Λίστα και οδηγός εταιρικών σχέσεων IOTA

Το IOTA είναι ένα κατανεμημένο καθολικό που δημιουργήθηκε για να διευκολύνει την επικοινωνία και τις συναλλαγές μεταξύ μηχανημάτων συνδεδεμένων με το οικοσύστημα Internet of Things (IoT). Ακολουθεί μια λίστα με τις Συνεργασίες IOTA, που βοηθούν στην προώθηση του κρυπτονομίσματος και αυτών των εταιρειών μέσω της καινοτόμου χρήσης της τεχνολογίας Tangle.

1. Microsoft

Η IOTA ανακοίνωσε, τον Νοέμβριο του 2017, ότι ξεκίνησε την πρώτη δημόσια αγορά δεδομένων στον κόσμο σε ένα Διαδίκτυο διανεμημένο καθολικό (IoT) σε συνδυασμό με Microsoft.

Η ιδέα ήταν η δημιουργία εσόδων από δεδομένα, τα οποία είναι ο κύριος πόρος της οικονομίας του IoT. Θα επιτρέψει στους ενδιαφερόμενους να κοινοποιούν και να δημιουργούν έσοδα από τα δεδομένα τους με ασφάλεια. «Οποιοδήποτε είδος δεδομένων μπορεί να δημιουργηθεί έσοδα», δήλωσε ο συνιδρυτής της IOTA David Sonstebo. “Εάν έχετε έναν μετεωρολογικό σταθμό που συλλέγει άνεμο, θερμοκρασία, υγρασία και βαρομετρικά δεδομένα, για παράδειγμα, μπορείτε να το πουλήσετε σε μια οντότητα που κάνει κλιματολογικές έρευνες.”

Όμως αργότερα τον Δεκέμβριο του 2017, η IOTA δήλωσε ότι προς το παρόν δεν έχει επίσημη συνεργασία με τη Microsoft. Η συζήτηση ξεκίνησε όταν ο ειδικός της blockchain της Microsoft Omkar Naik δήλωσε μέσω αλληλογραφίας μέσω email με την IOTA:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Ίδρυμα IOTA και είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη νέα πρωτοβουλία για την αγορά δεδομένων. Αυτή η τεχνολογία επόμενης γενιάς θα επιταχύνει τον συνδεδεμένο, έξυπνο κόσμο και θα ξεπεράσει το blockchain που θα προωθήσει καινοτομίες σε πραγματικό κόσμο λύσεις, εφαρμογές και πιλότους για τους πελάτες μας ».

Τα νέα οδήγησαν σε σημαντική αύξηση της τιμής του κρυπτονομίσματος MIOTA, κερδίζοντας 500% από περίπου 1 $ σε πάνω από $ 5 στην υψηλότερη τιμή του τον Δεκέμβριο του 2017.

Παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη συνεργασία, οι δύο εταιρείες συνεχίζουν να συνεργάζονται σε μια σειρά εφαρμογών τεχνολογικής καινοτομίας με το δίκτυο Tangle της IOTA.

Microsoft

Πηγή: www.microsoft.com

2. Volkswagen

Ο κόσμος της αυτοκινητοβιομηχανίας βλέπει ολοένα και περισσότερες τεχνολογικές εξελίξεις, και η IOTA βοηθά τη διαδικασία. Η τεχνολογία χωρίς οδηγό είναι μια εφαρμογή της αγοράς δεδομένων της IOTA, καθώς τα αυτοκίνητα αντιμετωπίζουν διαφορετικές συνθήκες οδήγησης σε όλο τον κόσμο. Τα αισθητήρια δεδομένα μπορούν να εισαχθούν στη βάση δεδομένων για τη βελτίωση της ποιότητας των μελλοντικών προϊόντων του κατασκευαστή.

Βλέποντας ως Διευθύνων Σύμβουλος (CDO) της Volkswagen, Johann Jungwirth, μέλος του εποπτικού συμβουλίου του ιδρύματος IOTA, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στενά.

VolkswagenΗ συνεργασία με την IOTA δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 2018. Η Jungwirth είναι υπεύθυνη για την κορυφαία Volkswagen μέσω της διαδικασίας εφαρμογής της ψηφιακής τεχνολογίας.

Μια απόδειξη της ιδέας που περιλαμβάνει ζωντανή δοκιμή το δίκτυο IOTA έχει ήδη ξεκινήσει από τη Volkswagen.


«Η Volkswagen, μαζί με το @iotatoken θα δείξει στο # cebit18 μια απόδειξη της έννοιας πώς η αξιόπιστη μεταφορά λογισμικού over-the-air σε οχήματα μπορεί να τεκμηριωθεί με ασφάλεια χρησιμοποιώντας το #tangle. Μεγάλο παράδειγμα πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία κατανεμημένων καθολικών στο μέλλον. “

Ο όμιλος Volkswagen αποτελείται από 12 μάρκες αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των Lamborghini, Porsche, Bentley, Audi & Μπουγάτι.

Η IOTA συνεργάζεται ήδη με την Porsche στο πρόγραμμα Program 4, το οποίο υποστηρίχθηκε από την πλατφόρμα Startup Autobahn. Η IOTA και η Porsche θα συνεργαστούν με άλλες νεοσύστατες εταιρείες σε ένα πρόγραμμα που ενσωματώνει την έξυπνη κινητικότητα.

«Το Startup Autobahn είναι η απόλυτη πλατφόρμα καινοτομίας που ενώνει τις τεχνολογικές εταιρείες με την τεχνογνωσία της Silicon Valley & το καλύτερο της γερμανικής μηχανικής », δήλωσε ο IOTA σε ένα tweet.

3. DnB

Στις αρχές Ιουνίου, η IOTA ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με τον μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό όμιλο της Νορβηγίας – DnB. Η DnB εξέφρασε το ενδιαφέρον της για τεχνολογία που βασίζεται σε blockchain και κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία σε πολλές περιπτώσεις πριν από την έναρξη αυτής της συνεργασίας.

Η συνεργασία θα επικεντρωθεί στη διαμόρφωση νέων επιχειρηματικών μοντέλων, συστημάτων διαχείρισης απορρήτου δεδομένων και συλλογικών cross-silo hackathons.

  «Καθώς η επικοινωνία μέσω Διαδικτύου των πραγμάτων (IoT) και Machine to Machine (M2M) φαίνεται να αυξάνεται στο μέλλον, πιστεύουμε ότι η συμμετοχή σε μια τεχνολογία βασισμένη σε κατανεμημένα καθολικά όπως το IOTA μας δίνει πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία σε μελλοντικές ροές εσόδων και επιχειρηματικά μοντέλα. Ανυπομονούμε να βουτήξουμε στον χώρο της IOTA »- δήλωσε ο Lasse Meholm, Επικεφαλής της DLT στο DNB.

DnB

Πηγή: slush.org

4. BOSCH

Bosch είναι μια γερμανική εταιρεία πολυεθνικής μηχανικής και ηλεκτρονικής, η οποία είναι σήμερα ο μεγαλύτερος προμηθευτής εξαρτημάτων αυτοκινήτων σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Bosch θεωρεί την τεχνολογία IOTA ως ένα απλό μέσο με το οποίο μπορούν να συλλέγουν μικροπληρωμές και πληροφορίες.

Η Bosch έχει σήμερα μεγάλη συμμετοχή στον χώρο IoT και εκτιμάται ότι 15,6 δισεκατομμύρια συσκευές θα συνδεθούν στο Διαδίκτυο των πραγμάτων έως το 2020.

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε τη συνεργασία τους με το έργο IOTA στις 17 Οκτωβρίου 2017.

«Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες μέσω των Κατανεμημένων Τεχνολογιών Καθολικών για να καταστεί κάθε έργο IoT πιο ασφαλές, αποτελεσματικό και να παρέχει αυξημένη διαφάνεια στους καταναλωτές των λύσεων IoT. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την υιοθέτηση της Τεχνολογίας Κατανεμημένου Καθολικού σε ολόκληρη την περιοχή του Midwest καθώς οι λύσεις IoT και τα επιχειρηματικά μοντέλα συνεχίζουν να αυξάνονται », δήλωσε ο Dennis Boecker, επικεφαλής της παγκόσμιας καινοτομίας της Bosch IT στο Chicago Connectory.

«Η IOTA και η Bosch βρίσκονται σε διάλογο σχετικά με τη σύγκλιση μεταξύ του Διαδικτύου των πραγμάτων και της Τεχνολογίας Κατανεμημένου Καθολικού της IOTA από τα τέλη του 2015 και δημιούργησαν μια ισχυρή σχέση», δήλωσε ο David Sønstebø, Ιδρυτής της IOTA. «Η επίσημη συνεργασία μας σε αυτό το εργαστήριο για την εξερεύνηση αυτής της αλληλεπικάλυψης επιτυγχάνει τον στόχο και των δύο οντοτήτων να επιτρέψουν ένα ανοιχτό και ασφαλές οικοσύστημα IoT.»

5. Φουτζίτσου

Τον Σεπτέμβριο, το Ίδρυμα IOTA ξεκίνησε συνεργασία Φουτζίτσου, κορυφαίος πάροχος προϊόντων και υπηρεσιών πληροφορικής. Ο Fujitsu αποκάλυψε τα οφέλη της τεχνολογίας IOTA στη μεγαλύτερη βιομηχανική έκθεση στο Ανόβερο Messe της Γερμανίας. η ζωντανή διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 23 Απριλίου.

Το σύστημα Fujitsu που παρουσιάζεται στο Ανόβερο είναι ένα σύστημα που βασίζεται στο Tangle και θα κυκλοφορήσει στο έξυπνο εργοστάσιο του Fujitsu στο Augsburg. Η IOTA χαρακτηρίστηκε ως «ένα νέο πρότυπο πρωτοκόλλου όσον αφορά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες πληροφορικής».

Ο Rolf Werner, επικεφαλής της επιχείρησης της Κεντρικής Ευρώπης της Fujitsu, δήλωσε ότι το Tangle μπορεί να ξεπεράσει τους παραδοσιακούς περιορισμούς της τεχνολογίας κατανεμημένων καθολικών.

«Η νέα τεχνολογία είναι ενεργειακά αποδοτική, προσφέρει αίσθηση συναλλαγών και κλίμακες εξαιρετικά καλά, καθιστώντας την κατάλληλη για να γίνει το βιομηχανικό πρότυπο αυτοματοποιημένων συστημάτων και μια ευρύτερη οικονομία από μηχανή σε μηχανή.» – εξήγησε ο Werner.

Φουτζίτσου

Πηγή: wikipedia.org

Όντι

Για να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα χωρίς άδεια κινητικότητας, το Ίδρυμα IOTA άρχισε να συνεργάζεται με την Audi Denkwerkstatt, το Think Tank της Audi. Ο στόχος είναι να εξερευνήσουμε τις διάφορες περιπτώσεις χρήσης της τεχνολογίας Tangle, να δημιουργήσουμε ένα πρωτότυπο χαμηλού επιπέδου και να συλλέξουμε τα σχόλια των πελατών. Οι πληροφορίες ήταν απελευθερώθηκε σε μια ανάρτηση ιστολογίου από τον επικεφαλής της κινητικότητας και της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Ίδρυμα IOTA Alisa Maas τον Ιούλιο του 2018. 

Αυτό δείχνει ότι υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων που ενδιαφέρονται να εφαρμόσουν καινοτόμες ιδέες στα έργα τους και να προσφέρουν νέες λύσεις κινητικότητας. Το πρωτόκολλο ανοιχτού κώδικα της IOTA λειτουργεί ως επιταχυντής επιχειρηματικών ιδεών που απαιτούν εμπιστοσύνη στα δεδομένα, την επεκτασιμότητα και την επικοινωνία μεταξύ των μηχανών και των συναλλαγών. 

Μέσω του IOTA, η Audi θα μπορούσε να τυποποιήσει και να αναπτύξει νέες λύσεις DLT μέσω του IOTA Tangle. 

SinoPac

Τόσο το SinoPac όσο και το Ίδρυμα IOTA έχουν υπογεγραμμένο ένα Μνημόνιο Συνεργασίας τον Ιούνιο του 2018, στο οποίο οι δύο εταιρείες θα εξερευνήσουν το νέο τοπίο ψηφιακής καινοτομίας που καθίσταται εφικτό με τη λύση Tangle της IOTA. 

Σύμφωνα με τον Holger Köther, Διευθυντή Συνεργασιών στο Ίδρυμα IOTA, το IOTA Tangle είναι το πρώτο ανοιχτό λογισμικό και κατανεμημένο καθολικό που κατασκευάζεται έτσι ώστε να τροφοδοτεί το μέλλον του Διαδικτύου των πραγμάτων. Η SinoPac είναι μία από τις μεγαλύτερες χρηματοοικονομικές εταιρείες χαρτοφυλακίου που βρίσκονται στην Ταϊβάν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. 

Μέσω αυτού του μνημονίου συμφωνίας, οι δύο εταιρείες θα εξερευνήσουν τις τεχνολογίες blockchain και θα διανέμουν καθολικά μέσω του IOTA Tangle. Η SinoPac εργάζεται επίσης για μια συμβολαιογραφική λύση που ονομάζεται iCertificate, η οποία χρησιμοποιεί το IOTA’s Tangle και τις δυνατότητες αμετάβλητης δεδομένων. Αυτή η υπηρεσία πιστοποίησης συμβολαιογράφου ισχύει για διαφορετικά ψηφιακά έγγραφα τόσο για ιδιωτικές όσο και για δημόσιες επιχειρήσεις. 

Ο Wilfried Pimenta de Miranda, Επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στο Ίδρυμα IOTA Norway, σχολίασε σχετικά:

«Η IOTA είναι ενθουσιασμένη που βλέπει το SinoPac να αναβαθμίζει την πλατφόρμα πιστοποίησης στο επόμενο επίπεδο. Δεν απομυθοποιεί μόνο τις δυνατότητες της IOTA να χρησιμοποιεί το Tangle σε μια μεγάλη ποικιλία εταιρικών προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά αποδεικνύει επίσης την αυξανόμενη πρακτική και πραγματική χρήση της τεχνολογίας κατανεμημένων καθολικών στον χρηματοπιστωτικό τομέα. “

ENGIE Lab CRIGEN

Το ENGIE Lab CRIGEN, το εταιρικό ερευνητικό κέντρο του Ομίλου ENGIE, υπέγραψε ένα μνημόνιο συμφωνίας με το IOTA για να συνεργαστεί στον πειραματισμό με το IOTA Tangle στο Energy και σε συναφείς τομείς IoT. Οι πληροφορίες ήταν απελευθερώθηκε σε μια ανάρτηση ιστολογίου από τον Wilfried Pimenta, Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στο Ίδρυμα IOTA, στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. 

Το ENGIE Lab CRIGEN έχει διερευνήσει περιπτώσεις χρήσης IOTA και ενεργοποίησε ανοιχτές πρωτοβουλίες καινοτομίας μαζί με άλλες εταιρείες και μέρη που σχετίζονται με το οικοσύστημα IOTA. Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει την απόδειξη της έννοιας της αγοράς δεδομένων και πειραματίστηκε εσωτερικά με το IOTA Tangle. 

Η IOTA θα διερευνήσει και θα δοκιμάσει την πιθανή χρήση της τεχνολογίας Tangle και πώς να βελτιώσει τις επιχειρηματικές διαδικασίες της ENGIE. Ο Philippe Calvez, Διευθυντής Ερευνών, Εργαστήριο Επιστήμης Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης στο ENGIE Lab CRIGEN, δήλωσε ότι θα συνεχίσει την εποικοδομητική συνεργασία τους με την IOTA ενισχύοντας τους δεσμούς τους με το Ίδρυμα IOTA.

Όπως εξήγησε ο κ. Calvez, πολλά έργα και αποδείξεις της ιδέας έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στο εργαστήριο και θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε μεγαλύτερα έργα σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας. 

Το ENGIE Lab CRIGEN είναι το εταιρικό κέντρο του Ομίλου για Έρευνα και Ανάπτυξη και υψηλού επιπέδου εμπειρογνωμοσύνη που είναι αφιερωμένη σε νέες πηγές ενέργειας, όπως υδρογόνο, βιοαέριο και επίσης ΥΦΑ. 

Jaguar Land Rover 

Η Jaguar Land Rover συνεργάστηκε επίσης με το Ίδρυμα IOTA προκειμένου να επιτρέψει στους οδηγούς να κερδίζουν κρυπτογράφηση εν κινήσει μέσω της εφαρμογής του καινοτόμου «Smart Wallet». Οι χρήστες θα μπορούν να κερδίζουν πιστώσεις για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την κυκλοφοριακή συμφόρηση, τις λακκούβες και άλλα. Αυτά τα χρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτόματα για την πληρωμή διοδίων, στάθμευσης και επίσης ηλεκτρικής χρέωσης. Αυτό ήταν έχουν αναφερθεί από την Cara Harbour, Head of Comms for IOTA Foundation στις 29 Απριλίου 2019. 

Ο κύριος στόχος είναι να επιτευχθεί το όραμα Destination Zero του Jaguar Land Rover, συμπεριλαμβανομένων μηδενικών ατυχημάτων, μηδενικής συμφόρησης και μηδενικών εκπομπών. Οι χρήστες θα μπορούν να κερδίζουν πιστώσεις αναφέροντας αυτόματα δεδομένα οδικής κατάστασης, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφοριακής συμφόρησης σε παρόχους πλοήγησης και τοπικές αρχές. Αυτές οι πιστώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή καφέ, διόδια ή τέλη στάθμευσης για έξυπνα ηλεκτρικά οχήματα. 

Για να το κάνει αυτό, το “Smart Wallet” θα χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία κρυπτογράφησης που παρέχεται από το Ίδρυμα IOTA. 

Ο Nick Rogers, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Μηχανικής Προϊόντων, Jaguar Land Rover, δήλωσε ότι το κέντρο ανάπτυξης λογισμικού στο Shannon συνεργάζεται με κρυπτονομίσματα για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Οι οδηγοί θα μπορούν να μοιράζονται δεδομένα και να πραγματοποιούν πληρωμές μέσω συνδεδεμένων τεχνολογιών. 

Σχετικά με το θέμα, σχολίασε:

«Η Jaguar Land Rover αγκαλιάζει μια αυτόνομη, συνδεδεμένη, ηλεκτρική και κοινή τεχνολογία κινητικότητας καθώς προσπαθούμε να κάνουμε τα αυτοκίνητα ασφαλέστερα, καθαρότερα και πιο έξυπνα για όλους».

Λύσεις Blockchain AKITA

Η εταιρεία blockchain AKITA δημιούργησε τρεις διαφορετικούς πράκτορες Smart Machine (SMA) που τροφοδοτούνται από τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού (DLT). Σε αυτήν την περίπτωση, αυτές οι συσκευές τροφοδοτούνται από το δίκτυο IOTA Tangle που σχεδιάστηκε για να ταιριάζει στις ανάγκες του Διαδικτύου των πραγμάτων (IoT). 

Χρησιμοποιώντας το δίκτυο Tangle, είναι δυνατή η αυτοματοποίηση μικρο-συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο που βασίζονται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου και Bluetooth RSSI. Οι τρεις λύσεις SMA που δημιούργησε η AKITA περιλαμβάνουν ένα αυτοκίνητο, ένα πλησιέστερο σύστημα στάθμευσης και έναν εικονικό φορολογικό φορέα. 

Μόλις το αυτοκίνητο φτάσει στη θέση στάθμευσης, ένα χρονόμετρο ξεκινά από το SMA για να μετρήσει την ακριβή διάρκεια στάθμευσης. Μόλις φύγει το αυτοκίνητο, ο χρονοδιακόπτης σταματά. Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο θα μεταφέρει αυτόματα χρήματα στο μηχάνημα στάθμευσης. Στο παράδειγμα που χρησιμοποίησαν, το αυτοκίνητο σταθμεύτηκε 2 ώρες, 47 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα, στέλνοντας 10043 IOTA στο μηχάνημα στάθμευσης όπου 1 δευτερόλεπτο ήταν ίσο με 1 IOTA.  

Η εικονική φορολογική οντότητα της κυβέρνησης επιτρέπει την άμεση συναλλαγή χρημάτων από τη μία συσκευή στην άλλη. Σε αυτήν την περίπτωση, η προηγούμενη συναλλαγή περιελάμβανε φόρο 5% που μεταφέρθηκε από τη συσκευή στάθμευσης στην κυβέρνηση χωρίς τη χρήση χαρτιού. 

Η ανάρτηση ιστολογίου που κυκλοφόρησε από το AKITA Blockchain Solutions έχει ως εξής:

«Αυτό το σενάριο δείχνει μόνο την αρχή μιας επερχόμενης άμεσης οικονομίας από μηχανή σε μηχανή. Οι απαιτούμενες τεχνολογίες υπάρχουν ήδη σήμερα και το Proof of Concept (PoC) με ζωντανά, ενσωματωμένα πρωτότυπα υλικού στο ζωντανό IOTA Main Net δείχνουν ότι είναι δυνατό. “

Αλίαντερ

Ο Alliander, ένας ολλανδός χειριστής ενεργειακού δικτύου δημιούργησε μια απόδειξη της ιδέας στην οποία τα δεδομένα έξυπνου μετρητή μπορούν να ληφθούν χρησιμοποιώντας ένα Raspberry Pi και να δημοσιευτούν χρησιμοποιώντας το IOTA Masked Authenticated Messaging. Αυτή η διαδικασία κοινής χρήσης μπορεί να βοηθήσει στη μετάβαση της ενέργειας. Σε πολλά μέρη, όταν τα άτομα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε δεδομένα χρήσης ενέργειας σε πραγματικό χρόνο, μπορεί να συμβάλει στην εξισορρόπηση του δικτύου. 

Ωστόσο, δεν είναι δυνατή η κοινή χρήση ενεργειακών δεδομένων χωρίς να τηρηθούν. Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR) τέθηκε σε ισχύ στις 25 Μαΐου 2018, προστατεύοντας τους ευρωπαίους πολίτες και τα δεδομένα τους. 

Το IOTA’s Tangle διαθέτει μια λειτουργία που ονομάζεται Masked Authenticated Messaging (MAM) που επιτρέπει τη δημοσίευση και τη λήψη κρυπτογραφημένων μηνυμάτων. Το MAM μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση και έλεγχο ακεραιότητας δεδομένων. 

Σύμφωνα με μια ανάρτηση ιστολογίου που κυκλοφόρησε ο μηχανικός λογισμικού Erwin Rooijakkers, τα ενεργειακά δεδομένα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από όλους τους χρήστες που εμπιστεύονται. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες στον έλεγχο των πληροφοριών τους και όλοι μπορούν να δημιουργήσουν υπηρεσίες γύρω από αυτό. 

Με τη χρήση του IOTA, είναι δυνατή η βελτίωση της ταχύτητας απόδειξης εργασίας (PoW) για τη δημοσίευση μηνυμάτων δεδομένων MAM. Εκτός από αυτό, είναι δυνατόν να τυποποιήσετε την ανταλλαγή κλειδιών και την εναλλαγή κλειδιών. 

Avery Dennison

Η Avery Dennison και η IOTA συνεργάζονται για να προωθήσουν τη διαφάνεια της αλυσίδας εφοδιασμού, αξιοποιώντας το μπλέξιμο του IOTA. Μέσω μιας ετικέτας που μπορεί απλώς να σαρώσει με ένα smartphone, οι καταναλωτές θα μπορούν να καταλάβουν πώς κινήθηκε ένα προϊόν από τότε που δημιουργήθηκε μέχρι να φτάσει στον αγοραστή. 

Αυτό παρέχει καταναλωτές με δυνατότητα να έχουν πληροφορίες για ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένης της γνησιότητας του προϊόντος και των διαπιστευτηρίων βιωσιμότητάς του. Επιπλέον, οι επωνυμίες θα έχουν πλήρη προβολή της πορείας του προϊόντος τους σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού. 

Υπάρχουν πολλές λύσεις που έχουν ήδη εφαρμοστεί στην αγορά και η IOTA είναι σαφώς ένας από τους ηγέτες στην αγορά.

Μάθε περισσότερα

Μάθετε περισσότερα για το έργο IOTA σε αυτόν τον οδηγό για αρχάριους, αναφέροντας λεπτομερώς το ιστορικό του έργου και τη χρήση των διακριτικών και πολλά άλλα!

Ενδιαφέρεστε να επενδύσετε στο IOTA; Κάντε τη δέουσα επιμέλεια πρώτα απ ‘όλα. Διαβάστε το άρθρο Πρόβλεψη τιμών IOTA, καθώς και πώς οι συνεργασίες θα μπορούσαν να ενισχύσουν την τιμή MIOTA.

Μπορείτε να αγοράσετε το MIOTA στο Binance με πληροφορίες σε αυτόν τον οδηγό και να αποθηκεύσετε το MIOTA στο Ledger.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map