ενώ το Poloniex παίρνει μόνο το Bitcoin. Για να αγοράσετε το SiaCoin, πρέπει να έχετε bitcoin ή ethereum, μετά το οποίο μπορείτε στη συνέχεια να ανταλλάξετε το bitcoin ή το Ethereum με το Siacoin σε οποιοδήποτε από τα ανταλλακτικά. Το επόμενο βήμα είναι να αποθηκεύσετε το SiaCoin σε ένα πορτοφόλι Sia. Το Sia υποστηρίζει μόνο πορτοφόλια επιτραπέζιων υπολογιστών σε πλατφόρμες Linux, Mac και Windows.

ΧΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ

Οι υπηρεσίες στο Sia βελτιώνονται συνεχώς. Σκοπεύουν να εφαρμόσουν ροή βίντεο, να κλιμακώσουν την υπηρεσία για να υποστηρίξουν αρχεία μεγαλύτερα από 10 TB ταυτόχρονα, να επιτρέψουν στους χρήστες να μοιράζονται αρχεία με πλατφόρμες εκτός του Sia και να εφαρμόζουν ελαφριά υποστήριξη πελατών και κινητών, να ανταγωνίζονται με πλατφόρμες αποθήκευσης cloud όπως το Dropbox, το Google Drive και OneDrive. Στο μέλλον, θα εφαρμοστεί ένα αμφίδρομο ποδόσφαιρο για τη χρηματοδοτική σύνδεση των Bitcoin και SiaCoin Blockchains.

Στον χώρο του blockchain, οι άμεσοι ανταγωνιστές της Sia είναι οι Storj και MaidSafe, αλλά η Sia ισχυρίζεται ότι είναι καλύτερη με την κρυπτογράφηση και την αποκέντρωση. Η ανάγκη για ασφάλεια δεδομένων, προστασία της ιδιωτικής ζωής και αποκέντρωση είναι πολύ υψηλή αυτή τη στιγμή, και μπορεί να ειπωθεί ότι η Sia έχει έρθει την πιο κατάλληλη στιγμή. Το μέλλον είναι πράγματι πολλά υποσχόμενο για τη SiaCoin!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map