Mining Dash το 2018: Ένας πλήρης οδηγός

Το Dash είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και επιτυχημένα altcoins μέχρι σήμερα. Στο παρελθόν ονομάστηκε “Xcoin” όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2014, έγινε αργότερα “Darkcoin”, πριν τελικά καταλήξει στο όνομα που όλοι γνωρίζουμε σήμερα, Dash.

Το Dash ήταν το πρώτο πρωτόκολλο αυτοχρηματοδότησης και αυτοδιοίκησης, καθώς και ένα από τα πρώτα DAO, συντομότερο για τους Αποκεντρωμένους Αυτόνομους Οργανισμούς. Αναπτύχθηκε για την επίλυση των περισσότερων προβλημάτων που συνήθως συνδέονται με το Bitcoin, τα κύρια σημεία πώλησης είναι οι άμεσες συναλλαγές (InstantSend) ενισχυμένο απόρρητο (PrivateSend) και η ασφάλεια (οι συναλλαγές επιβεβαιώνονται από έναν αλγόριθμο 200 TerraHash).

Τη στιγμή αυτής της γραφής, το Dash (DASH) κατατάσσεται στην 15η θέση CoinMarketCap, με συνολική κεφαλαιοποίηση αγοράς 1.654.703.119 $, τρέχουσα τιμή 200,73 $ και κυκλοφορία 8.243.632 νομισμάτων DASH. Το Dash αναπτύχθηκε έτσι ώστε να υπάρχει μόνο συνολική προσφορά 18 εκατομμυρίων νομισμάτων. Η εταιρεία ελπίζει να φτάσει τα 18 εκατομμύρια στο σημείο γύρω στο 2030.

Παρακάτω, οι χρήστες μπορούν να βρουν έναν οδηγό που εξηγεί πώς εξορύσσεται το Dash, καθώς και όλο το υλικό και το λογισμικό που απαιτούνται για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας.

Ο μηχανισμός συναίνεσης του Dash

Το Dash χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό συναίνεσης Proof-of-Work (PoW) και έναν αλγόριθμο κατακερματισμού που ονομάζεται X11. Αναπτύχθηκε από τον προγραμματιστή Dash core, Evan Duffield, ο αλγόριθμος παίρνει το όνομά του και από τους 11 διαδοχικούς αλγόριθμους κατακερματισμού που χρησιμοποιεί. Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του αλγορίθμου ήταν ότι απαιτούσε λιγότερη υπολογιστική ισχύ και κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με τον αλγόριθμο SHA-256 PoW του Bitcoin.

Εξήγησε εξόρυξη Dash

Εάν το PoW ακούγεται οικείο, είναι επειδή είναι το ίδιο που χρησιμοποιείται από το Bitcoin. Η ίδια βασική αρχή ισχύει: προκειμένου οι ανθρακωρύχοι να κερδίσουν ανταμοιβές κατά την εξόρυξη, πρέπει να λύσουν δύσκολα μαθηματικά προβλήματα, τα οποία στη συνέχεια πρέπει να εγκριθούν από άλλους στο ίδιο δίκτυο. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό εξειδικευμένων στοιχείων λογισμικού και υλικού.

Μια άλλη αξιοσημείωτη πτυχή του Dash είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο ανοιχτού κώδικα που προσαρμόζει συνεχώς τη δυσκολία εξόρυξης, που ονομάζεται DGW, συντομογραφία του Dark Gravity Wave. Αυτός ο αλγόριθμος διασφαλίζει ότι το επίπεδο δυσκολίας προσαρμόζεται για κάθε μπλοκ και όχι μία φορά κάθε μπλοκ του 2016, όπως στην περίπτωση του Bitcoin. Το νόμισμα έχει ένα μεταβλητό ρολόι που έχει οριστεί να μειώνεται με ρυθμό περίπου 7,1% ετησίως.

Το σύστημα DGW έχει εξελιχθεί με την πάροδο των ετών φτάνοντας στην τρίτη του έκδοση και έχει αναβαθμιστεί για την επίλυση των περισσότερων από τα ζητήματα που σχετίζονται συνήθως με την εκμετάλλευση χρονικής στρέβλωσης, την ακρίβεια κινούμενου σημείου και τη δυσκολία στοχοθέτησης.

Στο δίκτυο δύο επιπέδων του Dash, ο ανθρακωρύχος θα μοιραστεί την ανταμοιβή αποκλεισμού με τους masternodes και το σύστημα. Στη συνέχεια, ο ανθρακωρύχος θα λάβει 45%, οι masternodes θα λάβουν επίσης 45% και το υπόλοιπο 10% θα υποστηρίζει το σύστημα. Το 10% χρησιμοποιείται για την πληρωμή συμβάσεων δικτύου που θέλουν να αναπτύξουν και να επενδύσουν στο οικοσύστημα Dash. Οι κόμβοι χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση και την ασφάλεια του δικτύου πραγματοποιώντας επαληθεύσεις συναλλαγών και δημιουργίες νομισμάτων.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, οι masternodes είναι πολύ σημαντικοί για το οικοσύστημα του Dash. Για να ρυθμίσετε και να εκτελέσετε ένα masternode, οι χρήστες πρέπει να διασφαλίσουν ότι κατέχουν και αποθηκεύουν 1000 νομίσματα DASH, ότι είτε διαθέτουν εικονικό ιδιωτικό διακομιστή (VPS) είτε διακομιστή Linux, καθώς και DASH Wallet. Τα 1000 νομίσματα πρέπει να παραμένουν πάντα στο πορτοφόλι σας για να τρέξουν το masternode, καθώς το να έχεις λιγότερα από τον προαναφερθέντα αριθμό θα έχει ως αποτέλεσμα την αφαίρεση του masternode από το δίκτυο Dash.

Εξοπλισμός εξόρυξης Dash

Ακριβώς όπως και τα περισσότερα κρυπτονομίσματα, το Dash μπορεί να εξορύσσεται επίσης. Παρόλο που στις πρώτες μέρες ήταν δυνατή η εξόρυξη με έναν απλό υπολογιστή, σήμερα, η εξόρυξη CPU και GPU δεν είναι πλέον κερδοφόρα.

Για να εξορύξετε το Dash, οι χρήστες θα απαιτούν εξειδικευμένο ανθρακωρύχο ASIC. Ένας από τους καλύτερους ανθρακωρύχους Dash είναι το Antminer D3 που αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε από Bitmain το 2017. Χρησιμοποιεί τον ίδιο αλγόριθμο με το Dash (X11) και έχει ισχύ κατακερματισμού 19,3 Gh / s και κατανάλωση ισχύος περίπου 1350W. Εκτός από τον πραγματικό ανθρακωρύχο, οι χρήστες καλούνται επίσης να αγοράσουν ένα PSU, Power Supply Unit.


Εξόρυξη Dash Cloud

Φυσικά, η αγορά όλου αυτού του εξειδικευμένου υλικού κοστίζει. Μια άλλη, πιο φιλική προς το κόστος εναλλακτική λύση έρχεται με τη μορφή cloud mining. Συνήθως, η ισχύς επεξεργασίας παρέχεται από διάφορους υπολογιστές που βρίσκονται σε χώρες με χαμηλό κόστος ενέργειας. Οι χρήστες μπορούν, επομένως, να νοικιάσουν την ισχύ κατακερματισμού από αυτά τα αγροκτήματα σε αντάλλαγμα για το νόμισμα fiat. Μερικοί από τους πιο αξιόπιστους παρόχους εξόρυξης cloud είναι Bitminer, MinerGate, CoinMine, και NiceHash.

Πορτοφόλια παύλας

Η αγορά του δικού σας εξοπλισμού εξόρυξης υλικού ή η συμμετοχή σε μια ομάδα εξόρυξης αποτελεί μέρος της όλης διαδικασίας εξόρυξης. Για να εξορύξουν το Dash, οι χρήστες θα απαιτήσουν επίσης ένα πορτοφόλι για να κρατήσουν τα νομίσματά τους Dash. Κάποια από τα καλύτερα πορτοφόλια Dash, όπως συνιστάται από τον επίσημο ιστότοπο, είναι Πυρήνας Dash, Dash Electrum, Εξοδος πλήθους, και Τζαξ για επιτραπέζιους υπολογιστές και Πορτοφόλι Dash, Dash Core iOS, Πορτοφόλι Edge (Android και iOS), Κοινόμι, και Jaxx iOS) για κινητές συσκευές.

Οι χρήστες με γνώμονα την ασφάλεια μπορούν επίσης να επιλέξουν από διάφορα πορτοφόλια υλικού, όπως Καθολικό Nano S, και Τρέζορ.

Πόσο επικερδές είναι το Dash Mining στις μέρες μας?

Το παγκόσμιο hashrate για το Dash έχει δει τα σκαμπανεβάσματά του τα τελευταία δύο χρόνια. Η κερδοφορία δεν είναι τόσο υψηλή όσο ήταν τα πρώτα χρόνια. Ωστόσο, ο αλγόριθμος X11 είναι ένας σχετικά εύκολος αλγόριθμος για να ορυχείο σε σύγκριση με άλλους κρυπτογράφους εκεί έξω και ο ρυθμός κατακερματισμού σχετίζεται με την τιμή του νομίσματος.

Τελικές σκέψεις

Εν κατακλείδι, η εξόρυξη Dash μπορεί να είναι ακόμα επικερδής, αρκεί οι χρήστες να αφιερώσουν χρόνο για να ερευνήσουν διεξοδικά τον εξοπλισμό εξόρυξης που απαιτείται, καθώς και να υπολογίσουν το συνολικό κόστος και το κέρδος. Διαβάστε όσο το δυνατόν περισσότερο σχετικά με την εξόρυξη Dash και βεβαιωθείτε ότι δεν θα αφήσετε ποτέ τον εαυτό σας να δελεαστεί από προγράμματα γρήγορου πλούτου. Μην ξεχνάτε ότι η εξόρυξη Dash είναι ασφαλής εάν χρησιμοποιείτε τα σωστά κανάλια και τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Για ακόμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξόρυξη Dash, μπορείτε να δείτε την ειδική ενότητα στην πλατφόρμα Dash επίσημη ιστοσελίδα.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map