Πώς να ανταλλάξετε Pullbacks χρησιμοποιώντας RSI και ADX

Συχνά, η διαπραγμάτευση των αγορών κρυπτονομισμάτων συνεπάγεται επιτυχώς ακολουθώντας την πορεία της μικρότερης αντίστασης. Ως έμπορος, θέλουμε να είμαστε συντονισμένοι με την αγορά όποτε είναι δυνατόν. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γίνει αυτό είναι να προσπαθήσετε να καταγράψετε κινήσεις τάσεων στην αγορά. Συνδυάζοντας δύο απλούς τεχνικούς δείκτες, το RSI και το ADX, θα δείξω πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τάση ακολουθώντας μια προσέγγιση για τις συναλλαγές κρυπτογράφησης, εκμεταλλευόμενοι μικρές αποδόσεις εντός μιας τάσης.

Κατανόηση του δείκτη RSI

Το Relative Strength Index (RSI) δημιουργήθηκε από έναν διάσημο τεχνικό αναλυτή με την ονομασία J. Welles Wilder. Ανάπτυξε αυτόν τον δείκτη μαζί με τον δείκτη ADX στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Ο Γουίλντερ δημοσίευσε το έργο του στο βιβλίο του με τίτλο «Νέες έννοιες στα τεχνικά συστήματα συναλλαγών».

Ο δείκτης RSI είναι ένας δείκτης βασισμένος στην ορμή που μετρά την ισχύ της μεταβολής των τιμών εντός μιας αγοράς. Ο δείκτης RSI αποτελείται από μία μόνο γραμμή που κυμαίνεται μεταξύ 0 και 100.

Ας ρίξουμε μια ματιά στον τύπο για το RSI:

RSI = (100- (100 / (1 + RS))), όπου RS είναι η σχετική ισχύς.

Πρώτα λοιπόν πρέπει να υπολογίσουμε το RS, πριν μπορέσουμε να πάρουμε την πραγματική ανάγνωση RSI. Ακολουθεί ο τύπος για τον υπολογισμό του RS χρησιμοποιώντας την προεπιλεγμένη ρύθμιση περιόδου 14:

RS = (14 περίοδος EMA των προηγούμενων 14 επάνω ράβδων / (14 περίοδος EMA των προηγούμενων 14 κάτω ράβδων)

Μόλις έχουμε την τιμή RS μπορούμε να εισάγουμε αυτή τη μεταβλητή στην εξίσωση RSI για να πάρουμε την τιμή RSI.

Λάβετε υπόψη ότι η περίοδος 14 είναι η τυπική προεπιλεγμένη περίοδος αναμονής, ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε περίοδο που θέλετε.

Υπάρχουν τρία κύρια σήματα που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά με την ένδειξη RSI. Έχουν ως εξής:

Όταν η ένδειξη δείκτη RSI είναι κάτω από 30, η αγορά θεωρείται ότι έχει υπερπωληθεί.

Όταν η ένδειξη RSI είναι πάνω από 70, η αγορά θεωρείται υπεραγορά.

Όταν υπάρχει απόκλιση μεταξύ του RSI και της τιμής, τότε είναι πιθανό να συμβεί σύντομα μια επαναφορά τιμών ή μια αλλαγή τάσης. Υπάρχουν ουσιαστικά δύο βασικοί τύποι αποκλίσεων – Μια Bullish απόκλιση και μια Bearish Divergence.

Μια ανοδική απόκλιση εμφανίζεται όταν τιμή κινείται χαμηλότερα ενώ η ανάγνωση RSI αποκλίνει ή κινείται υψηλότερα.


Μια πτωτική απόκλιση εμφανίζεται όταν τιμή κινείται υψηλότερα ενώ η ανάγνωση RSI αποκλίνει ή κινείται χαμηλότερα.

Παρακάτω θα βρείτε το γράφημα 480 λεπτών ETH / USD (Ethereum). Παρατηρήστε την κυκλική περιοχή στην ένδειξη RSI. Αυτές οι περιοχές δείχνουν σήματα υπεραγοράς και υπερπώλησης.

εικόνα1 10

Φιλτράρισμα σημάτων με ADX

Το ADX σημαίνει Μέσος Κατευθυντικός Δείκτης και είναι ένας δείκτης ανίχνευσης τάσεων. Η γραμμή ADX βοηθά στη μέτρηση της ισχύος μιας τάσης. Ωστόσο, δεν μας λέει από μόνη της την κατεύθυνση της τάσης. Το ADX χρησιμοποιείται συχνά σε συνδυασμό με τις γραμμές + DI και -DI. Όταν συνδυάζετε το ADX με + DI και -DI, ​​μπορείτε να μετρήσετε τη δύναμη και την κατεύθυνση μιας τάσης.

Ακολουθούν τρεις βασικές οδηγίες για τη χρήση της μελέτης ADX:

  • Όταν η γραμμή ADX διασχίζει πάνω από 25 από κάτω και το + DI είναι πάνω από -DI, ​​τότε μια ανοδική τάση εμφανίζεται ή υπάρχει στην αγορά.
  • Όταν η γραμμή ADX διασχίζει πάνω από 25 από κάτω και το -DI είναι πάνω από + DI, τότε μια πτωτική τάση εμφανίζεται ή υπάρχει στην αγορά.
  • Κάθε φορά που η γραμμή ADX είναι κάτω των 20, η αγορά βρίσκεται σε ενοποίηση, τάση μείωσης της κατάστασης της αγοράς.

Η γραμμή ADX είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη μέτρηση της ισχύος μιας τάσης. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί με άλλες τεχνικές μελέτες και δείκτες για να βοηθήσει στο φιλτράρισμα των συναλλαγών σε ένα περιβάλλον αγοράς χωρίς κατεύθυνση. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να κάνετε συναλλαγές μόνο όταν υπάρχει κάποια αστάθεια στην αγορά και οι αγορές κινούνται προς την προβλεπόμενη κατεύθυνση.

Για παράδειγμα, ένας έμπορος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το ADX ως φίλτρο συναλλαγών ξεκινώντας μια νέα θετική θέση μόνο όταν η γραμμή ADX είναι πάνω από 25 και το + DI είναι πάνω -DI, ​​υποδηλώνοντας ότι η αγορά τείνει προς τα πάνω. Αντίθετα, μπορεί να επιλέξει να ξεκινήσει μια νέα μικρή θέση μόνο όταν η γραμμή ADX είναι πάνω από 25 και -DI είναι πάνω από + DI, υποδηλώνοντας ότι η αγορά τείνει προς τα κάτω.

Αν και το φίλτρο τάσεων ADX δεν είναι τέλειο, είναι ένας από τους καλύτερους δείκτες ανίχνευσης τάσεων που διατίθενται στους εμπόρους. Ως εκ τούτου, θα ήταν συνετό να ενσωματώσετε κάποια πτυχή στο πρόγραμμα συναλλαγών σας.

Ακολουθεί το γράφημα τιμών 240 λεπτών ETH / USD που δείχνει την εμφάνιση της μελέτης ADX:

εικόνα2 6

Στρατηγική επαναφοράς με χρήση RSI και ADX

Τώρα που έχετε μια αρκετά καλή κατανόηση και των δύο αυτών τεχνικών δεικτών, ας στρέψουμε τώρα την εστίασή μας στη δημιουργία στρατηγικής συναλλαγών κρυπτογράφησης γύρω από αυτές τις μελέτες.

Όπως έχουμε συζητήσει νωρίτερα, ο δείκτης RSI χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως σήμα υπεραγοράς και υπερπώλησης, και οι έμποροι αναμένουν ότι θα συμβεί αλλαγή τάσης μετά την ανάγνωση του RSI στα ακραία επίπεδα των 30 και 70.

Όμως, ο τρόπος που μου αρέσει να χρησιμοποιώ τον δείκτη RSI είναι να αναζητήσω περιοχές όπου έχει σημειωθεί μικρή υποχώρηση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω κινήσεις τιμών προς την κατεύθυνση της συνολικής τάσης. Ουσιαστικά, προτιμώ να το χρησιμοποιώ για να αγοράσω προσωρινές απώλειες σε ανοδική τάση και να πουλήσω προσωρινές ράλι σε πτωτική τάση. Για να το επιτύχω αυτό, χρησιμοποιώ το όριο 45 για ευκαιρίες αγοράς και 55 για ευκαιρίες πώλησης. Για την περίοδο αναδρομής εξακολουθώ να χρησιμοποιώ την προεπιλεγμένη ρύθμιση περιόδου 14.

Έτσι, όταν η γραμμή RSI κινείται κάτω από το 45 από ψηλά, μου αρέσει να αγοράζω μερικά κουκούτσια πάνω από το υψηλό του πρώτου κεριού. Και ομοίως, όταν η γραμμή RSI κινείται πάνω από το 55 από κάτω, μου αρέσει να πουλάω μερικά pips κάτω από το χαμηλό του πρώτου κεριού που δημιουργήθηκε.

Το παραπάνω μακρύ σήμα RSI ισχύει μόνο όταν εμφανίζεται σε συνδυασμό με την ένδειξη ADX πάνω από 25 και το + DI είναι πάνω από -DI. Και το παραπάνω σύντομο σήμα RSI ισχύει μόνο όταν εμφανίζεται σε συνδυασμό με ανάγνωση ADX άνω των 25 και -DI είναι πάνω από + DI.

Η στάση τοποθετείται πέρα ​​από το κερί που σηματοδότησε την είσοδο. Και για έξοδο από το εμπόριο, μου αρέσει να βλέπω το γράφημα για ενδείξεις δράσης για τις τιμές, ειδικά για ένα breakout τάσης προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Παράδειγμα στρατηγικής συναλλαγών RSI ADX

Τώρα που έχουμε εφαρμόσει τους κανόνες στρατηγικής συναλλαγών RSI ADX, ας δούμε πώς λειτουργεί όλα αυτά σε ένα γράφημα πραγματικών τιμών.

Παρακάτω θα βρείτε το διάγραμμα τιμών Bitcoin των 240 λεπτών.

εικόνα3 1

Παρατηρήστε στην αριστερή πλευρά του διαγράμματος η αγορά φαίνεται να κινείται χαμηλότερα και ο δείκτης RSI κινείται επίσης χαμηλότερα μαζί με τη δράση των τιμών. Σύντομα μετά, υπάρχει κάποια ενοποίηση τιμών στο Bitcoin και η ανάγνωση RSI αρχίζει να κινείται υψηλότερα. Τελικά, η ένδειξη RSI διεισδύει στο επίπεδο 55 όπως φαίνεται από την κυκλική περιοχή στην ένδειξη. Αυτό είναι το σύντομο σήμα εισόδου μας.

Στη συνέχεια, πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι το φίλτρο τάσης, ο δείκτης ADX είναι πάνω από 25 και ότι η γραμμή -DI (κόκκινο) βρίσκεται πάνω από τη γραμμή + DI (πράσινη). Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η περίπτωση, η οποία επιβεβαιώνει το σύντομο σήμα εισόδου μας. Μπορούμε να προετοιμαστούμε για να εισέλθουμε σε μια μικρή θέση μετά την απομάκρυνση του χαμηλού του πρώτου κεριού. Θα δείτε αυτήν την περιοχή να σημειώνεται στο γράφημα.

Η απώλεια στάσης μας θα τοποθετηθεί πάνω από το υψηλό του πρώτου κεριού, το οποίο ποτέ δεν πλησίασε να δοκιμαστεί. Και μια καλή περιοχή για να κερδίσετε θα ήταν η ανοδική απόκλιση της πτωτικής γραμμής τάσης όπως φαίνεται στο γράφημα.

Συντάκτης: Vic Patel είναι ο συγγραφέας αυτής της θέσης επισκεπτών. Είναι ιδιώτης έμπορος και εκπαιδευτικός με εμπειρία 20+ ετών στις χρηματοοικονομικές αγορές. Είναι επίσης ο ιδρυτής του Forex Training Group.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map