Ένας οδηγός για αρχάριους για τους αστρικούς Lumens (XLM)

Το XLM είναι το εγγενές νόμισμα της πλατφόρμας Stellar. Το δίκτυο στοχεύει να βοηθήσει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τα άτομα στον κόσμο να πραγματοποιήσουν διασυνοριακές συναλλαγές με ευκολία και χαμηλό κόστος συναλλαγών, αξιοποιώντας την τεχνολογία κατανεμημένων καθολικών.

Το δίκτυο Stellar δημιουργήθηκε από το Τζεντ Μακάλεμπ, ο οποίος είναι επίσης ο συνιδρυτής του Ripple και η Joyce Kim, δικηγόρος.

Banking The Unbanks χρησιμοποιώντας Blockchain

Αν και το ίδιο άτομο δημιούργησε τόσο το Stellar όσο και το Ripple, και το καθένα προσπαθεί φαινομενικά να λύσει τα ίδια προβλήματα στον χρηματοπιστωτικό τομέα, Αστρικός στοχεύει να συνδεθεί «Άνθρωποι σε οικονομικές υπηρεσίες χαμηλού κόστους για την καταπολέμηση της φτώχειας και την ανάπτυξη ατομικών δυνατοτήτων».

Αφ ‘ετέρου, Κυματισμός στοχεύει στη διασύνδεση τραπεζών, παρόχων πληρωμών ψηφιακών ανταλλαγών περιουσιακών στοιχείων και εταιρειών και τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν καθολική μεταφορά χρημάτων μέσα σε λίγα λεπτά.

Το Stellar blockchain είναι σε θέση να επιβεβαιώσει μια συναλλαγή σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.

Η ιστορία του αστρικού

Η Stellar ιδρύθηκε το 2014 από τους McCaleb και Kim. Το Stellar Development Foundation (SDF), ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός δημιουργήθηκε για τη διαχείριση της πλατφόρμας. Η πλατφόρμα ευθυγραμμίστηκε αμέσως με τον τομέα πληρωμών χρησιμοποιώντας το XLM ως το φυσικό του νόμισμα.

Τον επόμενο χρόνο, το SDF αναβάθμισε το Stellar δίκτυο και άλλαξε το όνομα του εγγενούς περιουσιακού του στοιχείου από Stellar σε Lumen. Η αλλαγή ονόματος προοριζόταν να αντικατοπτρίζει την αλλαγή που πραγματοποιήθηκε στο δίκτυο και να σχεδιάσει μια ξεκάθαρη γραμμή μεταξύ του Stellar, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που αναπτύσσει την πλατφόρμα και του εγγενούς περιουσιακού του.

Το SDF χρηματοδοτεί τις δραστηριότητές του από αποθεματικό 5 τοις εκατό των 100 δισεκατομμυρίων νομισμάτων XLM. Η SDF μπορεί να επιλέξει να δημοπρατήσει μέρος του 5% ή να πουλήσει μεγάλες ποσότητες των δεσμευμένων κερμάτων XLM σε ιδιωτικές οντότητες που ενδιαφέρονται για μια κοινή σχέση εργασίας.

Η αναβάθμιση δικτύου εισήγαγε έναν νέο αλγόριθμο συναίνεσης, Πρωτόκολλο Stellar Consensus (SCP) αναπτύχθηκε από τον David Mazieres, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, και από τον κορυφαίο επιστήμονα στο Stellar Development Foundation.

Το SCP εισήγαγε έναν αλγόριθμο που επέτρεψε έναν αποκεντρωμένο έλεγχο, ασυμπτωτική ασφάλεια και ευέλικτη εμπιστοσύνη στην πλατφόρμα.

Το 2017, ένα εμπορικό τμήμα αστρικών, Lightyear.io, ξεκίνησε.

Σημασία του περιουσιακού στοιχείου XLM στο αστρικό δίκτυο

Πρώτον, η πλατφόρμα Stellar ξεκίνησε με 100 δισεκατομμύρια Lumens. Ωστόσο, υπάρχει ένας ρυθμός πληθωρισμού ενός τοις εκατό κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι νέα XLMs προστίθενται στο δίκτυο κάθε χρόνο με ποσοστό 1 τοις εκατό.

Για να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε μια συναλλαγή στο Stellar blockchain, πρέπει να πληρώσετε τα τέλη συναλλαγής. Αυτά τα τέλη πρέπει να καταβληθούν χρησιμοποιώντας lumens (XLM).

Αν και τα τέλη είναι ελάχιστα, 0,00001 XLM, αποτρέπουν ένα Επίθεση άρνησης υπηρεσίας (DoS) στο δίκτυο. Για να διατηρήσει η πλατφόρμα Stellar έναν λογαριασμό, οι λογαριασμοί πρέπει να διατηρήσουν ένα ελάχιστο υπόλοιπο 0,5 XLM. Σύμφωνα με το Stellar Development Foundation, αυτά τα ελάχιστα βοηθούν στην εξάλειψη των εγκαταλελειμμένων λογαριασμών.

Εστιάζοντας στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, το XLM επιτρέπει συναλλαγές μεταξύ ζευγαριών νομισμάτων.

Αυτή η απόφαση είναι λίγο αμφιλεγόμενη και μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένα διλήμματα, ειδικά σε περίπτωση δραστικής αύξησης των τιμών. Θέλετε να μάθετε τι σκέφτονται οι άλλοι? Δείτε τις κριτικές Stellar στο Revain.

Ωστόσο, αυτή η λειτουργικότητα χρειάζεται ρευστότητα μεταξύ του σχετικού νομίσματος και του XLM.

Τα μελλοντικά σχέδια του Stellar

Η Stellar άρχισε να επενδύει στο μέλλον κατά την ίδρυσή της. Για παράδειγμα, το SDF διανέμει περιστασιακά δωρεάν νομίσματα XLM στο κοινό με σκοπό να εμπλέξει περισσότερα άτομα με κρυπτονομίσματα.

Μια τέτοια κίνηση συνδέεται με τη δέσμευση της SDF να καταθέσει τους μη τραπεζίτες. Με περισσότερα άτομα σε μειονεκτούσες περιοχές, ειδικά στην Αφρική και την Ασία, να έχουν πρόσβαση σε smartphone από τις τράπεζες, με XLM, χρειάζονται μόνο σύνδεση στο Διαδίκτυο για να λαμβάνουν και να πραγματοποιούν πληρωμές.

Η Stellar έχει ήδη αποδείξει τη βιωσιμότητά της λαμβάνοντας υπόψη τις συνεργασίες υψηλού επιπέδου που είχε μελάνι στο παρελθόν. Αυτό περιλαμβάνει συνεργασία με IBM, KlickEx, SureRemit κ.λπ..

Τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, η Stellar ανέπτυξε ένα βραχιολάκι εικονικού νομίσματος που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Near Field Communication (NFC) και την τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού της Stellar για την πραγματοποίηση πληρωμών.

Η Stellar επιδιώκει επίσης να εισαγάγει ένα δίκτυο αστραπής για να βελτιώσει τις δυνατότητες κλιμάκωσης και ασφάλειας της πλατφόρμας. Το SCP χαρακτηρίζεται επίσης για βελτίωση με μια λειτουργία Bump Sequence.

Ο Basil έχει τρία χρόνια ανεξάρτητης εμπειρίας γράφοντας σε αναστατωτικές τεχνολογίες. Επικεντρώνεται στις ειδήσεις και στα εκπαιδευτικά κομμάτια. βοηθώντας στη διάδοση του ευαγγελίου του Blockchain. Ελπίζει να έχει τη δική του εταιρεία blockchain μια μέρα. βοηθώντας τον κόσμο μέσω της καινοτόμου τεχνολογίας καθολικών.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner