Αυτές είναι οι εταιρείες που επενδύουν στο Facebook Libra Cryptocurrency

Το Facebook, το μεγαλύτερο δίκτυο κοινωνικών μέσων στον κόσμο, εργάζεται για το πρόγραμμα cryptocurrency * και το blockchain που ονομάζεται Libra. Ο κύριος στόχος είναι να προσφέρει μια υπηρεσία κρυπτογράφησης στους χρήστες να μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα μέσω ενός εικονικού νομίσματος που θα ονομάζεται Libra.

ΤοLibra Blockchain θα λειτουργεί με έναν αλγόριθμο συναίνεσης που βασίζεται σε επικυρωτές. Αυτοί οι επικυρωτές είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση και διαχείριση του δικτύου blockchain Libra. Αρχικά, η Libra έδωσε ψήφους στα Ιδρυτικά Μέλη, οντότητες που πληρούν ένα σύνολο κριτηρίων και που κατέχουν Libra Investment Tokens μετά την επένδυση 10 εκατομμυρίων δολαρίων στο έργο. 

Το Facebook θεωρεί ότι τα κριτήρια καταλληλότητας θα προστατεύσουν το δίκτυο από κακόβουλες δραστηριότητες. Ταυτόχρονα, αυτές οι εταιρείες θα προσπαθούσαν επίσης να προστατεύσουν τους επικυρωτές τους από διαφορετικές επιθέσεις. Το Libra Investment Token αντιπροσωπεύει μια προσδοκία απόδοσης από τόκους στο αποθεματικό που έχει η εταιρεία. Αυτό θα παρακινήσει τον επικυρωτή να παραμείνει σε λειτουργία.

Σύμφωνα με το Libra Association, τα ιδρυτικά μέλη του περιλαμβάνουν τις ακόλουθες εταιρείες:

Mastercard, MercadoPago, PayPal, PayU, Stripe, Visa, Booking Holdings, eBay, Facebook, FarFetch, Lyft, Spotify, Uber, Iliad, Vodafone, Anchorage, BisonTrails, Coinbase, Xapo, Andreessen Horowitz, Breakthrough Initiatives, Ribbit Capital, Thrive Capital , USV, Creative Destruction Lab, Kiva, Mercy Corps και γυναικεία παγκόσμια τραπεζική. 

Πολλοί από αυτούς έχουν διαφορετικούς ρόλους στην αγορά και έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στα ψηφιακά στοιχεία. Παρ ‘όλα αυτά, βλέπουν μια πιθανότητα ανάπτυξης στο Libra και την ευκαιρία να κάνουν τη διαφορά στον κλάδο των πληρωμών. 

MasterCard

Η Mastercard είναι μια πολυεθνική εταιρεία που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρεία λειτουργεί για πάνω από πενήντα χρόνια στον κλάδο των πληρωμών προσφέροντας πιστωτικές κάρτες σε άτομα από όλο τον κόσμο. 

Οι εταιρείες πιστωτικών και χρεωστικών καρτών λειτουργούν σε όλο τον κόσμο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Προσφέρουν τη δυνατότητα στα άτομα να πραγματοποιούν πληρωμές μέσω posnets εγκατεστημένων σε τοποθεσίες εμπόρων σε διαφορετικές τοποθεσίες στον κόσμο.

Τα εικονικά νομίσματα έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές από τους εμπόρους για να μειώσουν τις χρεώσεις που λαμβάνουν οι εταιρείες καρτών. Έτσι, η MasterCard θα μπορούσε να ωφεληθεί εφαρμόζοντας και ενσωματώνοντας τη Libra στις δραστηριότητές της για να μεταφέρει χρήματα σε όλο τον κόσμο, να βοηθήσει τους εμπόρους να δεχτούν πληρωμές και να μειώσουν τα τέλη που τελικά λαμβάνουν. 

Ορισμένες εταιρείες έχουν κυκλοφορήσει τις προπληρωμένες κάρτες MasterCard που συνδέονται με λογαριασμούς Bitcoin. Το Libra θα μπορούσε να κάνει wok με την MasterCard και να επιτρέψει στους πελάτες να χρησιμοποιούν κάρτες που υποστηρίζονται από τα κεφάλαιά τους Libra. 

MercadoPago

Η MercadoPago είναι μια εταιρεία που βρίσκεται στην Αργεντινή και σχετίζεται με τη MercadoLibre, μια από τις μεγαλύτερες αγορές στη Λατινική Αμερική. Η εταιρεία έχει επενδύσει στο Libra, αλλά δεν ενημέρωσε ποιες είναι οι προσδοκίες τους για το έργο. 

Η εταιρεία απλοποιεί τις πληρωμές για χρήστες που θέλουν να κάνουν αγορές σε καταστήματα και στο διαδίκτυο. Είναι δυνατή η πληρωμή χρησιμοποιώντας κινητό τηλέφωνο, κωδικοί QR, αποστολή χρημάτων μέσω συνομιλίας ή ακόμη και κοινωνικών δικτύων. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να λάβουν χρήματα για να ξεκινήσουν τα έργα τους και να χρηματοδοτήσουν τις ιδέες τους. 

Η Libra θα μπορούσε να βοηθήσει την εταιρεία να έχει ακόμη μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά, να μειώσει το συνολικό κόστος και να βελτιώσει τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους χρήστες. Μέχρι τώρα, η εταιρεία δεν είχε επαφή με την αγορά κρυπτογράφησης ή το Bitcoin. 


PayPal 

Αυτή είναι ίσως μια από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες που επεξεργάζονται πληρωμές στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες. Η εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες σε εμπόρους και ιδιώτες από όλο τον κόσμο για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Η κοινότητα κρυπτονομισμάτων έχει σχολιάσει πολλές φορές σχετικά με τα υψηλά τέλη που είναι απαραίτητο να πληρώσετε για τη χρήση των υπηρεσιών τους. Οι συναλλαγές τείνουν να έχουν υψηλές χρεώσεις και δεν έχουν πολύ ελκυστικές συναλλαγματικές ισοτιμίες για τους χρήστες. Αυτό καθιστά δύσκολο για πολλά άτομα που δεν έχουν αρκετούς πόρους. 

Επιπλέον, υπήρξαν πολλά παράπονα σχετικά με το πώς η εταιρεία ασχολείται με τα χρήματα που διατηρούν οι χρήστες στους λογαριασμούς τους. Σε πολλές περιπτώσεις, τα κεφάλαια παραμένουν δεσμευμένα για αρκετούς μήνες έως ότου η εταιρεία αποφασίσει να τα ξεκλειδώσει. 

Με το Libra, το PayPal θα μπορούσε να βελτιώσει την παρουσία του στην αγορά και να αρχίσει να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους χρήστες. Παρόλο που δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια που προσπαθούν να ακολουθήσουν, η απόφαση για επένδυση στο έργο Libra του Facebook μπορεί να σχετίζεται στενά με τα σχέδιά της για την εταιρεία. 

eBay

Το eBay επενδύει επίσης στο πρόγραμμα κρυπτογράφησης του Facebook. Η πολυεθνική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου διευκολύνει τις πωλήσεις καταναλωτών σε καταναλωτές χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό της. Προς το παρόν, η εταιρεία λειτουργεί σε περισσότερες από είκοσι χώρες σε όλο τον κόσμο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το eBay επενδύει σε εταιρείες πληρωμών. Το 2002, η PayPal έγινε πλήρως θυγατρική του eBay, κάτι που έληξε το 2015. Το eBay έχει πραγματικό ενδιαφέρον για τη βελτίωση του συστήματος πληρωμών του. 

Με αυτήν τη νέα επένδυση σε εταιρείες όπως το Facebook και το πρόγραμμα κρυπτογράφησης Libra, το σύστημα πληρωμών eBay ενδέχεται να αλλάξει. Θα μπορούσαμε να δούμε μια εταιρεία που θα ήταν πλήρως ενσωματωμένη στο οικοσύστημα Libra και που θα επέτρεπε σε άτομα να πληρώσουν απευθείας από τον λογαριασμό τους στο Calibra χρησιμοποιώντας το ψηφιακό στοιχείο Libra. 

Uber

Η Uber, η δημοφιλής εταιρεία που προσφέρει διαφορετικές υπηρεσίες, όπως το ridesharing και η παράδοση φαγητού, επενδύει τώρα στο blockchain και το crypto project του Facebook. Στο παρελθόν, υπήρξαν πολλές πρωτοβουλίες σχετικά με την αποδοχή πληρωμών κρυπτογράφησης από την Uber. Ωστόσο, κανένας από αυτούς δεν κατάφερε να πετύχει και να απελευθερωθεί. 

Πολλοί χρήστες θα ήθελαν να κάνουν πληρωμές σε κρυπτονομίσματα όταν χρησιμοποιούν εφαρμογές Uber. Η σύνδεση του Uber με ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης είναι κάτι που πολλοί θα θεωρούσαν πολύτιμα και σίγουρα θα το χρησιμοποιούσαν. 

Η επένδυση στο Libra είναι ένα πολύ ελπιδοφόρο σήμα που δείχνει σε ποια κατεύθυνση ο Uber προσπαθεί να κινηθεί. Παρόλο που ενδέχεται να μην προσθέσουν υποστήριξη Calibra, μπορεί να καταλάβουν πώς να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες σε χρήστες που θέλουν να χρησιμοποιούν εικονικά νομίσματα. 

Νομισματική βάση

Το Coinbase είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή χρηματιστήρια κρυπτογράφησης στην αγορά. Βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο, η εταιρεία αποφάσισε να επενδύσει στο έργο blockchain του Facebook. Αυτή είναι μία από τις λίγες εταιρείες που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση που επενδύουν στο έργο, κατά μήκος των Xapo, BisonTrails και Anchorage. 

Αυτή η ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε να είναι μία από τις πρώτες που πρόσθεσαν υποστήριξη στο Libra. Ωστόσο, η ανταλλαγή κρυπτογράφησης δεν αναγνωρίζεται ως η πρώτη μάρκα καταχώρησης. Άλλες πλατφόρμες πρόσθεσαν υποστήριξη σε πολλά altcoins πριν από το Coinbase. 

Το να είσαι ο πρώτος μετακινούμενος στη βιομηχανία είναι κάτι που θα μπορούσε να ωφελήσει την Coinbase, επιτρέποντάς της να παραμείνει μπροστά από άλλους ανταγωνιστές του χώρου. Επιπλέον, το Coinbase επιτρέπει στους εμπόρους να δέχονται πληρωμές με κρυπτογράφηση. Προσθέτοντας υποστήριξη στο Libra, πολλοί χρήστες και έμποροι θα μπορούσαν να λάβουν πληρωμές Libra. 

Αντρέσσεν Χόροβιτς

Η εταιρεία επιχειρηματικού κεφαλαίου Andreessen Horowitz (a16z) έχει επίσης επενδύσει στο Libra του Facebook. Η εταιρεία επενδύει σε νεοσύστατες επιχειρήσεις και σε άλλες εταιρείες. 

Προς το παρόν, το Coinbase λειτουργεί σε περίπου 32 χώρες και προσφέρει συναλλαγές και αποθήκευση bitcoin σε 190 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία επένδυσε σε διαφορετικές εταιρείες που σχετίζονται με εικονικά νομίσματα μέσω ειδικού ταμείου κρυπτογράφησης 300 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Το να είσαι μέλος των πρώτων επενδυτών στο Libra του Facebook θα επέτρεπε στην εταιρεία να κατανοήσει πώς κινούνται άλλες εταιρείες στη βιομηχανία κρυπτογράφησης και ποιες είναι οι σημαντικότερες τάσεις στο οικοσύστημα. 

συμπέρασμα

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, πολλές άλλες εταιρείες επενδύουν στο πρόγραμμα κρυπτογράφησης του Facebook. Η εταιρεία ασχολείται τώρα με ρυθμιστικά και ρυθμιστικά ζητήματα σε διαφορετικές δικαιοδοσίες για να μπορεί να λειτουργεί στην αγορά. Οι ρυθμιστικές αρχές ανησυχούν για την επίδραση του ψηφιακού νομίσματος στη νομισματική πολιτική πολλών χωρών και στη γενική οικονομία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν τράπεζες ή παραδοσιακές χρηματοοικονομικές εταιρείες που επενδύουν στο έργο Libra. Παρόλο που δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το εάν το Facebook δεν δέχτηκε επενδύσεις από αυτές τις εταιρείες, αυτές οι εταιρείες βρίσκονται επί του παρόντος σε κατάσταση ευπάθειας εάν δεν κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί η αγορά κρυπτογράφησης. 

Σίγουρα, η Libra προκαλεί ανησυχίες στις παραδοσιακές χρηματοοικονομικές εταιρείες. Το Facebook θέλει να προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα αποστολής και λήψης γρήγορων πληρωμών από τις εφαρμογές Messenger, WhatsApp ή Calibra. Δισεκατομμύρια χρήστες συνδέονται αυτήν τη στιγμή μέσω αυτών των υπηρεσιών, γι ‘αυτό οι ρυθμιστικοί φορείς προσπαθούν να κατανοήσουν τους στόχους και τα κίνητρα του Facebook. 

Όλες οι εταιρείες που περιγράψαμε έχουν τα ενδιαφέροντά τους και τους λόγους να επενδύσουν στο Libra. Ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς αναμένουν να επωφεληθούν σε περίπτωση που το ψηφιακό νόμισμα που δημιουργήθηκε από το Facebook κυκλοφορήσει στην αγορά το επόμενο έτος όπως είχε προγραμματιστεί. 

* Παρόλο που υπάρχουν πολλοί ειδικοί που θεωρούν ότι το Libra δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως “κρυπτογράφηση” για διαφορετικούς λόγους, χρησιμοποιούμε αυτόν τον όρο ως συνώνυμο με το ψηφιακό στοιχείο και το εικονικό νόμισμα για να διατηρούμε τα πράγματα απλά. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map