Οδηγός για την κατανόηση των κινητών μέσων όρων στην τεχνική ανάλυση

Οι επενδυτές συνήθως βασίζονται σε θεμελιώδη ανάλυση για να αξιολογήσουν την ασφάλεια και την εγγενή αξία της (και να αναλύσουν το μελλοντικό της δυναμικό), ενώ οι έμποροι χρησιμοποιούν τεχνική ανάλυση για μεγιστοποίηση των άμεσων αποδόσεων. Η τεχνική ανάλυση μελετά μοτίβα και δείκτες για να εντοπίσει ευκαιρίες συναλλαγών και πιθανά κέρδη. Τα πιο συνηθισμένα εργαλεία αυτής της πειθαρχίας περιλαμβάνουν Κινούμενους μέσους όρους, MACD, Σχετικό δείκτη ισχύος, Bollinger bands και άλλα.

Το να βρίσκεστε στην πολύπλοκη αγορά κρυπτογράφησης απαιτεί συνδυασμό τεχνικών υπολογιστών και οικονομικών γνώσεων, οπότε η εκμάθηση τεχνικών συναλλαγών είναι απαραίτητη.

Λόγω των μοναδικών προσωπικοτήτων των ανθρώπων, ανταλλάσσονται με διαφορετικούς τρόπους – ορισμένοι προτιμούν πιο επιθετική και επικίνδυνη προσέγγιση, άλλοι επιλέγουν πιο χαλαρό, αργό και ασφαλές στυλ. Υπάρχουν διάφορα στυλ συναλλαγών που είναι κάπως αλληλεπικαλυπτόμενα. Ωστόσο, αυτά τέσσερα στυλ είναι τα πιο δημοφιλή διαπραγμάτευση θέσης, συναλλαγές swing, ημερήσιες συναλλαγές και συναλλαγές τριχωτού της κεφαλής.

Όσον αφορά τα χρήσιμα τεχνικά εργαλεία ανάλυσης, ένα από τα παλαιότερα και πιο δημοφιλή είναι ο κινητός μέσος όρος. Είναι ένας δείκτης που αναλύει προηγούμενα και πρόσφατα δεδομένα (συγκεκριμένα η τιμή) αθροίζοντας και με μέσο όρο για διαφορετικές χρονικές περιόδους. Δείχνει τις μέσες τιμές, και ονομάζεται “μετακίνηση” καθώς υπολογίζεται επανειλημμένα καθώς διατίθενται νέα δεδομένα. Καθώς εξελίσσεται, μειώνει την παλαιότερη τιμή και προσθέτει την τελευταία τιμή. Αυτό περιγράφει μια διαδικασία, που ονομάζεται “εξομάλυνση” με την οποία μειώνει την επίδραση των προσωρινών διακυμάνσεων δεδομένων, ισοπεδώνοντας την σε μια γραμμή, δείχνει την τάση πιο καθαρά και επισημαίνει τις τιμές πάνω και κάτω.

Οι κινούμενοι μέσοι όροι είναι δείκτες που ακολουθούν τάσεις ή υστερούν, καθώς περιγράφουν γεγονότα που έχουν ήδη συμβεί. Χρησιμοποιούνται επίσης ως βάση για άλλους δείκτες, όπως Moving Average Convergence Divergence (MACD), Bollinger Bands, Percentage Price Oscillator και άλλα. Η χρήση των κινητών μέσων όρων περιλαμβάνει την επιβεβαίωση μιας τάσης, τον προσδιορισμό της κατεύθυνσής της ή τις πιθανές αντιστροφές της, καθώς και τον προσδιορισμό μιας επίπεδης αγοράς.

Η κύρια παράμετρος που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό ενός κινούμενου μέσου όρου είναι μια περίοδος ή ένας αριθμός περιόδων. Κυρίως, οι Κινούμενοι Μέσοι βασίζονται στις τιμές κλεισίματος.

Τύποι κινητών μέσων όρων

Ένας απλός μέσος όρος κίνησης είναι η πιο βασική και πιθανώς πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη μορφή Κινούμενων μέσων Ορίζεται ως ο μη σταθμισμένος μέσος όρος (άθροισμα τιμών, διαιρούμενος με τον αριθμό τιμών) των δεδομένων για ένα σταθερό χρονικό διάστημα. Όταν μια νέα τιμή μπαίνει στο σετ σε μια νέα περίοδο, η παλαιότερη μειώνεται και έτσι απαιτείται νέος υπολογισμός.

Εκθετικός κινούμενος μέσος όρος

Χρησιμοποιεί έναν πιο περίπλοκο υπολογισμό από τον απλό κινούμενο μέσο όρο καθώς εφαρμόζει περισσότερο βάρος στα πιο πρόσφατα δεδομένα στο σύνολο τιμών και υπολογίζει τον μέσο όρο όλων των ιστορικών δεδομένων που αναλύθηκαν, χωρίς να αφαιρέσετε προηγούμενες καταχωρίσεις όταν η πιο πρόσφατη είναι διαθέσιμη. Η στάθμιση για κάθε προηγούμενη τιμή μειώνεται εκθετικά (το βήμα δεν είναι σταθερός αριθμός).

Σταθμισμένος κινούμενος μέσος όρος

Είναι ένας δείκτης που αναδεικνύει και πάλι τις πιο πρόσφατες καταχωρήσεις τιμών για να διασφαλίσει ότι έχουν σημαντικότερο αντίκτυπο στο αποτέλεσμα από τις παλαιότερες καταχωρήσεις. Το βάρος κάθε καταχώρησης μειώνεται σε μια αριθμητική εξέλιξη, πράγμα που σημαίνει ότι η διαφορά μεταξύ των σημείων δεδομένων είναι σταθερή και 1 είναι ο αριθμός που χρησιμοποιείται πιο συχνά.

Συμβουλές για την ερμηνεία των κινητών μέσων όρων

– Εξετάστε τη διάρκεια των περιόδων που χρησιμοποιείτε. Θα πρέπει να έχετε έναν ορισμένο αριθμό τιμών κλεισίματος για τον υπολογισμό ενός κινούμενου μέσου όρου. Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα για ολοκαίνουργια στοιχεία.

– Οι κινητικοί μέσοι όροι καθυστερούν, ακολουθούν τις τάσεις των δεικτών, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πάντα ένα βήμα πίσω. Ενώ διασφαλίζουν ότι είστε σύμφωνοι με την τρέχουσα τάση, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος καθυστερημένων σημάτων. Όσο μεγαλύτερος είναι ο κινητός μέσος όρος, τόσο μεγαλύτερη είναι η υστέρηση.


– Οι κινούμενοι μέσοι όροι δεν μπορούν να υπολογιστούν μόνο με τις τιμές κλεισίματος αλλά και με τις μηνιαίες τιμές, τις εβδομαδιαίες τιμές, τις τιμές ανοίγματος ή ακόμη και τις ενδοημερήσιες τιμές.

– Έχετε υπόψη ότι όσο υψηλότερη είναι η αστάθεια των τιμών, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα ψευδών σημάτων. Ενώ οι κινούμενοι μέσοι όροι είναι εξαιρετικοί για τον εντοπισμό σημαντικών τάσεων, είναι δυνατό να λάβετε πολλά ψευδή σήματα ή να χάσετε θέσεις πριν συμβεί αυτό. Οι κινητικοί μέσοι όροι είναι απαραίτητοι για άλλα εργαλεία, συνδυάζετε πάντα εργαλεία για πρόσθετη επιβεβαίωση.

Θέλετε να μάθετε περισσότερες στρατηγικές στην τεχνική ανάλυση; Μπορείτε να διαβάσετε τον οδηγό μας για την επιστροφή συναλλαγών χρησιμοποιώντας το RSI εδώ.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map